Keresés

Számítástechnika, perifériák

2008. december 9., kedd 21:48
Rendben, felveszlek és holnap megbeszéljük, ma már nem leszek itt hosszú ideig.
0
2008. december 9., kedd 21:37
Inkább MSN-ben!
0
2008. december 9., kedd 19:59
Konyítok keveset a számítástechnikához, nem próbálnád meg mégis elmondani?
0
2008. december 9., kedd 17:15
Hát ezt így itt elmagyarázni elég hosszú lenne!
Egyébkénz pikk-pakk megoldható a dolog!
0
2008. december 9., kedd 16:52
Számítástechnikához értők segítségét szeretném kérni.
DVD-ről szeretnék audio hangsáv-részleteket levarászolni, a nagy kérdés, hogyan? Mielőtt aggodalmasnak tartanátok a dolgot, elmondom, legálisan megvásárolt DVD-kről van szó és néhány CD-n ki nem adott, csak a filmsorozatban elhangzó rövidke dalbetétet szeretnék saját használatra mp3-má alakítani, hogy ne kelljen 8 DVD-n keresgélni, ha egy dalocska kellene. Tudna valaki segíteni?
0
2008. november 29., szombat 23:17
Akkor lebonyolítom a cserét, aztán ha befejeztem a HD-re való átállást januárban, majd nézek hozzá egy külső drivert, ami viszi a BD-t is.
0
2008. november 29., szombat 11:27
Mikey!

Sajnos a laptopokban lévő meghajtókat nem napi intenziv használatra találták ki. Én is külsö meghajtót használók hozzá. Amig a sajátját használtam 4 hónap alatt háromszor kellett benne meghajtót cserélni. Ez van sajna!
0
2008. november 29., szombat 11:22
sata native mode: off -ba állítsd :)
vagy a hekklet xp-be nlite progival építsd be a drivert, de az cummantóssabb :P
0
2008. november 29., szombat 11:20
nyugodtan vidd vissza ahol vetted, sajnos ez van.... garos még, intézzék :(
0
2008. szeptember 24., szerda 21:34
Valaki, aki járatos a laptopokban:

Tegnap este éppen zenét hallgattam a gépen audio CD-ről, egyszercsak minden átmenet nélkül megállt a lejátszás, elkezdte keresni a lemezt, de nem találta.

Azóta egyetlen CD-t nem hajlandó beolvasni (se írottat, se zenét, se adatlemezt), csak és kizárlóag DVD-t (abból viszont mindent visz).

Ez mi a frásztól van, és hogy lehet elhárítai a hibát? Be is b@szna, ha elkúródott volna a meghajtó, alig egy hónapos a gép... :S
0
2008. szeptember 21., vasárnap 2:54
Hm... találtam most ilyet webáruházban, ahol írnak hozzá webcamot :) Mondjuk nekem ez az utolsó teljesítendő szempont :) Köszönöm a hasznos infót, ilyen, első kézből származó információt tudok nagyon megbecsülni :) Koliban aligha, de itthon valószínű, hogy én is hangfalra kötném a dögöt :)
0
2008. szeptember 21., vasárnap 2:35
Én most vettem egy Acer Aspire 5715Z modellt (asszem 4A2G16Mi a folytatása), igaz, nincs benne webkamera, de én maximálisan elégedett vagyok vele. A hangszórója jó minőségű hangot ad ki, de én csatlakoztattam egy Creative hangfalpárt hozzá, így viszont tényleg szuperül szól. :)))
0
2008. szeptember 21., vasárnap 2:03
Nálamnál a laptopok világában jóval jártasabb fórum-társak segítségét, tanácsát szeretném kérni :) Szeptembertől egyetemista lettem s október közepén esedékes lesz, hogy laptop-ot vegyek, mert hát a kollégiumban sem árt naponta szemmel tartani az Xpress-t :))

Csak és kizárólag Acer gépekben gondolkozok. Néhány típust már ki is néztem, de elveszek a sok technikai adatot böngészve :) A legfontosabb nekem, hogy mindenképp egy jól kezelhető, strapabíró, "csupaszon" is jó hangzást nyújtó (dvd-zés miatt), webcamera-val ellátott gépem legyen, amin persze nem csak olvasgatni szeretnék, hanem ha úgy adódik kedvem, játszani is tudjak (elég ha max. egy GTA:SA és egy Fifa08 jól fut a gépen). Szóval, vannak már határozott elképzeléseim. No és az ár, a felső határt úgy 130.000-re lőttem be, így vagy úgy, az alábbi gépeket be is tudnám szerezni ennyiért (kivéve talán a legelső jelöltet), szóval, ők lennének azok:

Acer TravelMate 7720-101G16N
Acer Extensa 5620Z-3A1G12Mi (a fő esélyes)
Acer Aspire 5715Z-2A2G16Mi
Acer Aspire 5720Z-2AG16Mi

A kérdésem, vagy inkább kérésem az lenne, hogy aki volt vagy még mindig tulaja valamelyik típusnak, esetleg volt alkalma közelebbről is megismerkedni 2-3 típussal is, megosztaná röviden a tapasztalatait? Elsősorban a fentebb említett dolgok érdekelnének, hogy mennek rajta/rajtuk, mert bár igaz, hogy a legtöbbször a Word és a Mozilla fog rajta futni, de nem mellékes az sem, hogy bizonyos grafikai "feladatokat" hogyan oldanak meg, elvégre is írni és netezni minden laptopon lehet :) Nem akarok brutálisan nagy merevlemez kapacitást, úgy sem kerülnek a gépre "nagy dolgok", játékon kívül, így gondolom, ha csak 1 GB-os memóriát választok, sem lesznek gondjaim :) Előre is köszönöm a segítséget :)
0
2008. augusztus 3., vasárnap 18:18
MSN újratelepítése, újabb verzió keresése?
0
2008. augusztus 3., vasárnap 15:40
Kellene egy kis segítség:vettünk egy-egy Microsoft LifeCam VX-1000 típusú webkamerát, hogy anyu otthonról is rá-rápillanthasson az unokájára. Fel is lett telepítve Nála és nálam is, de az enyém valamiért megmakacsolta magát:ha bejelentkezek az MSN-re és kapcsolódok videóhívásra, nem ad képet, hanem sötét/fekete az egész. Ha csak magát a kamerát aktiválom, akkor is. Viszont ha belépek a kamera beállítási menüjébe, akkor megjelenik a kép és látom, hogy mit és hogyan változtatok/változtattam meg; tehát ebben az esetben adja a képet. 5letek?
0
2008. július 8., kedd 18:31
Az új notikban újabb sata vezérlők vannak, amiket az xp nem ismer, ezért nem lát vinyót a gépben.
Ezt másold be a böngészőbe, és tölsd le, ebben mindent megtalálsz:
http://193.224.41.165/tomi/L40/Windows%20XP%20Telep%edt%e9s%20%datmutat%f3.zip
0
2008. július 6., vasárnap 8:22
Teljesen igazad van megprobálom megkeresni a boot floppym xp home nem bir mit kezdeni a sata hdd vel laptoban sőt ha megnézed a hivatalos oldalán némely laptop nem is támogatja az xp home ot a proffal nem lenne semi gon és a laptopnak sincs baja. Mondju én ugy oldottam meg hogy megbuheráltam a home telepítőjét nlite a progi neve és be lehet építeni a sata telepítőt.
0
2008. június 27., péntek 11:32
Hali HALI!
Köszi, közben már én is rájöttem mit lehet velük tenni.
:-)
0
2008. június 26., csütörtök 21:13
Könyvjelzőben ami van, azokat teszi ide be! Magyarul ha nem szeretnéd őket, töröld őket a könyvjelzőből :D, de lehet máshogy is ki lehet kapcsolni.
0
2008. június 25., szerda 15:46
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Feltelepítettem a firefox 3-at és van egy aprócska problémám:

Amikor törlöm az előzményeket ezeket az oldalakt mindíg bent hagyja a böngésző.
Hol tudnám kitörölni őket?
0
2008. május 17., szombat 11:01
Vaterom egyik kollégája vett egy notebbokot, Toshiba L40 17R típusút, zsír új
vett hozzá xp home-ot és megkért h telepítsem fel rá neki, ám de az a problematika állt elő h vmiért noha elindul a boot a cdről és addig el is jut h windows telepítés / J gombos javítás.. szal a választó képernyőig betölt, majd mikor kiválasztom h telepítés utána azt írja ki h nincs bekapcsolt hdd a gépben vagy hasonló.. bios szerint igenis létezik a SATA-ás hdd a gépben

vki tudna segíteni? :) gyanítom h vmi "előbootolás" kellene még h lássa a satat az xp cd is de nem értem igazán mivel az asztali gépem is sata-ás és ott ment pöccre mindig

bios ezt írja a hddről: FUJITSU MHY2160BH
amúgy 160gb

A "legjobb vicc" h ugye ez is azon notebookok egyike amihez az ég világon semmi telepítő cdt nem adnak csak h mégolcsóbban legyen árulható
0
2008. április 26., szombat 11:34
Nekem fogyasztóvédelmi ügyem is volt velük, óvakodjatok tőlük!!!!
0
2008. április 22., kedd 13:20
Ezen a téren nagyon is osztom a véleményed! Lehet hogy náluk a legolcsóbb, de rengeteg plusz költség, meg előreutalás, meg a lassúság... Biztos nem vásárlok többet tőlük.
0
2008. április 22., kedd 1:00
a pixmaniát nem ajánlom senkinek. ha bármi gond van a termékkel állíti macerás dolog bármit is lépni az ügyben. én onnan rendeltem az opodom, és egy ideig úgy tűnt vissza kell küldeni... no nem is ez a lényeg, sztem elég trehány egy cég.
0
2008. április 22., kedd 0:44
iPod dokkban nem vagyok jártas, de az iPod egy hordozható lejátszó, akkor érdemes ilyet venned, ha utcán/kocsiban/biciklin/metrón akarsz zenét hallgatni és egérmozizni. Ha csak otthon használod, akkor totál felesleges. Az iPod nem játszik le DivX-et, mkv-t, flac-et, ogg-ot, és a PC-dről sem tud hálózaton keresztül zenét vagy videót lejátszani. A Touch nem rossz cucc, még az iGO-t is tudjuk rajta futtatni, meg lehet netezni rajta, de annak is csak úgy van értelme, ha cipeli magával az ember.
0