Keresés

A szikla (Blu-ray)

2015. július 18., szombat 10:55
Dehogynem tetszett. Azért írtam, hogy "még"... :-)

Én Blu-ray filmeket csak közel 1 éve kezdtem gyűjteni. Nagyon költséges hobbi ez, és a jelenlegi jövedelmem mellett nem úgy működik ez, hogy amelyik film tetszik, azt rögtön megvásárolom. (Bár csak megtehetném!)

Viszont amikor van rá lehetőségem, akkor fokozatosan bővítem a gyűjteményemet. Ez a film is ott van a kívánságlistán. ;-)

Szóval, ami késik, nem múlik.
0
2015. július 16., csütörtök 10:43
Akkor neked nem tetszett. :)
0
2015. július 16., csütörtök 5:30
Kizárt. Nekem például még nincsen.
0
2015. július 16., csütörtök 0:59
Kösz, de már mindenkinek megvan. :)
0
2015. július 15., szerda 23:30
Megrendeltem innen a filmet, ennyi pénzért ajándék ez a jó kis akciófilm. Megvan nekem DVD-n is, de nagyon pazar előrelépés ahhoz képest a BD full HD képminősége. Az angol PCM hang külön dicséretet érdemel.
Mindenkinek ajánlom.
0
2013. november 2., szombat 16:00
Jó volt ezt olvasni. Thx.
Nekem a jövő héten lesz meg. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz.
SuperHeRo
0
2013. november 2., szombat 8:50
Kb. 8-10 év után tegnap megérett az újranézésre ez a film. DVD-n sajnos nem volt meg nekem személy szerint, mivel faterom a megvétele és megtekintése után le is nyúlta a gyűjteményből (neki is az egyik kedvence). Nemrég, immáron BD-n visszaszereztem (még sikerült a ragtapasz-mentes verziót beszerezni), megvolt a kellő hangulat is hozzá, így beraktam.

A film ugyanolyan élmény volt, mint régen, viszont a BD által kínált minőség akkora ugrás a korábbi SD-verziókhoz képest, mintha egy másik filmet nézne az ember. Nekem állandóan problémám van a DVD-n látható telített vörös és zöld színekkel, hajlamosak szétfolyni a képernyőn, BD-n viszont sem kottyan a tökéletes leképezése (már ha olyan a transzfer).

Képileg nagyon szép a nálunk kiadott lemez, bár a korábbiakban említett élkiemelés néhol valóban látható, de nem zavaró mértékű. A szemcsék is megvannak, a részletességgel együtt, erre szerencsére odafigyeltek. Bár egy vadiúj transzferrel még jobbá is lehetett volna tenni az összképet, de így is bőven átlag feletti a látvány, nem valami ősrégi videóátiratot hasznosítottak újra, mint pl. a Gladiátor első kiadásánál. A képarány eredeti 2.35:1-es, 1080p24 AVC tömörítéssel.

Az angol PCM 5.1-es hang is gyönyörűen szól, több szót nem érdemes rá pazarolni, hallani kell és kész.

Extra van dögivel, bár nem végeztem ki őket, többnyire felirattal vannak ellátva, ami a DVD-kiadásról sajnos nem volt elmondható.

Akciófilmek kedvelőinek erősen ajánlott a beszerzése.

Film: 100%
Kép: 90%
Hang: 100%
Extrák: 70%
0
2013. január 4., péntek 16:12
Csak a tiéd.
0
2013. január 4., péntek 16:02
Sziasztok!
Nálatok is atomjaira bomlik a kép háromszor a játékidő alatt, vagy csak az én példányom ilyen?
0
2010. október 9., szombat 12:11
Képek a Szikla BD-ből:

szikla1
szikla2
szikla3
szikla4
szikla5
szikla6
szikla7
szikla8

0
2010. október 9., szombat 10:29
Az extrákat az éjjel szemezgettem át. Az extrák feliratosak, viszont az audiokommentárhoz csak angol felirat választható, pedig a borító is magyarított extraként jelöli. Bár a sok névből is gyanakodtam rá, de a belehallgatott részből úgy tűnik az audiokommentár összevágott interjúkból áll. Az extratartalom tehát kevésbé izmos, mint azt a felsorolás sugallja.

Amúgy a film alatti magyar felirat teljesen új. A fordítás nem rossz, de akadnak benne érdekességek. A készítő például kicsit előrerohant a jövőben, ahol már Amerikában is bevezettek az eurót és ennek szellemében dolláros rövidítés helyet euróst használ a szövegben.
0
2010. október 9., szombat 9:32
Erre én is kíváncsi lennék.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. október 9., szombat 0:28
Audiokommetár is tényleg magyar feliratos? Nem mintha egyébként nem venném meg! :D :D
0
2010. október 8., péntek 20:01
Na, most néztem végig.
A kép gyönyörű, kis hibákkal. A PCM brutálisan szól, de a magyar hang se rossz. Nagyon megérte.
0
2010. október 8., péntek 16:51
A nagy szívfájdalmam.Mármint a mostani korongokról a hiánya. :(

Sajnos átvette a helyét a TrueHD majd annak a helyét az új trónkevető, a dts-HD Master Audio.

Szerencsére a koncertek és a kezdeti Disney,Sony filmek nagy része még ilyen hangsávval van kiadva.
0
2010. október 8., péntek 16:48
A Sziklában is használtak élkiemelést (EE).Főként ott venni észre ahol távolabbi képeket mutanak,az épületek kontúrját emelték ki vele.

Ez még a humánusabb megoldás,mint leradírozni a szemcséket és nézni a viaszkiállítást.Hálisten itt nem barmolták szét a képet,jó kis BD a Szikla. :)
0
2010. október 8., péntek 15:48
A filmzaj, a celluloid filmen látható szemcsék kiszűrése.
0
2010. október 8., péntek 15:39
Áá, kösz! És a filmzaj mit jelent pontosan? Pici képhibák?
0
2010. október 8., péntek 15:36
A DNR, azaz Digital Noise Reduction (digitális zajcsökkentés). Az egész képen lehet látni egyfajta fura életlenséget és részlettelenséget a régebbi verzióhoz képest, ahol finoman van a képen némi filmzaj.
Arra használják, hogy szépen leradírozzák a transzferekről a filmzajt, de ez egyben eltűntet rengeteg finom részletet is, tulajdonképpen tönkretéve a HD élményt alapjaiban. DVD-nél természetes velejárója volt a készítési folyamatnak, mert kis felbontáson csak zavaró kásásságként jelentkezne inkább.
Ennek ellenére használják rendszeresen, még Gyűrűk ura nagyságú címek esetén is, mert rengetegen frászt kapnak attól, ha filmzaj van a képen, és a DNR-est látják szebbnek, másrészt ezzel és az élkiemeléssel lehet trükközni, ha régi transzfert akarnak újrahasználni spórolás miatt, és nem igazán felel meg a HD követelményeinek (sok ilyen eset van, még neves filmeknél is, pl. a Gladiátor, ahol olyan szinten túlhasználták, hogy a nyitó csatában még a nyilakat is leradírozták). Ha elszabadul a keze a készítőnek, ilyen végeredmény is születhet sajnos.
0
2010. október 8., péntek 15:26
PCM=tömörítetlen hangsáv (AUDIO CD-ken is PCM hangsáv van)

A szikla PCM5.1,de például a Banki meló PCM7.1

(Jó minőségű,de sok helyet igényel így már nem nagyon használják Blu-ray esetén)
0
2010. október 8., péntek 15:25
Nevezzük ki ezt tudatlanok gyülekezőjének :) - én meg azt kérdezném, mi az a DNR, és mit takar az eljárás rövidítése.
0
2010. október 8., péntek 15:20
Ne nézzetek hülyének, de mit jelent a PCM hangsáv? Miben különbözik a sima 5.1-es hangtól?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. szeptember 15., szerda 16:40
Kedves Xpress!

Lehet arról tudni valamit, hogy miért csúszik a film? Reméljük nem marad el ez az extrákban (köztük olyanok is, amiknem voltak dvd-n) dúskáló kiadvány.
A extrákon és a kommentáron lévő magyar felirat biztos rajta lesz?

Előre is köszi!
0