Keresés

időutazás

2005. január 21., péntek 12:24
Egyetértünk. De ettől még lehetséges - mondhatnák a 'hivők'. Szerintem ezen a légből kapott ötleten spekulálni teljesen felesleges dolog. (Az emberszabású majmok és az emberek géntérképét mindössze 2% választja el egymástól - s lám máris mekkora különbségek vannak.)
0
2005. január 21., péntek 12:13
"Ssámtalan bolygón vannak szerintem hasonló körülmények."
Sokon jártál már?:) Viccet félretéve aligha valószínű, hogy a mi Naprendszerünkön kívül sok bolygó van, amin hasonló körülmények uralkodnak. De egyébként is, a hasonlóság vajmi kevés, rengeteg véletlen változó szükségeltetne egy miénkhez hasonló civilizáció kifejlőséhéze. Matematikailag szinte lehetetlen.
0
2005. január 21., péntek 12:01
Úgy gondoltam, ha hasonlóak lennének a körülmények. Ssámtalan bolygón vannak szerintem hasonló körülmények.
Most látom csak, hogy milyen értelmetlen mondatokat írtam. :) Csupa szóISmétlés. :)
0
2005. január 21., péntek 11:50
Amúgy mindenkinek, aki szeret olvasni ajánlom Orson Scott Card Múltfigyelők c. könyvét. Egy zseniális történet keretein belül az időutazás problémáját vizsgálja, méghozzá minden lehetséges (tudományos, erkölcsi stb) szempontból.
0
2005. január 21., péntek 11:48
"Van is egy könyvem is, ami tárgyalja is, hogy milyen gyíkemberek lennének, ha nem haltak volna ki a dínók."
Igen, de ez megint csak erre a Földre vonatkozik. Máshol, egészen más körülmények közt valószínűleg teljesen más lények alakultak volna ki, nem dinók. Különben is mi van, ha az idegenek egyáltalán nem is szénalapúak?
0
2005. január 21., péntek 11:42
Általában hüllőszerűek az idegenek. Ha megnézzük a hüllőket, legtöbbször 4 végtagjuk van. Vagy nem? Van is egy könyvem is, ami tárgyalja is, hogy milyen gyíkemberek lennének, ha nem haltak volna ki a dínók.

Jézuskirály:
Látom, ragaszkodsz az elméleteidhez. Nem foglak tudni meggyőzni. Igazad volt. :)
0
2005. január 21., péntek 11:33
De vajon mennyi esély van arra, hogy egy másik bolygón adottak legyenek ugyanezek a feltételek? A tudósok mindíg azt hangoztatják, hogy rengeteg összetett, egymást követő véletlen eseménysorozat vezetett az emberi faj kialakulásához. Mert pl. ha 65 millió éve nem takarítja el egy meteorit a Földről a dinókat, a fejlődés egészen más úton folytatódott volna.  Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ugyanazek a véletlen eseménysorozatok máshol is éppen így megismétlődnek. Csak az emberi elme korlázoottsága, hogy az idegeneket (már ha egyáltalán vannak) többnyire hozzánk hasonlóaknak képzeli el.
0
2005. január 21., péntek 11:25
"Az időutazás valósággá vállt. Elég megbízható forrásból hallottam, hogy az 51-es körzetben építettek egy hengert, melynek a fala elektromágneses. De ez nem hiszem, hogy csak egy nagy elektromágnes. Ez a henger forog iszonyatosan gyorsan és a ki átmegy rajta, tud az időben uatzni."

Tán ismerősöd van a Nasa-nál? Vagy mi más lehet ennyire megbizható forrás? Szerintem pánikszerűen fogják itt osztogatni a Nobel dijakat, ha ez kitudódik, amellett, hogy a világnézetünk forradalmian meg fog változni, - nem is tudod, mennyire komoly információ birtokában vagy!

"Olvastam egyszer, már nem emlékszem, hogy hol; Angliában történt..."
Mellesleg én is olvastam rengeteg történetet. Többek közt szellemekről, kisértetekről, lebegő emberekről, ufókról, jetiről, lochness-i szörnyről - és időutazásról (nomeg megszámlálhatatlanul sok, világméretű csalásról).

"Miért hiszed, hogy csak a jövőbe lehet utazni? Felgyorsítani az időt? Vagy mire gondolsz?"
Röviden és tömören a relativitás elmélete szerint, ha legalább fénysebességgel utazol a körülötted lévő világ tizszer annyit öregszik, mint te magad - ezt tehát relative időutazásnak hivhatjuk (egyébként nyilván ez is csak egy elmélet).

"Szerintem logikusabb, ha csak a múltba lehet utazni."
Miért? Mi ebben a logikus? Fentebb kifejtettem, hogy - szvsz - idő, s igy időutazás a szó szoros értelmében nem létezik. Gazdag forrása sci-fi történeteknek, nagyszerű regényeknek, de csak fikció. Persze sokan foglalkoznak a gondolattal, és hogy néhányan elég komolyan, ezt nem kétlem. Az idő számomra csak egy mértékegység, amit előszőr valahogy úgy alkalmaztak, hogy egy rúd árnyékának változásával megfigyelték a nap mozgását. Az emberek elvont fogalomként is kezelik, hogy "megfoghatóvá" tegyék azokat a dolgokat, melyek történtek velük vagy másokkal. De úgy gondolom, ez nem egy kézzel fogható, valóságban létező dolog (ha a múltba vissza tudnánk valamilyen módon utazni, ott nagyon sok bökkenő merülne fel). Hangsúlyozom, ez csak az én álláspontom, ezzel nem akarok meggyőzni senkit, de egy kultúrált hangvételű vitában benne vagyok!
0
2005. január 21., péntek 11:20
"nem mondtam, hogy nem lehetséges, csak azt, hogy nem tartom valószinűnek, hogy egy pontosan ugyanolyan küllemű és viselkedésű lény alakuljon ki, mint az ember."

Miért? Ha egy bolygón ugyanezek a feltételek adottak, akár az evolúció is lehet hasonló.
0
2005. január 21., péntek 10:58
Jézuskiráy írta:
"Maradjunk annyiban, hogy az időutazást csak átvitt értelemben tartom ésszerűnek, azon belül is csak a jövőutazást - einstein relativitás elméletével (az is tulajdonképpen csak felpörgetett előrehaladás), mivel az idő, mint olyan csak elméleti sikon létező fogalom. Egyébként az evolúció, meg úgy általában az élet kialakulása is véletlenek sorozata: nem mondtam, hogy nem lehetséges, csak azt, hogy nem tartom valószinűnek, hogy egy pontosan ugyanolyan küllemű és viselkedésű lény alakuljon ki, mint az ember."

Az időutazás valósággá vállt. Elég megbízható forrásból hallottam, hogy az 51-es körzetben építettek egy hengert, melynek a fala elektromágneses. De ez nem hiszem, hogy csak egy nagy elektromágnes. Ez a henger forog iszonyatosan gyorsan és a ki átmegy rajta, tud az időben uatzni.
Olvastam egyszer, már nem emlékszem, hogy hol; Angliában történt. A Scottland Yard egyik nyomozója egy vonaton utazott (Ez nem mostanában történt.) és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy ember az kiabálja, hogy ő csak egy kocsis és nem tudja, hogy hogyan került a sárkány gyomrába. A "kocsis" kiugrott a vonatból, elrohant és eltűnt a dombok mögött. Hátra hagyta viszont az ostorját és kalapját, amiből megállapították, hogy 100 évvel azelőtt használtak ilyesmi. Az említett kellékeket egy múzeuban őrzik. Az üggyel kapcsolatban Scottland Yard embere nyomozást indított, de az embert sosem találták meg.

Miért hiszed, hogy csak a jövőbe lehet utazni? Felgyorsítani az időt? Vagy mire gondolsz?
Szerintem logikusabb, ha csak a múltba lehet utazni. Véleményem szerint a teret nem lehet meggörbíteni, mert alapban görbe, valami gömbszerű lehet. Úgy gondolom, hogy nem végtelen, hanem, ha elindulunkegyenesen, egyszer csak ugyanoda visszaérünk. Persze nagyon nagy és nem élnénk meg. :)
Vélemény?
0
2005. január 21., péntek 10:43
Megvan! Jeeeee.
Mindjárt írom, amit akartam. :)
0
2004. szeptember 3., péntek 15:41
Az a 10 dollár csekéj ár egy ilyen nagy méreteket öltő vállalkozásért tehát látszik, hogy egy csomó kis amerikai munkanélküli bassze el a sok kis hülye pénzét.
Egy Realista ember rövidlátóan megjósólja 10.000 avagy 500 évre az Apokalipszist!!! MOST!!!
0
2004. augusztus 27., péntek 14:09
Vagy leszek, vagy vagyok, vagy voltam vagy mi a fene...  :D
0
2004. augusztus 27., péntek 14:08
Azaz voltam  :D
0
2004. augusztus 27., péntek 14:08
Én már voltam a jövőben, de eddig azt hittem részeg vagyok....  ;)
0
2004. augusztus 27., péntek 14:02
és itt jön a kérdés, a mi jelenünk a múltja a jövönek vagy jövő még nincs is
0
2004. augusztus 27., péntek 14:01
ja ja kkor érted miről beszélek.
0
2004. augusztus 27., péntek 13:47
Vagy akár 5 perccel azután, hogy kiváltotta az igazolványt.
0
2004. augusztus 27., péntek 13:31
Én azért tettem fel ezt a kérdést , mert ha valaki például jelentkezik hétfőn valószínű hogy még azon a napon elkéne jönniük érte a jövőből ugye?
0
2004. augusztus 27., péntek 13:18
Szerintem itt azért az emberek többségének van bankszámlája.
Akkor akit érint az számolja össze, mennyi a számlavezetési díj, éves díj stb...
és látni fogja, hogy jópofa csalás az egész, de legalább aranyos ideológiát találtak a kedves orosz kollégák ezúttal az adományok gyűjtésére.
És persze beszámolókat is kellene látnunk, hiszen ha feltalálják akkor már visszajöttek stb. de annyira blőd az egész, hogy tényleg csak nagyon hiszékeny vagy a vicces gyújtési ötletet szívesen honoráló embereknek lehet ajánlani.
0
2004. augusztus 27., péntek 12:46
Érdekes hír, már ha igaz. Csak van az ötletben egy-két bökkenő:

"Ha az időgép ötlete nem 500, hanem tízezer év múlva válik valósággá, legfeljebb a számlán lévő összeg lesz nagyobb."

Tízezer év múlva az ember annyit változhat, hogy elpusztíthatja magát vagy úgy megváltozhat a testfelépítése, kinézete, hogy a XXI.századi ember fel se ismerné vagy megilyedne tőlük. Másik több száz vagy ezer év múlva lehet - leglábbis én remélem - semmilyen jelentősége nem lesz a pénznek. Vagy egyszerűen az akkor élő embereket nem fogja érdekelni az a pár "kromanyoni" akik a XXI.századba élnek, minek vigyék őket a jövőbe? Mi jó származna belőle? Mondjuk ha több, mint tíz dollárba kerülne ez az egész akkor azt mondanám csak csalás az egész.

Mindent összevetve érdekes ötletnek találom. Hol lehet jelentkezni?
0
2004. augusztus 27., péntek 12:26
Érdekelne a véleményetek mit szoltok ehhez?

A végső visszaszámlálás kapcsán jutott eszembe

Egy előrelátó amerikai cég szerint körülbelül ötszáz év múlva találják majd fel az időgépet, de náluk már most le lehet foglalni a jegyeket az időugrásra.  

Az időutazás előbb vagy utóbb valósággá válik, ezért érdemes idejekorán élni a lehetőséggel - vallja a Time Travel Fund amerikai vállalat.

Azoknak a vállalkozó szellemű egyéneknek, akik hajlandóak tíz dollárt befektetni, nemcsak a földi létbe való visszatérést, hanem a gondtalan megélhetést is garantálja a cég, de csak arra az esetre, ha valóban feltalálják az időgépet - olvasható az Utro.ru orosz nyelvű hírportálon.

A tíz dollárból nyolcba kerül a jelentkezési lap, valamint az időutazó-igazolvány. További egy dollárt emésztenek fel a cég költségei, a maradék egy dollárt pedig egy évi 5 százalékos kamatozású bankszámlára helyezik. A számítások szerint alig 500 év alatt a számlán több mint 39 milliárd dollár gyűlik össze.

Amennyiben öt évszázad múlva lesz időgép, a cég emberei visszatérnek a múltba, megtalálják a klienseket, ellenőrzik az időutazó-igazolványukat, és ha rendben találják, elviszik az illetőt a távoli jövőbe. Ha az időgép ötlete nem 500, hanem tízezer év múlva válik valósággá, legfeljebb a számlán lévő összeg lesz nagyobb.

Az összeg az ügyfelet illeti majd meg, a cég csak az időutaztatással kapcsolatos költségeit vonja le, vagyis a bátor vállalkozóknak a jövőben lesz mit a tejbe aprítaniuk.

Nincs garanciaA cég egyébként nem garantálja a vállalkozás sikerét, és erre figyelmezteti is a jelentkezőket azzal: "Ki tudja, lehet, hogy soha nem találják fel az időgépet, vagy a háborúk a kőkorszakba vetik vissza az emberiséget" - olvashajtuk a honlapon.

A Time Travel Fund semmit sem árul el arról, hogy életük melyik szakaszában térnek az időben vissza ügyfeleikért: lehet, hogy akár egyetlen perccel az illető halála előtt, vagy éppen utána, de ez esetben ígéretük szerint feltétlenül újraélesztik kliensüket.

0