Keresés

Jean-Pierre Jeunet

2005. október 29., szombat 3:55
Jeaneut-ra visszatérve: Örömmel vettem hogy a TV2 végre leadja a két korábbi filmjét: Delicatessen, Elveszett gyerekek városa. Mivel még nem láttam őket kíváncsian ültem le elé...

Hááát... Férfiasan bevallom: Alig bírtam végignézni. A képi világa érdekes, szép "Jeaneut-és" de ezen kívül igencsak taszított a stílusa. De legalább már értem miért őt kérték fel az Alien 4-re. Az Amélie és Hosszú jegyesség fényében, ezt eddig nem igazán értettem.
0
2005. október 29., szombat 0:59
Na szépen vagyunk... Lesheted öcsém, mikor fogom megint dícsérni azt a rozzant vénembert, akit még most is az anyukájának kell elkísérni, hogy át tudjon venni egy Oscart...
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 21:30
Hagyjuk, mert a végén még kiderül, hogy a filmeket sem Szereted ;]
0
2005. október 28., péntek 15:58
De amúgy Jeunet-t sem szeretem. :)))
0
2005. október 28., péntek 15:43
Na jó, dobjuk a témát.
0
2005. október 28., péntek 15:40
Az életben sem lennék kíváncsi Ódrira.
0
2005. október 28., péntek 14:16
Így van Daemi szerep-központú, hiszen pont a "Szeretni bolondulásig" az, amelyikben a legkevésbé "hibbant", sőt ott rideg számító perszóna! :-)
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 14:14
Mondjuk ez jónéhány Nicholson-karakterre is igaz! Őt meg emiatt szeretik rengetegen! Nem baj az, ha valaki nem "végzet asszonya" szerepekben tündököl! Engem pont a "defektességével" bűvölt el! :-)
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 14:13
Hát, akkor úgy tűnik, csak a szerepei antipatikusak Neked. :]
0
2005. október 28., péntek 14:11
Értem én! Jómagam arra céloztam, hogy a vén csontot lesajnálták, alig kapott pénzt, hiába kalapozott a film miatt a stúdióvezetőknél, majd amikor látták, hogy szarból is aranyat gyárt, akkor, és csakis akkor(!) elkezdték tolni a pénzt a kampányba. Viszont ha rajtuk múlt volna, akkor a film nem jött volna létre, és ez az igazán szemét dolog, szerintem!
A filmbeli pofonokból néhány bizony kijárt volna nekik is!
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 14:09
Az a baj vele, hogy észveszejtően nyomorék csaj - vagy azokat játszik mindig. Láttam a Vénusz Szépségszalonban, A vágy forradalmában, az Amélie-ben, az Isten nagy, én kicsi vagyokban, a Szeretni bolondulásigban (ez a legjobb filmje: 8/10), a Lakótársat keresünkben (ez is jó, szerencsére csak keveset szerepel), a Gyönyörű mocsokságokban (ez is jó), a Hosszú jegyességben és a Még mindig lakótársat keresünkben (ez is jó). Mindegyikben olyan volt, mint akit épp csak kiengedték a rehabból egy napra.
0
2005. október 28., péntek 14:02
Clintet ez esetben annyira nem tolták, hogy még neki kellett harcolnia, hogy megszülethessen a film!

Ezt nem tudom, de nem is erről beszéltem, hanem az Oscar elnevezésű lóversenyről. Iszonyatos pénzeket nyomnak egy-egy film futtatásába.
0
2005. október 28., péntek 13:58
Visszatérve az eredeti témához: konkrétan mi a baj szegény csajjal? Ilyen szép mosolyt még sosem láttam egy filmben sem :]
0
2005. október 28., péntek 11:51
Persze, hogy nem azt jelenti.
0
2005. október 28., péntek 11:32
Rendezőként ezért (is) bírom őt, mert tisztes iparosként a meglévő lehetőségekből hozza a maximumot! A színészvezetése legendás, nála három ismétlésnél nincs több egy jelenet felvételénél, de ezt a színészei is tudják, felkészülten, összeszedetten állnak a felvevő elé, példa erre a tavalyelőtti filmjéből Sean Penn és Tim Robbins, vagy a mostani filmből Hilary Swank.
Jól elbeszélgetünk Jeunet-ről... :-)
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 11:25
Clintet ez esetben annyira nem tolták, hogy még neki kellett harcolnia, hogy megszülethessen a film! Amikor persze jöttek a sikerek, akkor mindenféle hájas, faszkalap stúdióvezetők egyből ráértek "csízelni" vele a kamerák kereszttüzében! Sajnos ez is egyfajta üzlet...
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 11:23
Mivel jó volt a film (Million $ Baby), ezért nem bántom az öreget, tudom, hogy békasegge-költségvetésből csinált csodát, ahogyan kevesen tudnak csak, így megbocsájtható hogy magát tette be az edző szerepébe, nyilván nem kért sokat... :-)
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 11:21
Ez nem azt jelenti, hogy Clint jobb volt Giamattinál, hanem azt, hogy Clintet jobban tolták hátulról, és ez valszeg jó sokba kerülhetett. Az Oscar politika, meg üzlet, nem művészet.
0
2005. október 28., péntek 11:18
Giamattit sajnáltam, de Clint kevésszer sír a vásznon. :)
0
2005. október 28., péntek 11:12
Ugyan, miért mondod! Azt a gyenge Clintet mindig jelölik! Múltkor is milyen erőteljesen könyökölt, lám, simán kitúrta az öt főszereplő-jelölt közül a toronymagasan legjobb Paul Giamattit (Kerülőutak)!
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 11:02
Már maga a regény miatt sem várom. :)
0
2005. október 28., péntek 10:57
Akkor alig várod a Da Vinci kódot, igaz? :)
0
2005. október 28., péntek 10:45
Akkor a film jó lenne, viszont egy Oscar-jelölésről le kellene mondania. :D
0
2005. október 28., péntek 10:29
Képzelj el egy ízig-vérig Clint filmet, melyben Audrey lenne a főszereplő! Akkor sem tetszene? ;-)
most posts by TM
0
2005. október 28., péntek 10:21
A földön? :D
0