Keresés

Dotkom Média Kiadó

2008. április 5., szombat 19:26
A helység kalapácsa :)
0
2008. április 5., szombat 19:14
Egy korábbi bátorításnak eleget téve mondok még két éredemes címet, hátha MTV-s filmek. Pontosabban címet csak egyet tudok, a "Csillagszemű"-t, merthogy a hasonszőrű másikból csak annyira emlékszem, hogy "Kivéve a gyevi bírót!". Akinek valamely agysejtje még raktározza a másodikként említett film címét (talán "A gyevi törvény"?), attól a segítséget köszönettel veszem. Érdekes módon a Csillagszeműt játszó színész arca előttem van (de neve nem ugrik be), s a társszereplő, igen fiatal Szirtes Ági is bevillan, akárcsak a másikból a "trónszékén" ülő gyevi bíró plusz tömeg körülötte, de itt megáll a tudomány.
0
2008. április 2., szerda 18:19
Természetesen magam sem rossz értelembe véve írtam így. :)
most posts by TM
0
2008. április 2., szerda 18:03
Ebben egyetértünk! :)
0
2008. április 2., szerda 17:43
Szimpatikus dolog ez, hogy megvan a kapcsolat a vevő és a kiadó között.
0
2008. április 2., szerda 17:39
:) A "bratyizást" nagyon fontos dolognak tartom és elsősorban nem azért, hogy minél több DVD-t értékesítsek, hanem azért, hogy 1-1 termék még színvonalasabb legyen és azért, hogy a későbbiekben a visszajelzéseket beépíthessem a leendő megjelenésekbe ill. az üzletmenetbe (ld. Kémeri borítóról vélemény kérése itt az xpress-en).
Az 1 tokban történő értékesítéssel a legfőbb probléma az, hogy a hipermarketek mostmár egyre nehezebben (kevésbé) veszik át az 1990 Ft-os vagy drágább termékeket. Kivétel ez alól persze a nagy kiadók filmjei (pl. Fórum), mert azokra még van igény a hipermarketekben, de a hipermarketek beszerzői nagyon szkeptikusak a kisebb kiadókkal és termékeikkel. Konkrétan tudok olyan kiadóról akik nagy harc árán tudtak bekerülni egy magasabb árkategóriával a hipermarketekbe és miután nem nagyon ment a termék az adott üzletlánc bizonyítottnak látta, hogy ezek szerint mégsem érdemes próbálkozni magasabb árkategóriában kevésbé ismert kiadókkal és filmjeikkel. :(
0
2008. április 2., szerda 11:27
Bizony, a multikat nem szabad kifelejteni, de én csak a józan észre céloztam a 2×990 helyetti 1×1990 Ft-tal. Aknek volt gyerekszobája, annak ezt nem nehéz megérteni - gondolom, itt a többségünknek volt. ;-)

A stáblistával kapcsolatban mindkettőtöket megértem, tm érveléséhez azt fűzöm hozzá (amit az előzőben elfelejtettem leírni), hogy a "régebbi" nagy és majdnem olyan nagy magyar színészek esetében, egy-egy film nézésekor, én pl. sportot űzök belőle, hogy mennyit tudok közülük név szerint beazonosítani, és ha valamelyik nem ugrik be (vagy a hangját évtizedek óta ismerem, de arcról nem megy), akkor szoktam rohanni a stáblistához. Az állókép támogatását csak a könnyebség kedvéért mondtam.
0
2008. április 2., szerda 10:59
Szerintem túl sokat vártok el Bélától. Attól még, hogy itt bratyizik az emberekkel, csodát ő sem tud tenni, a hazai multipresszióval szemben ő is esélytelen lenne, s 1990-ért kiszorulna terméke a legtöbb helyről. Ezt a stáblista dolgot is kissé furának tartom, nem mintha nem volna érdekes annak, aki fogékony erre, na de pont egy Kémerinél? Vannak ennél sokkal fajsúlyosabb magyar produkciók is.
most posts by TM
0
2008. április 2., szerda 10:44
Az egybecsomagolásról: ebben teljesen egyet értek gyurmmal, ez nekem is alapvető problémám. Szeretem a logikus dolgokat, így ha azt nézzük, hogy XY-nak ez meg az a sorozat is régről tetszik és rá van pukkanva, hogy neki kell (legyen akárhány lemezen), akkor nemcsak az 1. hanem a 2. és az esetleges további lemezeit is meg fogja venni, ha a sokat emlegetett fene valóban megeszi az ő fenéjét, akkor is. Ilyen módon annyiszor 990 Ft-ot fog rá kiadni, amennyi lemezen a sorozat van. Ergo: ne mondja már nekem senki, hogy pl. a kétlemezes "Kémeri"-t le sem veszi a bolti polcról, mert nem 2×990 Ft, hanem 1990. Ez - már bocsánat - gyagyaság. Ugyanakkor ha a kiadók így látják szerencsésebbnek a termékük eladását, sajnos nem tudunk mit tenni.

A menüben elhelyezett stáblista ötlete nem rossz, támogatom, így legalább nem kellene feltétlenül odatekerni a végére és meg-megállítva a képet, elolvasni a sort. Hasonlót láttam már pl. a "Gyűrűk ura" trilógia vagy az "Egy bogár élete" esetében, ahol a végén egy állóképen megszemlélhető a karakterek és magyar hangjuk listája.

Csak zárójelben, afféle OFF: (Az "Egy óra múlva itt vagyok" és a "Bors" ugyebár másik cég, szívesen veszem az ő sorozataikat is, de ott meg nagyon rendet kellene tenni: az említett filmek utólagos, fű alatti digis piacra dobása erősen gyomros ütés volt, a mai napig ettől ugrál a jobb szemem. Mialatt bőszen azon dolgoztam, hogy innen, onnan, amonnan (mindegy, csak valahonnan) meglegyen Láng Vince kalandsorozata, nekik már tudniuk kellett, hogy lesz újabb, egyben kiadás. Persze, így előbb lehetett egy nagyobbat kaszálni. Arról nem is beszélve, hogy egyben mennyivel kevesebb hely kell a sorozatoknak, ráadásul a csomagolás is szebb. A legkorrektebb az lett volna, ha egyszerre kerül piacra a kétféle csomagolás: akinek sok egyben kifizetni, az vehette volna lemezenként.)
0
2008. április 2., szerda 10:22
Nekem nagyon tetszett a Kémeri. Tényleg az egyetlen szívfájdalmam az, hogy miért nem jelenhetett meg ez egyetlen tokban, ahogy a világ bármely más országában megjelent volna. Miért kellett a degenerált, eltorzult értékrendű magyar vásárlóhoz igazodni... Ha valakik azt akarják, hogy itt ne is legyen soha normális DVD-piac, akkor tessék csak követni azt az utat, amit a túrkálóládák kirajzolnak. Persze ilyen túlerőnek nem érdemes ellene feszülni, de azért lehet alternatívát kínálni. Például azzal, hogy megjelenik így is, úgy is. Vagy hogy készül hozzá olyan borító, amibe az igényesebb vevő összepakolhatja a két lemezt. És akkor mindenki megtalálja a számítását. A Bors és az Egy óra múlva is megjelent dobozos változatban, ésszerűbb méretezéssel.
A filmek minősége nagyon jó volt, a színektől el voltam ájulva. A kép szemcsés, de az a filmszalagról való árírás technikájának a fogyatékossága, nemigen lehet vele mit csinálni, ha valaki nem költ erre nagyságrendekkel többet. Magyar film esetében ez már reménytelen. Ezek a sorozatok nem 35 mm-es filmre készültek, hanem 16mm-esre (jobbik esetben)... vagy arra, ami épp volt. Örülni kell, hogy ilyen. A jelenetválasztó menük tetszetősek, bár én ilyesmit nemigen használok. Örültem, hogy a borítón szerepelt a készítés évszáma. A magyar filmek DVD-inek legalább feléről ez hiányzik. Amivel még a produktum javítható lenne, az az egyes részek szereplőinek beazonosítása. A nyolcvanas évek színészgárdájának krémje felvonul itt. Szerintem már csak kevesek tudják kapásból a neveiket, pedig kéne. Megérne a dolog annyit, hogy legyen a lemezen egy menüből elérhető kimerevített képkocka a szereposztással. Tudtommal a filmek többségéhez megvan a stáblista a fontosabb szerepekre legalábbis.
0
2008. március 31., hétfő 21:33
Persze, persze. Pénzért van, csak nem én voltam a boltban. Este remélem több időm lesz megnézegetni.
0
2008. március 31., hétfő 20:05
CSöpi dobozt szeretnék!!!!  A filmeket mindet itt vettem!
0
2008. március 31., hétfő 19:31
De legalább eredetit adtak? :)
0
2008. március 31., hétfő 18:50
Én nem tudom honnan származik, adták nekem. Csak épp bele tudtam nézni (néhány perc), úgyhogy részletekről még nem nyilatkoznék. A külcsíny teljesen korrekt és megnyerő volt.
[Őszintén bevallom, a jelenetválasztás funkciót a DVDknél nagyon-nagyon ritkán szoktam használni.]
0
2008. március 31., hétfő 18:25
Szia Gyurm! Hol sikerült megvenned? Sajnos itt még nem kapható. :( Hogy tetszik a jelenetválasztás?
0
2008. március 31., hétfő 18:06
Megvettem a Kémeri-t. Mindkét lemezt. A képpel nagyon elégedett voltam, ez sokkal jobb, mint ami a Filmmúzeumon látható volt nemrégiben. Ha a Nyolc évszak is ilyen lesz, beájulok a gyönyörtől.
0
2008. március 26., szerda 16:31
Királyság :) Le a kalappal előttetek :)
0
2008. március 26., szerda 15:59
Pontos megjelenés dátum még nincs. A dialóg listát most fordítjuk magyarra, ha ez megvan, akkor elkészítjük a feliratot. Annyit azért elárulhatok, hogy lesz hozzá jó sok extra. A lemez teljes időtartama közel 200 perc lesz. :)
0
2008. március 26., szerda 14:26
Szevasz, Béla!

A Punk s Not Dead-el kapcsolatban kérdezném, hogy van-e már valami biztos dátum a megjelenésre vonatkoztatva? Köszi a választ előre is, minden jót!
0
2008. március 26., szerda 14:20
A Névtelen vár valóban 6 részes és az MTV készítette. Mi egy 1981-ben készült mozifilm változatot adtunk ki, amely a 6 részes sorozatból készült a Budapest Filmstúdió által.
0
2008. március 26., szerda 12:42
Köszönjük a nép nevében! ;-)
0
2008. március 26., szerda 11:23
Hat részes.
most posts by TM
0
2008. március 26., szerda 10:52
Persze, hogy hosszabb! Nem emlékszem pontosan, de valami 4-6 rész körüli. A DVD-n kiadotton csak egy "moziváltozat" van, eléggé összeszabdalva, de nem a kiadó tehet róla, csak ezt adták oda nekik. A többin kincsként ül egy illetékes. Le kellene robbantani róla, mert mégiscsak a sorozat az igazi.
0
2008. március 26., szerda 10:49
A Névtelen vár sorozat hosszabb, mint a már megjelent Névtelen vár?
0
2008. március 25., kedd 22:19
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0