Anélkül, hogy bármilyen ártó / sértő szándékkal írnék bármit is: tételezzük fel, hogy 5 év múlva annyi a kiadónak... 7 év után pedig "bekrepál" a lemez... Na, ekkor mi lesz?
Ez a pár sor pedig nem feltétlenül Neked / Nektek szól, hanem úgy általánosságban.
Gusztustalan dolog volt bármelyik kiadó részéről is VTCD-s sz*rokra gyártatni, hiszen látjuk, hogy hogyan is néznek ki. Tudom, az általam annyira favorizált SONY DADC-s pár koronggal is volt probléma, de azért a kettő nem ugyanaz. Még Te írtad a múltkor, hogy nem azért, mert olcsóbb, sőt... Ha "sőt", akkor még spórolhattatok is volna vele, nem? Úgy, ahogy erre is és a szándékosan lebutított DVD-kre is nagyon rá fognak faragni az aktuális kiadók. A franc se fog többet eredeti kiadásokat vásárolni, hogy még azon is aggódjon az ember, mennyire lesz tartós a kiadvány. És itt érkeztünk el oda, amit én maximálisan megértek de itt többen teljesen elítélnek, a letöltéshez. Az illetőnek egy fillérjébe nem kerül, felpakolja valamilyen tárolóeszközre és amikor kedve van, megnézi. Nem aggódik a lemezek állapota miatt, a tokokon való spórolás miatti jövőbeli lemezkárosodások miatt, ha esetleg megsérül az adott adatbázis maximum kiírja újra. Ja és lényegesen kevesebb helyet foglalva jóval praktikusabb a tárolásuk, ugye.
Creepernek: jó, hogy nem kapkodtam el a SAMSUNG STORY STATION-ök vásárlását, ugyanis már történt egy-két fejlesztés. Első körben kaptak egy új csatlakozót, még pedig egy eSATA-t. Ezzel már az adatátvitel kényelmesebb és praktikusabb, ugye, de az új, "PLUS" verziók már USB 3.0-át használnak. Ezt meg gondolom senkinek nem kell felvázolni, hogy sebességben mennyi többletet jelent.
Kitalálni azt kell, hogy kell-e az embernek egy képminőségileg, képarányilag, extratartalmilag, "csomagolásilag" lebutított kiadás - amely évek múltával esetleg beadja a kulcsot - pár ezer forintért, vagy inkább letöltse-e ingyen.
És most nem kell magyarázni, hogy ha nem veszünk eredeti filmeket, akkor nem lesz pénz új megjelenésre, stb..., hanem gondolkodjunk a végletekben: a hazai piac jelenleg itt tart és csúnya vége lesz, ha így halad tovább. Márpedig pozitív változást - a korábban leírt minőségbeli spórolások miatt - én nem nagyon tudok elképzelni, így a végkifejlet könnyen kiszámítható: majd szépen mindenki visszaszokik a feliratos "sufni-tuning" verziókra...