Keresés

Milyen kicsi is az a "kicsi Magyar DVD piac"

2004. október 16., szombat 19:57
Ki tud nekem adatot mondani, vagy linket adni arról, hogy Magyarországon hány asztali dvd-lejátszót adtak el eddig?
Szintén érdekelne, hogy a legnépszerűbb filmekből manapság kb. mennyi fogy. (Nem feltétlenül a Top 10-ben lévők).
És kb. mennyit adnak el egy "átlagos" filmből?
Köszönöm, ha valaki tud ebben segíteni.

0
2004. október 16., szombat 19:57
Ki tud nekem adatot mondani, vagy linket adni arról, hogy Magyarországon hány asztali dvd-lejátszót adtak el eddig?
Szintén érdekelne, hogy a legnépszerűbb filmekből manapság kb. mennyi fogy. (Nem feltétlenül a Top 10-ben lévők).
És kb. mennyit adnak el egy "átlagos" filmből?
Köszönöm, ha valaki tud ebben segíteni.

0
2004. október 5., kedd 13:04
Off:
Azért a pizza mellé, mert az üdítő amúgy is megy, DVD nélkül is.
Viszont nekem eszembe se jutna soha pizzát venni a Tescoban, azonban így már én is elgondolkodtam, hogy bevállaljak-e egy pizzát. Végülis nem tettem, de ha valami olyan lemezt adtak volna, amire szükségem lett volna, biztos vettem volna én is pizzát.
A pizzájukon meg biztosan van minimum három-négyszáz forint haszon (ami az üdítőn nincs), tehát összességében sokkal jobb bolt a pizza mellé adni az ajándékot. Valószínűleg így kétszer annyi pizzát eladtak.
On.
0
2004. október 4., hétfő 21:09
Csak egy kis érdekesség Amerikából :
Stanley Kubrick dvd Kollekció (szerintem ez már tényleg nem pénz érte)
http://www.deepdiscountdvd.com/dvd.cfm?itemID=WBD025848
0
2004. szeptember 30., csütörtök 18:20
Ez azért nem egészen így van, hisz a mellékletek zömén van átugorhatatlan reklám, ezt nem lehetett utólag felírni a lemezre... Ezek újonan legyártott lemezek.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 16:42
akinek gondjai vannak az átszámolással annak:
http://www.xe.com/ucc/
0
2004. szeptember 30., csütörtök 16:42
És ha haszon nincs is rajta, legalább a veszteség csökken.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 16:38
De igazad van Daemiaen, nem kellett volna munka kozben a forumozasba belemenjek de mindegy, a lenyeg, hogy csak erzekeltetni szerettem volna, hogy az en velemenyem szerint nem tesznek a ket szep szemunkert semmit es igen is megeri odarakni a mellekleteket meg ilyen kis piacon is mint mi vagyunk.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 16:12
75 cent nem 150 forint?
0
2004. szeptember 30., csütörtök 16:08
Akkor miert a pizza melle csomagoltak? Hmm? Tescoban pizzabol kevesebb fogy mint mondjuk uditobol, vagy barmi mas peldat mondhatnek.

Nem keseritesz el, hidd el, mert en orulok az ilyen akcionak, ha a peldanal maradjak, ugyanis Bud & Terence filmek a kedvenceim voltak es videon megvolt egy csomo, mar DVD-n is megvan. De egy biztos, a cegek nem csinalnak semmit a ket szep szemunkert, vesztesegesen vagy ingyen.

De egyebkent 75 cent ugye 75Ft, ha 100Ft-ert adta el, meg mindig volt rajta 25Ft nyeresege :) Nade ennyit a poenrol, a lenyeg, hogy valakinek valahol megeri ez az akcio, kulonben nem csinalna, szerintem a zuzdaba es a Tescoba is ugyanaz a kamion viszi, ugyannyi fuvarkoltsegert :)
0
2004. szeptember 30., csütörtök 15:53
El kell, hogy keserítselek, de nem azért adja a Tesco, meg a benzinkút, meg a tehénpásztor olcsón a terméke mellé a DVD-t, hogy megérje. Hanem, mert vett 100 forint per darabért egy raktárnyi olyan lemezt, amit máshová már nem tud elsózni. Az eladó pedig azért adta el ennyiért, mert amikor először legyártatta, még nem gondolt bele, hogy 2 év múlva is meglesz a készletének a háromnegyed százaléka. És akkor inkább odaada szinte ingyér', minthogy bezúzassa...
0
2004. szeptember 30., csütörtök 15:36
Ebben a topicban nem hangzott meg el a dolog, lehet, hogy domping es rossz hatassal van ez a sok melleklet, de egy biztos, mindegyik jovedelmezo, ugyanis egy ceg sem fog a ket szep szemunkert vesztesegesen dvd-t csomagolni a wc papir melle. Tehat legyen az (altalam eddig legolcsobb melleklet volt) egy Tesco-s Bud Spencer & Terence Hill Pepsi cola + pizza 795Ft-ert. Ha nem erne meg nekik nem csinalnak, meg vevocsalogatasnak sem, hiszen arra ott van mas.

Tanulsagul egy pelda, azert CD-rol van szo mert akkoriban a DVD meg nem volt "trendi", idezek Philip Kotler Marketing menedzsment konyvebol, az 552-es oldal aljarol.

"Bar a legtobb vasarlo mar most is ugy tartja a CD lemezek dragak, akkor jonnenek igazan duhbe, ha megtudnak, hogy CD-ken 2000% (ismetlem 2000%)-os haszonkulcs van. A CD tenyleges eloallitasi koltsege korulbelul 75 cent, a hanglemezboltok 10-11 dollarert kapjak. A Time Warner szerint a CD-k arat a rejtett koltsegek emesztik fel, mint a vasarlasosztonzes, marketing, jutalekok, stb.

Nos ez CD, de a DVD is tuti hasonlo a helyzetben van, tehat leforditva, megeri nekik, kulonben nem csinalnak.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 10:08
Ja, és még valami. Pl. A hazai postahivatalokban még most is látható az a plakát, amely arról tudósít, hogy a márka az euro bevezetése után sem értéktelenedik (értéktelenedett) el, s korlátlan mennyiségben, korlátlan ideig euróra váltható ... (az intézmény nevére nem emlékszem) bankban.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 10:06
Vekonyka, de milyen vekony volt mondjuk 3 eve?
Az, hogy lassan mar egy kilo kenyeret se lehet dvd melleklet nelkul megvenni az egyreszt valoban lehet rossz, masreszt megiscsak segiti az eredeti lemezek elterjedeset. Nyilvan egy SW Trilogiat (vagy barmilyen mas olyan nivossagu kiadvanyt) lemezmellekletkent adni. Viszont talan amolyan beetetesnek jok a mellekletes B-filmek (amik kozott azert akadnak jok is :) ), hisz tokeletesen kepesek megmutatni a minosegbeli kulonbseget a masolt es az eredeti kozott.
A domping mellekletekkel az a gond, hogy mindenhez adnak mar, mert amig csak egy-egy valamennyire a dvd/film temaval foglalkozo magazin privilegiuma volt, addig szerintem senkit nem zavart, es esetleg megismert a vasarlo par szamara odaig ismeretlen filmet is ezaltal.
Persze itt is jatszhat egyfele sznobizmus effekt, hogy valaki csak azert vesz filmet mert az meno, es az ilyen nem osszehasonlithato egy olyan "gyujtovel" aki a szamara kedves filmeket inkabb minosegi kiadasban tudja a polcan.
(Sajat ismeretsegi koromben ismertem olyat akinek irdalmatlan mennyisegu letoltott-kiirt filmje volt, aztan par napig nalam lakott es reggeltol estig filmeket nezett (nem kalozmasolatokat), majd elismerte, hogy ez igy tenyleg jobb :) )
0
2004. szeptember 30., csütörtök 10:00
Na ja, barátom, de ez még az euro bevezetése előtt volt. Sajnos csóró kelet-európaiként még Németországba se tudok túl sűrűn elutazni...
0
2004. szeptember 30., csütörtök 9:31
El is hiszem, ha sopánkodnak - miarákot kezdenek a márkájukkal az EUR-övezetben... :)
0
2004. szeptember 30., csütörtök 1:35
Én kérek elnézést. Téma lezárva.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 1:23
Kicsit mókás, hogy ha szóba kerül az eredeti-másolt téma akkor abból majdnem mindig valami balhé lesz :)
Srácok, nyugi!
0
2004. szeptember 30., csütörtök 1:16
Tudod mit derceto? Provokáld anyukádat. Ja és kabbe, te nagylelkű felajánló.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 1:13
"sportolj vagy vezesd le a feszültséget valamin" - kabbe

"komolyan mondom paranoiás vagy" - kabbe

"a kötözködést légyszi máson gyakorold - a főnöködön vagy mittudomén" - kabbe

"Persze finanszirozod is - ugye?" - Ennyit a nagylelkű felajánlásról...
0
2004. szeptember 30., csütörtök 1:06
Ehh... ki kérkedett? Derceto, sportolj vagy vezesd le a feszültséget valamin. Már megbocsáss, de komolyan mondom paranoiás vagy. (Méghogy én hőbörgök... ehh... különbenis, ezek a fórumok azért vannak, hogy itt ki lehessen hőbörögni, amit máshol nem ildomos - de a kötözködést légyszi máson gyakorold - a főnöködön vagy mittudomén.) Azt a soromat pedig idézd, hol mondtam én olyat, hogy jogom van ehhez. "semmi akadálya, hogy akár neked is rendeljek" - benne vagyok. Persze finanszirozod is - ugye? Téma részemről lezárva. Ui: ezért utálom a fórumokat, mert egyesek - gesztusok és hangsúly hiányában totálisan félreértik amit az ember tök ellentétes hangvétellel ir.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 0:27
Én sem vagyok makulátlan, de ezzel nem szokás kérkedni. De az, hogy te úgy gondolod, hogy veled kibasznak a forgalmazók, még semmi olyanra nem jogosít fel, amit egyébként nem lenne szabad megtenni, akárhogy hőbörögsz. Mindegy, hogy honnan nézzük és hogy magyarázzuk, ami törvénytelen, az törvénytelen, mindenki csinálja úgy és olyan elvekkel, ahogy és amikkel jónak látja, én nem ítélek el senkit. De ne tárja ország-világ elé, és főleg ne akarja megmagyarázni, hogy márpedig neki ehhez joga van! Nyilván mindenkinek megvannak a maga okai, hogy ezek mennyire elfogadhatóak erkölcsileg, az teljes szubjektív, szinte mindenki másképp vélekedik róla, főleg egy ilyen "vegyes" társaságban, mint ez a fórum. Ezért úgy gondolom, hogy a téma nem ide való, inkább valami warez fórumba.
Egyébként amit nem tudok itthon megvenni, azt megrendelem külföldről, ahogy megrendelem vagy egy tucat másik embernek, ismerősnek is. Vannak közöttük olyanok, akikkel még nem találkoztam személyesen, szóval semmi akadálya, hogy akár neked is rendeljek.
0
2004. szeptember 29., szerda 23:38
Höhh... melyik részén húztad fel magad? És ki a fene magyarázta, hogy engem nem terhel felelősség? Én arról beszéltem, hogy ha már az ilyen érzékeny lelkületű embereknél tartunk, mint te, akkor ők se sértődjenek vérig (úgy látom felesleges volt), ha pl. az Attack of the Killer Tomatoes-t vagy a Toxic Avenger-t, sőt, a South Parkot letöltöm a netről vagy elcserélem cd-n. Te megrendeled nekem külföldől? Nem? Akkor meg nemtom mit kéne magamban tartanom. Nyilván a te "filmes életed" makulátlan, és tisztalelkű magyar állampolgár vagy..
0
2004. szeptember 29., szerda 23:09
Egyszer egy ilyen hozzászóláson már felhúztam magam. Nem a másolással van bajom, azt szinte mindenki csinálja. De légyszíves ezt inkább tartsd magadban és ne magyarázd tök feleslegesen, hogy téged így meg úgy nem terhel felelősség...
0
2004. szeptember 29., szerda 20:38
sajna, ez a réteg még mindig elég vékonyka.

mint láthatod, az ilyen-olyan újságok, termékek mellé csomagolt dvd-k sokszor igen sok kívánnivalót hagynak maguk után minőségileg, mégis el lehet adni belőlük annyit, amennyit egy T2-ből: hogy miért, mert 999ft. ezzel a túlcsordult olcsósítással az a legnagyobb baj, hogy a dvd lassan, de végérvényesen elveszítette a luxus-értékét, azaz azt a pluszt, melyet egy igényes kiadás hordozhat magában. ha dvd-t adsz ajándékba valakinek, az hzza a száját, s az újságárusnál sorakozó lemezekre gondol. a legtöbb ember ugyanis nem tesz különbséget egy star wars trilógia és egy száguldás életre-halálra között (van ilyen film? :)
0