LCD-t monitorként csak natív felbontásban érdemes használni. Ha kicsik a betűk és az ikonok, akkor nagyobbra kell állítani őket és kész.
"Visszatérve az eredeti házimozis témához, ami engem az LCD-ken zavar (bár ilyet láttam nem egy plazmán is), az a mozgó objektumok határánál jelentkező elszíneződés, elhomályosodás, esetenként rasztereződés, csíkozódás."
Az elszíneződés, raszteresedés amiatt is lehet, hogy kompozit bemenetről kapja a jelet. S-video, RGB, komponens, illetve digitális bemeneten nincs ilyen hiba. Csíkozódás, pixelesedés lehet az interlacing eredménye is, ez minden progresszív megjelenítőn kisebb vagy nagyobb problémát jelent, attól függően, hogy a megjelenítőben milyen deinterlacer van. Ha DCDi vagy SiliconImage logót látsz, akkor biztos, hogy jó deinterlacer van a gépben. A PixelPlus szerintem gagyi.
CRT-n valóban azért nem látszódnak ezek a dolgok, mert kisebb a felbontás és mert (általában) nem progresszív a megjelenítés. A forrásanyag hibáinak eltűntetésében (mpeg-blokkok, mpeg-zaj, stb...) a lejátszónak is nagy szerepe van.
Ezen kívül sok múlik a képbeállításokon (kontraszt, szín, zajszűrés, élkiemelés), márpedig ezzel az MM-ben nem nagyon foglalkoznak, szóval én az alapján nem ítélnék. Főleg, hogy a WestEndben pl. az LCD-k egyik fele az LG HD promó anyagával megy, másik fele meg ugyanennek a kompozit változatával vagy zajTV adással.