Keresés

Fekete Péter

2006. március 24., péntek 2:03
Egyetértek, még akkor is, ha én nem úgy érzek, ahogy ő, de megértettem, mire gondolt. :-)
0
2006. március 23., csütörtök 22:14
Kár, hogy nincs itt Buster! Annyira jó volt olvasni a meglátásait, nagyon érdekes volt.
most posts by TM
0
2006. március 22., szerda 16:11
És milyen jó, hogy beszélsz! Élvezet hallgatni, komolyan! Folytasd!
most posts by TM
0
2006. március 22., szerda 15:52
Jó, bocs, akkor árnyalom. Én is szeretem persze a Kakukkot, kicsit az Amadeust meg a Ragtime-ot is, de valahogy mindig azt érzem, hogy ezeket csak a színészi alakítások ereje viszi el  - még ha ez persze a rendező érdeme is, hiszen Amerikában is kezdőkkel meg színpadiakkal forgat - a R-t meg a nagyon erős hangulata, de azt meg a regény információtömegének tudom be. Meg a Hair is, persze, nagyon jó, de az meg végképp nem Forman, csak a koreográfia, meg a zene, meg a korhangulat, meg a kamaszkorom, de az már készültekor is el volt csúszva, már akkor sem volt igaz, még ha szép is lett volna így. Azóta meg klasszikus, mert a múló időben igazsággá vált, mint egy fénykép. Látod, minden filmje feldolgozás, soha nem a jelen; azt mondja, nem csinálhat "cseh" filmet Amerikában, mert nem járt ott sörözni, nem ott nőtt fel, nincsenek történetei, csak amit a "bennszülöttek" már megírtak - így azonban se ilyen, se olyan nem lesz a film, se amerikai, se európai, csak egy idegen szemlélődőé: a történelemre az amerikai néző sem emlékszik, hát fest nekik egyet, szépen, alaposan, figyelmesen, de mégsem róluk  szól ez, csak jó elhinni. Lehet, hogy olyasmit várok el, aminek nem is akar megfelelni, de csak így tudom nézni. És idegenként személyes, mégis amerikai filmet csinálni: elég sokaknak sikerült már - még ha nem is lett kasszasiker. És már megint sokat beszéltem.
0
2006. március 22., szerda 13:49
Hát nem tudom ... Azért én nagyon szeretem az amerikai filmjeit is, én érzek bennük egyediséget, noha teljesen mások, mint a csehszlovák filmjei, ez tény. De azért én többnek érzem, mint egy jó mesterember iparosmunkájának.
0
2006. március 22., szerda 13:01
bocs, közben el kellett mennem, azt akartam még, hogy Forman számomra nem ad okot többé semmiféle információ megjegyzésére: persze, hogy jók a filmjei még most is, meg is nézem mindet, de nem találok benne semmi személyességet se az ő, se a magam részéről: nem lehet közel kerülni hozzá, nincs hozzá közöm... és az a baj, hogy mintha neki se lenne hozzá köze, csak kívülről nézi a témákat, és nagyon profin megcsinálja, de nincs rajta a kézjegye, amiről meg lehetne ismerni, ahogy a cseh filmjeit meg lehet, csak mesterember, és ezért nem érdekel...
de az a négy cseh film, az mindig alap marad
0
2006. március 22., szerda 12:11
Á, nem, csak régen ő volt a kedvencem, és akkor igyekeztem mindent megtudni róla, de már felejtek... túl sok a film, túl sok mindent akarok észben tartani: pedig lehet, hogy elég lenne egy témára szorítkozni, és akkor megmaradna
0
2006. március 22., szerda 1:33
Szia kedves buster!
Örülök, hogy van itt egy igaz cseh újhullámos szakértő. :-)
Én nem tudtam, hoyg amatőrök voltak, noha gyanús volt, mert annyira természetesen játszottak, színészek szinte nem is képesek erre. :-)
Így már érthetőbb. Köszi az infót, te nagyon otthon vagy Forman-témában, úgy látom. :-)
0
2006. március 21., kedd 17:53
Kedves Juliet, valószínűleg azért nem játszottak több filmben, mert valamennyien amatőrök voltak, nem színészek, még ha több újhullámos filmben fel is tűnnek, az apa pl. tényleg tűzoltózenekar-karmester volt (azt hiszem, ebben a filmben is vezényel, de a Meghallgatásban konkrétan önmagát játssza); az anya a stáb egyik tagjának mamája volt és azért választották, mert ő tudott a legjobban tésztát gyúrni, a főszereplő fiút a Meghallgatás szereplői között találta Forman, Cenda pedig tényleg nagyon foglalkoztatott volt akkoriban, de aztán mégis inkább orvos lett... ennyi jutott hirtelen eszembe.
0
2006. március 20., hétfő 16:41
De örülök, hogy valaki legalább észrevette, és hozzászólt. :-)
0
2006. március 20., hétfő 16:41
:-)) Te csak ne beszélj, te sokkal kisebb információk miatt nyitsz topicot a különböző filmeknél. :-))) Egyébként azért nyitottam, hogy beszélgessünk róla, mert tegnap megnéztem megint a filmet, és újfent nagyon tetszett. :-)
0
2006. március 20., hétfő 16:37
De sok idejük van egyeseknek új topikokat nyitogatni... :)
0
2006. március 20., hétfő 16:18
Utánanéztem az imdb-n, hogy a filmben szereplő színészek hány filmben játszottak még. Szomorú, hogy nagyon sokuknak nem jött össze hosszú filmkarrier, a boltost alakító színésznek pl. ez volt az egyetlen filmje. Még talán a Cendát alakító fiatal színész játszott a legtöbb filmben.
0