Az Oled sem tökéletes technológia ahogy egyik sem az. A fő cél a tökéletes fekete szint megteremtése volt, ebben verhetetlen. Jól ismert hibái ennek is vannak elég ha beleolvasol az ed tulajok fórumaiba a külföldi oldalakon. De egy Tvnek elég sok kritériumnak kell megfelelője, az a lényeg hogy Neked amire használod arra jó legyen.
0
2019. november 14., csütörtök 21:18
111
Hát pont a Samsung Qled-eket nem dicsérném. Nem 10bites a panel benne csak 55-től felfele.
0
2019. november 14., csütörtök 20:23
1333
"szebb a képe"
Említettem, hogy a "szép", a "szebb" attól függ, hogy milyen körülmények között vizsgáljuk a készülék képét. Statikus képről van szó... a fekete szint szebb? OLED-en? Persze.
Vagy a mozgókép? Csak mert pl. ilyen szempontból az én, immár ~5 éves technológiával rendelkező SONY W809c tévém "megeszi reggelire" a Te nem is annyira régi LG B8-as OLED tévédet. :)
Fényárban úszó nappaliban nézed mindkettőt? A Samsung 9-es QLED, egy jobb FALD-os (van "sima") VA paneles csúcs LCD, és a legjobb OLED között nem fogsz szignifikáns különbséget észrevenni.
"Panel hibákról nem tudok nyilatkozni."
Pedig bizony az ún. "tinting" jelenség igen gyakori az OLED televízióknál. A panel technológiai sajátosságainak sajnálatos velejárója.
- A háttérvilágítás valóban hibaforrás, de az OLED esetében sem beszélhetünk még "örök életről". Sőt...
Nem mellesleg amit én vettem az a tavalyi év legjobb tvéje volt.
Minden tisztelettel, de nem volt. :)
Az LG "B" szériája a tipikus "TESCO gazdaságos OLED" a cég kínálatában. (Mióta a Full HD modellt kifuttatták.)
Ám az LG-nek még a prémium OLED szériája is elmarad minőségben a SONY A9, de még inkább a PANASONIC FZ950 készülékektől.
Sőt, én a Samsung Q9-est, és SONY Z9F-et is odatenném melléjük, a nem OLED vonalból.
Én őszintén örülök, hogy Neked tetszik a saját tévéd, mert ez a legfontosabb!
Ám nem lehetsz egyetlen típus, egyetlen technológia irányába elfogult, ha valakinek segítséget nyújtanál a tévévásárlásban. Ez éppen olyan fontos.
0
2019. november 10., vasárnap 17:03
111
Minden LCD-nél legyen az legújabb Samsung QLED vagy bármilyen más gyártó lcd led tv-éje szebb a képe a OLED-nek köszönhető az többek között a végtelen kontrasztnak. Panel hibákról nem tudok nyilatkozni. Arról viszont igen hogy lcd-led tévék helhösödnek kivétel nélkül mindegyik ill a led víllágitás is behalhat. Nekem egy Samsung középkategóriás LED tvém volt 2x volt vele gond led hátérvíllágitásall. Na az OLED-nél nem lesz ilyen hiba, Tudom mindenki azt mondja hogy OLED meg beég de ha nem hagyod álló képen kb fél egy orrát akkor kicsi rá az esély főleg az újabb OLED-eknél, Nem mellesleg amit én vettem az a tavalyi év legjobb tvéje volt.
0
2019. november 10., vasárnap 15:43
1333
"A képe meg ég és föld egy LED vagy OLED képest."
Ennek a mondatnak így nincsen értelme, de ha arra gondolsz, hogy az OLED tévé képminősége az LCD tévé képminőségéhez képest "Ég és Föld" (tehát sokkal jobb), akkor az sem igaz így ebben a formában.
Mert milyen kategóriájú LCD és OLED az, amit összehasonlítasz?
Milyen szempontból jobb? És milyen körülmények között? Milyen preferenciák szerint?
Egy filmekkel foglalkozó fórumon, házimozi rajongók között a legtöbb esetben pl. a mozgásmegjelenítés kritikus fontosságú.
Abban pedig még mindig a SONY aktuális csúcs LCD-i a legjobbak. Pont.
Az OLED vitathatatlan előnye viszont a helyszíntől függetlenül kiváló "statikus" képminőség; a nagy kontraszt és hibátlan fekete szint. (És 2017-ig a tévéken látható legjobb minőségű 3D kép.)
Panelhibák mindkét technológiánál előfordulhatnak tehát ott "egál" a történet adott kategórián belül.
A többi egyéb jellemző (OS, funkciók, támogatás, stb.) megítélése pedig nagyoban függ az egyéni preferenciáktól is.
Tökéletes televízió nincsen. Ezt nagyon fontos megjegyezni!
0
2019. november 9., szombat 21:26
1212
Az alábbi videóban látható BD tokot keresek! Valaki tudna segíteni, hogy hol tudnék ilyet venni? Vagy tippet, hogy milyen néven keressem a neten? Normál vastagságú BD tok méretben kellene, mert egy o-ringbe szeretném belecsúsztatni.
Hát ez így nem teljsen igaz nekem LG OLED55B8PLA van és ez tudja mind a HDR10+ mind Dolby Visiont is + támogatja a TrueHD Atmost is.
A képe meg ég és föld egy LED vagy OLED képest.
0
2019. október 25., péntek 16:56
874
Igazából nem tértünk el nagyon, legalábbis engem megerősítettek az itt leírt hozzászólások, hogy inkább legyen LED-es a TV, HDR mindenfélével, mintsem OLED-es, ami csak az egyiket, vagy a másikat tudja. Igen, az OLED újabb, de akkor így nem feltétlen éri meg a 2-3x árat. Majd idővel az is lesz olcsóbb, ráadásul a LED-nek is szép képe van és a 7 éves plazmámhoz képest már ez is egy nagy ugrás (már csak méretben is).
0
2019. október 25., péntek 16:08
291
Egy dinamikus formátumot a statikussal szemben nem nagy történet elverni...egy 2órás tartalomra egy átlag értéket meghatározni ami jó lesz a nappali és éjszakai jelenetekhez is nem lehet.
0
2019. október 25., péntek 15:43
88
A Samsung tévék nem csatlakoztak a Dolbyhoz, ezért náluk HDR10+ van csak.
A Dolby Vision a számok alapján feleslegesnek tűnhet, ugyanakkor összehasonlítva ugyanaz a film "sima" HDR10 és Dolby Vision módban, hát ég és föld. Sok teszt után eldöntöttem, hogy a szememnek hiszek, ami alapján Dolby Vision távolról sem felesleges. Van olyan film, aminél elképesztő, hogy mit hoztak ki belőle.
HDR10+ vs. Dolby Vision kapcsán nem tudok még nyilatkozni, mert HDR10+ tartalmat még nem láttam, az eddigi kiadványhiány miatt, de kíváncsi vagyok rá. Egyébként elképzelhető a jövőbeli térnyerése, de szerintem nem a DV kárára, hanem mellette,a nagy stúdiók úgyis kifizetik a Dolby szabvány költségét.
Na, de ez már nagyon eltért az eredeti kérdéstől :-)
0
2019. október 25., péntek 15:01
291
Nem gondolom, hogy van olyan tv ami csak hdr10+-t támogat.
Dolby vision formátum felesleges. Nem fogja tudni a tv megjeleníteni, akár ismeri a formátumot akár nem. (4000nit-et kéne tudjon a tv, ha 2000-t tud belőle már jó, de nem tudnak annyit sem)
Az egész hdr és nagyobb színtér egy irgalmatlanul nagy szívás, mert a hdr amúgy nem mindegy. Foglalkozni kéne ám a szín lefedettséggel is.
Rec709, DCI-P3, BT2020
0
2019. október 25., péntek 14:14
874
Azért jól megbonyolították... A sok infó alapján 2 lehetőséget látok jelenleg, ami a vásárlást illeti. 1. Egy LED-es készülék, ami minden HDR formátumot kezel és kb. 300.000 Ft körül van. 2. Egy OLED-es készülék, ami "csak" HDR+-os, és 500.000 Ft körül mozog az ára. Erre mindenképp alszom még egy párat :D
0
2019. október 25., péntek 12:45
88
...és a lemezeken lévő különböző HDR "rétegekből", az jelenik meg, amit a lejátszód és a tévéd egyaránt támogat.
0
2019. október 25., péntek 12:39
88
HDR10 minden lemezen van, erre jön rá plusz "rétegként" a Dolby Vision, ha a tévéd nem támogatja, akkor egyszerűen a statikus HDR10-et jeleníti meg, a Dolby Visiont nem.
Egyébként pillanatnyilag a a HDR10+ a legkevésbé elterjedt formátum, a Dolby Vision a megjelent 4K UHD lemezek kb. 70%-án rajta van.
A HDR10+ igazából a Samsung fejlesztése, aki nem akart fizetni a Dolby szabványért, ezért egy ingyenes, nyílt forráskódú dinamikus HDR-t fejlesztett ki a Dolby Vision mintájára. Idén kezdenek csordogálni majd az első HDR10+ lemezek és azokon lesz HDR10, HDR10+ és Dolby Vision is.
0
2019. október 25., péntek 12:33
874
Okés, köszönöm, ez tiszta. A kérdésem továbbra is az, hogy ha van egy TV, ami nem tudja a Dolby Vision-t, de olyan tartalmat akarok nézni, ami azt a formátumot támogatja, akkor mi van?
Illetve számít-e, hogy a TV nem, de a lejátszó mondjuk támogatná?
0
2019. október 25., péntek 12:13
291
HDR
HDR10 - uhd szabvány minimum - statikus metadata HDR10+ - dinamikus metadata Dolby Vision - dinamikus metadata - drága a jogdíj és kevésbé elterjedt HLG - tv adás sugárzáshoz tartozó hdr szabvány
0
2019. október 25., péntek 11:29
874
Sziasztok!
A TV vásárlással kapcsolatos kérdésekben egy nagyon fontos dolgot nem kérdeztem meg eddig... Vannak a HDR szabványok, amiből jelenleg 2 nagyobb létezik. A HDR+, illetve a Dolby Vision. Mi van akkor, ha a készülék csak a HDR+ változatot támogatja? Illetve ezt kiegészítve, akkor mi van, ha a TV nem, a lejátszó viszont rendelkezik Dolby Vision szabvánnyal? Mennyiben látszik ez a megjelenített képen? Bocsánat, de annyira sikerült elkavarodni a témában... és talán ez fontos kérdés :D Előre is köszi minden infót!
0
2019. október 12., szombat 2:21
14593
Valami ilyesmi. A Pana valóban nagyon jól csinálja, én az eddig megtekintett UHD-k közül mindössze egynél tapasztaltam furcsa színeket, a Mission: Impossible második részénél, bár annak már annak idején a moziban is elég harsányra sikerült a színvilága.
0
2019. október 11., péntek 22:10
1394
Mármint mire gondolsz? Hogy miként konvertálja le színeket, stb?
0
2019. október 11., péntek 20:52
8851
Arra figyelj, hogy a nagyobb kihívás a HDR-SDR konverzió. Én nagyon csalódott voltam, amikor megláttam, mit művel ezen a téren a Sony lejátszója. A Panasonicok lényegesen jobbak ilyen szempontból.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2019. október 11., péntek 16:54
975
Leskálázza.
0
2019. október 11., péntek 16:33
1394
4K UHD lemez lejátszásához, nyilván lejátszó kell UHD-s, de képmegjelenítőnek is annak kell lenni? Vagy lejátszó leskálázza HD-ra?