Keresés

2008 - A 10 legjobb film

2008. december 26., péntek 20:46
Idén nem volt 10 jó! film. :-(

X-Akták
Esemény
Batman
Wall-e
Quantum csendje
ééés ennyi...

Az Oscar szerintem most is egy-merő-dög-unalom lesz.
Az IMDB-en végignéztem a 2009-es év "leendő" filmjeit, hát...nem kell sokat költeni mozira.
0
2008. december 26., péntek 20:44
Most kezdtem az elejétől nézni a Smallville-t :-)

Aki Superman-rajongó, annak kihagyhatatlan. Miért nem Tom Welling szerepelt a Superman visszatér-ben, fel nem tudom fogni...

Kristin Kreuk pedig szinte részről részre fejlődik, és a végére (illetve a 7. évad végére) már nem csupán lélegzetelállítóan bájos (megkockáztatom: gyönyörű), de meglepően tehetséges.

A tehetség kibontakozása érvényes Wellingre, és a többi színészre is. Akit különösen nagyra tartok, az John Glover, akinek az eredeti hangja fergeteges, és nagy kár, hogy hollywood-i filmekben jobbára mellékszerepekre kárhoztatott.
Michael Rosenbaum Lex Luthora is igen árnyalt, izgalmas karakter, nagyon sajnálnám, ha a feledés homályába merülne a színész, ami sajnálatos módon olybá tűnik, be fog következni.

Ez a sorozat őrült profi, hihetetlen csapatmunka eredménye, és a részek, ahogy egyre nagyobb sikere, rajongótábora és költségvetése lett (lesz), egyre inkább kezdenek mini filmekre hasonlítani, a szerkezetük, dramaturgiájuk, zenéjük, vágásuk, speciáliseffektusaik alapján mindenképpen.

Én secpec váltam rajongóvá, és ez nagyban köszönhető a Superman-mitológia iránti vonzalmamnak, valamint a ténynek, hogy a producerek, írók rendkívül ügyesen olvasztják egybe a már ismert, klasszikussá vált képregénybeli, és a Donner-féle eredeti Superman-féle történetet az őáltaluk kifejtett, kissé megváltoztatott, bonyolított, ám az eredeti karakterhez mindvégig hű eseményláncolathoz. nem véletlen, hogy rendre feltűnnek rövidebb-hosszabb szereplés erejéig az eredeti Superman-film szereplői (Reeve, Kidder, O Toole, Stamp), de a Supergirl-film főszereplőnője is, szóval a kedves vendégszereplések csak tovább erősítik bennünk azt az érzést, hogy ez a Clark Kent AZ a Clark Kent, csak fiatalon.

De ha már idei legjobb 5-ös lista:
Bár még nem láttam, de nagyon úgy érzem, imádni fogom:

Benjamim Button különös élete

0
2008. december 26., péntek 20:32
Kitalálhatnék, de a Wall-E annyira tetszett, hogy ha csak ezt az egy filmet láttam volna idén, akkor sem hiányzott volna semmi más. Persze, azért a Sötét Lovagot háromszor is megnéztem moziban :-) Idén egyébként e két filmet (plusz az X-aktákat, de azt nem nagyon tudtam értékelni, illetőleg mire vélni) láttam. Elég is volt.

Egyébként láttam még jó pár filmet, de azok vagy nem idén készültek, vagy a fene sem emlékszik már rájuk, hiszen maradandó nyomot nem nagyon hagytak bennem...

0
2008. december 26., péntek 0:46
1. Stephen King: A köd
2. Tórpusi vihar
3. Cloverfield
4. Amerikai gengszter
5. Égető bizonyíték
6. Juno
7. Út a vadonba
8. Az utca királyai
9. Sweeney Todd
10. A sötét lovag
0
2008. december 25., csütörtök 17:08
Igen!
A filmek értéke és a pontok így nagyjából arányban vannak.:)Kivéve a Kis Vukot,de hadd örüljenek a rókák...
0
2008. december 25., csütörtök 14:13
A Beowulf tavalyi film! Ahelyett írhatnál valami mást!
0
2008. december 25., csütörtök 1:16
Mert szerintem:

A Sötét Lovag
21 - Las Vegas Ostroma
Indiana Jones És A Kristálykoponya Királysága
Iron Man - A Vasember
A Bakancslista
Wall-e
I.e. 10 000
Narnia Krónikái 2 - Caspian Herceg
Beowulf - Legendák Lovagja
John Rambo 4

+ Quo Vadis (Duplalemezes Extra Változat)
Kellemes ünnepi meglepi film a Télbratyó.
0
2008. december 25., csütörtök 1:15
A Kalandor senkinek nem tetszett annyira hogy beférjen a top10-be?
Bocsi, csak gondoltam ha már vannak Across the Universe mellett tüntetők, bepróbálkozok :-P
Én még nem listáztam, van jópár film amit a határidőig pótolni szeretnék, de szerencsére a kemény mag már összeállt a fejemben :D
0
2008. december 25., csütörtök 0:48
Top 10

01. Sötét lovag
02. John Rambo
03. A Quantum csendje
04. Eastern Promises - Gyilkos ígéretek
05. Hallam Foe
06. Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya
07. Az ajánlat
08. Egyszer
09. Börtönvonat Yumába
10. A nyomozó
0
2008. december 25., csütörtök 0:41
ennyire. és minden újrázással egyre csak jobb lesz.
0
2008. december 25., csütörtök 0:01
Az Ádám almái nem hogy jó, hanem zseniális! :) Én ajánlom a figyelmedbe! Ha gondolod, kölcsönadom szívesen, csak ugorj át érte!  :)
0
2008. december 24., szerda 23:42
Na végre valaki listáján ott az Acorss The Universe... :) Örülök hogy ennyire tetszett! :) Asszem még anno én ajánlottam a figyelmedbe... Az Ádám almái meg ennyire jó lenne? Már sok jót hallottam róla...
0
2008. december 24., szerda 23:20
No akkor itt a listám!
Ha majd módosulna, szólok! :)

1. Adams aebler (Ádám almái)
2. The Dark Knight (A sötét lovag)
3. Iron Man (A Vasember)
4. Across the Universe
5. American Gangster (Amerikai gengszter)
6. Sweeney Todd
7. Eastern Promises (Gyilkos ígéretek)
8. The Orphanage (Árvaház)
9. Tropic Thunder (Trópusi vihar)
10. Vantage Point (Nyolc tanú)
0
2008. december 24., szerda 15:43
Hát igen.. Az egyik Wall-E helyett, kitalálhatnál mást is? DVD-n sem láttál több idei filmet? :)
0
2008. december 24., szerda 15:16
habár a Wall-E szerintem is remek film lett de, hogy kétszer is szerepeljen egy 5ös listán,hát... :)
A Smallville jó sorozat kár, hogy itthon így ki lett szurva a kiadásokkal!
0
2008. december 24., szerda 15:06
Elég kevés filmet láttam moziban idén (is), és azok közül is nagyon kevés tetszett.

Ezért az én legjobb-listám a következő:

1. The dark Knight
2. Wall-E
3. The Dark Knight
4. Wall-e
5. Iron Man

:-) nagyjából ennyi.

Ezenkívül fölfedeztem magamnak a Smallville című sorozatot, amelynek komoly hatása alá kerültem, és Angliából megrendeltem mind a 7 évadját. Este fáradtan ezek a 40 perces kitűnő epizódok rendkívül tetszenek.

Hmmm... biztos sok jó filmet lehetett látni idén, de bennem valahogy a fentieken kívül nem hagyott maradandóbb nyomot egyik sem, különben biztosan szerepelne a listán.
0
2008. december 24., szerda 14:53
01 jessy james meggyilkolása ...
02 a sötét lovag
03 wall-e
04 amerikai gengszter
05 nem vénnek való vidék
06 az ajánlat
07 vágy és vezeklés
08 börtönvonat yumába
09 4 hónap, 3 hét, 2 nap
10 erőszakik
0
2008. december 24., szerda 14:22
Az a baj, hogy komolytalanoknak tetszünk lenni kérem szépen! :)

Áldott, Békés Ünnepeket Mindenkinek!
0
2008. december 24., szerda 11:40
Csabaga!

Akkor így nézzen ki a listád?

1.) Út a vadonba (10 pont)
2.) Juno (9 pont)
3.) Vágy és vezeklés (8 pont)
4.) Elah völgyében (7 pont)
5.) Kis Vuk (6 pont)
6.) Superhero (5 pont)
7.) Casting minden (4 pont)
8.) Katasztrófafilm (3 pont)
9.) 9 és 1/2 randi (2 pont)
10.) Indiana Jones 4. (1. pont)

Biztos ezt akarod?
0
2008. december 24., szerda 10:39
nekem benne lesz a taken a listámban, de az majd csak jövőre készül el:)
0
2008. december 24., szerda 2:09
Én még nem állítottam össze a listát, de azért elnézve az eddigieket, pár szót azért szólok! Heath Ledgher alakítása igenis zseniális! Nem azért, mert meghalt, és nem azért mert 14 éves tinilány vagyok! :) A Sötét lovag pedig benne van az idei TOP10-ben nálam, bár melyik helyen, az még kérdéses. Az Across the Universe-t eddig 2x láttam BD-n, és egyszerűen zseniális, imádom minden pillanatát. (tuti TOP10-es film nálam!) Vár még pár film megtekintésre, amit jan. 31-ig megteszek, hogy minél reálisabb legyen a listám!

Ui: Across the Univerese-t a listáitokra!!!! :)
0
2008. december 24., szerda 0:41
Nem értem, ez hogy jön ide, de nem is lényeges.
most posts by TM
0
2008. december 23., kedd 23:49
hm, hm. nem is tudom, ki finnyákolt, hogy idén nem is volt 10 azaz tíz darab említésre méltó film. :) nekem nincsenek ilyen gondjaim.
0
2008. december 23., kedd 21:51
1. Mamma Mia!
2. Iron Man
3. In Bruges
4. Be Kind Rewind
5. La Scaphandre et le Papillon
6. 21
7. Cloverfield
8. Atonement
9. Rambo
10. Saw IV
0
2008. december 23., kedd 21:47
Senki nem látta a Taken-t?
Szerintem simán befér az idei felhozatalba, legalábbis az akció filmek közé.
Oké hogy nálunk (sőt még Amerikában sem mutatták be) de akkor is egy jó film.
0