Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2005. november 15., kedd 17:10
Azok engem is érdekelnek, nagyon szeretem őket. A 70-es, 80-as években rengeteg nagyon jó tévéjáték készült, ami sok játékfilmmel felveszi a versenyt. Sokat azért megismételték, de tényleg nem mindet. :-( Csak reménykedhetünk.
0
2005. november 15., kedd 16:57
Latom itt egy jo kis csapat osszejott. Az engem erdeklo filmek nemigen fognak megjelenni DVD-n, ha megoly hosszu ideig elek is. Ugy tunik, csak un. kozonsegsiker-filmek megjelenesere lehet szamitani, azokbol is evente kb. 4-5. A 70-es es 80-as evek tevefilmjeinek, tevejatekainak kiadasara az esely kevesebb, mint nulla. Tobbseguket egyetlenegyszer sem ismeteltek, tehat arra, hogy valaki ismerje, megszeresse oket sincs, igy hat kit erdekelnek?
0
2005. október 2., vasárnap 20:26
Barátom, te igazán tudhatnád, hogy a SZERELEMBŐL SOSEM ELÉG!!! :-)
most posts by TM
0
2005. október 2., vasárnap 20:25
mint egyszer se! :-)
most posts by TM
0
2005. október 2., vasárnap 20:24
Inkább kétszer mondjuk,
most posts by TM
0
2005. október 2., vasárnap 15:38
Ja, és a Szegény gazdagokat is. :-))
0
2005. október 2., vasárnap 15:37
Figyelj oda, mit csinálsz! A Ház a sziklák alatt-ot már én is megemlítettem. :-))
0
2005. október 2., vasárnap 11:53
Tessék a DVD kínálatot is figyelmesen elolvasni! :)

A SZERELEM megjelent DVD-n nálunk is, külföldön is!
0
2005. október 2., vasárnap 7:32
A Zebegényiekből származik a zebezaba kifejezés, nem?
Tévéfilmek közül nekem a Presszó és a Sok hűhó Emmiért (Gubás Gabival) hiányzik leginkább.
Hiányolom a színházi előadásokat is. Szerintem sikeres lenne pl. az Anconai szerelmesek vagy a Márkus-féle Egy, kettő, három...
0
2005. október 2., vasárnap 2:25
Végigbogarásztam ezt a topicot és a következő filmekkel egészíteném még ki: Beszterce ostroma
Különös házasság
Erkel
Nem ér a nevem
Hattyúdal
Civil a pályán
Kiskrajcár
Lila ákác
Patyolat akció
Szerelmes biciklisták
Macskajáték
Szerelem
Isten hozta, őrnagy úr!
Én vagyok Jeromos
Hatholdas rózsakert
Utazás a koponyám körül
Mit csinál felséged 3-tól 5-ig?
Szegény gazdagok
Ház a sziklák alatt
Szent Péter esernyője
A Noszty fiú esete Tóth Marival
Fuss, hogy utolérjenek
A varázsló
Hahó, Öcsi!
most posts by TM
0
2005. szeptember 29., csütörtök 11:22
Na végre! Tudtam, egy ilyen bakit csak Te veszel észre! :-)
Helló!
most posts by TM
0
2005. szeptember 29., csütörtök 11:21
A CSILLAGSZEMŰ is mozifilm volt eredetileg...
0
2005. szeptember 29., csütörtök 11:14
De ezek már mozifilmek voltak, vagy nem? :-) Mindenesetre szeretem ezeket is! :-)
most posts by TM
0
2005. szeptember 29., csütörtök 10:22
A Csilllagszeműt én is szerettem. Ott még nagyon fiatal volt az Ági. :-) Meg van még ugye az Egy erkölcsös éjszaka is, meg a Roncsfilm, ...
0
2005. szeptember 29., csütörtök 10:14
Szirtes Ágiról nekem is beugrik egy tévéfilm, a "Csillagszemű", ez az egyik legbájosabb szerepe, nagyon aranyos benne! A film másik "sztárja" az Ambrus püspökből átvedlett csacsi! :-))
most posts by TM
0
2005. szeptember 29., csütörtök 8:25
Duna TV-n vetítették, javaslom mindenkinek, ha meglátja a műsorban (esetleg úri videotékákban kölcsönözhető) - tekintse meg a Portugál című eposzt, egy színdarab remekbe szabott megfilmesítését. A port.hu így ajánlja "...A Portugál tarkamagyar kocsma-jaj eredeti figurákkal, avagy egy felhasználóbarát népfilmmű maradandó beszólásokkal." Szirtes Ági pl. zseniális benne. Ha nem lenne ma még irreális egy ilyen magyar film megjelentése, javasolnám: DVD-re vele!
0
2005. szeptember 29., csütörtök 2:37
Néznék régi magyar tévéfilmeket is dvd-n, mint pédául a nagyon ritkán vetített "A Zebegényiek", melyben a nagyszerű Kozák András mellett többek között Mikó István, Tímár Béla, Szatmári István szerepelt, és egy egészen különleges vállalkozásról szólt! :-)
Egy másik kedvencem az "Illetlenek" ez többször ment adásba, és kiszálláson lévő tűzoltókról szól, akik a szolgálati idejükben megfürdenek a folyóban, pechjükre a velük utazó németjuhász kutya egy kézigránátot talál a folyómederben. Ezután megkezdődik a véget nem érő üldözés, a ruhájukat hátrahagyó pucér lánglovagok kálváriája, hiszen mindannyian haza szeretnének jutni valahogyan. A négy tűzoltó: Tímár Béla, Harsányi Gábor, Kertész Péter és Hollai Kálmán. Emlékezetes még Benedek Miklós, aki egy pszichiátert alakít egy rövid, de emlékezetes jelenetben! Ha abból indulok ki, hogy az "Indul a bakterház", az "Abigél", a "Palacsintás király" is tévéfilmek, akkor ezeket és még sok más tévéfilmet is megjelenthetnének még, hiszen - a jelek szerint - erre (is) van igény!
most posts by TM
0
2005. szeptember 28., szerda 23:23
Szamárköhögés
Tizedes meg a többiek
Lumpácius Vagabundus (Remélem jól emlékszem és ez a címe)
Valahol Európában

Csak plusz, mert ezeket nem vettem észre az eddigi listákban.
0
2005. szeptember 28., szerda 13:52
Szerintem a nem a kópia minőségéből fakad a fekete-fehér rész. Figyelembe véve a kort lehet egy rosszabb nyersanyag, de lehet rendezői koncepció is. Gondolom ezt, hogy egy igazán odaillő résznél válik fekete-fehérré a film. Utána pedig újra színessé válik.
0
2005. szeptember 28., szerda 13:15
Egy kicsit off, de az előző hozzászóláshoz tartozik, egy kis érdekes adalék a háború utáni szórakoztatóipar hátteréről.
"Amikor az Operettet 1949-ben államosították, Fényes Szabolcs összeroppant. Kicsúszott lába alól a talaj. Mivel klerikális családban nevelkedett, a pozíciókért megindult harcban alul maradt. Nem tudott könyökölni, azt gondolta, a tehetség elég. Vogel Eric vitte a Fővárosi Népszórakoztató Intézetbe, ahol zenei vezető lett. Ott voltak: Szenes Iván, Romhányi József, Gál Péter, Karádi Béla. Az igazgató Kugli János volt. A művészembernek igen korai időpontra, fél 8-ra kellett járnia egy rendszeres gyűlésre, a Szabad Nép félórára. 10-en voltak egy csoportban, házi feladatot is kaptak. Pl. meg kellett határozniuk, hogy lehet egy középparasztot megnyerni, hogy belépjen a Tsz-be. Mikor felolvasták, mindenkit rázott a röhögés. Romhányi és Szenes versben fogalmazták meg politikai mondanivalójukat. Ezek az értekezletek olyan jól sikerültek, hogy ott rögtön el is határozták, hogy megalakítják a Vidám Színpadot."
most posts by TM
0
2005. szeptember 28., szerda 11:59
Eszembejutott a minap, hogy gyerekfejjel mennyire vártam mindig a televízióban rendszeresen jelentkező "Zenés TV Színház" produkcióit! Az már akkor is feltűnt, hogy az "éneklős" jelenetek utószinkronosak, pár színésznek más az énekhangja, emiatt is csúszott a hang a szájmozgáshoz képest, de ezzel együtt is remek szórakozást nyújtott. Számos kiváló opera, balett, daljáték, táncjáték, zenés játék, rockopera került a nézők elé, akkoriban nagyon sikeresek voltak ezek a nézők körében, mintha igényesebb lett volna a "nagyérdemű"!
Csak felsorolásképp néhány klasszikus: Hunyadi László, Háry János, Bánk Bán, Othello, Bohémélet, Bajazzók, Rigoletto, Énekóra, A kékszakállú herceg vára, A tisztességtudó utcalány, Mario és a varázsló, Falstaff, A csodálatos mandarin, Kőműves Kelemen, stb.
Írnék pár operett- ill. zenés játék címet is, ezeket akkoriban azért még könnyebben fogadtam be, mint az előbbieket: Bob herceg, Én és a kisöcsém, Itt járt Mátyás király..., Egy csók és más semmi, Koldusdiák, Osztrigás Mici, Három a kislány, Leányvásár, Sybill, A Montmartrei ibolya, A denevér, Lili bárónő, Gül baba, Mi muzsikus lelkek, Bolond Istók, Hölgyválasz, A sevillai borbély, Mirandolina
A végére hagytam két kedvencemet, az egyik a "Szabin nők elrablása" a felejthetetlen Bilicsi Tivadarral, aki mint Rettegi Fridolin vándorszíntársulat-igazgató szerepel, mellette egy másik színészóriás Márkus László, valamint Ronyecz Mária, Sztankay, Lorán Lenke, Egri Kati és sokan mások gondoskodnak a nézők szórakoztatásáról. Az olyan ismert sorok, mint pl. "Romulus volt a római vezér, volt is éppen elég gondja ezért. Nem volt egy nő Rómában, csupa férfi állt ott tógában..." , vagy a mára már klasszikussá vált és sokszor előadott bús vallomás: "Mások vittek rossz utakra engem, a mások bűne az én hibám..." is ebből az operettből valók Szenes Iván dalszövegei.
A másik operettnek a címe "Maya" Erről azt kell tudni, hogy Fényes Szabolcs írta,  1931-ben 19 éves gimnazistaként! A története a huszas évek végén játszódik előbb Oranban, majd Párizsban. A címszereplő Almási Éva, mellette Lukács Sándor, Galambos Erzsi, Németh Sándor, Márkus László, Zana József, Felföldy Anikó, Körmendi János, Szilágyi Tibor, Benkóczy Zoltán a főbb szereplők. Egy roppant élvezetes, fordulatos, friss darabról van szó olyan örökzöldekkel telezsúfolva, mint "Szeretnék egyszer kicsit boldog lenni...", "Itt a lux, itt a lux, itt a luxusvonat...", "Odavagyok magáért, a fekete hajáért...", "Tudom, hogy van neki, na mije van neki...", "Szívem ezt a dalt szívemből...", "Kellene ma vége egy kis hacáré, hacacáré..." Azt gondolom vita nélkül kijelenthető, ez az egyik legjobb magyar operett! Nagyon szeretem és dacára annak, hogy gyerekkorom óta nem láttam tévében, mégis emlékszem rá!
Ha a felsoroltak egészét nem is, de ezek közül jó néhány alkotást megjelenthetnének dvd-n, szerintem sokan örülnének neki, mindössze az archívumból kellene kiemelni, és kissé leporolni őket, persze, hogyha nem semmisültek meg...
most posts by TM
0
2005. szeptember 28., szerda 10:53
Szerintem a véres költő az eredeti változatra gondolt, tudod, azok a 990 Ft-os DVD-k. :-)))
0
2005. szeptember 28., szerda 10:40
Jó minőség az! Szamócával és Olli úrral, na meg a Bucival... Ja, hogy valaki az orizsinálra vágyik? Nem kell válogatósnak lenni! Csóközön! :-))
P.S. E filmek egyetlen említésre méltó alakja Bezerédy Zoltán, aki a haloványka színésznő Ónody Eszti édesapjaként pár rövid jelenetben csetlik-botlik, komédiázik a kamera előtt, egyedül ő méltó a nagy elődökkel való összevetésre, sajnos kevésbé jó a marketingje, mint a leginkább a whiskey-szeretetéről híres főszereplőnek! Persze értem én, a remake-nek kellettek a húzónevek, az már egy másik probléma, hogy Magyarországon ők azok!
most posts by TM
0
2005. szeptember 28., szerda 3:03
Igen, de állítólag nem túl jó minőség. Még várok kicsit, hátha lesz jobb is. :-)
0
2005. szeptember 27., kedd 23:57

A Meseautó és a Hyppolit, a lakáj már megjelentek DVD-n!
0