Keresés

Valami Amerika 2. (Blu-ray)

2010. január 14., csütörtök 20:07
Igazán nincs mit. :)
0
2010. január 14., csütörtök 20:03
Majd megprobálom kösz.
0
2010. január 14., csütörtök 20:00
Lejátszás közben bemész az audiomenübe.

SPDIF kimenetet használva az Output módnál dts ill. dd 5.1 downmix.Ennyi. ;)

De ez csak akkor működik ha nem HDMI-n használod az audiojelátvitelt,hanem régebbi erősítőd van és SPDIF-et használsz.

Viszont így meg nagyon hasznos dolog lehet.
0
2010. január 14., csütörtök 19:57
Persze. :)

Főleg hogy a 3 hangsáv hangzásvilága is eltér.

Hallottam már tény én is gyenge PCM hangot,de ez a Halloween-en volt.Egy 1978-as kisköltségvetésű horrornál még az is csoda hogy rátették.

A T1-nél tapasztaltam még hasonlót,de egy eredetileg mono hangú film volt,szintén kis költségvetés,baromi régi.Ha PCM ,ha TrueHD jobban szólni már ez sem fog. :)
0
2010. január 14., csütörtök 19:55
Ezt nem tudtam. Hogyan lehet pl Power Dvdn?
0
2010. január 14., csütörtök 19:54
Ez megoldható lenne, de csak az egész lakás átépítésével (:-)). Azért köszönöm a tanácsot...
0
Csak hogy érzékeltessem mennyit is tudnak "takarékoskodni" ezzel(rengeteget):

LPCM:

2 hours @ 5.1 16/48 LPCM = 4.14 Gbytes @ 4.6 Mbps (used on most Blu-ray titles with LPCM)
2 hours @ 7.1 16/48 LPCM = 5.52 Gbytes @ 6.13 Mbps
2 hours @ 5.1 24/48 LPCM = 6.21 Gbytes @ 6.9 Mbps (used on Disney Blu-ray titles with BD50 + AVC)
3 hours @ 5.1 24/48 LPCM = 9.32 Gbytes @ 6.9 Mbps
2 hours @ 7.1 24/48 LPCM = 8.28 Gbytes @ 9.2 Mbps
3 hours @ 7.1 24/48 LPCM = 12.42 Gbytes @ 9.2 Mbps
2 hours @ 7.1 24/96 LPCM = 16.56 Gbytes @ 18.4 Mbps
3 hours @ 7.1 24/96 LPCM = 24.84 Gbytes @ 18.4 Mbps

Dolby TrueHD (comparable to DTS-HD MA):

2 hours @ 5.1 16/48 TrueHD = 1.26 Gbytes @ 1.4 Mbps ABR (used on Warner HD-DVD releases)
2 hours @ 5.1 24/48 TrueHD = 3.06 Gbytes @ 3.4 Mbps ABR (used on recent HD-DVD releases from Universal)
3 hours @ 5.1 24/48 TrueHD = 4.59 Gbytes @ 3.4 Mbps ABR
2 hours @ 7.1 24/48 TrueHD = 4.23 Gbytes @ 4.7 Mbps ABR
3 hours @ 7.1 24/48 TrueHD = 6.35 Gbytes @ 4.7 Mbps ABR

Ezért is lett bevezetve a TrueHD és a dts MA mert szintre bitről bitre,gyakorlatilag veszteségmentesen próbálják meg reprodukálni a PCm hangot.

Ha már ezt a kettőt kellene összevetnem akkor mindenképp a dts-HD  MA ra voksolnék.

De  egyébként meg PCM.Szigorúan. .)
0
Gyanitom hogy ez erösitö fügvénye lehet én modjuk szám gépen nézem egy elég jó hangkártyával de a Motel 2 vagy a Tekonkinkret pcm hangja még a sima 5.1-nél is gyengébben szól. Ellenben a Dts Hd kitünö minöségben szól de hallotam panaszokat már olyanoktol is akik asztali rendszert használnak és úgyanígy jártak. Persze félreértések elkerülése végett nem vagyok Pcm elenes de akik ezt a tipusu hangot rendesen élvezni tudják szerintem még a Bd-s társadalomban sincsenek töbségben. Ezért rakhatak volna a lemezre egy DTS-t is szerintem böven elfért volna. Arrol nem is beszélve hogy számos vitát és nyügösködés el lehetet volna kerülni vele. Emiatt aztán nem csak a technologiai hanem az emberi oldalt is érdemes nézni. Szerintem legalábbis.
0
2010. január 14., csütörtök 19:51
Ha lenne PC-d lenne egy nagy előnyöd.

A legtöbb lejátszószoftver át tudja keverni a PCM-et DTS-be vagy DD 5.1-be ha nem tudod máshogy továbbítani.

Kipróbáltam már és nem egy hülyeség. :)
0
2010. január 14., csütörtök 19:47
Nekem azért kellene a DTS, mert én nem tudom kihasználni a PCM előnyeit. Vettem lejátszót, vettem új tévét a Blu-Ray miatt, de erősítőt nem cserélek - a meglévő tökéletesen megfelel a nem túl nagy, emeletes házban található nappalim "hangosítására".

Elég sok BD-t vettem már, de eddig eggyel találkoztam, amelyen csak ezek a hangsávok voltak (egy Elton John-koncertről van szó) - biztosan ráfért volna egy DTS vagy legalább egy DD 5.1...
0
2010. január 14., csütörtök 19:44
Furcsa...

Azt az Ötödik elemen lévő PCM pont nem erősítette meg bennem.van mellette TrueHD is és éppen ,hogy az muzsikál gyengén. :)

Pókember 3-nál ugyanezt tapasztaltam.Szintén van TrueHD és PCM hang is a korongon.

A karib Tenger kalózai és a Szikla filmekről már ne si beszéljünk.

Ha a technikai oldalt nézzük mindenképp a PCM a legjobb választás filmekre.

a TreuHD és a dts-HD MA helytakarékossági okokból lett bevezetve.
0
2010. január 14., csütörtök 19:40
Jobban járt? Ugyan már. A legtöbb rendszeren a PCM retenetesen gyengén szól pl nálam is de már más is panaszkodott. Egy DTS-Hd vagy egy True Hd hang jobb let volna.
0
2010. január 14., csütörtök 19:36
Tudom, olvastam már a kritikádat az adatlapon korábban. :)

Én biztos nem fogom megvenni,de nemcsak ezért,hanem mert a film sem tetszett annyira mint az első.Azt még talán megvenném, ha megjelenne.

Azért ne legyél annyira biztos benne,hogy mindenki tudja mi a PCM. ;)

Az egyik emberke pont azt sérelmezte az adatlapon,hogy miért "csak" PCM van a dts-HD MA helyett ? Szegény nem is tudja,hogy így még jobban is járt ? Ezek szerint nem...

Mindegy végülis nem az én dolgom.De sokan úgy óbégatnak a kiadványok ellen,hogy háttértechnikai ismeretük..hát.. mondjuk úgy finoman:nem sok van. :)
0
2010. január 14., csütörtök 19:20
A hangsávok hibásan vannak feltüntetve a borítón, az extrák nem.

Az általam kifogásolt mondat egyrészt nyelvileg értékelhetetlen, másrészt nincs köze a problémához.

Mindenki tudja, hogy a PCM nem tömörített, ezt senki sem vonta kétségbe, így felesleges leírnia, főleg egy olyan hozzászólásra reagálva, amelynek nem ez volt a témája.

A képről írtam a kritikai oldalon, szerintem nem rossz, de az biztos, hogy a kiadvány összecsapott, "oda van kenve", több figyelmet követelt volna a készítőktől... (Amúgy a vásárló is.. :-))
0
2010. január 14., csütörtök 18:28
"Az Xpress pedig esetleg kijavíthatná a hibás specifikációikat, hiszen a lemez hetekkel ezelőtt megjelent."

Gondolom a borítón is hibásan van feltüntetve a hang,ők csak arról másolhatták be.

Egyébként az ember nem írt hülyeséget,a PCM hang tényleg tömörítetlen és tényleg jobb a TrueHD-nél és a dts-HD MA-nál.

Csak ennek vajmi kevés köze van a filmhez,bár tájékoztatásnak azért jó megvétel előtt.De ne a PCM hang tartson vissza minket ettől. :)

Én inkább a kiadvány képe miatt aggódom,eddig jókat nem olvastam róla.
0
2010. január 14., csütörtök 18:13
"Puru hülyeségeket beszélsz hogy csak pcm és lpcm hang van rajta ha nem tudnád ez érintetlen hang amit nem tömörítenek(DTS HD ra és Dolby true HD az útobbi kezd eltűnni) innentől kezdve remélem érted a lényeget:)"

Ez a mondat teljesen értelmetlen!!

Jó lenne, ha olyan is hozzászólna végre, aki a kiadványt is ismeri, és nemcsak a "hozzáértő" pózában akar tetszelegni.

Az Xpress pedig esetleg kijavíthatná a hibás specifikációikat, hiszen a lemez hetekkel ezelőtt megjelent.
0
2009. december 27., vasárnap 22:53
emre33 - nak!!

"Vérjál még", de itt egy harmadik ember, aki tapasztalatból beszél, nemcsak az arcából:

http://bluray.blog.hu/2009/10/13/nesze_neked_blu_ray#c8103308

" Gabci79   2009.12.25. 20:46:49
Sziasztok!
Megvan valakinek a Valami Amerika 2 Blu-Ray?
Én megkaptam karácsonyra, de ebből visszavitel lesz, ugyanis:
- a kép 1080p 24Hz helyett 1080i 50Hz
- a boritó szerint 5.1DD és DTS magyar hang van rajta. A valóságban DD 2.0 és LPCM 5.1.

Ez se fogja elősegíteni a Blu-Ray terjedését, ha ilyen bakikat tesznek a gyártásnál és szívatják a népet. "

+ A klip remélem, tetszik majd!! :-)
0
2009. december 22., kedd 13:56
Nem (csak) a kiadókkal van baj: az egész magyar filmes, TV-s, videós "szakma" - technikai, technológiai szempontból - olyan "öregekkel" van tele (tisztelet a kevés kivételnek), akik még csak-csak megtanulták az NLE rendszereket és eljutottak ugyan a digitális adathordozókig, de a legújabb dolgokhoz már fingjuk sincs. Hányszor volt már olyan, hogy a producer, az opeatőr meg a vágó ott pörögtek a fejem felett a DVD authoring közben (igen fontos kiadványok esetén), hogy ők bizony szuper végeredményt szeretnének, ugyanakkor meg adtak egy mezei DV avit forrásként :D és ott kellett telefonon elmagyaráznom az emberüknek a stúdióban, hogy miképp tud tömörítetlen (vagy legalább kevésbé megnyomorított) anyagot kiexportálni a soktízmilliós felszerelésükből.

De az sem ritka, hogy az elmúlt 10-15 évben forgatott magyar filmekből nincs már normáis master, hanem a TV-társaságokat már hatszor megjárt,  rendesen elhasznált Beta SP-ről kell DVD-t készíteni, mert a producer/rendező/kiadó/akárki elhagyta, elkeverte az elvileg érintetlen master anyagot.

Vagy amikor TV-s berkekben elismert vágó nem hajlandó (vagy nem tud?) anamorfban dolgozni és exportálni, hanem a 16:9-es, HD-ben felvett, kiváló minőségű anyagot letterbox 4:3-ban utómunkázza, vágja, és adja át - az ügyfél meg egy anamorf 16:9-et szeretne kapni a DVD-n :D. Én meg magyarázhatom az ügyfélnek, hogy tetszettek volna szólni a jurassic parkban élő vágónak, hogy ideje áttérni a 21. századba.

Arról nem is beszélve, amikor a magyar kiadók a külföldi DVD megjelenések képét használtatják fel az authoring során - csak hát ugye előfordul, hogy a bitráta-elosztás, plusz hangsávok miatt azt is újra kell tömöríteni (vagy ha mondjuk NTSC DVD-ből kell PAL anyagot készíteni), és ennek köszönhetően jön a magyar piacra a többszörösen újratömörített kép, ami sok esetben ezért nem normálisabb, mint amikor Pistike megcsinálja ugyanezt otthon, saját magának...

Egy másik friss magyar BD-kiadvány témájában már írtam, hogy nem magával az 1080i-vel van a baj, hiszen a 1080i50 képben ott lehet a 1080p25 kép maradéktalanul, hanem eleve nem értem, miért nincs meg digitális a 1080p24 kép egy modern, friss film esetébenm és miért kell a BD-re a 25 fps felgyorsítás?

Kis hazánkban a "digital intermediate process" és a filmek alapanyagának a korrekt kezelése, tárolása teljesen mellőzött folyamat.
0
2009. december 22., kedd 9:59
"Ehhez képest még az eddig negatív csúcstartó Fűrész III is csoda volt!"

:)
0
2009. december 22., kedd 0:51
Hát lehet, hogy én vagyok ehhez marha hülye, de van elég sok BD-m, de ennek a képe messze a legrosszabb, amit eddig láttam! Ehhez képest még az eddig negatív csúcstartó Fűrész III is csoda volt!
0
2009. december 21., hétfő 12:22
most az Ákosnak a fórumán megy a csete-paté, mert a moderátor azt állitja,h az Ákos BD 1080p-s,de mások meg azt mondják 1080i-s. és tényleg csak 1080i-s csak. de azért röhej h azt se tudják mi adtak ki!
0
2009. december 21., hétfő 12:12
Bocsi, ez andrew-nak ment...
0
2009. december 21., hétfő 12:11
Hát igen, ezeknél a magyar filmeknél nem az 1080i a legnagyobb baj, hanem a forrás esetleges minősége, mert ebben a formában is meg lehetne csinálni rendesen, ahogy jónéhány külföldi 1080i HD-koncertet is kihoztak teszt-győztesnek...
0
2009. december 21., hétfő 11:58
én is láttam. a forráshoz képest nagyon jó.
0
2009. december 21., hétfő 11:20
én megmodtam,de indenki lehurrogot engem,h nekem semmi e jó,stb....
tessék
0