Keresés

Blue Valentine (DVD)

2022. december 1., csütörtök 11:52
Megvásárolható BD-n:

https://filmega.hu/termek/blu-ray/blue-valentine
0
2012. október 5., péntek 11:34
Az összeköltözésről -ha már így tetszett:)- eszembe jutott még valami, csak most nincs nálam a lemez, hogy ellenőrizni tudjam:

A film egy szakaszában, úgy emlékszem, rögtön az elején, családi videófelvételek vannak, ahogy kézikamerával felveszik, ahogy bolondoznak, játszanak a gyerekkel, stb.. Nos, az a jelenet teljesen spontán, az összeköltözés sokadik hetében vették fel, amikorra már "családként" éltek együtt, és tényleg ők kezelték a kamerát.
0
2012. október 5., péntek 10:38
De jópofi. :)
0
2012. október 5., péntek 1:37
Amit leírtál, nagyjából az különbözteti meg nálam a jó filmet a rossz filmtől: hogy érzem rajta, hogy van benne energia, munka, idő, hogy nem csak "egy" filmnek csinálták, "jó lesz ez így, ahogy van" mentalitással, hanem "A" filmet. Aztán az, hogy ezt összehangoltan tudja a stáb megvalósítani, vagyis mindenki egyformán komolyan vette a "küldetését", vagy csak egy részük volt képes erre, hogy az éppen a rendező, az operatőr, az író, egy színész, a CGI animátor, vagy a kellékes, hogy háromezer vagy harmincmillió állt rendelkezésre a filmhez, és hogy forintban vagy dollárban, az tulajdonképpen mindegy. A lényeg, hogy érzem, a lehetőségekhez mérten a maximumot hozták ki magukból. Ugyanennek a fordítottja is igaz, vagyis az indokolatlan hanyagság, lustaság, közöny akár a legjobb filmet is meg tudja keseríteni, legyen bármilyen csekély amúgy a filmbeli jelentősége... nem nagyon, de nem is könnyen felejthetően és figyelmen kívül hagyhatóan (pl. ilyen volt legutóbb az EX2).

A Blue Valentine "energiája" pedig hibátlan.

Az infót szívesen, de például pont ezért sajnálom, hogy a magyar kiadáson nincs extra.
0
2012. október 4., csütörtök 23:05
Bocsi de épp FILMET nézek, nem tudok reagálni :) Basszus, mellbe vágott amit írtál, hogy összeköltöztek meg minden... Elképesztő, hogy egy ilyen "jelentéktelen" filmhez is mennyit beletesznek, mennyi odaadás van benne annak ellenére, hogy nem fesztiváloknak, meg nem a stúdió zsebeinek készül, hanem szórakoztatásra. Kicsit olyan régimódi feeling jön vissza most ezzel, amikor még a néző miatt volt a mozi. Köszönöm ezt az információt, nagyon sokat hozzátesz az élményhez, hogy tudom mi van mögötte.
0
2012. október 4., csütörtök 22:58
És az az igazán baromijó, hogy úgy szól "a folyamatról, az eltávolodásról, az elhidegülésről", hogy közben csak a két végpontot mutatja be, és mégis ÉREZNI benne minden veszekedést, minden csalódást, minden tévedést vagy akár hazugságot, amik évek alatt lezajlottak!
0
2012. október 4., csütörtök 22:37
Érdekes amit mondasz. Én azért nem "bagatellizálnám" el, hogy ez egy film a szakításról. Inkább egy film, a folyamatról, az eltávolodásról, az elhidegülésről. Mindenesetre egyetértünk a lényegben, hibátlan mestermű!!! :) Most esek neki én is nemsoká újra!
0
2012. október 4., csütörtök 22:16
Ez egy remekmű. 1-2 hete szereztem be én is a filmet. Természetesen előtte láttam már, de akkor hatással bírt most is másodszorra, hogy elállt a szavam. Meg amúgy is, mekkora már, hogy filmet csinálunk a szakításról. Felejthetetlen mozi.
0
2012. október 4., csütörtök 22:05
Legalább nem belém... az is valami:).
0
2012. október 4., csütörtök 22:00
Jajj istenem én szerelmes lettem ebbe a filmbe ahogy beszélünk róla... :)
0
2012. október 4., csütörtök 21:55
Amellett, hogy ez a két ember micsoda istenadta tehetség, egy werkben a rendező elmondta, hogy még ezen túl is mennyi mindent tettek azért, hogy az alakításuk olyan legyen, amilyen. Hogy hány éven keresztül hány ember alakította a karakterek jellemét, hogy Gosling és Williams hányszor beszéltek át éjszakákat róluk, de a legmeglepőbb az volt, hogy a gesztusaik összecsiszolás miatt hetekre össze is költöztek, és tényleg családként éltek. Így tapasztalták ki, hogy a másik hogyan reagál mondjuk egy vitás helyzetben, hogy mikor emeli fel a hangját vagy mikor vonul vissza.

SPOILER!

A kedvencem meg a rendezőnek az a trükkje volt, aminek a randijelenetben van szerepe, amikor egymásnak mutatják meg, milyen különleges vagy szokatlan dolgot tudnak csinálni. Cianfrance megkérte Golsingot és Williamst, hogy válasszanak ki valamit, ami az ő saját(!) különlegességük, de egymásnak ne árulják el azt! Amikor eljött a forgatás, akkor tényleg úgy mutatták be ezeket, hogy a másiknak az új volt, úgyhogy az első és egyetlen felvételre kellett feltenni mindent, hiszen mi lehetne természetesebb és őszintébb annál a meglepődöttségnél, mint amikor az ember tényleg meglepődik:)?
0
2012. október 4., csütörtök 21:34
Nagyon fontos a jó színészgárda!!! Én igazából csak miattuk néztem meg, nagyon de nagyon jó döntésnek érzem! :)
0
2012. október 4., csütörtök 21:09
Bár inkább magadról szól a hozzászólásod, mint a filmről, de azt hiszem, ebben is csak az tükröződik, hogy ez milyen jó film:). Talán minél természetesebb egy film helyzete és szereplői, annál kevésbé tud az ember elvonatkoztatni a saját életétől, és szinte "behúzza" a film nézőt magába. Ez egyébként a filmek egyik csodája, hogy némelyik akkor működik igazán, ha a színészei elég tehetségesek és gyakorlottak ahhoz, hogy annyira jól színészkedjenek, hogy természetesek legyenek.
0
2012. október 4., csütörtök 19:37
Oké, biztos....

http://www.youtube.com/watch?v=aZUm2Gp3_AA
0
2012. október 4., csütörtök 19:36
Még egy kis kedvcsináló a kritikám mellé:

http://www.youtube.com/embed/aZUm2Gp3_AA" frameborder="0" allowfullscreen>
0
2012. január 20., péntek 1:22
0