ha megnézed a kínálatot, a formátum éllovasai nem adnak ki minden szart, ami már tíz éve kiment a divatból, bla-bla, csak olyan filmeket, melyek megfelelő HD-transzferrel bírnak. hogy a starz (anchor bay) mit csinál, az legyen az ő dolga: nem is nagyon fogynak a filmjei.
0
2007. november 20., kedd 13:51
52684
Ezzel teljesen egyetértek.
most posts by TM
0
2007. november 20., kedd 13:47
882
Abban viszont van, hogy az első naptól fogva, ahogy megjelent az új formátum az emberek nekiálltak mindent amit egykor kiadatak újból felvásárolni több 10.000 Ft-ért még azt is ami filmnek már alapból gyenge volt és 10 éve kiment minden videotéka polcáról. Ettől eltekintve semmi bajom a HD-technikával csak mint normális, átlag kereső ember kivárom az időt amikor normalizálódnak az árak.
0
2007. november 20., kedd 13:46
17243
sznobnak azt nevezném, aki vesz egy bazi nagy tévét vagy egy projectort, aztán egy 7.990 ft-os dvd-lejátszót köt rá kompozit kábellel. a formátumháborúnak sok hátrány mellett van egy nagy előnye: a HD sokkal gyorsabban vált elérhetővé, mint például a laserdisk, amihez 60-100 dollárokért árulták a filmeket, a lejátszók pedig annyiba kerültek, mint egy kisebb autó. most ott tartunk, hogy egy ps3 90e ft, egy kisebb hd-ready tévé pedig 200e ft alatt van. az új technológiák lefelé kompatibilisek, így a dvd-gyűjteményt és az erősítőket sem kidobni. pénz és sznobizmus: ez a vaksik érve.
0
2007. november 20., kedd 13:45
3945
ha igaz, amit írsz, akkor 2007-ben még mindig lóháton közlekednénk.
0
2007. november 20., kedd 13:44
3945
ez mind szép és jó (finoman szólva), de sajna én még nagyon messze vagyok az új formátumtól. azért gondolom a pixar még nem kezd el warner játszani, hogy a képminőséget is szánt szándékkal lebutítsák, csak azért, mert most már eljött a dicsőséges bd-korszak. próbálok utánajárni, hogy pl. a kint megjelent új kubrick-kollekció képe milyen dvd-n, mert ha jó, akkor nekem egyelőre dvd-n is tökéletesen megfelel. sajnos idén tényleg eljött az a pillanat, amit mindenki csak riogatásnak hitt. elkezdték leszarni ezt a régiót a forgalmazók. hiába próbálkozik az fhe kiváló minőségű 990 ft-os lemezekkel, a torrent oldalakon még a letöltést is hárámszor meggondolja a kedves hülyegyerek. mert nehogy már szétb*ssza az arányát vagy ki kelljen írnia egy 23 ft 50 filléres dvd-re azt a filmet, ami nem is biztos, hogy jó, mert még nem látta.
0
2007. november 20., kedd 13:39
17243
ez hülyeség. a minőség iránti vágyban nincs semmilyen sznobizmus.
0
2007. november 20., kedd 13:38
17243
jól lehet élvezni, de lehet jobban is. szerintem a háttérben az az gyszerű képlet van, hogy sem a ratatouille, sem a cars nem volt olyan sikeres, mint azok a filmek, melyek kétlemezes kiadásban jelentek meg. félre ne érts, én is sajnálom, hogy meghúzták a gyeplőt, hisz a pixar-filmek dvd-változatai minden tekintetben kiváló minőséget prezentálnak: az extrák is simán megérik az árukat, de leginkább csak nekünk, gyűjtőknek: ami a gyerekeket érdekli - a film, egy-két játék, egy-két bonusz rajzfilm -, az az egylemezes változaton is rajta van. a legnagyobb felvevőpiacokon a gyűjtők pedig egyre jobban húznak a HD felé. ezt a disney is látja.
0
2007. november 20., kedd 13:35
52684
Nem, mert az még azelőtt jelent meg, hogy elkezdték volna a tartalmasabb, duplalemezes megjelentetéseket. Amúgy meg tényleg nem értem a Disneyt, mert például a negyvenéves A dzsungel könyvéhez összeszedtek annyi bónuszt, hogy kétlemezes kiadást csináljanak, gondolom a felújítás mellett ezzel is fokozták a dvd-vásárlókat, hogy vegyék meg újból, míg az új gyártású filmek esetén már nem annyira kardinális nekik, hogy a dvd-gyűjtők kedvébe járjanak. Mindegy, azért nekem így is tökéletesen megfelel ez a film, s lesz helye a plüssajándéknak is. :-)
most posts by TM
0
2007. november 20., kedd 13:33
882
A HD-s kütyükre a pénz és a sznobizmus hozza meg ma még leginkább a vásárlási kedvet. A Pixar filmek esetében és minden más filmnél is a film az amit nézünk, nem a technikai paraméterek. A videón egyszer jó volt film dvd-n és HD,BD-n is ua. maradt.
0
2007. november 20., kedd 13:29
52684
A dvd-n kivitelezhető extrákkal bőven kiegyeznék, s semmiképp sem mondanék le arról a többszázezer vagy több háztartásról, ahol még nagyon is jól elvannak dvd-lejátszóval a családok. Nem kéne összekeverni a filmek fejlesztését a lejátszórendszerekkel, Pixar-filmet nagyon jól lehet élvezni dvd-n is, viszont az arról hiányzó extrákat nem. Ha viszont csak arról van szó, hogy a BD-lejátszó lehetőségeit fényező bónuszokkal tömték tele a korongokat, akkor nem bánom, elég az egylemezes dvd is.
most posts by TM
0
2007. november 20., kedd 13:22
882
A Szörny Rt. sem dupla...
0
2007. november 20., kedd 13:19
17243
pedig pontosan ezek az a dolgok (HD-exkluzív extrák, melyek dvd-n nem kivitelezhetők) fokozzák a a high definition iránti vásárlókedvet. egy extralemezt összerittyenteni pedig millió mérföldre áll a semmitől, ezt saját bőrömön is megtapasztaltam. amúgy ha a pixar nem lenne jövőbe tekintő innovátor, még most is kétdimenziós rajzfilmeket néznénk. extra, hang- és képminőség tekintetében az SD sincs elhanyagolva: sőt. ugyan hozzánk már nem jutott el a toy story 1-2. extra változata - mert hát szar a magyar dvd-piac -, de érdemes vetni egy pillantást ezekre.
0
2007. november 20., kedd 13:18
52684
Igen, rossz, azaz rosszabb, mint volt. A filmek minőségére senki nem panaszkodott, a megjelenési forma karcsúsodását véleményeztük.
most posts by TM
0
2007. november 20., kedd 13:15
882
Azért mert nem 2 lemezes már rossz? A filmek minősége a megszokott vagy még jobb is az elmúlt évek technikai fejlődése miatt. De tény, hogy sok cég butul. Mondjuk ez pont engem nem itt, animációknál zavar annyira.
0
2007. november 20., kedd 13:10
52684
Szerintem is hülye üzletpolitikát folytatnak. Van akkora a cég, hogy egy extralemezt odarittyenteni semmiből nem áll, pláne, hogy az új formátumra többmindent pakolnak rá, mint a dvd-re. Na de ők tudják, nem hiszem, hogy a bónusz cuccok iránti vágy miatt fog bárki is beruházni BD-re, az viszont elvárható lenne, hogy a korábbi megjelenési nívót ne adják alább.
most posts by TM
0
2007. november 20., kedd 12:55
4201
Jaja, Pixar már erősen a BD-re gyúr.
0
2007. november 20., kedd 12:49
17243
nézd meg, mit tud a cars BD-változata: http://www.hometheaterspot.com/fusionbb/showtopic.php?tid/139329/
0
2007. november 20., kedd 12:46
882
Eszünk mi még patkányt is a jóféle Pick szalámikban, elhiheted...
0
2007. november 20., kedd 12:30
3945
mi történ a pixarral? korábban ők jöttek ki legjobb lemezekkel, a verdák óta meg ezeket az egylemezes megoldásokat erőltetik. pedig mindkét film sikeres volt. nem értem.
0
2007. november 7., szerda 11:14
6403
Kártékony!Állat a konyhában? Egye meg a Patkány főztjét az aki ilyet kitalál!
0
2007. október 30., kedd 10:12
123
Elég karcsú az árhoz képest. A Verdák ennyi extrával 3000-be került. Egy Némóhoz vagy hihetetlen családhoz hasonló 2 lemezes jobban tetszene ennyiért...
0
2007. október 30., kedd 8:44
1346
Az lenne a kérdésem, hogy ez lesz a max. kiadás vagy várható egy 2 lemezes miegymás? :) wzoli