Szerintem attól is különleges az Alien-széria, hogy minden rendező tudott egyéni küllemet adni a saját epizódjának. Scott zseniálisan rakta le az "alapokat", melyre Cameron látvánnyal, akcióval gyúrt rá, majd Fincher újból a nyomasztóbb, klausztrofóbb, egyszörnyes verziót hozta, műve mégsem volt az első rész utánzata, egyedien tálalta a harmadik felvonást, és ugyanígy tette ezt Jeunet is, akit ennek ellenére mégis sokan franchise-gyilkosnak titulálnak. Nem értem, hogy az első három részt miért ikonizálják olyannyira, hogy azt csak elrontani lehet(ett), azok közé tartozom, akik kedvelik a Feltámad a Halált. Ugyan a benne mutatott "emberalien" kissé idegen, ha ezzel a képzavarral élhetek, de végülis minden film hozott új kreatúrát. A második a királynőt, a harmadik is egy újszerű idegent (mitől is lett az másabb? mert más volt a gazdatest?) és igen, a negyedik etapban meg ez az emberszerű szörny, amit simán el lehet fogadni, hiszen ki tudja, hogy a klónozók mit laborkodtak össze. Láttuk, hogy milyen sikertelen kísérletek születtek, azok alapján Ripley kisdeade totál lehet akármilyen, olyan is, amilyennek a filmben mutatták.
Szerintem az AvP/AvsP produkcióban látható szörny az igazán kapufa, a terhes nő szájába embriót belehányó idegen sokkal inkább tartozik az alapalienevolúviót logikátlanul felrugó képsorok közé, mint Jeunet teremtménye.