Keresés

KÉRDÉSEK

2018. szeptember 3., hétfő 18:34
Az meg is fog szólalni, az tuti. :)
0
2018. szeptember 3., hétfő 13:08
Köszi a választ. Az a baj, hogy nincs fizikailag hely már a lakásban. Ha majd egyszer elköltözöm akkor lesz külön 5.1 meg sztereó sarok, addig marad ez... A hangfalam egy Monitor Audio Bronze 2, azért az meg tud szólalni sztereóban is ha kell :) Köszi a segítséget!
0
2018. szeptember 3., hétfő 0:54
Szia,
Biztosan lesz sztereó hangod az általad felvázolt módon.
Én személy szerint az 5.1 hangot nem adnám semmilyen sztereó rendszerért, ettől függetlenül tudom rengetegen a sztereó rendszerre esküsznek. Nyilván van is igazuk egy jó sztereó erősítővel, mint amilyen a NAD és egy jó hangfalpárral ami azért nyom egy kis mélyet és a magasakat is szépen adja, igazán jó hangzást lehet elérni. Zenét legtöbbször én is sztereóban hallgatok, de filmnél imádom a mélynyomót érezni, látni dolgozni, nem mellesleg az én fülemet például zavarja ha két oldalról hallom a beszédhangot, a center ezért az én esetemben kikerülhetetlen.
Szerintem tedd össze majd a rendszert és hallgasd, zenén, filmrészleten. Nekem Pioneer VSX-329 volt, elég jól adta az is sztereóban. De ha azt mondod már egy ideje amúgy is sztereóban hallgatod a filmeket akkor valóban célszerű a Pioneert száműzni a rendszerből. Ha van külön CD lejátszód a sok filmzenédnek akkor annak a rákötése sem lehet probléma, úgy látom elég sok bemenettel bír a NAD.
Hogy mennyivel kapsz jobb/rosszabb hangzást szerintem megítélés kérdése, esetedben az elsődleges cél a hangfalak számának lecsökkentése, így valószínűleg a sztereó mellett döntesz. Szerintem egy jó hangfalpárral nagyon jó hangzást érhetsz el vele, zenével kifejezetten.
0
2018. augusztus 31., péntek 12:22
Sziasztok,

Technikai segítség kellene. Helyhiány miatt a hifimet meg a házimozimat összevonom. A kérdésem az lenne, hogy ha a BD lejátszót összekötöm egy HDMI kábellel a tv-vel, valamit egy RCA kábellel a sztereó erősítővel (NAD 316BEE), akkor jól remélhetem, hogy kapok egy sztereo rendszert? :D Úgy értem működni fog?  :D Nincs hely ennyi hangfalnak úgyhogy a sztereó rendszerre kötném a mozit is. A másik, hogy így mennyivel kapott másabb (jobb/rosszabb) hangzást? A házimozi egy Pioneer VSX-421, de már azt is jó ideje két hangfallal hallgatom sztereoban, tehát nem most lesz az 5.1-ből 2.0...
0
2018. augusztus 30., csütörtök 14:22
A Függő játszma is hibátlan szerencsére.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 14:22
Az Elemi ösztönnel semmi baj. Az Emlékmás képminősége szerintem annyira azért nem jó, mint itt írják. Nem rossz, de az amcsi transzfer szebb. Az ugrálás viszont irritáló, de szerencsére olyan nagyon durván nem szembeötlő, pedig az egész filmben ott van. Szomorú, hogy a Bontonfilm szerint mégis hibátlan.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 14:17
A csúszás. Nagyon durva.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 13:28
Mármint a szinkron minősége, vagy a csúszás mértéke katasztrofális? :)

Nem hiszem el, hogy ennyi StudioCanal cím problémás lett. Hogy hozták ezt össze?
0
2018. augusztus 30., csütörtök 13:24
A Bosszú börtönében szinkronja katasztrofális. Azóta bagóért én is megvettem újra, de abban a tudatban, hogy az a lemez csak felirattal élvezhető.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 13:06
Elemi ösztönt nyugodtan meg lehet venni, kicsit máshogy szkennelték be a filmet ezért van eltérés, de nem változik a képarány ettől még.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 13:06
Tehát vállalható akkor ez is. Köszi. :)
0
2018. augusztus 30., csütörtök 13:04
Igen, most olvastam. Már kétszer megnéztem a filmet, semmi zavaró nincsen benne, ott is azt hiszem, pár pixelről beszéltek csak. Ha nem olvasom, soha nem tudom meg ezt az apró "hibát". :)
0
2018. augusztus 30., csütörtök 13:02
Köszi az infókat. :)
0
2018. augusztus 30., csütörtök 13:02
Nézd meg a topikját. A hazai kiadás képét csonkolták. Csak azt szeretném tudni mennyire vészesen. :)

Vagy ezek szerint nem veszélyes?
0
2018. augusztus 30., csütörtök 11:44
Elemi ösztön: A kép 2.35:1-es, szóval meglepődnék, ha csonkolt lenne. A képminőség teljesen rendben van, ahogy a szinkron minősége is. Mindenképpen ajánlott vétel.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 11:31
A Köd BD nekem megvan, AVC-s a kódolása, így azt hittem anno, hogy az USA transzfert kaptuk, de annál gyengébb valamelyest sajna.

Az Emlékmás BD-t szerintem nyugodtan vállald be, szemcsés ugyan mint az állat, de szvsz még így is az egyik legszebb transzferrel rendelkezik a StudioCanal címek közül. A másik a Rambo trilógia, mely a német remastered kiadás transzferét kapta.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 11:17
A képek amiket Gyulus linkelt a topikjában, nekem azt mutatták,hogy rosszabb valamivel. A transzfer hiába ugyanaz, az enkód valószínűleg nem, hiszen ez a keleti blokknak lett legyártva. De ha az "ugrálás" nem annyira zavaró, akkor lehet bevállalom, a régi szinkron miatt.

Köszi a válaszokat Mindenkinek. :)

A Köd és/vagy az Elemi ösztön nincs meg valakinek?
0
2018. augusztus 30., csütörtök 10:56
Nekem ezek közül az Emlékmás, a Cliffhanger és a Bosszú börtönében van meg. Az első kettőnél nem bántam meg a megvételüket. Az Emlékmás esetében én csak a végén a stáblista alatt vettem észre ugrást, odáig nem tűnt fel. A Bosszú börtönében esetében engem zavar az utolsó tíz percet érintő szinkroncsúszás. Így azt inkább angolul nézem magyar felirattal. Vagy a régi DVD verziót szinkronnal. Engem zavar a hangcsúszás, szinkronnal biztosan nem fogom még egyszer végignézni BD-ről.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 10:41
Az Emlékmás BD nem az USA, hanem az angol kiadás transzferét kapta meg, ami a bluray.com-on szintén max értékelést kapott.
A kép ugrását én nem vettem észre, szerintem együtt lehet vele élni.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 10:33
Nekem A bosszú börtönében és a Függő játszma van meg ezek közül. Nem bántam meg a beszerzésüket. A magyar szinkront mindkét esetben max a nosztalgia miatt ajánlom, angol hangal nézve viszont van élvezhető 5.1. A képminőséggel nincs baj.
0
2018. augusztus 30., csütörtök 9:34
Sziasztok!

Ugyan már az egyik fórumtárstól informálódtam ez ügyben, de feltenném szélesebb körben is ezt a kérdést.

Érdemes-e beszereznem az alábbi StudioCanal BD kiadványokat ,amik elsősorban a remek klasszikus szinkronok miatt kellenének. Csak mert hallottam és olvasgattam, hogy elég sok volt a gond velük. A Tökéletes katonát ás a Másvilágot már megvettem, azokkal semmi problémám nem volt.

Ezekről lenne szó:

A Köd - megvan a Shout Factory-s remastered collector s , de azt nem tudom milyen a hazai kiadás képileg, megegyezik a korábbi(régebbi) StudioCanal transzferrel?  

Elemi ösztön - ebből az angol kiadás van meg ,de azt olvastam a hazai képe csonkolt. Mekkora a csonkolás mértéke? 2.35:1-es képarányú ez is?

Emlékmás - a Mind Bending USA verzió van meg, olvastam hogy a hazai kiadásban vannak képhibák, ez mennyire zavaró? Azt láttam ,hogy képileg némileg rosszabb.

Bosszú börtönében - szintén angol kiadást cserélnék erre ,de nem tudom mennyire csúszik a magyar szinkron, nagyon zavaró?

Cliffhanger - a rossz szinkron keverésen kívül ezzel van bármi más gond?

Köszi az esetleges válaszokat.
0
2018. augusztus 29., szerda 23:22
A Szédülés normál tokos BD megjelenéséről semmi hír? Elég régóta tart már a tologatás.
0
2018. július 10., kedd 20:44

Erről jut eszembe, hogy anno nagyon ajánlottad a Bazi nagy görög lagzi 2-t is, ami szintén jó volt, ahogy akkor írtad, az az igazi 90-es évek szellemiségében készült vígjáték.
0
2018. július 9., hétfő 22:25
Sziasztok!
Ha van itt zalaegerszegi,akkor írjon már rám privátban.
szem82@freemail.hu
Köszi
0
2018. július 9., hétfő 15:55
Na, örülök! :)
most posts by TM
0