Keresés

Az óceánjáró zongorista legendája

2017. március 26., vasárnap 23:22
Csak visszajelzésként, hogy tudd, olvasta valaki a hozzászólásodat...

Sajnos én nem tudok információval szolgálni, mert nincsen meg ez a kiadvány nekem! :(
0
2017. március 26., vasárnap 14:23
Bocsánat, rosszat írtam. Nem a dialóg a torz, hanem a magyar szinkronban a zene mintha torzulna.
0
2017. március 26., vasárnap 13:02
Sziasztok!

Ti nem tapasztaltátok, hogy a magyar DVD kiadás magyar hangján torz lenne a dialóg?
Akinek megvan esetleg VHS-en, nem tapasztalta ugyanezt?

Üdv,
bias.
0
2007. október 2., kedd 8:07
Az óceánjáró zongorista legendájának tervezett, megálmodott, képzeletbeli dupla lemezére az extrák közé ezt a videoklipet is fel lehetne pakolni:

0
2007. október 2., kedd 7:56

Maszatos, neveletlen gyerekzseni az éjszaka közepén:

0
2007. október 2., kedd 7:50
Addig is, amíg a New Line stúdió nem hagyja jóvá a megjelenéseket 2008-ban, fordoljunk 1900-hoz:

A trombitás színre lép:

0
2007. október 1., hétfő 17:44
Ugyan, már Lord Picard írta, hogy a Budapest Film mit válszolt a levelére, de azért én is beírom, mert nekem is válaszolt. Íme a levelem, plusz a válasz.

>>> Orgoványi Ádám  2007.09.30. 18:58:01 >>>
Kedves Adminisztrátor,

A következő üzenet érkezett a Budapestfilm.hu weboldalról:

Tárgy: Legend of 1900

Üzenet:
Tisztelt Budapest Film!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha nem tévedek, akkor Az óceánjáró zongorista legendája c. film New Line film, amit Önök forgalmaznak. Javítsanak ki, ha tévednék. Szóval esetleg van-e bármilyen remény arra, hogy esetleg ezt a csodálatos filmet a publikum megvehesse DVD-n, mert nagy hiánypótlás lenne ez a közönség számára és fájó szívvel kell arra gondolni, hogy még mindig nem lehet kapni. Ha esetleg bármilyen információjuk van ezzel a filmmel kapcsolatban, és van rá idejük, legyenek szívesek és jelezzenek nekem a fentebb leírt e-mail címemen.
Előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Orgoványi Ádám

VÁLASZ:

Kedves Orgoványi Ádám!

Igen, a film része a New Line csomagnak. Elméletileg a 2008-as évre van tervezve a megjelenése. Sajnso amíg a New Line stúdió nem hagyja jóvá a megjelenéseket, addig nem tudunk pontos információt adni.

Üdvözlettel,

Szelényi Ákos

Egyszóval ez nagyon jó hírnek ígérkezik, iszonyat boldog lennék, ha meglenne, és most egy nagy reménysugár lebeghet a szemünk előtt.
Nagyon jó lenne, ha 2 lemezes kiadás lenne, a bővített plusz a sima verzióval. A TV-kben a sima 120 perces ment, egy nagyon jó szinkronnal. Szerintem ha megjelenne a bővített is, akkor arra tényleg nem muszáj szinkron csak felirat elég. 163 perces a film bővített változata. Ugyanúgy lehetne csinálni, mint pl. a Legyetek jók, ha tudtok kiadásánál, ahol rajta volt a film eredeti, moziverziója szinkronnal, meg a bővített felirattal.
Meg lehetne csinálni simán! :-) Én nagyon bízom benne! Egy fantasztikusan igényes és gyönyörű kiadványt lehetne belőle csinálni és nekem most nem számítana a pl. 4-5-6 ezres ár sem. Szóval HAJRÁ BUFI! :-)))
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 1., hétfő 14:39
Nincs mit, én köszönöm, hogy eszembe jutattad a filemt :)
Szerintem a TV-ben a 120 perces változat ment, szóval ahhoz készülhetett a szinkon. Nekem az is bőven jó lenne, ha csak feliratos lenne a bővített :)
0
2007. október 1., hétfő 13:47
Ez nagyon jó hír :)
Nem hagy viszont nyugodni az a kérdés, hogy nálunk a tv-ben a bővített változat ment-e, avagy a 120 perces. Ha az utóbbi, akkor új szinkront kell majd csinálni (lásd Cinema Paradiso esete).
0
2007. október 1., hétfő 13:39

Hip-hip-hurrá!! Ez igazán biztatóan hangzik! A film 10. évfordulójának méltó megünneplése lenne egy komoly 2 DVD-s extrakiadás. Gyűjteményem egyik gyöngyszeme lenne, a hamarosan érkező Remény rabjai mellett. Köszi az utánajárást és az infót!
0
2007. október 1., hétfő 12:13
Az ám, bíztató hír :) Én szinte már napi levelezésben állok velük, ha mindig felmerül egy film, amit szívesen látnék a polcomon, írok nekik, unhatják már, de segítőkészek, az InterCom-tól kb. 3 hónapja várok választ :)
0
2007. október 1., hétfő 11:24
Amúgy ez jó hír, mert akkor talán valami lesz belőle.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 1., hétfő 11:23
Én is írtam nekik mailt, de nekem nem válaszoltak. :((((
0
2007. október 1., hétfő 10:21
Tegnap este 9 körül írtam a BuFi-nak a filmmel kapcsolatban, ma regggel 7:40-kor már várt a válasz :) Valóban a BuFi New Line csomagjába tartozik a film, de egyelőre a NL nem hagyta jóvá a megjelenést, de jövőre időzítenék a kiadást, akkor lesz 10 éves a film :)
0
2007. szeptember 30., vasárnap 20:43
Én is remélem, hogy megjelenik, mert így szanaszét lévő videókból nem az igazi. :-)
Hát igen, jó lenne egy 2 lemezes kiadás magyar szinkronnal, eredeti verzió plusz a 163 perces. Én először magyar szinkronnal hallottam és nagyon tetszett, szóval jó lenne ha majd raknának rá.
Reméljük eljön majd az idő. Egyébként New Line filmről van szó, amit elvileg a Budapest Film forgalmaz. Szóval egy Remény rabjai után jöhetne ez a film is. :-)
0
2007. szeptember 30., vasárnap 18:32

Istenem, de irigyellek Tadam! Remélem, egyszer még itthon is megjelenik 2 lemezes extra kiadásban, magyar szinkronnal, mely tartalmazza a film mindkét (120 és 160 perces) verzióját is, plussz egy zsák extrát! És addig? ... Addig maradnak a youtube linkek apró, de finom morzsái... (Magic Waltz, Original Trailer, Ennio Morricone vezényel, zongora-párbaj I-II.)
0
2007. szeptember 30., vasárnap 18:25

Lord Picard linkjét a www.filmzene.net-hez mindenkinek merem ajánlani, nagyon jó elemzés, amely ötvözi a film és a filmzene kritikáját is, sok hasznos infóval!!!
0
2007. szeptember 30., vasárnap 17:51
Bemutatnám az angol kiadást, nekem ez van meg. Ez nem a bővített verziót tartalmazza, hanem azt hiszem a "simát".

Állóképes menü, de közben Roger Waters és Edward Van Halen, Lost Boys Calling című zenéje szól. Nagyon kellemes.

Jelenetválasztás:

Képek a filmből:

Galéria:

0
2007. szeptember 30., vasárnap 17:25
Magic Waltz! :)

0
2007. szeptember 30., vasárnap 17:18
Original Trailer:

0
2007. szeptember 30., vasárnap 17:09
Szívesen. :-)

Ennio Morricone vezényel méghozzá mesterien!

0
2007. szeptember 30., vasárnap 17:01
Nincs mit, szívesen :) Igen, a film végi betétdalt maga Waters írta Morricone zenéjére s maga is énekelte fel, itt egy remek kritika az egész zenei anyagról:
http://www.filmzene.net/read.php?u=c_legend_of_1900.html
0
2007. szeptember 30., vasárnap 15:53
Köszönöm Lord Picardnak és Tadamnak a filmrészletek linkjeit! Gyorsan el is mentettem őket .flv formátumban, így ha már a DVD nincs is meg :-( , de legalább egy-két rész újra felidézhető lesz offlineban.

- zongora párbaj I. rész   18 MB
- zongora párbaj II. rész  16 MB
- Gramafonos lemezfelvétel: 7 MB

Amin meglepődtem: több adatbázisban is (www.port.hu, www.filmkatalogus.hu) zeneszerzőnek Ennio Morricone mellett Roger Waters (!!!) neve is szerepel!

Elolvasásra érdemes kritika a filmről:
http://www.necc.hu/kult/film.shtm?id=71
0
2007. szeptember 30., vasárnap 14:56
Nekem megvan a Legend of 1900 DVD-n, de azon nincs sajnos se angol se magyar felirat.
A bővített verziót viszont, sajnos nem DVD-n láttam. De volt magyar felirat!
0
2007. szeptember 30., vasárnap 14:44
Én még annyit kérdeznék nagy nyílvánosan: gondolom dvd-n láttad az 1900-at, magyar felirat esetleg leledzik rajta?
0