Keresés

Eladó 180 db eredeti dvd film.

2006. január 24., kedd 19:27
Creeper: szerencsétlen Xpress így is alig győzi intézni a rendeléseket, a reklamációkat, megválaszolni a különböző helyeken feltett kérdéseket stb.. Mert az egyik fórumozó a film adatlapján érdeklődik, a másik a "Kérdések" topikban, a harmadik a reklamációs topikban stb. stb., de 5-ből 3 már nyekereg, ha 15 perc múlva még nem kapott választ. Szerintem az Xpressnek már arra is több ember kéne, hogy a topikokat vizslassa, hiszen mindenki elvárja a gyors és pontos kiszolgálást, válaszadást, egyéni sirámai soron kívüli intézését etc.

A fórumot alapvetően a látogatók használják. Egy részük állandó vendég, egy részük alkalmilag vetődik ide. Utóbbiakkal van a legtöbb gond. Tájékozatlanságból vagy lustaságból ész nélkül nyitogatnak topikokat, ahelyett, hogy abba írnák mondandójukat, amelyik létezik, és a delikvens mondanivalójához is passzol. Nézd meg, az évek folyamán hány topikot nyitottak, s ebből hány olyan van, ami néhány hozzászólás után eltűnt. A rendszerben azonban ott maradt, s egyre nehezebb a sok értelmetlen topik közül előszedni az értelmeseket, melyek csak időnként válnak aktuálissá.

Namost a törzslátogatók zömmel beszélgetnének filmekről stb. stb Olykor vásárolgatnának, csereberélnének is. Erre találták ki az ELADÓ DVD topikot. Ebben eddig vevő és eladó még mindig megtalálta egymást. E mostani topik indítója is megtalálta az ELADÓ DVD topikot, mégsem oda írt, hanem külön topikot nyitott a dolgainak. Emberileg megértem, hogy szabadulni szeretne a felesleges dolgaitól mihamarabb. Mint gyakori fórumozó azonban úgy vélem, ha az ember szó nélkül hagyja, hogy minden eladó külön topikban hirdesse a dolgait, akkor a főoldal ripsz-ropsz betelne cserebere topikokkal, melyekben 2-3 ember alkudozna, miközben azok a topikok, melyekben esetleg többen folytatnának eszmecseréket, rendre leszorulnának a főoldalról, és a TÖBBSÉG számára válna elérhetőségük kevésbé egyszerűvé.

Ha én olyan kurvára feltűnési viszketegségben szenvednék, akkor azt baszottul ki tudom élni más topikban is. Ha ki akarnék tolni e topik indítójával, akkor meg nem vesződnék azzal, hogy megpróbálnám megértetni vele a szerintem nem túl bonyolult  helyzetet: egyszerűen mint sűrűn a neten időző, ráérő valaki, hozzászólásokkal bombáznám a topikokat, újakat nyitogatnék, s garantálnám, hogy az övé legfeljebb csak percekre kerülne be a főoldalra, akárhány topikot nyitna ugyanennek a témának. Én viszont mindig abból indulok ki, hogy a másik nem rosszindulatú, nem hülye, csak tájékozatlan, ezért nem baszogatni kell, hanem megmagyarázni neki a helyzetet. Az utóbbi időben azonban kezdek rájönni arra, hogy talán nincs igazam, a baszogatáskényelmesebb, gyorsabb, hatásosabb, s a fórum bizonyos köreiben még népszerű is.
0
2006. január 24., kedd 19:02
Na jó, ebből nem lesz értelmes okfejtés, számomra tipikus, sablonos válaszokat adtok, visszavágtok, ahelyett, hogy magyaráznátok.

Nem rabolom tovább a drága időtöket, vegyétek úgy, hogy nem írtam semmit.
Megmaradok az eredeti véleményem mellett. Egy cég, egy kiadó sem megy tönkre attól függően, hogy valaki hol hirdeti az eladásra szánt termékeit.

Sajnos sok barátom egyáltalán nem vásárol eredeti filmet vagy cd-t, ami szerintem ennél ezerszer nagyobb gondot okoz az ezirányú vállalkozásoknak, itt kezdődik szerintem a probléma.
De ha már ez is baj... ajánlok figyelmetekbe egy bizonyos Belga-zenét, érdekes gondolatok találhatók benne!

Ja, és bizonyára valaki azon töri a fejét, hogy... megfeddjen (természetesen nem kötekedésből, hanem nagy fajsúlyú érdekből) amiatt, hgy nem a témába illő hozzászólást írtam, a fórumszabályzat rendelkezései szerint emiatt mindenkitől elnézést kérek.
0
2006. január 24., kedd 18:55
Hát, tényleg úgy néz ki hogy rettentő módon ráértek.... Kezd szánalmas lenni a dolog...
0
2006. január 24., kedd 18:46
"Egyelőre csak a feltűnési viszketegséget látom, de nyitott vagyok arra, hgy meggyőzzetek!"

Érdekes. Én a te hozzászolásod kapcsán érzem ugyanezt.
0
2006. január 24., kedd 18:39
Field, nem mondom, hogy nem értek veled egyet, viszont szinte szóról szóra ilyen a választ vártam.
Csak azt nem értem, miért nem konkrétan az xpress lépett az ügyben, miért a többi felhasználó, felhasználók hada lépett fel.

(Én személy szerint furcsának tartom, hogy miért nem minősül kötekedésnek az, amikor többen írják ugyanazt, csak máshogy a topic indítójának ellenérdekét képviselve, és miért rögtön kötekedő hozzáállás az, ha valaki védi az említett személy érdekeit.)

Valóban kíváncsi vagyok, mert tényleg nem értem.
A lényeg: elsősorban az rejtély előttem, milyen nagyobb fajsúlyú érdek fűződik egy  mezei  felhasználó számára, aki olyan mint én, hogy megakadályozza az esetleges adásvételek sikerességét. Egyelőre csak a feltűnési viszketegséget látom, de nyitott vagyok arra, hgy meggyőzzetek!
0
2006. január 24., kedd 18:14
A nagyobb fajsúlyú érdek elég érthetően ki lett fejtve – gazdag szókincsű mondatokban. A lényeg: az Xpress mégsem bolhapiac, ahol a fórumot el kéne árasztani cserebere topikokkal, mert valakinek nem felel meg, hogy ajánlatát az erre a célra kitalált topikban vezesse elő. Ennek megértése helyett kötekedést és piszkálódást feltételezni valakiről elég kötekedő és piszkálódó hozzáállásnak tűnik, amire volt idő és energia, s a hozzászóló is úgy érezte, hogy muszáj beleszólnia.
0
2006. január 24., kedd 17:58
Nevetséges, amit csináltok. Érthetetlen, miért kell nagyobb fajsúlyú érdek nélkül belekötni a másikba egy mondvacsinált okkal.
Irigylem azt az embert, aki annyira ráér, és annyira semmi dolga, hogy kötekszik, szúrkálódik, csak azért, mert nem olyan a világ, amilyennek szeretné, és hogy van egy topic a többszázból, ami szúrja a szemét.

És persze most erre is jön majd az elmés válasz, miért vagyok én segg meg hülye, amiért ezt leírom, merthogy erre is van idő és energia.
Egy ember nem attól lesz okos és művelt, hogy feltűnési viszketegség miatt gazdag szókincsű körmondatokat ír egy olyan témában, melyről azt sem tudja miért zavarja, de úgy érzi, muszáj beleszólnia.
0
2006. január 24., kedd 11:53
Nem kéne cukkolni, mert mindjárt itt is elkezdi szidni a kormányt! :)
0
2006. január 24., kedd 11:44
Nem az a baj, hogy eladni akarsz. Az se tragédia, hogy 180 db-ot. Nyilván okod van rá, hogy megválj tőlük. Az se világtragédia, hogy beraktad a listát ármegjelöléssel. Csak annyit kell megérteni, hogy az ilyesmit itt az ELADÓ DVD topikban szokták intézni. Nem te vagy a vörös posztó a szememben vagy akárki máséban, hanem azt szeretném én is (alighanem többekkel) elkerülni, hogy elszaporodjon az, hogy mindenki külön topikot nyit az eladó dolgainak, s a fő oldalon gyakorlatilag csak cserebere topikok szerepeljenek. A többség a fórumot a filmekről való beszélgetés céljából látogatja, s örök vitatéma így is, hogy milyen témáknak van külön topikja.
Mivel a korábbi jelentkező, Téglagyári Megálló igen kiváló barátom, én igazán szurkolok, hogy köztetek biznisz jöjjön létre. Abban viszont biztos vagyok, hogy TM a sokat emlegetett topikban is megtalált volna.

P. S.: Az ismétlődést azzal tudod elkerülni, hogy nem használod a Frissítés gombot. Olyankor ugyanis a rendszer megint elküldi az utolsó üzeneted.
0
2006. január 24., kedd 11:32
Nem tudom miért rakja be kétszer?
0
2006. január 24., kedd 11:27
Kerülni kell a frissítést.
0
2006. január 24., kedd 11:27
Nem tudom miért rakja be kétszer?
0
2006. január 24., kedd 11:26
Teljesen világos amit írsz , és értem is. Viszont nekem nem 1-2 filmem van eladó, hanem 180 db ( 250 nel kezdtem ). Tehát irjam be a már meglévő topicba és minden meg van oldva?! Mert ha igen akkor már teszem is. Nem értem : ha valaki elad 1-2 vagy esetleg több filmet akkor az még nem sérti az oldal keseskedelmi iratlan szabályait. Mert ha nem, akkor több darab sem. Mi is határozza meg ezt , hogy neked vagy nekem mennyi eladó filmem van? De most mivel van baj: avval hogy beraktam a listát vagy hogy ekkora a lista?
0
2006. január 24., kedd 11:26
Teljesen világos amit írsz , és értem is. Viszont nekem nem 1-2 filmem van eladó, hanem 180 db ( 250 nel kezdtem ). Tehát irjam be a már meglévő topicba és minden meg van oldva?! Mert ha igen akkor már teszem is. Nem értem : ha valaki elad 1-2 vagy esetleg több filmet akkor az még nem sérti az oldal keseskedelmi iratlan szabályait. Mert ha nem, akkor több darab sem. Mi is határozza meg ezt , hogy neked vagy nekem mennyi eladó filmem van? De most mivel van baj: avval hogy beraktam a listát vagy hogy ekkora a lista?
0
2006. január 24., kedd 11:14
Úgy gondolom, egy on-line bolt fórumán eleve nem fair olyan igényekkel előállni, hogy valaki ott akarja a SAJÁT kereskedői tevékenységét személyre szabott topik(ok)ban folytatni. Ennek ellenére az Xpress ettől nem zárkózott el teljesen. Mint azt korábban írták, elsősorban azért, mert méltányolhatónak tartják, hogy 1-2 (!!) db, esetleg pont itt vásárolt DVD-től törzsvevőjük az ő közreműködésükkel kíván megválni. Ezt a célt szolgálja az ELADÓ DVD topik. Ha tényleg elolvasnád, akkor látnád, hogy sokan hirdettek már ott, és csak azok a hirdetések süllyedtek el, melyekre nem volt érdeklődő. Talán épp múlt héten dobott fel valaki eladni szánt DVD-kről szóló hirdetést, s mire minden érdeklődő megkapta tőle a kívánt listát, addigra a filmek java már el is kelt. Szóval ha a portéka kelendő, potenciális vevő abban az egy topikban is akad. Annál is inkább, mert a többség már tudja, hogy ott érdemes az ajánlatokat keresgélni.
Alapvető dolog, hogy egy fórumon a látogató topikot tudjon nyitni, de ez azért minden fórumon bizonyos feltételekhez, írott és írtalan szabályokhoz kötött. Egy DVD KERESKEDELEMMEL foglalkozó oldalon azért a többség magától is tudja, hogy a topiknyitogatást alapvetően nem a bolhapiaci ügyletei céljából teszi lehetővé a honlap gazdája.
0
2006. január 24., kedd 11:01
Szia. Mit gondolsz ha szeretnél eladni egy 180 filmből állö gyüjteményt , akkor ha ott hirdetnél vajon mikor már  342 hsz után mennyire süllyedt el a te eladó 180 dvd....... hsz-od?Akkior nem kellene engedni hogy topicot lehessen nyitni, mert fix címeket kellene adni , aztán mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Függetlenül attól hogy kinek az oldala, vagy fóruma vagy bármilye is .Én vagyok egy pár fórumon , de ahol lehet nyitni , ott nyitnak is !! Ez érthető. :)
0
2006. január 24., kedd 10:53
Szerintem azért akarnák törölni ezt a topikot, mert létezik egy külön ELADÓ DVD topik is. Eddig még mindenkinek megfelelt, hogy ott bonyolítsa az adás-vételi dolgait. Tényleg érdekes lenne, ha mindenki külön topikot akarna nyitni a saját eladó dolgainak. Aztán ha azok esetleg elkeltek, a következő cuccnak egy másikat. Végül is ez egy on-line bolt fóruma, és nem bolhapiac.
0
2006. január 24., kedd 10:35
Akkor ezt már töröltetted  vagy nem .Most akkor nyissak egy másikat csak címmel , vagy mi a helyzet?
0
2006. január 24., kedd 9:37
Stimmel . Én adtam meg e-mail címet a nevem mellett.
Sorry a belinkelt listáért.
0
2006. január 24., kedd 9:32
Stimmel . Én adtam meg e-mail címet a nevem mellett.
Sorry a belinkelt listáért.
0
2006. január 24., kedd 9:18
Ezt már mondtad! :-)
Inkább írd meg ide, hogy hogyé adod ezt a kettőt?

ati204@freemail.hu
most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 9:13
Igen a kérdes valóban ésszerü. Viszont nem akartam hogy keveredjen a többi filmkeresö és kináló egyénnel a sok válasz.
0
2006. január 24., kedd 9:09
A Két tűz között mellett a Truman Show-t is vinném.
most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 9:05
Érthető, szegény "filmkereskedő" gondolkodása...
most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 9:05
egyszerű: adj meg egy e-mail címet, s privátban mehet a cserebere az idők végzetéig. ha nem hragaszol, ezt a topikot még azelőtt töröltetetem, mielőtt az xpress átmenne zsibvásárba.
0