"Az időutazás valósággá vállt. Elég megbízható forrásból hallottam, hogy az 51-es körzetben építettek egy hengert, melynek a fala elektromágneses. De ez nem hiszem, hogy csak egy nagy elektromágnes. Ez a henger forog iszonyatosan gyorsan és a ki átmegy rajta, tud az időben uatzni."
Tán ismerősöd van a Nasa-nál? Vagy mi más lehet ennyire megbizható forrás? Szerintem pánikszerűen fogják itt osztogatni a Nobel dijakat, ha ez kitudódik, amellett, hogy a világnézetünk forradalmian meg fog változni, - nem is tudod, mennyire komoly információ birtokában vagy!
"Olvastam egyszer, már nem emlékszem, hogy hol; Angliában történt..."
Mellesleg én is olvastam rengeteg történetet. Többek közt szellemekről, kisértetekről, lebegő emberekről, ufókról, jetiről, lochness-i szörnyről - és időutazásról (nomeg megszámlálhatatlanul sok, világméretű csalásról).
"Miért hiszed, hogy csak a jövőbe lehet utazni? Felgyorsítani az időt? Vagy mire gondolsz?"
Röviden és tömören a relativitás elmélete szerint, ha legalább fénysebességgel utazol a körülötted lévő világ tizszer annyit öregszik, mint te magad - ezt tehát relative időutazásnak hivhatjuk (egyébként nyilván ez is csak egy elmélet).
"Szerintem logikusabb, ha csak a múltba lehet utazni."
Miért? Mi ebben a logikus? Fentebb kifejtettem, hogy - szvsz - idő, s igy időutazás a szó szoros értelmében nem létezik. Gazdag forrása sci-fi történeteknek, nagyszerű regényeknek, de csak fikció. Persze sokan foglalkoznak a gondolattal, és hogy néhányan elég komolyan, ezt nem kétlem. Az idő számomra csak egy mértékegység, amit előszőr valahogy úgy alkalmaztak, hogy egy rúd árnyékának változásával megfigyelték a nap mozgását. Az emberek elvont fogalomként is kezelik, hogy "megfoghatóvá" tegyék azokat a dolgokat, melyek történtek velük vagy másokkal. De úgy gondolom, ez nem egy kézzel fogható, valóságban létező dolog (ha a múltba vissza tudnánk valamilyen módon utazni, ott nagyon sok bökkenő merülne fel). Hangsúlyozom, ez csak az én álláspontom, ezzel nem akarok meggyőzni senkit, de egy kultúrált hangvételű vitában benne vagyok!