Én is korrigálok, és beteszek egy újat :) Sorrend nincsen!!!
Hihetetlen család: A Disney és a Pixar feledhetetlen párosának legutóbbi nagysikerű DVD kiadványa. Igényes 2 lemezes extra kiadásban, hozzá külső papírborítás is dukál, nem utolsó sorban még esztétikus is :) Szuperhős család teljes letargiában! LOL! :-)
Az extrák feliratosak, a kép és hangminőségre sem lehet panaszunk, referencia kiadvány. Valahogy ezt várnánk a többi új Disney filmnél is, igaz? Rengeteg háttéranyag, werkfilm.
Világok harca: Meg merem kockáztatni, hogy a tavalyi év legjobb DTS hangsávját hordozza, igaz a Star Wars DVD-t még nem hallottam, hogyan szól, viszont a WotW-al már többszörösen bontottam emeletet a lakásban :] kedves szüleim és egyéb családtagjaim szeretnek ezért... Visszakanyarodva a DVD-re a hangra nem lehet panaszunk, a kivitelezésre sem, azonban egy papírfekk legalább jöhetett volna hozzá. Extrák is szép számmal vannak a lemezen, úgyhogy nem fogunk unatkozni egy cseppet sem H. G. Wells klasszikus UFO regényének feldolgozásán. (zárójeles megjegyzés: Janusz Kaminski leszokatna a túlexponált képekről, enyhénszólva idegesítő)
A Cápa - 30. évfordulós különleges kiadás: Igen, tavaly végre megjelent Spielberg mester egyik legnagyobb hatású filmje a Cápa, egy hozzá méltó kétlemezes, digipakkos kiadásban. Gyönyörűen felújított képet kapunk, vadi új magyar 5.1-es hangsávot valamint az eredeti hangot DTS-ben is élvezhetjük. Sokak legnagyobb bánatára készült új szinkron a filmhez, amit én is kicsit sajnálok, viszont hozzá lehet szokni és a kezdeti ellenszenv után egyáltalán nem zavaró az új szinkron (szerintem). Minusz pont viszont az extra lemez teljes magyartalansága :(((
Gladiátor - Különleges kiadás: Ez a 3 lemezes digipakk igazi meglepetés volt tavaly, a Cápával együtt. :) Minap tekintettem meg az új jelenetekkel immáron 163 percesre nyúlt történelmi eposzt. Szerintem az újonnan bevágott jelenetek csak hozzáteszenk a filmhez, rávilágítanak a Comodus elleni ellenszenv újabb pontjára. A "kiegészített" szinkron remekül sikerült, azonban kétségtelen tény, hogy a magyar hangsáv csöppet halk, és nincs rajta a referencia-értékű angol DTS. (Be jó, hogy megvan az egylemezes verzió is :). Az rengeteg extra miatt azonban mindenképpen megéri az árát, és a film sem utolsó!
Hamupipőke: Disney klasszikus meséjének szépen felújított változatát vehettük kezünkbe tavaly év végén. Szerencsére itt megmaradt a klasszikus magyar szinkron és még 5.1-be is felkeverték. Hiába minden hangmérnöki igyekezet, azért igencsak hallatszik a pattogás, recsegés a háttérből. Fátylat rá, hiszen ebből a több, mint 50 éves hangból ennyit lehetett kizozni :) Kellemes nosztalgikus hangulat fog el akárhányszor nézem meg. A képre nem lehet panasz, extra lehetne picit több.
Collateral - A halál záloga: Elsősorban Jamie Foxx alakítása miatt emlékezetes ez a film, hiszen ez a fiatal színész egyértelműen lejátszotta Tom Cruise-t a vászonról. A hangra és a képre egy szavunk sem lehet ezen a kiadványon, végig a legjobbat nyújtja a lemez. Sajnos az extra korongon egy szem magyar feliratos extra sincsen, de még így is a tavalyi év 10 legjobb DVD-jében helyet kap a listán. :)
Kés/Alatt - A teljes első évad: Nem hittem volna magamról, hogy valaha megveszek egy itthon is megjelent TV sorozatot DVD-n, azonban megtört a jég a Kés/Alattal. 5 lemezen találjuk az első évadot, mely számos nemzetközi elismerésben részesült és a nézők szívébe is belopta magát :) 2 helyes plaszttikai sebész mindennapjait mutatja be, valamint számos pácienssel is találkozunk a társadalom minden szintjéről. Remek dráma sorozat, kár hogy idén a LOST kapta a Golden Globe díjat és a Nip/Tuck-ot pedig nem is jelölték... :(
A DVD-n szerencsére még nincsen Ne lopj kisfilm, hangulatos menüt kapunk, magyar szinkronnal, ami sztereo. Az utolsó 5. lemezen vannak az extrák: videoklip és dokumentumfilmek, melyek rendkívül informatívak. Természetesen a Warner jóvoltából mindhez kapunk magyar feliratot.
Sin City: A sötét képregényhez, sötét DVD dukál :) A 2005. év egyik legeredetibb képregény-adaptációjához hasonlóan eredeti DVD-t kaptunk. Sin City sötét, bűnös városából 3 történetet köt össze a film, mely olyan, mintha egy valódi képregényt lapozgatnál és egyszercsak belecsöppennél a sztoriba (tisztára, mint az A-Ha Take on me c. klipjében :). DVD ütős hangsávokat hordoz, plusz egy pocsék szinkront, de azzal nem kell törődni, a menü meg a tavalyi év legjobbja. szvsz.
Polár Express: Karácsonyi történet varázslatos DVD-n, melyet megkaphaunk Hógömbbel vagy anélkül is. :) Mindenesetre a DVD mindkét esetben ugyan az marad. Kedves sztori pár gyerekről, egy vonatról, egy kalauzról és a Karácsony valódi értékéről. Házimozin csodálatosan szól az 5.1-es hangsáv, melyet jól ki is használ, hiszen a vonat hangjai remekül pöfögnek az 5 hangfalon át. Leírhatatlan, hallani kell! :] A kép és az extra szokásos warner mennyiség és minőség ;)
Constantine - a démonvadász: Most sokan biztos hátrahőkölnek, hogy mi a fenét keres itt a Constantine :) Kérem szépen azért, mert eme kiedványon a képminőség azt hiszem mindent visz. Kellően sötét film az egész, de egyszer sem tompul el a kép, végig megőrzi az éles feketét. Tavaly nem volt másik ilyen kiadvány, amin ennyire élesen látszódott vona a kép (szerintem). A hang sem rossz, viszont a kiadvány kivitelezése némi kívánnivalót hagy maga után. Warner! Kűlcsínyre kicsit több odafigyeléssel, lécci! ;) THX