Most kezdtem az elejétől nézni a Smallville-t :-)
Aki Superman-rajongó, annak kihagyhatatlan. Miért nem Tom Welling szerepelt a Superman visszatér-ben, fel nem tudom fogni...
Kristin Kreuk pedig szinte részről részre fejlődik, és a végére (illetve a 7. évad végére) már nem csupán lélegzetelállítóan bájos (megkockáztatom: gyönyörű), de meglepően tehetséges.
A tehetség kibontakozása érvényes Wellingre, és a többi színészre is. Akit különösen nagyra tartok, az John Glover, akinek az eredeti hangja fergeteges, és nagy kár, hogy hollywood-i filmekben jobbára mellékszerepekre kárhoztatott.
Michael Rosenbaum Lex Luthora is igen árnyalt, izgalmas karakter, nagyon sajnálnám, ha a feledés homályába merülne a színész, ami sajnálatos módon olybá tűnik, be fog következni.
Ez a sorozat őrült profi, hihetetlen csapatmunka eredménye, és a részek, ahogy egyre nagyobb sikere, rajongótábora és költségvetése lett (lesz), egyre inkább kezdenek mini filmekre hasonlítani, a szerkezetük, dramaturgiájuk, zenéjük, vágásuk, speciáliseffektusaik alapján mindenképpen.
Én secpec váltam rajongóvá, és ez nagyban köszönhető a Superman-mitológia iránti vonzalmamnak, valamint a ténynek, hogy a producerek, írók rendkívül ügyesen olvasztják egybe a már ismert, klasszikussá vált képregénybeli, és a Donner-féle eredeti Superman-féle történetet az őáltaluk kifejtett, kissé megváltoztatott, bonyolított, ám az eredeti karakterhez mindvégig hű eseményláncolathoz. nem véletlen, hogy rendre feltűnnek rövidebb-hosszabb szereplés erejéig az eredeti Superman-film szereplői (Reeve, Kidder, O Toole, Stamp), de a Supergirl-film főszereplőnője is, szóval a kedves vendégszereplések csak tovább erősítik bennünk azt az érzést, hogy ez a Clark Kent AZ a Clark Kent, csak fiatalon.
De ha már idei legjobb 5-ös lista:
Bár még nem láttam, de nagyon úgy érzem, imádni fogom:
Benjamim Button különös élete