Keresés

Kereslet-kínálat?

2006. május 16., kedd 16:40
Ha a kiadóknak egy makulányi eszük lenne, akkor saját fórumot (vagy bármilyen netes biszbaszt) üzemeltetnének, amivel felmérnék az emberek igényeit.

Tényleg rengeteg igénytelen szemetet adnak ki, de sok olyan ember van, aki nem tudja előre felmérni, hogy mit fog kapni a film lejátszásakor. Én egy tokra/reklámra ránézve általában sejtem, hogy milyen lesz a film, eddig a megérzéseim 99%-ában nem csalódtam. De a barátnőm pl. már megvett néhány vackot.

Az is tuti, hogy az itt jelenlévők többsége nem reprezentálná híven a magyar piacot. Itt sok igényes film fogy, amire a többség ívben tojik. Viszont az itteni azért igencsak fizetőképes kereslet. Sok pénzes sznob böngészik errefelé, ez talán elgondolkodtathatná a kiadókat. Sokaktól olvastam, hogy havonta rendelnek többtízezres csomagokat, ez azért nem piskóta akkor sem, ha nincsenek annyian, mint az áruházakban turkálók.
0
2006. május 15., hétfő 0:11
Az igaz hogy a neten az Xpress a legnagyobb netes bolt, de ha azt nézzük hogy hány DVD vásárlónak van otthon internet-kapcsolata... Háát...
0
2006. május 14., vasárnap 23:34
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. május 12., péntek 18:19
Így látom én is, meg szerintem jamamura is erre utalt. Az esetleg itt az Xpress-en összeálmodott lista torz lenne annyiban, hogy nem a valódi vásárlói igényeket tükrözné, hanem csak egy szűk pár százalékos szeletét a vevőknek, akik valószínűleg olyan filmeket részesítenének előnyben, amiről esetleg a maradék kilencvenakárhány százalék még csak nem is hallott.... Nemhogy még valós keresletet is jelentenének!

Egyébként K ötlete szimpatikus, de a mostani viszonyok között csak egyetlen szó jut róla eszembe: illúzió.
0
2006. május 12., péntek 17:16
Az a helyzet hogy a teljes hazai DVD vásárló közönségnek kb talán csak 5%-a lehet aki az xpress-ről vásárol. Na most ha azt vesszük hogy úgysem rakja fel a saját álom-listáját minden vásárló... Szóval a kiadók tőlünk nem kapnának teljes reprezentatív képet a keresletről... Ez van!
0
2006. május 12., péntek 11:12
Ezt én nem hinném, hogy erre a sok szemétre lenne csak igény, amit 99%-ban kiadnak... Ahogyan a televíziókban vetített műsorok nagy részére sem lenne igény... Egyszer például egy egyszerű munkásember mondta azt, hogy: "amikor este hazamegyek és bekapcsolom a tv-t, akkor ott megy az a sok hülye műsor, de mivel tv-t akarok nézni KÉNYTELEN vagyok ezt nézni".

Ez sokmindent megmagyaráz, szerintem ezekre az olcsó szemét DVD-kre sem igény van, hanem nincs más és valamit venni akarnak az emberek, ezért többnyire sajnos megveszik...

Persze nem lehet egy kaptafára húzni, de mégis úgy gondolom, hogy minden területen tragikus a magyar filmforgalmazás és televíziózás...

És ezt egyáltalán nem a kereslet-kínálat diktálja... hanem kitudja mi...

Igaz filmművészeti műveltség is eléggé hiányos sajnos idehaza... :(
0
2006. május 12., péntek 9:37
de tudom, hogy mi kicsik vagyunk ahhoz, hogy ebbe beleszóljunk és az itthon eladott párszáz lemez csepp a tengerben ami a bevételeiket illeti...

(sóhaj) pedig nekem is szerepel pár dolog a listámon és a nővérem listáján is... :) ő például olyan filmeket hiányol, mint pl. Magányos vadász a szív stb.

0
2006. május 12., péntek 8:31
Valahol igaza van K-nak, hiszen a kiadók rengeteg szemetet is kiadnak, amivel akár be is fürödhetnek, viszont ha figyelembe vennék a mi igényeinket is akkor mindenki jól járna; de tudom, hogy mi kicsik vagyunk ahhoz, hogy ebbe beleszóljunk és az itthon eladott párszáz lemez csepp a tengerben ami a bevételeiket illeti...
0
2006. május 12., péntek 1:10
persze, hogy létezik. van kereslet a sok olcsó szemétre, az xpresset látogató, internet-felhasználó, azaz feltételezhetően intelligens emberek véleménye pedig sajnos torz, egyáltalán nem azt írja le, ami általánosságban jellemzi a keresletet.
0
2006. május 12., péntek 1:00
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0