Igen, az a "szellemplázának" csúfolt létesítmény, ami Omega Parkként kezdte működését. Kóbor János (az azonos nevű zenekar énekese) és párja részvételével lezajlott a nagy csinnadrattás megnyitó. Csakhogy nem tudták megtelíteni a teljes plázát, az egyharmada üres maradt. A városi lobbi is erősen dolgozott, mert Bencsikék a Vértes Centerben voltak érdekeltek, így aztán földkisajátítás, meg mindenféle engedélyek megadásánál szivatták a tulajt, hogy minél később nyithasson. A már elkötelezett maszekok háborogni kezdtek, hogy karácsony előtt nyitni kéne, év elején a kutya se vásárol, hát ez se jött össze. Aztán a tulajról is kiderült, hogy dilettáns, úgy gondolta, hogy neki nem kell egy élelmiszeripari multi, majd ő egymaga elmegy és vásárolgat cukrot, zsemlét, tejet mindenféle termelőtől. Feleségemék élelmiszerüzletek berendezésével foglalkoznak, többször tárgyaltak, de hamar levágták, hogy ezzel az emberrel nem szabad kezdeni. Jött volna ide pl az Auchan is, ahogyan elektronikai nagyüzlet is. A végén már ő is rájött, és szinte ingyen kínálta a helyet, de akkor már egyik komoly cég sem állt vele szóba, annyira rossz híre lett. Akkora nagy hodály termek vannak ott, melyeket megfelelő menedzseléssel mind megtelíthettek volna, ám így csak kong az ürességtől. A mélygarázs egy részét például gokartpályává alakították át, elvégre úgyse parkol ott senki. Bemásztam a mozinak szánt termekbe is, nagyon nagyon jó lett volna, hogy ha azokból tényleg nézőtér lett volna. A szememmel felöltöztettem a kopár falakat, s elképzeltem, ahogy megy szét/fel a függöny... Arról nem is beszélve, hogy csak lesétáltunk volna a dombon, és már ott is a mozi, nem kellene mindig átvágtatni az egész városon tizenöt közlekedési lámpán át. Négytermeset akartak, s úgy emlékszem, hogy azok üzemeltették volna, akik felújították a tatai mozit is, s Est Mozi néven újranyitották, még a Vértes Center felépülése előtt. Aztán gondolom ők is osztottak szoroztak, látták a tökölést, és nem lett semmi. Ma az egész Omega Parkban csak a bowlingpálya van, más semmi. Az eredeti tulaj meglógott sok pénzzel, még több tartozással, azután ha jól tudom, csődeljárás is indult. A legfrissebb hír pedig az, hogy a városi tanács azaz a Városháza (a Centrum Áruház és a megyei könyvtár között éktelenkedő ronda L-alakú épület) dolgozói egy az egyben beköltöznek az Omega Parkba, s azt az ótvar épületet, melyben eddig székeltek, azt egyéb módon hasznosítják. Mozi ezután sem lesz, viszont a köztisztviselők ebédidőben guríthatnak pár telit. Merthogy kajázó az nuku, a legszorgalmasabb távol-keletiek is bedobták a törülközőt, mivel nem volt kit etetni.
A falak továbbra is állnak, s ha valami csoda történik, talán egyszer még lesz ott mozi is. Jó lenne megélni!