Keresés

Miért szeretnék szebb szinkronos borítót!?!

2005. december 23., péntek 9:33
Köszöntelek a valóságban!
0
2005. december 21., szerda 16:51
Jah és a hiperszupereket!
0
2005. december 21., szerda 16:51
Természetesen nem Titeket szapultam! ;) A kiadók pöffezskedő, a vásárlót semmibe vevő -lsd. ezer más hozzászólásban is- magatartását.
0
2005. december 21., szerda 16:24
A (Samuel L. Jackson-ös) Shaft-nek én is nagyon örülnék! Kiváló film, minden idők egyik legjobbra sikerült szinkronjával!
0
2005. december 21., szerda 15:32
Tudja valaki, hogy Shaft kiadasat tervezik-e szinkronnal?
0
2005. december 21., szerda 15:25
Sajnos ilyen szalagos benyomódással érkezett filmeket néha mi is kapunk, de természetesen ezeket küldjük is vissza a kiadónak, ha észrevesszük csomagolás közben. Néha ennek ellenére átcsúszik egy-egy ilyen doboz a rostán.
A kiadók is mondták, hogy elméletileg ők sem engednek ilyen dobozokat ki a raktárból, de náluk is emberek dolgoznak.
Ha nagyon zavaró a benyomódás, légyszives küldd vissza hozzánk, és cseréljük.
0
2005. december 21., szerda 14:53
Hozzászolva ezekhez a horpasztó szalaghoz:

a helyi Tesco áruházban volt 5 db A köd c. filmből. Megvettem, de előtte ki akartam választani azt az 1 példányt, amelyet ne horpasztott, szakított be az a gusztustalan szalag... Egy sem volt ilyen, mindegyik beszakította alul és oldalt is a szép papírtokot. Mindez 4490.-ért...
Igen, éljen a magyar minőség, a magyar hozzáállás az eladandó termékek, a vásárlók iránt!
0
2005. december 21., szerda 14:17
Na jó, de én áruházról beszéltem :]

Master One: relax, relax, velem is előfordult már hasonló dolog. Nem kell azért ennyire kirohanni. Csak nyugi, minden meg fog oldódni.
0
2005. december 21., szerda 14:05
Ja és még egy valami ami aztán tényleg kihozott  sodromból!!

Én indítottam ezt a topikot és néhány kedves kötöszködő kevésbé igényes(?) user társ belém kötött, hogy minek is akarok szebb szinkronos borítót?!

Hát megkaptam a Ravasz, agy-at és a Blöff-öt.

Menjen a kiadó a grafikusaival a jó fenébe! A blöff borítója pixeles. Az hogy egy bazi nagy gyászkeretben elfordítva, aljából lecsippnetve kapom az erdeti borító elejét, de még PIXELES is!!!!! Mintha egy szaros 200x300 pixeles szkennelt borítót letöltenék valamelyik online shop oldaláról, felnagyítanám és kinyomtatám!! FÉRCMUNKA!!!! És akkor kérdezem Én?!?!?! Milyen m,unka volt ezzel a szinkronos kiadvánnyal?? Szinkron már kész volt szárrándban, kép új, javítani nem kell, angol menürendszer átvéve, magyar vásárló itt is leszarva(!), a jelentválasztás ráadásul kaotukisan összevissza, rákatt a jelentre és nem az jön be!!!

Akkor? kérdem Én, mit dolgoztak ezen a kiadónál ?? Semmit!!!

Jah és még vegyek eredeti DVD-t mi???? A kalózkiadvány jobb minőségű!!! Jah és az már évek óta szinkronos!!!

Felháborító!!!!
0
2005. december 21., szerda 13:55
Ezzel a díszdoboz nyomorító szalagozással tele a bucim!!!

Megvettem az Xpressí-nél a rém rendes az első évadját. Relatíve nagyon drága mert kapok 13 részt egy 20 éves soroztaból 8000e Ft-ért. Aminek a transzefrén még dolgozhattak volna. Ráadásul ebben az évadban vannak a megvágott, megcsonkított részek is :(. Ráadásul semmi extra!!!!!! Mindemellett a díszdoboz biza egy hipesr szuperből lett a kiadónak visszaküldve, mert szépen, pont a díszdoboz geincénél jó belevágott az a rohadt szalag!! Hogy ba**ódna meg aki ezt kitalálta! Rakják üvegszekrénybe ha félnek a lopástól. Jah és örülnék ha nem visszaküldött cuccot kapnék legközeleb!!!! :-/

Több mint húszezret itt hagytam és most mérgelődhetek!!! :(

Legközelebb megírom a rendelésemhez, hogy ha ilyen minőségi hibával kapja az Xpress a kiadótól, akkor biza küldje vissza, inkább várok egy hetet a következő szállításig és akkor veszem át!

Csak azért nem küldöm vissza, mert nagyon vártam már hogy megjöjjön és most még szaladgáljak karácsony előtt ... :-/
0
2005. december 21., szerda 12:48
Erről nem az áruház tehet, hanem a kiadó.
A matrica a fólia alá van ragasztva, azaz csak volt, mert lekapartam, olyan randa.
Egyébként sem áruházban vettem, hanem itt.
0
2005. december 21., szerda 11:51
Nem egyedi eset. Az áruházakban nagyon utálják a DVD-ket. Elég csak rájuk nézni: két vaskos pánttal behorpasztják a tokot, felnyalnak húsz matricát, földhözvágják, majd koszosan a polcra teszik. Éljen az igazi magyar minőség!
0
2005. december 21., szerda 11:46
Mondjuk a kiadó azzal indokol, hogy a sorozatnak egységes arculatot akar. Ez még rendben is volna, bár az egységes arculat is lehetne szebb, de miért üres a borítók belső oldala. Igaz, egységesen. :) Az eredeti koadványokon van belső nyomat, magyarul. Még csak el sem kellett volna újból készíteni.
A másik dolog az, hogy miért kell a "Kerülj szinkronba!" feliraton kívül még egy ocsmány matricával is tönkre tenni a borítót? Nem kívül, a celofánon, hanem a borítón van egy ronda, ovális "Magyar szinkronnal" matrica. Na ez minek? Aki nem tud olvasni, és nem látja a borítón a feliratot, az a matricát sem tudja elolvasni! Két kiadványon tapasztaltam ezt: "Lesz ez még így se!", "Blöff"
0
2005. december 9., péntek 23:54
Na! Volt szerencsém kézhez kapni az első "Kerülj szinkronba!" szériát! Azt kell mondjam, hogy a képernyőn keresztül sokkal rondább volt, mint élőben. Így testközelből már kevésbé szörnyű. Most már csak azok a megjelenések zavarnak, ahol a szinkronos változaton kevesebb a plusz anyag, a borítót már lassan elviselem, bár tényleg lehetne szebb!
most posts by TM
0
2005. december 8., csütörtök 21:16
Történetesen az új cipőm bélése sárga-lila csíkos, zöld pöttyökkel. ;)
De itt nem a cipő béléséről, hanem a DOBOZÁRÓL van szó.
0
2005. december 8., csütörtök 10:00
Én is amiatt szónokolok hogy nem annyira számít a borító, de nem azt mondtam, hogy nem számít hogy van-e borító... Nem mindegy!!
0
2005. december 7., szerda 23:57
Most szólj hozzá! :-) Ja, már hozzászóltál! :-))
Igen, rám is ragadt egy kis marketing, még ha nem is diplomáztam belőle. Valójában félbehagytam a tanulmányokat, miután megtudtam, hogy Jamamura is ott lebzsel! :-)))
most posts by TM
0
2005. december 7., szerda 23:38
Igen, csakhát ugyanennyi pénzből csinálhattak volna normális borítót is. Én sem fogom csak ezért kihagyni a Ravaszt vagy a Blöfföt, de mégiscsak zavar a dolog.
A Warnernek ki kéne rúgnia azokat a nagyon "okos", "kreatív" emberkéket, akik ezeket a borítókat is összehányták, én meg ingyen csinálnék nekik sokkal szebbeket :) És így mindenki jól járna...
0
2005. december 7., szerda 23:28
Engem személy szerint nem zavar ez az egységes design, inkább a "Kerülj szinkronba!" szöveg, ami biztos nagyon "trendi", de már elegem van az ilyen "mozdulj rá! kattanj rá!" szerű idióta ocsmányságokból. Vagy csak öregszem, nem tudom. Viszont akkora sznob azért nem vagyok, hogy emiatt ne vegyek ezekből a lemezekből. Egy két címnek bizony nagyon megörültem. Teszek rá, hogy néz ki, és mennyi extra van az Idétlen időkig vagy az Egy becsületbeli ügy (szenzációs) szinkronos kiadásán!
0
2005. december 7., szerda 19:23
el sem hiszem, hogy valaki megértette amit írtam :)
0
2005. december 7., szerda 17:16
Amikor amúgy is egy csomó ronda borító születik, akkor mért kell még ezzel az ocsmány megoldással is elrontani olyan filmek borítóját, amelyeké eredetileg jó volt. Nem lehetett volna fogni a feliratos változat borítóját, és egy kis keretben ráírni, hogy "szinkronizált változat"?
Akik amiatt szónokolnak, hogy nem számít a borító, azoktól csak annyit kérdeznék, hogy tetszene nekik az a megoldás, hogy a dvd-korongokat mondjuk egy papírtokba raknák? Esetleg szitázás se legyen a lemezen?
Szerintem egy egészséges szintig igenis legyen az ember igényes.
0
2005. december 7., szerda 17:08
Hogy a belbecsrõl is beszéljek:a korábbi trehány feliratokat nem javították.A Warner ezt az extra változatoknál semm teszi  meg, pld. Batman.
Arra is gondolhatnának,hogy  vannak akik eredeti nyelven, korrekt felirattal szeretnének megnézni egy filmet.

Egy dolgot érdemes végiggondolni:Ha csak a szinkronos lemezek fogynak.egyre több film jelenik meg   szinkronnal,viszont  egyre több filmrõl maradunk le teljesen.Vagyis még feliratot sem kapunk.Lásd.A jó,a rossz  és a csúf EV.Egész Európa rajta van,minket kivéve.
A felirat is jobb a semminél!
0
2005. december 7., szerda 16:23
"A VHS-eket is lehet házimozin hallgatni, 5.1-es stb rendszerben? Mert ha nem, akkor nem lehet hogy azért költségesebb a DVD szinkron mint a VHS? "

Nem.  A stúdiónak ugyan pénzbe került (valamikor) az átállás többcsatornára, de ez a költség nem egy filmnél jelentkezik. A színész ugyanúgy egy mikrofonba beszél 6 csatornánál, mint kettőnél. Szinkronizálásnál ráadásul az effektek már eleve adottak általában.
Ezer forintos filmeken is lehet találni 5.1-es szinkront.  
Ezenkívül ha megnézed, a "Kerülj szinkronba!"-kiadások egy részénél monó vagy sztereó a magyar hang. A szinkron költségét pedig nem a DVD-nek kell behoznia, mert korábban a film ment már moziban, tévében, megjelent VHS-en stb.

"engem inkább zavar az, hogy a egyre vékonyabb papírra nyomtatják (jelenetválasztás nélkül!), egyre silányabb tokban stb. és a vhs? az teljesen más, mert a dvd-ket ált nem itthon gyártják. nem tud érdekelni, hogy pár ember képes hisztizni egy borító miatt!"

Te most pl. ugyanarról beszélsz, mint én - a külcsínről. Viszont ha nem beszélünk róla, hanem csak bólogatunk, "Hát, persze, jó ez így! Ennek biztos így kell lennie!", akkor keveseknek fog feltűnni (Nekem pl. eszembe nem jutott volna, hogy az SW I-II borítók gerincét nézegessem, vajon stimmel-e a betűtípus?), még kevesebbeket fog zavarni, így a Warnerék és társaik még nagyobb nyugalommal farigcsálhatnak le újabb és újabb darabokat a kiadványaikról.
0
2005. december 7., szerda 13:54
Ez igaz, de arról anno senki nem beszélt, hogy a szinkronos újráknál így elcseszik a borítot!!! Még ha csak vmi papírtok lenne, ami levehető és eldobható, de nem...
0
2005. december 7., szerda 13:52
Teljesen egyetértek veled!
0