Keresés

Con Air – A fegyencjárat (Blu-ray)

2016. július 30., szombat 13:32
A film zárójelenete Buscemival, a franc se tudja mikor, de módosult(nem muszáj elhinni...):
Miután Garland a Vegas-i kaszinóban beleivott koktéljába, mutatták az előzőleg még a zűrzavar közepén vele barátkozó kislány babáját, amit ő a mellette lévő székre ültetett! Most már akárhol néztem a filmet, ez a rész hiányzik már onnan.
0
2015. március 19., csütörtök 10:52
:))
most posts by TM
0
2015. március 19., csütörtök 10:40
0
2014. június 6., péntek 15:29
A két formátum megtekintése között eltelt jópár év, úgyhogy kénytelen vagyok hinni neked. :)))
0
2014. június 6., péntek 14:50
Pedig nem, teljesen új a fordítás.
0
2014. június 6., péntek 14:46
Úristen! :)
0
2014. június 6., péntek 14:45
Ezt annyira nem figyeltem, de az én emlékeim szerint megegyezik a DVD-re került felirattal.
0
2014. június 6., péntek 13:55
Viszont az új felirat elég trehány munka lett. Asszem a főszereplőt is tengerészgyalogos helyett kommandósnak fordítja.
0
2014. június 6., péntek 1:02
De rég láttam ezt is utoljára. Még amikor DVD-n szereztem be. A BD meg a Pearl Harbor-hoz hasonlóan ott pihent eddig a szekrényben, hát most elővettem...

Maga a film még mindig kiváló szórakozást nyújt, a BD-ből viszont nem lesz etalon...

Főleg a képminősége miatt, mivel sajnos elég erőteljes az élkiemelés, szerencsére DNR nem nagyon észlelhető, így legalább a felbontást nem nyírták ki. A színei viszont gyönyörűek, a DVD-re került jóval korábbi transzfer ehhez képest sehol nincs (mondjuk a HD-átirat sem mai darab már). Hébe-hóba pár fehér pötty is előfordul, mint kópiahiba, de kb. ennyi, amit fel lehet róni hibának. Az eredeti Panavision 2.35:1-es képarány megvan, 1080p24 VC-1 enkódolásban (bár az USA korong az AVC-ben lett kiadva).

A hangról viszont csak jót mondhatok, mivel nagyon erőteljes az eredeti PCM 5.1-es hang. Brutális atmoszférát teremt a zenéje, az effektek és a beszéd is végig szépen szólnak.

A DVD-hez képest előrelépés, hogy az eredeti hangot végre nem cenzúrázták, a film végén volt egy rész, amikor "táncolni nem tudó Sally"-t elfogják, ott tátott szájjal mondja, hogy "Oh!", a DVD-n csak az látszott, hogy valamit mond, de hang az nem jött ki a száján. Na meg szerencsére az R-rated amerikai vágatlan moziváltozatot kaptuk meg, mint a film végén ki is írják.

A magyar szinkron részemről felejtős, már VHS-en is idegesített Kállóy Molnár Péter ripacskodása, Malkovich eredetiben viszont utánozhatatlan.

Extra is van, a DVD-vel megegyező cuccokat pakolták fel ide is, annyi különbséggel, hogy már van hozzájuk magyar felirat. Amúgy kb. 10 perc alatt kivégezhető a kínálat, ami áll 2 werkfilmből és egy előzetesből.

Film: 90%
Kép: 80%
Hang: 95%
Extrák: 30%
0
2013. szeptember 29., vasárnap 20:28
Azért vigyázz, nehogy túl rágós legyen! :D
0
2013. szeptember 29., vasárnap 19:12
Köszi! A Con Air-t biztosan megeszem, de akkor lehet bepróbálom az Ál/Arc-ot is! Csak, hogy teljes legyen a triumvirátus! :)
0
2013. szeptember 28., szombat 20:29
Ja! Most nézem hogy mind a két film (Con Air, Ál/arc) jelenleg akciós, én nem gondolkodnék rajta egy percet sem ha nagy kedvenceid, főleg hogy az Ál/arc-ból már csak pár darab van.
0
2013. szeptember 28., szombat 20:18
A Szikla képe tényleg etalon, a Con Air egy fokkal fátyolosabb de még über frankó, az Ál/arc pedig olyan 4-est kap nálam. Leszögezném hogy nekem mind a három film megvan BD-n, valamint azt hogy az Ál/arc DVD transzfere tényleg nagyon pocsékra sikeredett, ezért a BD egy áldás volt hozzá képest mikor először betettem a playerbe. Sőt még egy ok a BD mellett hogy jobban ellenáll a külső hatásoknak (pl. karcok).
0
2013. szeptember 28., szombat 19:01
Köszi mindenkinek! Akkor begyűjtöm a Szikla mellé! Két kedvenc Cage filmem! (A harmadik az Ál/arc lenne, de arról elég rosszakat olvastam, így nem kell!)
0
2013. szeptember 27., péntek 23:27
Szerintem is jó. Hang brutális. :)
0
2013. szeptember 27., péntek 21:37
A 90-es évekre jellemző színvonalat hozza a transzfer, nem kiugró de bőven vállalható. A DVD képe pedig tényleg vicc kategória mellette.
0
2013. szeptember 27., péntek 20:20
Annyi elég, hogy a DVD siralmasan néz ki mellette?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. szeptember 27., péntek 20:04
A képminőségről valaki tudna írni?
0
2011. május 4., szerda 21:09
Szerintem ebben a filmben kellően hatásos Malkovich szinkronja.
Bár én egyébként is minőségi szinkron párti vagyok, tehát nem meglepő a dolog. Nekem valahogy túlvilági, ha nem magyarul hallom, pedig tudok angolul.

De azért vannak ritka kivételek, gondolom azért, mert a szinkron bűn rossz lett.
0
2011. április 6., szerda 3:08
Kállóy Molnár Péter szerintem a fasorban sincs Malkovich-hoz képest, de ez csak az én egyéni látásmódom...
0
2011. április 6., szerda 1:24
Mármint Malkovich élvezhetőbb magyarul!!!
0
2011. április 6., szerda 1:24
Azért kérem szépen itt egy klasszikus magyar szinkronról van szó. Szerintem ez jobb így, mint angolul. Bár a PCM hang miatt tuti jobb az angol, de élvezhetőbb Malkovich angolul.
0
2011. április 6., szerda 0:19
Főleg, hogy kizárólag eredetiben élvezhető (szerintem, mielőtt nekem ugrana bárki is), így részemről nem lényeg, hogy a szinkronba "beletöröltek"...
0
2011. április 5., kedd 21:40
Kb. 1 másodpercről van szó. A film ettől még tökéletesen élvezhető.
0
2011. április 5., kedd 21:30
Én ma láttam BD-n és azt hittem rosszul hallok, de tényleg hibás a hang. Tudja valaki, hogy ezt a hibát kijavították-e, s ha igen, élhetünk-e a csere lemez lehetőségével?
0