Nálamnál a laptopok világában jóval jártasabb fórum-társak segítségét, tanácsát szeretném kérni :) Szeptembertől egyetemista lettem s október közepén esedékes lesz, hogy laptop-ot vegyek, mert hát a kollégiumban sem árt naponta szemmel tartani az Xpress-t :))
Csak és kizárólag Acer gépekben gondolkozok. Néhány típust már ki is néztem, de elveszek a sok technikai adatot böngészve :) A legfontosabb nekem, hogy mindenképp egy jól kezelhető, strapabíró, "csupaszon" is jó hangzást nyújtó (dvd-zés miatt), webcamera-val ellátott gépem legyen, amin persze nem csak olvasgatni szeretnék, hanem ha úgy adódik kedvem, játszani is tudjak (elég ha max. egy GTA:SA és egy Fifa08 jól fut a gépen). Szóval, vannak már határozott elképzeléseim. No és az ár, a felső határt úgy 130.000-re lőttem be, így vagy úgy, az alábbi gépeket be is tudnám szerezni ennyiért (kivéve talán a legelső jelöltet), szóval, ők lennének azok:
Acer TravelMate 7720-101G16N
Acer Extensa 5620Z-3A1G12Mi (a fő esélyes)
Acer Aspire 5715Z-2A2G16Mi
Acer Aspire 5720Z-2AG16Mi
A kérdésem, vagy inkább kérésem az lenne, hogy aki volt vagy még mindig tulaja valamelyik típusnak, esetleg volt alkalma közelebbről is megismerkedni 2-3 típussal is, megosztaná röviden a tapasztalatait? Elsősorban a fentebb említett dolgok érdekelnének, hogy mennek rajta/rajtuk, mert bár igaz, hogy a legtöbbször a Word és a Mozilla fog rajta futni, de nem mellékes az sem, hogy bizonyos grafikai "feladatokat" hogyan oldanak meg, elvégre is írni és netezni minden laptopon lehet :) Nem akarok brutálisan nagy merevlemez kapacitást, úgy sem kerülnek a gépre "nagy dolgok", játékon kívül, így gondolom, ha csak 1 GB-os memóriát választok, sem lesznek gondjaim :) Előre is köszönöm a segítséget :)