Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2011. január 7., péntek 11:34
A Riget 2. évadát már én is nagyon várom! Álmatlan éjszakákon már vagy 5x végignéztem ez első szériát, úgyhogy nagyon izgulok a folytatás miatt.
0
2011. január 7., péntek 9:58
Szerintem az a megjelenés, ami (majdnem) tuti, hogy lesz. Remélem minél előbb jön.
0
2011. január 7., péntek 9:19
Engem inkább az érdekelne, hogy a tavalyra beígért Riget (Birodalom) II. évada megjelenik-e idén. Vagy lemaradtam valamiről és nem lesz?
0
2011. január 7., péntek 1:53
Gondolom, te kis szkeptikus fajankó, az meg sem fordul a fejedben, hogy az ember a filmek jövetelének örül, s mivel arról Jamamura ad hírt, így az ő kommentjére megy a reagálás. Amúgy meg qrvára nem vagyok rászorulva a jóindulatára, és az ilyen egyébként sem az általad feltételezett módon generálódik.

Mellesleg nem rád, főfelhősre gondoltam az általad tölcsérezett kommentemben, hanem három másik alakra, akik sosem hagyják ki a ziccert, sőt, még az sem kell nekik ahhoz, hogy b@sztassák az említett személyt.

Szerintem a dánoknak nem örültem, a Preciousnek és az új Corner-animének igen. Lehet, hogy fáj, ha valaki még tud lelkesedni egy megjelenésnek, de emiatt felesleges kommentet írni.
most posts by TM
0
2011. január 6., csütörtök 23:05
Már kezdtem hiányolni, úgyhogy örülök, megnézzük!
0
2011. január 6., csütörtök 23:00
Tessék: nem megmondtam?!? :-O
0
2011. január 6., csütörtök 23:00
Nem megy ki semmire: ezek tények. Ennyi. Hiába szépíti és próbál "mosakodni" bárki is...

Az is tény már jóideje, hogy bármilyen új megjelenés van, vagy egy új hírek jamától, Te és creeper állandóan örömködtök meg jópofiztok. Tehát ilyenekre gondolok: nagyszerű hír; remek, már ideje volt; végre egy hiánypótló alkotás; láttam moziban, fantasztikus film volt; ... A kerékpárokat nyugodtan a falnak lehet támasztani, nem kell annyira pedálozni - és most finoman fogalmaztam. ;-)
0
2011. január 6., csütörtök 21:43
Legalább jól meg tudod nézni, ha már többször is jelezted hiányát. :)
0
2011. január 6., csütörtök 18:17
Akkor most már a tavaly Oscar díjra jelölt filmek legalább moziban eljutottak hozzánk hiánytalanul.
0
2011. január 6., csütörtök 17:08
Örömteli hír! Bár a moziban megtekintésre kevesebb sanszom van, mint a majdani dvd megvételére, ahogyan azt az Élek és szeretek kapcsán is már nagyon várom.
most posts by TM
0
2011. január 6., csütörtök 16:47
2011. február 24-én az SPI-jal közösen mutatjuk be a mozikban a tavalyi Oscar-díj nagy adósságát, az összesen 71 fesztiváldíjban részesült PRECIOUS - A BOLDOGSÁG ÁRA című filmet. Személyes hangvételű sajtóközlemény és szinopszis.

0
2011. január 4., kedd 18:39
Remélem ebben az évben a Corner tényleg ad is ki filmeket.:)
0
2011. január 3., hétfő 21:22
Elég végignézni a nickeken, hogy látszódjon, mire megy ki az egész.
most posts by TM
0
2011. január 3., hétfő 18:33
A lenti kommentekkel igazából engem igazoltok. Persze, hogy vannak nagyon jó minőségű könyvek, mívesen elkészített albumok, melyek talán mindnyájunkat túlélnek, de ezekért jó borsos árat kérnek, mint ahogy voltak gyönyörű digipackek is és olyan kiadványok, melyeket csabaga is említ - de ezek még egy olyan korban készültek, melyekben ezeket az értékekért még hajlandók voltak fizetni az emberek (tehát még a viszonylag olcsó könyveket is megérte jobb minőségben kinyomni, hisz rengeteget el lehetett adni belőlük - megtérült a befektetés). Manapság már a könyveket is olcsó papírra nyomják és gyakorta még a feléig sem jutsz el az olvasásban, és már szét is hullanak (korábban simán le mertem tenni egy könyvet kihajtva, borítóval felfelé, ma eszembe sem jutna, ha nem akarnám három darabban visszatenni a polcra olvasás után). Ilyenek az 1-2.000 Ft-ba kerülő ponyvák, melyekből 1-2.000 darabot lehet eladni... No milyen 1-2.000 Ft-os termékből lehet manapság még maximum 1-2.000 darabot eladni? :(

No, de úgy érzem, kissé eltértünk a tárgytól, már ha van értelme azt továbbragozni.
0
2011. január 3., hétfő 18:21
Nekem van otthon a nagyapámtól örökölt kb. 120 éves  természettudományi sorozatom,négy kötetben,ábrákkal és  rajtuk selyempapír védőborítással.
Tökéletes állapotban vannak.
0
2011. január 3., hétfő 18:17
Kikerestem a legrégebbi lemezeimet,amelyek csak annyiban magyarok,hogy egy matricát rájuk ragasztottak.
Így persze "gyári" karcok sincsenek rajta,és a lemez felülete is mindegyik esetben hibátlan.
0
2011. január 2., vasárnap 18:58
"A DVD-t viszont örökéletűnek reklámozták...:)"

Nem annak csupán cirka 30-100 évig. ;)

De mivel az írott DVD médiákról is eltűnhet pár év alatt az adat(pedig a 30-100 éves ciklust itt is "garantálták" a gyártók),így az sem kizárt,hogy a gyári korongjaink is pár éven belül a kukában végezhetik

SZVSZ a CD óta egyre háklisabbak,kényesebbek és kevésbé tartósak (rövidebb életűek) az egyre újabb és nagyobb tárkapacitású médiák.

A lemezmizéria témához:

Sok kiadó már csak stereoban,VHS ripeket kiadva működik,mint DVD forgalmazó.

VTCD korong ide vagy oda,a CORNER legalább minőségben ad ki még most is filmeket,pedig sok kis kiadó lejjebb adta és csak szemetet gyárt már.Az ő filmjeik még mindíg szép kép-és hangminőségben,eredeti képaránnyal vannak kiadva,normális térhangzással.Igen és ez ma már nagy szó,tekintve hol tartunk jelenleg... :)

Én is osztom azt,hogy minden múlandó.Főként ezek a dolgok.Ezt valahol el kell fogadni.Főként mivel a DVD is tömegtermék lett.
0
2011. január 2., vasárnap 17:48
"A könyv a sok lapozgatástól elszakad"

Marhaság. Vannak könyveim, amik idősebbek, mint én - tehát nem mai darabok -, használva vannak, és nem szakadnak el, szakadtak el a használattól. Mondjuk nem WC-papírra nyomták - költségtakarékosság, meg "jó ez a parasztnak" szemlélet -, mint amilyenre a mai könyvek készülnek, amik már lapozásnál szakadnak.

0
2011. január 2., vasárnap 17:46
A filmnél ugye a lejátszási jogot veszed meg. Tehát ha "olcsó húsnak híg a leve" elven készülnek a lemezek, akkor az gáz, mert nem sokáig fogod élvezni.

Ezért lenne jó végre ha megjelennének idehaza is az online filmkölcsönzők, vagy a legális letöltések (ahol legálisan töltheted le a filmeket fizetés ellenében) mert tudod mikor venném meg a gagyi alapanyagú "a magyar vevőknek ez is jó lesz" szemlélettel kiadott kiadványokat...
0
2011. január 2., vasárnap 17:35
Különben én se értem,h miért ezen kell spórolni? Az IC is a Paramount sorozatokat a VTCD-vel kezdte el,de amikor felhívtam rá a figyelmüket az esetleg jövőbeni problémára egyből jelezték a VTCD-nek. Mivel nem lett változás (ugyanolyan felhősek maradtak a lemezek) ezért az IC is fel bontotta velük a szerződésüket!!!! Szóval jó lenne Jama ha Ti is és a S_elect is elgondolkozna ezen és valamit tenne. Tudom,h a S_elect-nél is van befolyásod és nem is kicsi,úgyhogy jó lenne ha beszélnél velük és tennétek valamit. Én azért kedveltem meg anno a S_elect-et mert SONY DADC lemezre gyártatták a saját kiadású filmjeiket,de amikor láttam,h ez változott elgondolkodtam ezen és már nem vásárolom olyan szívesen a filmjeiket,pedig van/lesz náluk jó néhány kiadó komolyabb filmjeik is.
0
2011. január 2., vasárnap 17:34
A könyvekre sohasem írták,hogy nem szakadnak el.Megfelelő tárolással középkori kéziratok is olvashatóak ma is.
A DVD-t viszont örökéletűnek reklámozták...:)
0
2011. január 2., vasárnap 17:30
Két erősen felhős filmem van csupán.
Ez és a 10 éves Good Will Hunting.Az utóbbiról úgy tudom,megjelenik majd még,és új korában még nem volt ilyen..
Remélem nem lesz baj az Engedj be c. filmmel.
0
2011. január 2., vasárnap 17:26
Nekünk még nem volt negatív tapasztalatunk a VTCD korongjaival, sőt, inkább pozitív: gyorsak, megbízhatók és nem drágák. Nekünk ezek azok a tényezők, melyek a cég túléléséhez elengedhetetlenek.

Másrészt nagyon kevés termékre van élettartam garancia: egyszer minden elromlik, mi előbb, mi utóbb. A könyv a sok lapozgatástól elszakad, a díványt kiülöd, a kocsidban elkopik a sebváltó és így tovább. A DVD-ktől sem lehet elvárni azt, hogy a világ végéig lejátszhatók maradnak. De ismétlem, ha valakinek gondja lesz a lejátszással, arra keresünk megoldást.

Addig pedig kérek, ne kelts pánikot, már úgy is mindenki eléggé be van szarva. :)
0
2011. január 2., vasárnap 17:17
Anélkül, hogy bármilyen ártó / sértő szándékkal írnék bármit is: tételezzük fel, hogy 5 év múlva annyi a kiadónak... 7 év után pedig "bekrepál" a lemez... Na, ekkor mi lesz?

Ez a pár sor pedig nem feltétlenül Neked / Nektek szól, hanem úgy általánosságban.

Gusztustalan dolog volt bármelyik kiadó részéről is VTCD-s sz*rokra gyártatni, hiszen látjuk, hogy hogyan is néznek ki. Tudom, az általam annyira favorizált SONY DADC-s pár koronggal is volt probléma, de azért a kettő nem ugyanaz. Még Te írtad a múltkor, hogy nem azért, mert olcsóbb, sőt... Ha "sőt", akkor még spórolhattatok is volna vele, nem? Úgy, ahogy erre is és a szándékosan lebutított DVD-kre is nagyon rá fognak faragni az aktuális kiadók. A franc se fog többet eredeti kiadásokat vásárolni, hogy még azon is aggódjon az ember, mennyire lesz tartós a kiadvány. És itt érkeztünk el oda, amit én maximálisan megértek de itt többen teljesen elítélnek, a letöltéshez. Az illetőnek egy fillérjébe nem kerül, felpakolja valamilyen tárolóeszközre és amikor kedve van, megnézi. Nem aggódik a lemezek állapota miatt, a tokokon való spórolás miatti jövőbeli lemezkárosodások miatt, ha esetleg megsérül az adott adatbázis maximum kiírja újra. Ja és lényegesen kevesebb helyet foglalva jóval praktikusabb a tárolásuk, ugye.

Creepernek: jó, hogy nem kapkodtam el a SAMSUNG STORY STATION-ök vásárlását, ugyanis már történt egy-két fejlesztés. Első körben kaptak egy új csatlakozót, még pedig egy eSATA-t. Ezzel már az adatátvitel kényelmesebb és praktikusabb, ugye, de az új, "PLUS" verziók már USB 3.0-át használnak. Ezt meg gondolom senkinek nem kell felvázolni, hogy sebességben mennyi többletet jelent.

Kitalálni azt kell, hogy kell-e az embernek egy képminőségileg, képarányilag, extratartalmilag, "csomagolásilag" lebutított kiadás - amely évek múltával esetleg beadja a kulcsot - pár ezer forintért, vagy inkább letöltse-e ingyen.

És most nem kell magyarázni, hogy ha nem veszünk eredeti filmeket, akkor nem lesz pénz új megjelenésre, stb..., hanem gondolkodjunk a végletekben: a hazai piac jelenleg itt tart és csúnya vége lesz, ha így halad tovább. Márpedig pozitív változást - a korábban leírt minőségbeli spórolások miatt - én nem nagyon tudok elképzelni, így a végkifejlet könnyen kiszámítható: majd szépen mindenki visszaszokik a feliratos "sufni-tuning" verziókra...
0
2011. január 1., szombat 23:15
az új Pal.ac.os és független filemek!
0