Keresés

Butch Cassidy és a Sundance kölyök

2006. május 12., péntek 15:10
Hoppá!
Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet! :-)
most posts by TM
0
2006. május 12., péntek 15:08
Ráadásul azonnal szállítható. Valószíűleg most érkezett meg az akciósan megrendelt filmtömeg.
0
2006. május 12., péntek 15:07
Ahhoz képest, hogy hetekig még az akcióban megrendelt példányok sem voltak szállíthatók, most hirtelen leárazott DVD lett. Ki érti ezt?
0
2005. október 29., szombat 3:58
Azért nem, mert ez egy másfajta film.
Leone részben karikíroz. Felnagyítja a western bizonyos sémáit (ebből néha tréfa lesz, mint a Jó... nyitójelenete, de sehol nem gúny). Ezért vannak a hiperplánok, a hosszan kitartott, lassú jelenetek, a jelképszerű hősök: Jó, Rossz, Csúf (+ a Nő a Vadnyugatban). Ehhez passzol a zene - ami néha előbb volt meg, mint a forgatókönyv. De ha passzol hozzá, akkor ez azt jelenti, hogy maga a zene is "fel van nagyítva", beleértve ebbe a terjedelmét is és a nézőre gyakorolt hatását is.

A Butch C. más úton jár. Nem nagyít, hanem kicsinyít. A szereplők hétköznapi fickók (vagy legalábbis teljesen modernizált hősök - ezért szokás együtt emlegetni a Nagy balhéval): bicikliznek, elbénázzák a rablást, tréfálkoznak - és sokat menekülnek. Ez utóbbi azért "kicsinyít", mert ők ugye, a jó főhősök, márpedig az ilyenek, ha menekülnek is, többnyire megküzdenek az ellennel és szépen legyőzik azt. Ezek ketten meg nem. Ami a zenét illeti, nyilván nem lehet annyi, és annyira súlyos, mint egy Leone filmben , Hill az elbeszélés könnyedségét és kortárs érzetét erősíti a Raindrops használatával, a kevesebb zene pedig realitást igyekszik kölcsönözni a tulajdonképpen kissé rózsaszínűre festett történetnek.
0
2005. október 28., péntek 11:35
Valaki mindig van, aki belémköt. :)

Szia TM!

Ezen a számon kívül nem szólal meg egy dallam. Amúgy amint írtam: a film szerintem is nagyon jó, úgyhogy nem kell kötekedni. :)
0
2005. október 28., péntek 4:52
Sehol egy dallam? És ez akkor mi? Az egyik valaha írt legjobb muzsika!!!

B J Thomas - Raindrops Keep Fallin  On My Head    

(Music by Burt Bacharach and Lyrics by Hal David)

Raindrops keep fallin  on my head
And just like the guy whose feet are too big for his bed
Nothin  seems to fit
Those raindrops are fallin  on my head, they keep fallin

So I just did me some talkin  to the sun
And I said I didn t like the way he got things done
Sleepin  on the job
Those raindrops are fallin  on my head, they keep fallin

But there s one thing I know
The blues they send to meet me won t defeat me
It won t be long till happiness steps up to greet me

But that doesn t mean my eyes will soon be turnin  red
Cryin s not for me
Cause I m never gonna stop the rain by complainin
Because I m free
Nothin s worryin  me

(Trumpet)

It won t be long till happiness steps up to greet me
But that doesn t mean my eyes will soon be turnin  red
Cryin s not for me
Cause I m never gonna stop the rain by complainin
Because I m free
Nothin s worryin  me

most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 3:08
zebi: ebben igazad van. Én Leone-t a zene miatt írtam. Az ő westernjeiben nagy szerepe van a zenének, szinte főszereplővé válik. Ezért hoztam fel példaként, hogy a Butch Cassidy és a Sundance kölyökben meg mért nem szólal meg sehol egy dallam?
0
2001. október 20., szombat 10:39
Ha az amazonnál hibás az adat, akkor az a vásárló megtévesztése. Egyébként ha ott is monoval adták ki akkor rendben.
0
2001. október 18., csütörtök 11:23
Az amazonnál hibásan szerepel az adat. A film Amerikában is monó változatban jelent csak meg.
0
2001. október 18., csütörtök 10:48
Ez most egy jó példa.
A film hangja az 1-es régióban (amazon.com-nál) DD 5.1.
A 2-es régióban DD 2.0 MONO (anglia, franciaország). Valaki mondja meg nekem mi a különbség a MONO és DD 2.0 MONO között (nem értem).
Amint láthatjuk európa is túl kis piac a tengeren túliaknak.
0