OFF
Tudom, hogy ez nem az a topik, de ha már szóbahoztátok ismét a HD témát én is leírnám a véleményemet. Szerintem a DVD gyűjtők nagy része szívesen nézné a kedvenc filmjeit HD-ben és új formátumon, de mivel ez a fejlesztés egy kisebb vagyona kerül sajnos kevesen engedhetik meg maguknak, hogy súlyos százezreket "dobjon ki az ablakon", hogy máris élvezhesse az új technológiát. A pénzkidobást azért raktam idézőjelbe, mert egy fizetésből élő átlagember ( aki a DVD-t már megengedheti magának ) ezerszer is meggondolja, hogy kiadja e a magas összeget a váltásra, mert (gondolom ezzel senki nem vitatkozik) a legújabb technikák megvásárlásánál rosszabb pénzügyi befektetés nincsen. Olyan mértékben csökkenek ezek árai, hogy az elképesztő. lsd. Ps3 170000-ről 90000-re. Tudom, hogy más a két gép paramétere, de lényeget mindkettő tudja ( játék, blu-ray). Ez valószínűleg így fog haladni szépen lefelé és az lesz a vége, hogy a most nagy értéket képviselő bd lemezek is ott fognak virítani a turis kosárba előbb-utóbb.
Ott van még a HD DVD vs. Blu-ray helyzet is, ami mégjobban megnehezíti a döntést. Most érdemesebb még bd-t venni a magyar vonatkozás miatt, de eljön a magyar HD DVD-k ideje is remélem.
Tehát sok indok szól mellette, sok anyagi és egyéb megfontolás szól ellene és itt nem lehet okosnak lenni, mert iszonyú sokkal le lehet csökkenteni az átállás költségét, ha minden szempontból jókor döntünk.
Én is szeretnék HD-t nézni, de a kínálat harmatgyenge itthon és nem mindenki tudja élvezni a magyar vonatkozás nélküli filmeket és amin van magyar vonatkozás is azok küzűl sem kellne 15-20 filmnél több. sajnos ez van. Na most a jelen időszakban azt a kérdést szoktam magamnak feltenni, hogy megéri az a 15-20 film a közel 500000 Ft-os + a filmek ára befektetést??
Na ez az a kérdés, amit sokan feltehetnek maguknak mielőtt átállnának, de tudom, hogy egy nagyfokú speciálisan magyar típusú irígység is van a fikázókba.