Keresés

Apocalypse Now: Redux

2006. február 23., csütörtök 21:40
Brando egyáltalán nem motyog, és ő a legjobb a filmben.

Teljesen igazad van! Szerintem Coppola igenis nagy művet tett le az asztalra, más kérdés, hogy a Redux változatot egy kicsit jobban is át lehetett volna gondolni, de még így is nagyon jó lett.
Brando pedig valami eszméletlen, ahogy a sötétből beszél, de a film többi részére is igaz, hogy nagyot üt!
0
2006. február 23., csütörtök 19:48
Na igen. A Missouri fejvadászt nem láttam, arról nem tudok nyilatkozni, de nekem eddig minden filmben tetszett. A Dr. Moreau-t ki lehetett volna hagyni meg még egypár öregkori filmet. Ha jól visszagondolok, talán az Apokalipszis most volt az utolsó jó filmje, már ami nekem tetszett, és amiket én láttam.
0
2006. február 23., csütörtök 17:25
És ha még kedve is lett volna az egészhez...Nekem a Missouri fejvadászban is tetszett.Kár,hogy ötven éves kora körül gyakorlatilag kilépett a filmezésből.
0
2006. február 23., csütörtök 16:58
Brando egyáltalán nem motyog, és ő a legjobb a filmben. Az egész film csúcspontja, amikor kopasz fejjel előbújik a sötétségből. A film előtte való része csak őt vezeti elő. Ezt csak a legnagyobbak tudják megjátszani.
0
2006. február 23., csütörtök 16:18
jó, nem hiszti, finnyáskodás
0
2006. február 23., csütörtök 12:33
Brandóról általánosságban mondtam véleményt, amúgy nálam a mélypontja Dr. Moreau.
most posts by TM
0
2006. február 23., csütörtök 12:29
Én viszont azt nem értem, mitől minősül hisztinek, ha ellentétes vélemények ütköznek egymással egy-egy filmről...

0
2006. február 23., csütörtök 12:27
Brandó ügyben neked adok igazad, és nem téglának, szvsz kínosan modoros amit művel, csak a Missouri fejvadászban volt rosszabb, viszont nem értem mit hisztiztek a filmen, szerintem egy csodálatos rémmese, tiszta óz
0
2006. február 23., csütörtök 11:02
25 év után (1980 áprilisában volt a hazai mozipremier) nemrég én is újranéztem a filmet, érettebb fejjel. Hát szvsz, inkább érdekes, semmint jó film: kicsit úgy tűnt, mintha jobb-rosszabb epizódokra esne szét, s a külsőségek jobban érdekelték volna Coppolát, mint maga a sztori. Báron György joggal írt valami olyasmit korabeli kritikájában, hogy a film utolsó jelenetében, amikor elülnek a látványos csatajelenetek zajai, véget érnek az őserdei izgalmak, s a két főszereplő kellene, hogy uralja a vásznat, a kopasz Marlon Brando "misztikus" motyogása közepette úgy omlik össze az APOKALIPSZIS építménye, mint a kártyavár. (Szándékosan nem tettem ki idézőjelet, de nagyjából ez volt mondandójának lényege.)
0
2006. február 23., csütörtök 10:55
Lehet hogy azért, mert Sheen-nel ellentétben Marlon Brando SZÍNÉSZ!
most posts by TM
0
2006. február 23., csütörtök 10:39
Ez nem is unalmas és fárasztó film! Ugyanúgy rá lehet hangolódni mint bármelyik lassú filmre, és akkor baromi jó! És nem is értem miért mindenki Brandoért van oda... Sheen sokkal jobb volt benne!
0
2006. február 23., csütörtök 9:45
Hol láttad ezt 1990-ért?
0
2006. február 23., csütörtök 4:11
nem bírom ki, hogy nem jegyezzem meg, milyen baromi unalmas és fárasztó film volt ez ;)
0
2006. február 23., csütörtök 3:39
vazze most ugye 1990, imádom azt a disznóvágást, ahol marlon brandó az áldozat
0
2002. április 12., péntek 11:55
Tud valaki valamit az itthoni esetleges megjelenésről? R2-ben ugye nemrégen megjelent (asszem 202 perc hosszú), de mivel szvsz ebben a filmben baromi fontos a szöveg, szívesebben várnék a magyar feliratos (urambocsá' szinkronos, ami talán nincs is) verzióra, ha még emberi léptékkel számolva normális időn belül megjelenne.
T
0