Keresés

időutazás

2005. január 21., péntek 19:41
Le is tudnám neked rajzolni, ha egy helyen lennénk és a hiperteret is megmagyaráznám. Az egész 3D, ill. 4D. :))
A Vissza a jövőbének gyengébb az elmélete!
Mi a bajod a Terminatorral???
0
2005. január 21., péntek 19:41
Egyetértek, engem speciel mindig is zavart a Terminátor-sagában, h egy rohadt nagy paradoxonra épül - nem is szeretem ezeket a filmeket (na jó, nem csak emiatt, engem teljesen hidegen hagy az egész).
0
2005. január 21., péntek 18:57
"Nem történik meg minden végtelenszer, hanem az idő folyamatos"

Hát ezzel meg az időutazás lehetőségét csapod agyon, saját magad ellen beszélsz
0
2005. január 21., péntek 18:55
hú, te nagyon mesevilágban élsz (filmvilágban). szvsz a terminátor története köztudottan óriási baromság, időutazásos példának az egyik leggyengébb
0
2005. január 21., péntek 18:29
Bezárás előtt válaszolta, de úgy látszik elszállt. :(((
Nem fogom mégegyszer begépelni. Annyi a lényeg, hogy a múlt végleges, a jövő nem. Nem történik meg minden végtelenszer, hanem az idő folyamatos. A Terminatorban is John előbb született meg az apjánál. Így gondolom.
"Az idő végleges. Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!" :))
0
2005. január 21., péntek 15:31
Ez hasonló dolog, mint a sors, ami állitólag előre megvan irva. Ha a sorsot befolyásolni tudnánk (azzal pl. hogy visszamegyünk az időben, vagy a jövőbe utaznánk, igy tudnánk mi fog történni) akkor már nem létezhet sors sem, hisz elkerülhetnénk a bekövetkezendő eseményeket. Másrészről ha a múltba visszatérhetnénk, annak valahol léteznie kellene most is. Ha a múlt folyamatosan zajlik és mi visszatérünk, azzal események sorozatait változtatnánk meg, igy a jelenben is véletlenszerűen, állandóan változnának a dolgok, tárgyak, emberek tűnnének el vagy fel a semmiből, teljes káosz lenne, ez a világ egyszerűen összeomolna. Summa summarum ez a téma súlyos logikai bakikban szenvedő spekuláció, semmi több.
0
2005. január 21., péntek 15:26
Ezekszerint minden időpillanat végtelenszer történik meg - ennek aztán van értelme! Ha pedig visszautazhatsz a múltba, akkor az mitől múlt? Hisz a múlt az, ami már megtörtént. Ha pedig fel fogják találni az időgépet, akkor már fel is találták nemde? Ejj, a téma már eleve komoly logikai bukfencekkel küzködik.
0
2005. január 21., péntek 14:45
ehhh...
0
2005. január 21., péntek 14:43
Siess, nehogy elkéss itt miattunk!
0
2005. január 21., péntek 14:42
Most mennem kell. Majd később. :)
0
2005. január 21., péntek 14:40
Bocs, de nem olvastam az összes hozzászólást... akkor egyfélére gondoltunk! :)
0
2005. január 21., péntek 14:40
mesélj még az 51-es körzetről...
0
2005. január 21., péntek 14:38
Ez már elhangzott ma. :))
0
2005. január 21., péntek 14:36
Einstein szerint ha elérjük a fénysebeséget, akkor lelassül az idő. Van benne valami, az biztos. Így a jövőbe is el lehet utazni, csak fel kell gyorsítani az időt, ami még nem megy.
0
2005. január 21., péntek 14:28
A fizikához nem értek, tudományos szinten soha nem foglalkoztam az időutazással, nincs meggyőző elméletem, egyszerűen csak elhiszem, h egyszer rájönnek az okosok ennek a nyitjára is. Mellesleg imádom a témát, rengeteget spekuláltam már rajta (nem a megoldásán, hanem a lehetőségeken, paradoxonokon), s imádom a hozzá kapcsolódó történeteket is, legyen szó filmekről vagy könyvekről.
Így én, ha már nincs kézzelfogható bizonyíték, maradok a fikciónál, az is baromi nagy élmény.
0
2005. január 21., péntek 14:28
És honnan veszed, hogy még nem jártak itt? Lehet, hogy direkt nem merik befolyásolni a jövőt. Nehogy nagy bajt okozzanak. :)
Meg amúgy is vannak Időzsaruk. :)))
0
2005. január 21., péntek 14:19
én csak azért nem hiszek az idôutazásban, mert akkor már biztos jött volna vki a jövôbôl... feltéve ha a jövôben nem olyan emberek fognak élni akik megállják, hogy ne árulják el a következô elnök nevét, stb...
0
2005. január 21., péntek 14:10
Ugye? :))))
0
2005. január 21., péntek 13:57
"Az időutazás valósággá vállt. Elég megbízható forrásból hallottam..."

megaLOL :))
0
2005. január 21., péntek 12:46
"miért lenne lehetetlen matematikailag?"
Túúúúúúúúúl sok véletlen egybeesés kellene hozzá.  (Persze senik nem mondja, hogy lehetetlen, csak, hogy közel lehetetlen) Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy teljesen más életforma alakulna ki, ami máshogy néz ki, máshogy gondolkodik, más az értékrendszere stb...
0
2005. január 21., péntek 12:34
A sokszínűségében van azért törvényszerűség is.
0
2005. január 21., péntek 12:32
Szerintem nem lehetetlen. Hagyjuk! Úgysem tudjuk meggyőzni egymást. :)
0
2005. január 21., péntek 12:28
"Mit gondoltok arról, hogy az idegenek magyarul beszélnek? Már sok hír volt róla."
Én hallottam is a saját fülemmel!!! "Exöszájzbúk" ;)

"Akkora a világ, hogy fel sem tudjuk fogni!!! Akkor miért lenne lehetetlen matematikailag"
Nem tudjuk, pontosan mekkora. De pont a méretei és szokszinűsége miatt szinte lehetetlen.
0
2005. január 21., péntek 12:27
Lehet, hogy nekik mi vagyunk a majmok. :)
0
2005. január 21., péntek 12:25
Szerintem meg éppen, hogy matematikailag lehetséges, mert nagyon nagy a világegyetem. Ezért sok civilizáció is létezik. :)
Akkora a világ, hogy fel sem tudjuk fogni!!! Akkor miért lenne lehetetlen matematikailag?

Most olvastam  ezt! Szerintem elég érdekes.
Mit gondoltok arról, hogy az idegenek magyarul beszélnek? Már sok hír volt róla. :)
0