Keresés

Alien 4. - Feltámad a Halál (2 DVD) (DVD)

2009. február 2., hétfő 21:50
Az első rész Director s Cut-ja akkor lett volna tökéletes, ha Scott nem rövidít bele, hanem szimplán csak kibővíti...
0
2009. február 2., hétfő 21:44
Ebben mákom volt, az első megjelenésekor vettem meg, kb. másfél héttel a premier után. :DDD
0
2009. február 2., hétfő 21:26
Junet az Alien sorozatot újra a köztudatba hozta. Gusztustalan és beteg, de nagyon jó!!! Egy nagyon jó választás volt a személye. Ilyenre európai rendező kellett.
És azt se felejtsük el, hogy a Fincher féle Alien3, Fincher mester szárnyalása után új kritikákat kapott amik jobb fényben derítették a filmet, mint amikor napvilágot látott.
0
2009. február 2., hétfő 20:45
Sürgösen csekkold le akkor kedves Mozsy most úgyis van rá idöd :)
Az elsö és második rész rendezöi változata is nagyon jó szal húzz bele! :P

0
2009. február 2., hétfő 20:17
Ennél a filmnél a "dombornyomott, vagy nem dombornyomott?" kérdés volt a fő kritikai elem.
most posts by TM
0
2009. február 2., hétfő 20:15
"miért nem fémdobozban adták ki"

Majd ha kijön a BD, elővesszük a témát... :DDD
0
2009. február 2., hétfő 18:37
Bátran nézd meg a hosszabb hármast, meg fogsz lepődni, mennyivel másabb.
most posts by TM
0
2009. február 2., hétfő 18:04
Na akkor kedves Tomee majd lecsekkolom! :-)
0
2009. február 2., hétfő 18:03
Igen erről Én is olvastam, hogy nagyobb költségvetéssel dolgozott volna és ezért a Fox nem engedte meg. Bár volt róla szó, hogy leforgat új jeleneteket és egy teljesen új filmet csinál, de aztán maradtak a hozott anyagoknál és azt rakták be a rendezőibe! Mindesetre 2 éve lesz meg a tetralógia első kiadása, de még mindig nem néztem meg a rendezőiket. Most majd lehet nekiállok. :-)
Persze ettől még tuti a leggyengébb láncszem lesz.
0
2009. február 2., hétfő 16:48
Így van ö maga(Fincher) sem akarta a nevét adni a filmhez emiatt...az igaz hogy a rendezöi  jobb mint a mozis viszont a rendezöinek a vége sokkal gyengébb mint a mozisnak szvsz :P
0
2009. február 2., hétfő 16:36
Már amennyire az Alien3 Fincher filmnek tekinthető. Tulajdonképpen az, mert az ő neve áll a "rendezte" szó után, de a direktori teendőkbe elég rendesen beleugattak, ami által a filmográfiája egészét nézve az Alien elég jelentéktelen a többihez képest. A moziverzió helyett a dvd tetralógiára került bővített változatot ajánlom, az sokkal átgondoltabb, látványosabb, érthetőbb, mint az eredetileg bemutatott film.
most posts by TM
0
2009. február 2., hétfő 16:31
Na ebben egyetértünk :)
0
2009. február 2., hétfő 15:29
Klassz kis beszélgetés alakult itt ki, ez már eleve jó dolog, hogy nem azon megy a szöveg, hogy miért nem fémdobozban adták ki :)

A negyedik Alien nekem simán az Alien mitológia része, én a 3 részt csonkának érezném enélkül, és ott mennyire megfogta a lényeget Téglagyári Megálló, hogy menniyre beteg és perverz például az amikor a prof "enyeleg"az Aliennel, totál készen van, sokkal jobban bejön, mint pl. az Aliens gyakjuk-le-őket kommandósai, persze az is jó, de ennek a résznek is megvannak a szépségei, ill rondaságai :) Ron Perlman is amikorfűtögeti Ripley-t, elég jó kis jelenetek. Szerintem azért nem bírja sok ember, mert Jeunet humort csempészett a sorozatba, pedig szerintem működik.
0
2009. február 2., hétfő 15:01
Jól mondod, szerintem is így van. S az Aliens-fanok közül sokaknak meg épp ezért nem tetszett a harmadik rész, mert a kommandós buli-után nekik visszafejlődés volt az egy nyamvadt szörny, hogy semmi fegyver, csak futkosás fel-alá a sötétben. :)
Szerintem egyébként az is a nemtetszés oka, hogy már túl sok idő telt el az első rész, de már a harmadik elkészítése valamint a Jeunet-féle negyedik között, s e hosszúra nyúlt franchise időintervallum alatt az emberek már "megtanultak" félni, azaz, hogy már nem félnek a Giger-lényektől. Mára ez már kisiskolás ijesztgetéssé zanzásodott, tudják, hogy először bebábozás, majd tojássz@rás, arctámadó bepetézés majd mellkasrobantó születés a sorrend. S akkor megkérdezik, hogy ez minden, vagy van még valami más is? Sajnos a (mozinézői)kor túlhaladta ezeket a filmeket, ami persze nem jelenti azt, hogy jobbakat csinálnának (sőt!) inkább úgy mondanám, hogy a hatásmechanizmusuk ereje csökkent kisebb-nagyobb mértékben, kinek hogy.
Ha most valaki belefogna egy Alien 5-be, annak már a fentebb említetteken kívül mindenképp valami pluszt kellene hoznia, ami azért nehéz, mert eléggé kötöttek a lehetőségek. Ripley a Földre ért, ezt persze egy tollvonással lehetne változtatni, ahogy a második rész fináléja után bekezdték a harmadik sztorit, viszont a helyszínnel szemben a történet "főszereplői" már kezdenek uncsik lenni, s ha rajtuk változtatnak, akkor meg jön a népharag, lásd Jeunet esetét.
Elképzelhető, hogy már nem kéne több Alien-filmet forgatni, legyen ez elég, ami eddig volt, emlékét megőrizzük, ámen.
most posts by TM
0
2009. február 2., hétfő 14:59
Hát még mindig inkább a 4., mint a 3. De Én inkább azt mondom, hogy a 3 nem fér bele ebbe. Sőt egyáltalán nem hasonló hangulatú az Scott és Fincher filmje. Különböző a két film. Teljesen más az atmoszféra.
0
2009. február 2., hétfő 14:55
Ott nem voltak arctámadók. :-) Vagyis addigra már felrobbantak. Inkább a létrán közeledő alientől volt besokkolva. :-)
De azt leszögezem, hogy a legjobb jelenet a filmben a vizes rész és ott a belassítások. Szerintem a szériához való film, efelől semmi kétség. Akció ott van. Perlman is és Pinon is. :-) És persze Wincott is, csak kár, hogy keveset nyomta.
0
2009. február 2., hétfő 14:50
Majd valamikor visszatérhetnénk erre a beszélgetésre, mert nekem most sajnos mennem kell. Folyt. köv., sziasztok!
0
2009. február 2., hétfő 14:48
Nem erről beszélek. Én is bírom Pinont, Ron Perlmant, Jeunet és mindenkit a stábból, de nekem valamiért nem fér össze az Aliennel. Ezzel lehet, hogy csak én és Jamamura vagyunk így, de ezen nem tudom magam túltenni :D
Az Aliens egy egyszerű mozifilm, épp azért működik, mert ízig vérig blockbuster (bár a kifejezés nem helytálló, inkább nyári móka), tudjuk, milyenek a karakterek. És az a probléma, hogy én többet nem is vártam ettől a sagától. Fincher filmje már nagyon sötét volt, sötétebb is, mint amit a második rész után vár az ember, de az az irány belefér a sorozatba, mert már az egy is hasonló hangulatú volt. Viszont erre a komor harmadik részre Jeunet mesefilmje hidegzuhanyként hat, és nekem nem jó értelemben :(
0
2009. február 2., hétfő 14:41
Egyébként most, hogy belegondolok, az Alien és az Aliens között is volt egy erős stílusváltás, csak azt én megúsztam, mert az Aliens volt az első, amit láttam. Viszont még azt is el tudom képzelni, hogy voltak annak idején olyanok, akik nem voltak képesek feldolgozni, hogy a pszichológiailag rendesen sokkoló Nyolcadik utas után Cameron egy jóval lazább popcornhorrort forgatott.
0
2009. február 2., hétfő 14:39
Továbbra sem tudlak megérteni. Szerintem a jó színészek tökéletesen felejtetni tudják a nézővel, hogy miben láttuk őket korábban, ők minden filmben épp azok, amelyik karaktert alakítják. A rossz színészek (nekem pl. Richard Gere az) viszont minden filmben saját maguk maradnak, egész egyszerűen azért, mert nincs meg az az eszköztáruk, az a színészi képességük, hogy belesimuljanak a történetbe, hogy magukra vegyék a karakter gúnyáját. Szerintem Pinon nem ilyen, az, hogy hogy néz ki, az meg csak egy dolog. Danny De Vito sem egy bonviván mégis játszott sokféle karaktert.
Ami meg a hangulatot illeti, szerintem ez sem lett vígjáték, attól, hogy másabb, még nem feltétlen lett rosszabb. A poénokkal kapcsolatban lehetne hozni példának az Alienst, melybe buddy movie-szerű dialógok vannak, ezzel oldva a feszült hangulatot, vagy inkább úgy mondanám, hogy ezzel érzékeltetve a szörnyekkel való találkozás előtti "szűz" hangulatot. Ugyanúgy elférnek abban a filmben, mint Jeunet-nél az pl. amikor Perlman a fészek fölött repkedő arctámadóktól besokkolva már a hálójában gubbasztó szerencsétlen pókot is szarrá lövi.
most posts by TM
0
2009. február 2., hétfő 14:34
Ezen filóznom kellett, de aztán beütött rendesen :DD
0
2009. február 2., hétfő 14:32
Hát ez az, Ripley halála után (mekkora SPOILER!!! te jó ég) nem is kellett volna folytatni a filmet :D Amúgy egy Begins epizódot Ridley Scott már évek óta csinálni akar, csak ugye most az Alien vs. Predator című dupla gyalázat miatt nem lehet film a témában (illetve nemsokára McTiernan csinál egy Predator 3-mat, de az meg csak még tovább tolja az Alien 5-öt, ha lesz egyáltalán valaha).
Nem Pinonra vagyok mérges, sőt nem is vagyok mérges, igazából az összes stábtagot kiemelhetném, hiába végeznek kitűnő munkát, valamiért nem tudnak komoly Alien filmet csinálni. De egyébként ettől még lehetne a sztori jó, de az se jött össze.
Összefoglalva az érzelmeimet a film iránt: magamban már gyerekkorom óta tudatosultak az Alien univerzum szabályai. Azért különleges ez a világ, mert azon túl, hogy jövőbeli fegyverek és űrhajok vannak, nem üt el annyira a légkör a jelenétől. Főleg, hogy ők is úgy tekintenek a savas vérű dögre, mintha akár napjainkban történne mindez. Persze, mese az egész, de valamennyire mégis realisztikus. Vagy ha az nem, legalább minden úgy történik, ahogy egy hasonló filmben elvárnánk. Viszont Jeunet-ék akkorát akartak újítani, hogy a Resurrection mókái már teljesen kilógnak ebből az univerzumból, az emberek máshogy viselkednek, franciásan eltúlzott, groteszk az egész. És ez nekem, nincs mit tenni, nem jön össze az Alien-mítosszal.
0
2009. február 2., hétfő 14:24
:) Ha Ő mondja!
0
2009. február 2., hétfő 14:24
A megoldás kulcsa: Simon! :)
most posts by TM
0
2009. február 2., hétfő 14:23
Pontosan. Pont. :-)
0