Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2010. június 25., péntek 16:12
Ezek természetesen hosszútávú tervek. Sokminden múlik a jogokon is. Terveink szerint egy újrakiadást, egy új kiadás fog követni... Mindent megteszünk, hogy minél több filmművészeti szakkönyvet, alapkönyvet megjelentethessünk.
(Az említett rendezők egyenlőre nem szerepelnek terveinkben. Mellesleg Lynchről már az Osiris kiadott egy könyvet, az nem is elérhetetlen.)
0
2010. június 25., péntek 16:12
Akkor már a Cronenberg on Cronenberg is, persze ez már messzebb van a tárgytól :)
0
2010. június 25., péntek 16:07
Az fasza. Várom. Örültem annak is, hogy a listában más Godard könyvek is vannak. Meg, hogy Tarkovszkij újra kiadás is lesz.
Érdekelne, hogy egy-két olyan kortárs filmrendezőkről szóló könyv, mint a Lynch on Lynch vagy a Trier on Trier nem fér esetleg bele a kiadói tervbe? Tudom nem új hullám, de mégis csak fontos rendezők:)
0
2010. június 25., péntek 15:58
Ez a kötet információink szerint teljes egészében angolul sem jelent még meg, noha a francia első kiadás 1980-as...
0
2010. június 25., péntek 15:58
Ez a kötet információink szerint teljes egészében angolul sem jelent még meg, noha a francia első kiadás 1980-as...
0
2010. június 25., péntek 15:57
Azon vagyunk, hogy legkésőbb novemberre megjelenjen...
0
2010. június 25., péntek 15:51
Azt én is megveszem. De a második megjelenés a Jean-Luc Godard: Bevezetés egy (valódi) filmtörténetbe      még jobban érdekel :)
0
2010. június 25., péntek 15:29
Hát ha produkálsz egy újrakiadást a Truffaut Hitchcock interjúkötetből, akkor imába fogalaom a neved. Miben segíthetek? :)
0
2010. június 25., péntek 15:28
Megnéztem a honlapot, én tuti megveszem a könyvek min. 90%-át.
0
2010. június 25., péntek 13:35
Ez nem kerülne plusz pénzbe, azt gondolom nyilvánvaló...
0
2010. június 25., péntek 13:33
Itt nem a nyereséges vagy veszteséges-kérdéskörről van szó, hanem arról, hogy el lehetetett adni 3000 db DVD-t egy teljesen elvont késői Jean-Luc Godard filmből. (Még jómagam is megdöbbentem, hogy ilyen filmek megjelenthetnek nálunk...)
Az pedig, hogy miért bukott meg a Caesar Film (vagy a Best Hollywood), az elég nyilvánvaló... és amit most a még éppen létező Klub Publishing csinál: megteszett nekik a Ceasar-stílus...
0
2010. június 25., péntek 13:30
Erre is van megoldás. Dupla borítóval kell forgalmazni a filmeket. A különböző vevőkör igényeinek megfelelően---
0
2010. június 25., péntek 13:28
Nem teljesen szigorúan véve, de az alapkoncepció nyilván az. A legnagyobb hiányosságok éppen ezen a területen vannak, ld. az első (őszi) kiadványtervünket: Hitchcock/Truffaut interjúkötet. A kiadó honlapján egyébként már 1-2 hónapja tájékozódni is lehet a terveinkről. (Például a legjelentősebb magyar tévéfilmrendezőről Fehér Györgyről is szeretnénk egy monográfiát megjelentetni...)
0
2010. június 24., csütörtök 2:18
Rizikó nélkül nincs kockázat. :)
most posts by TM
0
2010. június 24., csütörtök 1:44
Lehet, hogy vicces, de normális esetben kellene ilyen, vagy aztán úgy járnak, mint a Rémálom digivel. Az egy tankönyvi példa is lehetne...

A piackutatást el lehet úgy is végezni, hogy ne kerüljön túl sokba, a marketingköltségeket is normális határon belül lehet tartani, tehát nem feltétlen emeli majd a költségeket. Befektetés és kockázat nélkül nem biztos, hogy lesz nyereség is.
0
2010. június 23., szerda 18:23
Na, a Menekülő emberre tényleg lenne igény! (Dvd-n.)
0
2010. június 23., szerda 18:11
A nyilvános kivégzésekre is lenne igény.Vagy olyasféle dolgokra,mint a Menekülő ember...
Nem szabad minden hulladék "igényt" kielégíteni,vagy akár cinikusan belenyugodni az igénytelenségbe!
0
2010. június 23., szerda 15:54
Bele is bukott a kiadó. Azt se ártana tudni, (bár ezt a 3000 darabot nem tudom honnan vetted) mennyit kóstált a film jogdíja, mert ez alapján dönthető el, mennyire volt ez nyereséges project.

„értékesebb, drágább alkotásokál szükség lenne színvonalas marketingre, piackutatásra”

Ezen most jót nevettem. Ha ilyen átfogó piackutatást végeznének mostanában a kiadók az szerinted mennyire növelné meg a kiadványaik árát?
0
2010. június 23., szerda 12:59
Hát, az úgy volt hogy az amerikai tucatalkotások közé már nem fért be. :D:D:D
0
2010. június 23., szerda 12:54
Mér , neked még nincs meg?
0
2010. június 23., szerda 12:38
A halálos csapda borzasztó hálójában: űzbég krimi 21.5-ös dts-HD szuper MA hanggal, 3.2:1-es képaránnyal, 99 HUF-ért. Szerintem vennék, mint állat. :D:D:D
0
2010. június 23., szerda 12:33
Próbálkozni egy bizonyos háziállat szokott, de sebaj...

Lehet hogy nincs baj a célkitűzésével, de azzal már igen, hogy neki minden más nézhetetlen, és ezt még fennhangon szét is kürtöli. Senkit nem érdekel a nyomora, főleg nem itt. Magában szidja a neki nem tetsző filmeket. A többség úgysem azt nézi, amit ő.
0
2010. június 23., szerda 12:05
Nem, sajnos most már a teszkóturi sem garancia (4-5 éve talán még az volt), de most már onnan is csak azokat a filmeket bányásszák ki, melyek borítóján van:
- 1 db fegyver
- 1 pár csöcs
- "halálos" "csapda" "hálójában" szavak a címben

Ja és lehetőleg mindezért ne kérjenek többet 299 Ft-nál és az a tuti, ha két film van egy korongon. :)
0
2010. június 23., szerda 12:00
Szerintem tök jó, hogy valaki ennyire lelkes és próbálkozik.  Neki ez a kedvenc filmes korszaka ezt tűzte a zászlajára. Nincs is ezzel baj. Tényleg alig van irodalom arról a korról.
Egyébként, ha megtalálja az egyensúlyt DVD-knél, hogyan lehet olcsón elhelyezni a teszkó turkálóba akkor már nyert ügye van. Ami oda bekerül az jól fogy legyen az bármi. Így talán egy-két minőségi filmet is hazavisz jópár ember a Véres Cadillac és a Börtönbosszú mellett. Lehet némelyiknek nem fog tetszeni, de akkor is megvette növelve a vásárlóinak a számát.
0
2010. június 23., szerda 11:46
Szerinted? Amilyen fanatikus, szerintem nem kérdés...
0