"Sajnos a DVD-nél is elkurvult a helyzet, félek,a BD esetében is így lesz, ha nem megfelelő a kiadók hozzáállása."
Mintha ezt korábban én már fejtegettem volna a "Gladiátor vita" folyamán. ;)
Én mindíg mérlegelek megéri adott esetben az Upgrade.
Nekem sokszor még a DVD is bőven elegendő minőséget nyújt.Nem fogok orrba szájba mindent lecserélni,csak mert ezt várják a kiadók.Nem törvényszerű az a dolog sem,hogy minden szép és jó csak mert ráteszik BD-re (örülök,hogy ezt már mások is kezdik belátni).
Majd ha olyan az elém tett HD anyag minősége (nem csak a csomagolása) amitől leteszem a hajamat,akkor természetesen meg vagyok az adott filmre véve.
De ha meg nem...nem kötelező megvennem.Sokszor ezért várok inkább már,nem akarok túl sok WATERWORLD,DRACULA ill. SAW 3. minőségű filmet felhalmozni.Én is régebben inkább egyből a filmcímekre ugrottam.Meg voltam győződve hogy csakis jó lehet egy HD anyag,hát óriásit tévedtem...
Ahhoz képest fejlődtem.Idén eddig csak a T2 BD volt amiben nagyot csalódtam.Még szerencse hogy megvan az etalon Germán DNR mentes HD változat is,szóval csak az egyik szemem sír. :)
"A BuFi-t eddig egy jó kiadónak tartottam,d e sajnos az utóbbi időben ők is egyre több szemetet csinálnak, és a HD technológiába már nem nagyon férnek bele ilyen hibák!"
Ne vezesd le csak hazai szintre andrew,mert ez így nem igaz.Nem azért feltétlen rossz valami ,mert Magyar.
Kint is van bőven szériahiba és hibás HD anyagok.Mint már írtam még maguk a kiadók is sokszor csak kísérletezgetnek annyira gyerekcipő még ez a történet.
Én ezért olvasgatok már jó sokat és döntöm el szükségem van-e egy adott filmre ill. jó-e DVD-n is.
Sokszor nem véletlen nem upgradelek.Meg nem fogom eladogatni 500-1000 Ft-okért a méregdrágán vett DVD lemezeimet.Sokszor egy HDMI kábel és némi felskálázás még most is meg tudja édesíteni a DVD-zést.HA bedumálom magamnak,hogy ocsmány,**ar a DVD képe,akkor saját magam értékteleníteném le a gyűjteményemet és egy idő után már tényleg el is hinném,hogy nincs is szükségem rájuk.Akkor viszont minek öltem bele annyi pénzt ? Ezért nem fogom - nem is akarom - bedumálni magamnak hogy nekem ezeket a filmeket feltétlen mind le kell majd BD-re cserélnem.
Minek is kéne ?
Már a HALLOWEEN-t és a THE FLY-t is megbántam hogy megvettem BD-n,mert rájöttem,hogy a DVD verziók is bőven jók voltak az ilyen típusú filmekből.Ami annyira szép és jó,abba úgyis be fogok fektetni idővel,de már nagyon meg fogom válogatni mibe.Szívem szerint már el is adnám a HD gyűjteményem kb 25-30 százalékát,mert valahol feleslegesen vannak meg.
Inkább már mások kárán tanulok.Befizettem már a tanulópénzt én is rendesen.Elég volt. :(
Kezdve a HD-DVD supporttal és egy jópár selejtes HD anyag vételével még a kezdeti időkben BD ill. HD fronton egyaránt.Hozzátenném én már ott elkövettem a hibát,hogy én túl korán is csöppentem bele ebbe a történetbe mikor még kialakult egységes HD szabvány sem volt.
Azóta viszont van egy óriási előnye a mostani vevőknek:kialakult egy csomó tesztoldal (HIDEF,BLURAY,BEAVER,AVS) és most már nem lutrira kell vásárolnod.Eldöntheted neked melyik verzióban honnan kell az adott film(hol jelent meg szebb képpel ill. hanggal).Ez egy hatalmas aduász,amit egyszerűen ki kell használni.
A hazai kiadványokkal még marad egyenlőre a lutri,de remélhetőleg itthon is kialakul idővel egy közösség ill. tesztoldal ahol majd elemzik és értékelik az adott új hazai megjelenéseket.
Már csak a leendő vevők miatt is jó lenne.