Keresés

Harcosok klubja (2 DVD)

2006. június 6., kedd 0:52
Tényleg túlságosan elcsépelt már a ....... le se írom milyen jelző, de ez a film tényleg megérdemli... Nem Ed Norton és Brad Pitt miatt került kult státuszba... Nem tudom honnan veszed ezt already... De ettől függetlenül mind ketten igen emlékezets karaktert alakítanak a filmben, és nem is akár hogyan...

Fincher egy olyan témát dolgoz fel amivel bármelyik lázadásra hajlamos fiatal a magáénak érez, de nem ebben rejlik az ereje, hanem az iszonyatos összetettségében... Temérdek mennyiségű ötlet van benne, rengetg értékes gondolat... A filmet nézve szinte minden mondatnál képes lennék leállítani a lejátszást, hogy kidumáljam valakivel a halottakat. A film egy percre sem ül le, roppant élvezets! És ehez jön még a tök eredeti opratőri munka, meg a zene... Megunhatatlan, rengetgszer újranézhető... .............!
0
2006. június 5., hétfő 23:31
az biztos (?), hogy a fight clubot nem pitt viszi a hátán. ha valaki, akkor norton, de még ezt sem mondanám. a hangulat, a dialógok, a sztori, a karakterek sokkal inkább teszik felejthetetlenné, mint akármelyik színész alakítása. persze nagyon jót tesznek a filmnek, nem erről van szó, csak nem attól döglik a légy szvsz.
visszakanyarodva a mindenki őrült témához is, nekem egy picit helena bonham carter karaktere az, ami néha sok (valszeg a külseje miatt is), de ennyi még belefér.
0
2006. június 5., hétfő 23:21
teljesen egyetértek. magam is kissé ripacsnak tatom brad alakítását. vicces, de én bradet régen sokkal jobban bírtam. a szépfiús szerepe ellenére a hét év tibetben talána kedvencem tőle. ed norton viszont olyan jó, mint a fiatal de niro.

"a fight club zseniális, az amerikai szépség viszont számomra csaknem nézhetetlen :))"

ezzel meg aztán még jobban egyetérek. nem szeretem dobálni a zseniális jelzőt, mert mostanában divat minden filmre, tv-sorozatra, könyvre, buci macira, új zenekarra ezt mondogatni ("zseniális! egyszerűen hihetetlenül feledhetetlen!!!"), ha valami, akkor a harcosok klubja megérdemli. most visszafogom magam: az amerikai szépségről vagy jót vagy semmit. semmi! :)
0
2006. június 5., hétfő 23:14
Az American Woman az Jimmy Hendrix szám.
0
2006. június 5., hétfő 23:14
valamint, tegyük hozzá, akik a fight clubból kultot csináltak, tipikusan nem az a réteg, akik őt ügyeletes szépfiúként tartják számon. nem véletlen, hogy azok körében, akik pittet ilyenként emlegetik, a fight club bukás volt.

(csak hogy az összehasonlításhoz is hozzászóljak: a fight club zseniális, az amerikai szépség viszont számomra csaknem nézhetetlen :))
0
2006. június 5., hétfő 23:05
hála istennek palahniuk fel is vállalja az őrültségét. az, hogy a hangvétel ilyen szélsőséges már a regényből is adja magát, és egyébként is, létezhet arany középút egy anarchista klubban? :) a harcosok klubja egy groteszk szatíra, egy óriási görbetükör. nagyon örültem neki, hogy egy percig sem általánosít, már maga a képi világ is azt hangsúlyozza, hogy egy karikatúrát nézünk.
fincher papa akkoriban már volt akkora név, hogy sztárok nélkül is villogjon, rendelkezett akkora rajóngótáborral, hogy csak a neve garancia legyen a minőségre. mint sok egyéb, a film is csapatmunka, ezért biztos brad pitt is közrejátszott abban, hogy ennyire megszeressék a filmet. én biztos, hogy nem brad pitt miatt szeretem. edward nortonról pedig sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy ő az ügyeletes szupersztár szépfiú (megjegyzem, ekkor még brad pitt sem volt az).
0
2006. június 5., hétfő 22:28
Ebben nem fogunk egyeterteni szerintem. :) Ha mar az elmebetegseget hozod fel, ott ket megnyomorodott csalad tagjairol van szo, akik egymasra nyilvan hatast gyakoroltak az evek alatt. A harcosok klubjaban pedig van vagy 30 orult, mert ugye Tyler seregebol nem lehet normalis egyik sem. Szoval az elmebeteg vonal melyik filmben is van eltulozva? :) A moziban bukta, meg amerikaban anno bukta es hasonlok nem ide tartoznak. Az ismerettsegi koromben vagy inkabb azt mondom, barhol is kerult szoba, ezt a filmet mindig, sokan tulertekeltek. A rendezo egyebkent valoban hatasos eszkozokhoz nyult, de tovabbra is tartom, hogy ma mar senkit nem erdekelne a film, ha nem Edward es Brad jatsza a ket foszerepet.
0
2006. június 5., hétfő 22:07
nekem más a véleményem. pontosabban abban egyetértünk, hogy ez egy kiváló film, de elsősorban nem bradtől (kicsit ripacs, de nem félreérteni!) és nortontól (tökéletesen formálja meg a szerepet). a harcosok klubja - már, ami a minőséget illeti - inkább szól david fincherről és chuck palahniukról, akik képesek voltak valami igazán húsbavágót létrehozni. a fight club moziban bukta volt, csak később fedezték fel, márcsak ezért sem nevezném túlértékeltnek. ezzel szemben az amerikai szépséget egy igazán túlértékelt, túldíjazott filmnek tartom. ott a család, a szomszéd bácsi, a homokos pár egy személyben őrült, ami azért egy picit túlzó. van igazság abban, amit ball állít, de nekem így töményen, vegytisztán sok volt. nekem valahogy nem jön be ez a mindenki "elmebeteg"-vonal, ami sajnos már a tévés produkciókban is eluralkodni látszik (lásd: sírhant művek, angyalok amerikában, desperate housewifes stb.).
0
2006. június 5., hétfő 21:30
Nagyon sokaig nem szerettem ezt a filmet illetve ez nem is jo szo, inkabb elutasitottam. Viszont valamiert ott bujkalt bennem mindig az erzes, hogy van ebben a filmben valami. Nemreg beszereztem DVD-n es most megneztem ujra. Talan azert mert mara leult a hype, talan azert mert remekul jatszik Edward Norton es Brad Pitt, talan egyszeruen csak azert mert rajottem, hogy a film nagyjabol ugyanarrol szol, mint az American Beauty (Amerikai Szepseg), azaz a fogyasztoi tarsadalomrol es annak elutasitasarol. Persze nyilvan ez korabban is kipattanhatott volna a fejembol, de korabban sosem tudtam magam ravenni, hogy vegignezzem. Sokak kedvence ez a film, ezert szinte mindig vitaba keveredtem amikor szoba kerult. Most, hogy egyedul, nyugalomban vegigneztem, azt mondom, hogy nem rossz film ez. Sot, ez egy jo film. Ennek ellenere azt gondolom tul van ertekelve es ha nem Edward es Brad jatszottak volna a foszerepet, akkor szep nyugalomban eltunt volna a sullyesztoben. Az Amerikai Szepseg sokkal erosebb kritika. Egyreszt ott egy csaladrol van szo, tehat nem egy szingli bekattanasarol szol a tortenet, hanem egy alom - a tipikus csaladi idil - hullik darabjaira es tor felszinre a szomoru valosag. Ha mar a ket filmet parhuzamba vontam, akkor essen szo a zenerol is. Miutan Tyler es Marla vegignezte a toronyhazak leomlasat, jon a vege focim es ekkor csendul fel a The Pixies - Where Is My Mind cimu dala, szerintem ez a legerosebb zene a filmben, s szerintem korabban el kellett volna sutni. A masik oldalon Lestert talaljuk, ahogy kezd "felszabadulni" az American Woman (Led Zeppelin) cimu szamra.
0
2006. május 8., hétfő 18:28
Köszi.
0
2006. május 8., hétfő 18:07
igen
0
2006. május 8., hétfő 17:50
Ez már a műanyag tokos kiadás?
0
2006. május 8., hétfő 13:21
A szinkronmentes kiadvány, bármilyen szép, nem kell. Max ingyen... :-)
0
2006. május 8., hétfő 12:41
Ugyanez, csak valódi, újrahasznosítottpapír-hatást keltő igazán remek digipack kiszerelésben. Szinkron nincs azon sem.
most posts by TM
0
2006. május 8., hétfő 12:32
És az a bizonyos "eredeti megjelenésű kiadvány" mit takar? Pl. van rajta szinkron?
0
2006. május 8., hétfő 12:31
Szinkron nélkül tényleg nem az igazi... Én nagyon szeretem ezt a filmet, és nem valami kényelmes a baromira sok, pörgős, és egyébként nagyon jó szövegeket olvasni, mert elvonja a figyelmet a szintén remek képi világról...

A kiadás egyébként meg remek! Nagyon sok, és nagyon jó extra van a második lemezen, rengeteg kulisszatitokkal. (Nem, nem az közhelyes dícsérgetés...) A digipack pedig tényleg gyönyörű lehetett, de sajnos az én kezemben már nem fordult meg...

Tuti vevő lennék egy szinkronos kiadásra is, de lehet hogy az már extra nélkül jönne...
0
2006. május 8., hétfő 11:54
Nagyon nem szeretem ezt a filmet, úgy ahogy van. Viszont többször is láttam már az eredeti megjelenésű kiadványt, ha kapható lenne, kizárólag az egyedi külső miatt megvenném.
Gerikének meg üzenem, ha tavaly óta még nem vette meg a könyvváltozatot, hogy nagyobb Alexandrákban érdemes körbenézni, mert több éves készletek vannak, akár még Harcosok klubját is találhat.
most posts by TM
0
2006. május 8., hétfő 11:36
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy ebből lesz szinkronos verzió? Nagyon jó most az ára, meg is rendeltem, de kicsit csalódtam, amikor láttam, hogy nincs rajta szinkron, így akciósan sem kell, lehet, hogy lemondom. Tud valaki valamit? Érdemes várni a szinkronra?
0
2006. február 18., szombat 15:08
Mi az hogy "Köszönettel az újrafordító" Van új felirat az új kiadásokon? Vagy ez csak amolyan neten keringő felirat?
0
2006. február 18., szombat 14:07
"afelől komoly kétségeim vannak, hogy nem 1 hete kezdte meg az angol nyelvtanulást valamely intenziv kurzuson."

egy hét tanfolyam után több tudásra lehet szert tenni. :)
0
2006. február 18., szombat 12:57
Egy érdekes felhivás egy, az interneten fellelhető feliratban:

"Ezúton szeretném javasolni a hölgynek, aki a DVD-n megjelent fordítást írta,
hogy ha se angolul, se magyarul nem tud, fogalmazásgátlót szed valamint
az illető filmet se hajlandó megnézni, ne vállaljon feliratozást. Köszönettel az újrafordító:..."

A Pánikszoba nézése közben detto ugyanilyen gondolatok kavarogtak bennem. Az még hagyján, hogy magyartalanul fordit. De aki a "business day"-t "üzleti nap"-nak forditja, afelől komoly kétségeim vannak, hogy nem 1 hete kezdte meg az angol nyelvtanulást valamely intenziv kurzuson.
0
2005. november 15., kedd 18:45
megjelent, már nem kapható, viszont szintén palahniuktól az alexandra kiadásában megjelent a halálkultusz c. remek, amit, ha jól tudom a fox hamarosan megfilmesít. egyébként nem rossz regény, érdemes elolvasni.
0
2005. november 15., kedd 18:17
a könyv megjelent magyar fordításban? hol lehet beszerezni?
0
2003. december 15., hétfő 16:24
nem, nem, nem! ennyire nem vagyok hülye! :)
0
2003. december 15., hétfő 9:14
formája
0