Keresés

Becstelen brigantyk (Blu-ray)

2009. december 7., hétfő 17:54
Én személy szerint úgy vagyok vele hogy amennyi pénzt elköltök egy blu-ray re annyiért (elnézést az obszcén kifejezésért) kinyalhatnák a seggemet. És ne jöjjenek azzal hogy azért nem tudják olcsóbban adni mert nem lehet. Kiadok 8000 fornintot egy Blu-Ray-re (postaköltséggel együtt) és egy szaros TRUE HD hang nincsen rajta. Engem nem zavar tudok angolul, de a családban nem mindeki van így ezzel, akkor ők már nem is élvezhetik a páratlan hangzást. Ma megrendeltem a Becstelen Brigantyk Limited Blu-Ray Editon változatát angliából 6500 forintért. Amiben a szállítási költség is benne van. Itt ez nekem 7200 forintomba fájna. Akkor még szép hogy onnan rendelem meg. Tudom azt írjátok hogy az olyanok miatt mint amilyen én vagyok azért hanyatlik a piac, de higyjétek ha nem annyiért árulnák a dvd-ket és a blu-ray-eket simán megvenném. Sőt továbbmegyek, nem is az ár a lényeg hanem hogy mit kapok érte a külföldi változathoz képest. A DVD-re még mindig csak elvétve tesznek dts hangot. Nevetséges. Akkor meg mit várunk? Mondom ha, a keményen megkeresett pénzemért azt kapnám amit szeretnék avgy elvárnék  nem haboznék egy percet sem a megvásárlásán.
0
2009. december 7., hétfő 15:58
Tudom,hogy mi van ott,több mint fél évig ott éltem.

Láttam hétvégente a Wembley standion melletti piacon a másoltfilmes indiai tesókákat is.Van ott is másolda de nem ilyen szinten és már szinte természetesre véve,mint itt. ;)

Csak azért bátorkodtam összehasonlítani,mert van összehasonlítási alapom.

Azt is megértem,hogy pár törzsvásárlónak itthon jogos igényei vannak a pénzéért,de néha már annak lehet/kellene örülni,ha egyáltalán magára egy filmre tesznek már/még magyar vonatkozást,nemhogy az extrákra.

Ahol meg milliószám lehet eladni lemezeket,persze hogy odafigyelnek jobban,nem arra a paicra,ahol nem lehet eladni párszáz/ezer db-nál többet egy filmből.

Meg azért valahol 2009-et írunk.Kis angol tudást már joggal vár tőlünk el a világ.Nem ők fognak alkalmazkodni hozzánk,hanem nekünk kell hozzájuk.Az angol a világnyelv nem a mi kis magyarunk.Ezzel nem akarok senkit megbántani,de nem tehetnek mindenben a kedvünkre.Néha örülhetünk,hogy egyáltalán csurran cseppen valami a kis hazai boltokba is.Egyenlőre kint gyártják a BD-t és bizony nem fognak mindne lemezt full magyar kiszerelésben legyártani azért a pár db-ért ami esetlegesen elfogy.

Magyar borító már van.Szinkron is van (legtöbb esetben).Az a baj,hogy aki mindíg fogást akar találni ezeken a kiadványokon az fog is.Ha meg ennyire fontos a magyar extrák megléte ,akkor adott esetben meg kell tartani a DVD-t amin esetleg olyan,nem kell mindent rögtön BD-re cserélni,ha ezek az elvárások.

BD esetében szerintem vannak fontosabb dolgok is ezeknél:

A kép és az eredeti hang minősége legyen jó.Én azért fizetek és az érdekel elsősorban.Még a szinkron sem ,csak ha minőségi.Sajnos abból már kevesebb van,de néha azért még meg tudnak lepni. :)
0
2009. december 7., hétfő 15:36
A UK-t ne hasonlítsuk össze Közép-Kelet-Euróbával. Ott a zenevásárlásnak is hagyománya van. Ott amit reklámoznak a TV-ben, azt megveszik, nem utolsósorban azért, mert van is rá keret. De azért ott is másolnak, nem is kevesen!
0
2009. december 7., hétfő 13:24
Egyszerű matek. Külföldön készülnek a BD-k, és az ottani normális tarifákat számolják mindenért. Egy olyan piacon, ahol százezres darabszámban lehet eladni BD-ket nem probléma kifizetni mondjuk 2-300.000 forintnak megfelelő összeget egy extra-felirat felpakolásáért (tudom, hogy nulla munka, meg idehaza tízért megcsinálná bárki, de ez senkit nem érdekel egyik stúdiónál sem, érthető okokból), hiszen lemezenként ez plussz 1-2 forint többletköltséget jelent csak.
Ugyanezt az összeget elosztani a nálunk eladható 3-500 kópiára azt jelentené, hogy nem 5990 lenne egy Universal BD ára, hanem 6990, úgy, hogy senki nem keresett vele egy fillérrel sem többet. Vjaon eladnának többet egy ezressel drágábban, de magyar feliratos extrákkal? Nem. Van akkor létjogosultsága az igénynek? Nincs.
0
2009. december 7., hétfő 13:20
Hát ezt tőlük kéne megkérdezni.

De én úgy emlékszem a régi UNIVERSAL DVD címek sem minden esetben voltak feliratosak.

Mármint a bonusztartalmak.

Bár igaz,hogy kezdetben még a SONY/COLUMBIA TRISTAR égisze alatt jelentek meg (Gladiator,Jaws) és lehet,hogy azért. :)
0
2009. december 7., hétfő 13:17
Ez sajnos tényleg igy van. Csak azt nem értem és pont az Universalnál,h addig amig a DVD-en mindent feliratoznak szinte kivétel nélkül akkor ha ugyis azok az extrák kerülnek fel a BD-re is akkor oda miért nem lehet rá tenni?
0
2009. december 7., hétfő 13:14
Dömi, ne haragudj, de néha vészmadárként, néha pedig túlfontoskodó személyként tetszelegsz itt a fórumon! Egyik sem szimpatikus!
0
2009. december 7., hétfő 13:11
Még egy gondolat ehhez:

Dolgoztam kint Angliában egy DVD gyárban pár hónapot.

Csak a MAMMA MIA DVD-ből 5 millió darabot gyártottak és csomagoltak be (hozzátenném csak ottani terjesztésre).Közel 1 hónapos munka volt vele.

Nem az a kérdés mennyivel laknak ott többen,hanem hogy egy gyárban a UNIVERSAL
UK le mer gyártatni ekkora darabszámot egy adott címből.Mert tudják hogy ott el fog fogyni.Van kultúrája van vevőköre a DVD formátumnak.Még most is,pedig ott már egyre jobban terjed a BD.

Itt amióta DVD formátum van nem adtak el annyit összesen minden címből együttvéve.

Miről is beszélünk ? :)

0
2009. december 7., hétfő 13:05
Szerintem ne menjünk bele a népsűrűségi kérdésekbe Dömi. :)

Ki vezeti a WAREZlistát közép EU-ban ? Elsők között vagyunk.

Hol adják el a legkevesebb eredeti DVD-t ?

Mintha nem tudnád magad is a választ.

Mi NEM VAGYUNK PIAC ezért nincs minden magyarosítva.Ezért nem jelenik meg itt a BLDE RUNNER fémkofferben ,ezért nuincs kaidva még msot sem egy csomó alapfilm.

S könyörgöm ne magunkból induljunk ki,hogy mi esetleg költünk erre a hobbira.

Jár erre a fórumra egy filmgyűjtő RÉTEG,de a DVD lejátszóval rendelkezők nagy százaléka továbbra is 50 ft-os írt lemezeket nézeget,ívelten tesz a feliratra (Only szinkron) a HD-re és vesz kb 10 eredeti 300 Ft-os papírtokos DVD-t a helyi madarasban vagy tuskóban.

Ez a szomorú igazság.Ezért nem is foglalkoznak külföldön velünk.Nem azért mert csak 10 millió ember él itt,hanem mert nagyon kevés százalékuk költ az ilyenfajta hobbira.

Ez van.
0
2009. december 7., hétfő 13:04
Jó, te biztosan jobban tudod! :)
Igazad lehet, szerintem is csak 9-szer annyit! :D
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!!! :D
0
2009. december 7., hétfő 12:57
kizárt!
0
2009. december 7., hétfő 12:53
Köszönöm, azért az angol is jó lesz.
0
2009. december 7., hétfő 12:52
Nem ez a kérdés! Hanem hogy ott szerintem 10-szer annyit eladnak belőle!
0
2009. december 7., hétfő 12:51
hányszor többen is élnek ott???
0
2009. december 7., hétfő 12:48
Talán több lemezt tudnak ott eladni. :)
0
2009. december 7., hétfő 12:41
magyar biztos nem,de angol, görög, héber, lengyel, portugál, spanyol tuti.

csak nem tudom elképzelni,h a görögök pl. miben jobb nálunk?
0
2009. december 7., hétfő 11:30
Ugye az extrákhoz is lesz felirat, legalább angol? Persze a magyar sem rossz :)
0
2009. december 1., kedd 16:40
Elő-karácsony lesz belőle :-)
0
2009. november 27., péntek 17:35
Már nagyon vártam :) Azt hiszem lesz egy utó karácsony!
Számomra az év filmje!
0