Keresés

2008 - A 10 legjobb film

2009. december 3., csütörtök 11:55
DVD kiadványos listás játék már ment annak idején szervezett formában a dvdextrán. Azzal az a helyzet hogy több kategóriát lehetne sorolni, úgy mint legjobb kép, legjobb hang, extrák, külcsín stb... Meg lehet hogy ez nem aktivizálna olyan sok embert... De ettől függetlenül lehetne csinálni... Lenne mondjuk 4 vagy 5 kategória, és Top 5-ös listákkal, egy külön topicban. Az lenne hogy sokan nem szavaznának az extrák kategóriában, a külcsínben meg mindenki csinálna Top 5-ös listákat, de azért össze lehetne hozni...
0
2009. december 3., csütörtök 11:29
Minden jó úgy, ahogy eltervezted, a lényeg a lista, mert anélkül vagy azok nélkül tényleg a korábbi káoszos helyzetek ismétlődnének.

Mi lenne, ha dvd-kiadásokra is lehetne szavazni, pl megszavazhatnánk, melyik a 2009-es év legjobb dvd-kiadványa???

Hajrá, hajrá, elő azokkal a listákkal!:)
0
2009. december 3., csütörtök 11:22
Ide nekünk azokat a listákat!!!
Szerintem maradjon az, hogy az első tíz pontot,a második 9-et és így tovább....
És legyen csak két lista.....mozipremierek és 2008-2009-es gyártású filmek...
és egy az idén megjelent filmekből xpress vagy bármilyen más forrásból.

Mindenképpen legyenek listák, amikből választani lehet az egyszerűség kedvéért.
Az all time listákon akkora lenne a szórás, hogy nem lenne érdemes foglalkozni vele.
Arra külön játszótér/topik kéne...

Dylan for President!!
0
2009. december 3., csütörtök 11:17
Nekem tetszik mindkétféle ötlet, és mivel a korábbi évekhez képest több aktuális évi (idei) filmet láttam, nagyobb izgalommal lesem az eredmények alakulását. :)
0
2009. december 3., csütörtök 11:08
Látom a Híradó topicban már eszébe jutott valakinek hogy közeleg az év vége, és a toplistás játékunk... :) Helyes. Én is készültem már előhozni ezt a topicot, azzal a céllal, hogy idén közösen, kicsit megreformáljuk a szabályokat, mivel az elmúlt években sok mindenből lehetett félreértés, meg vita. Főleg abból ugye hogy mi számít idei filmnek, és mi az ami nem! A másik probléma meg a pontozás volt, hogy általában csak a nagyon népszerű filmek kerülnek a Top-10 be amit sokan láttak, és nem feltétlenül az amit sokan értékeltek 10 pontosra...

Elomondanám milyen új szabályokra gondoltam, aztán megvitatjuk:

Idén lesz egy lista, amiből választani lehet! Ez a lista tartalmazni fogja az összes idén széleskörben moziban bemutatott filmeket! Úgy gondolom hogy talán a Port.hu-t tekinthetnénk alapnak, de ha valakinek jobb ötlete van, megbízhatóbb forrása, hogy pontosan hány filmet mutattak be a hazai mozik, pl.: a VOX havi listája, akkor tőlem az is lehet az alap. Fontos, hogy nem szerepelhetnek a különböző fesztiválokon bemutatott filmek, mivel ezt nagyon kevés embernek volt lehetősége látni. Ehhez a listához hozzávesszük azokat a filmeket, amik 2009-ben DVD és/vagy Blu-Ray-en jelentek meg. Ezek közül is csak azokat amik ugye moziban még soha nem kerültek bemutatásra itthon, és 2007, 2008, vagy 2009-es gyártási évvel rendelkeznek. Ezt a listát úgy gondoltam én fogom összeállítani, az xpress adatbázisát véve alapul. Tehát lesze gy lista Kb 200-250 címmel, amiből mindenki választhat, és kész! :) Nem lesznek félreértések, és a szbályokat szigorúan betartjuk! :))) Magyarul ha valaki nem a szabályoknak megfelelő listát ír, majd jól kihúzom! :)

De nem kell kétségbe esni, mert ezeknek a kihúzott filmeknek is csinálunk egy listát! Igen, idén két Top 10-es listát írhat mindenki, persze nem kötelező jelleggel. Itt nem lesz lista amiből választani lehet, a lényeg hogy ne legyen átfedés, és itt szerepelhet minden olyan film ami itthon még sohasem ment moziban, nem jelent meg DVD-n és BD-n, vagy csak fesztiválokon ment. Fontos alapfeltétel még hogy 2008-as vagy 2009-es gyártási évük kell lennie, és a világpremierje 2009-ben volt. (Hivatkozási alap az imdb.) Bonyolultan hangzik elsőre? Majd a topicnyitó hozzászólásban átláthatóbban lesznek lefektetve a szabályok, és ellenőrzöm a betartását, esetleg újra belinkelem a szabályokat, hogy azok is tudjanak róla, akiknek nincs kedve visszanézni az első hozzászólást. Biztos sok dolog lesz majd vele, mert mindig vannak néhányan akik nem veszik a fáradtságot, hogy lecsekkolják, hogy kedvenc filmjeiknek melyik listán is van a helye, de én majd ezt megteszem helyettük... :)

Persze a jéték kedvéért majd lehet harmadik Top-10-es listát is írni, ami nem lesz összesítve, azokról a filmekről, amik nem csak ideiek...

Aztán a másik fő kérdés, az a pontozás: Hogy legyen? Úgy mint tavaly, hogy az első helyezett kap 10 pontot, az a tizedik meg 1-et? Vagy vezessünk be egy olyan módszert mint az imdb-nél? És átlagoljunk? Ebben az esetben persze meg kell majd húzni egy határt, hogy hány szavazattal kell rendelkezni egy filmnek, hogy az átlaga szerepelhessen az összesítésben, mondjuk ha az összes szavazó 10 szálzaléka szavazott rá, ez 5 db szavazat lenne. Ez alatt, nem szerepelhetnek az összesítésben, csak megjegyzésben. Vagy persze az is lehetene hogy mindkét pontozási módszert alkalmaznánk, és így eredményhírdetéskor két féle Top-10 lista lenne...

Várom a javaslatokat!
0
2009. április 2., csütörtök 20:13
sorsoltunk, mindenkinek köszönjük a leadott szavazatokat!
0
2009. március 1., vasárnap 23:45
és most szavazzatok a Golden Action Boy hét kategóriájában!
0
2009. február 9., hétfő 0:02
Köszi Dylan !

Jó volt olvasni az összeállítást, összegzést !
0
2009. február 3., kedd 14:52
Nem értem miért baj az, hogy idén a látványfilmek viszik a prímet.  A Sötét Lovag zseniális, és sokkal több mint egy egyszerű képregényfilm. Mélyebb jelentéseket hordoz, mesterien megkoreografált és még sorolhatnám És bár nálam a Nem vénnek való vidék az első, Batman is megérdemelte a győzelmet. Persze ha valaki úgy megy neki hogy na az idei x-edik képregényfilm, és ilyen kritikus szemmel is nézi, nem valószínű hogy tetszeni fog neki.
A Vasember és a Trópusi vihar pedig színtiszta szórakozást jelentenek, a jobbik fajtából.
Én személy szerint meg vagyok elégedve az idei végeredménnyel, valamennyi Top-film remek volt.
0
2009. február 3., kedd 13:16
A top 3 mind az...
0
2009. február 3., kedd 12:58
Szerintem ez már agyonbonyolítás. Ennek igazán csak akkor lenne értelme, ha mindenki minden filmet lát. Az IMDB-n ezt azért lehet megcsinálni, mert ott egy ismeretlen filmre is megy legalább ezer voks.
most posts by TM
0
2009. február 3., kedd 10:26
Nem hülyeség... Csak az 5 szavazatos határ, szerintem alacsony... Talán 10! De tényleg meg lehetne csinálni... Akár az imdb-n.
0
2009. február 2., hétfő 11:22
Nagyon egyszerű a dolog, meg kell adni egy listát, amiből választani lehet. Az illető leírja, melyik filmeket látta a listából, majd ezek után válassza ki a számára legkedvesebb 10-et. Amiket látott, de nem kerül fel a 10-es listára, az 0 pontot kap, így beleszámítana az átlagba! Szerintem így fair, bát kicsit körülményesebb lesz összesíteni, de így kapnánk pontosabb képet!
0
2009. február 2., hétfő 11:19
Sok lenne a holtvereseny szerintem!
0
2009. február 2., hétfő 10:56
Ez a 2008 legjobb filmjei lista inkább arról szól, hogy ki melyik filmet látta a mozikban. Ebből is látszik, hogy a legtöbben A sötét lovagot látták idén. De ez nem jelent semmit!
A következő évre lenne egy javaslatom a szavazósdit illetően. Mi lenne ha úgy csinálnánk, hogy következő évben mindenki ugyanígy megírja a tizes listáját, a pontozás ugyanígy lenne (1. 10 pont, stb.) DE! A pontokat nem összeadnánk, hanem átlagolnánk! Matematikailag ez nem lenne nagy feladat, excelben kivitelezhető könnyen. Ez csak egy ötlet. De valamilyen szinten a lista is másképp alakulna és legalább látható lenne, hogy melyek valóban a legjobb filmek. Bár így születhetne sok 10 pontos film, de erre meg azt találtam ki, hogy egy filmnek min. 5 szavazatra lenne szüksége ahhoz, hogy bekerüljön a listába.
Mit szóltok hozzá? Vagy nagyon hülye ötlet?
0
2009. február 2., hétfő 10:10
Kedves Angelus,
A látványfilmek kategoriát, hogy értetted? A vérző olaj, Nem vénnek való vidék vagy az Erőszakik szerintem messze nem azok. De például a látványos Sötét lovagnak is nagyon jó története volt, de még így sem az év filmje, számomra.........
0
2009. február 1., vasárnap 16:45
A kedvenceim(Juno,Út a vadonba) alaposan leszerepeltek...
A Sötét lovag,mint az év filmje?A Batman,kezdödikre még rábólintottam volna,de erre...
Persze végül is mindegy,csak egy szavazás volt.
0
2009. február 1., vasárnap 16:28
Az én kedvencem is az, háromszor láttam moziban. Országos szinten is a Mamma mia! tarolt a pénztáraknál, aminek nagyon örülök!
most posts by TM
0
2009. február 1., vasárnap 16:24
Szerintem viszonylag reális a lista. Azon, hogy főleg a mainstream blockbusterek taroltak, nem kell csodálkozni, a kisebb produkciók jó szereplésének meg egyenes örülni kell. Örvendetes, hogy az olyan "réteg"filmek, mint pl. a Once is igen előkelő helyeket csíptek meg. Ráadásul megismerhettük egymás kedvenc 2008-as filmjeit, esetleg meg is néztük a mások által ajánlott alkotásokat. Mert bár a szavazók érdeklődési köre olykor igen eltérő, bátran állíthatom hogy az Xpress fórumozók filmes ízlése általánosságában igen remek, mondhatni kifinomult!
0
2009. február 1., vasárnap 11:13
Látszik, hogy a látványfilmek viszik a prímet. Érdekes, hogy ebből a 10-ből nekem csak egy tetszett, a Wall-E :) (van, amit még láttam, de nem tetszett, a többi meg nem is érdekel pl. Batman) amiket pedig szerettem, azok mind a középmezőnyben, vagy leghátul kullognak. :)
0
2009. február 1., vasárnap 10:51
Én pedig köszönöm a dicséretet.:)
0
2009. január 31., szombat 22:34
"Az Ádám almái, és a Once szinte a lista végéről küzdötték fel magukat szép lassan a Top 10 közelébe."

Hát az Ádám almái felküzdésének, szerintem Rainbow ajánlásának is nagyon nagy szerepe volt (én legalábbis őmiatta néztem meg a filmet és nem csalódtam). A Once-t még nem láttam de találkoztam már a kiadvánnyal (a borítón a főszereplőt mindig Hugh Laurie-nak nézem :P ) Ha nem a TDK nyerte volna a szavazást akkor lett volna nagy meglepetés. Az én idei kedvenc filmem a Mamma mia (ez van, nekem bejött a film) sajnos nem került be a top10-be, de túl fogom élni. Tetszett a játék én először szavaztam, remélem lesz jövőre is!

köszi Dylan a játékot!
0
2009. január 31., szombat 22:15
Mindenesetre köszi Dylan, hogy ismét felvállaltad ezt a feladatot.. Ez már a Te kereszted lesz, azt ugye tudod?  :-)

S bár ezt a listát most nem érzem magaménak, a TDK sikere az első perctől borítékolható volt. (igazából a második helyért ment a verseny)

Jövőre ugyanitt!
0
2009. január 31., szombat 21:35
Idén is izgalmas volt összesítgetni a szavazatokat. Az első három helyzett, már az első két szavazat után megvolt. Ezt követően egy film sem tudott bekerülni a Top 3-ba. Igen, a The Dark Knight torony magasan vezet, óriási fölénnyel, amire még nem volt példa az utóbbi három éveben. Ez talán annak köszönhető, hogy kritikailag is igen elismert film, és boxoffice szempontból sem akadt párja 2008-ban. Lényegében a Titanic után a második legtöbb bevételt elért film lett, ami talán a Heath Ledger effektusnak is betudható. A Tropic Thunder 3. helyezésést nem igazán értem, talán azért mert még nem láttam a filmet... :) A Wall-E 2008 legnépszerűbb animációs filmje, ezzel szerintem sokan egyetértenek, végig a 4-6. hely között mozgozz az összesítés során. Az In Bruges és a No Country For Old Men, már nem olyan hatalmas boxoffice bajnokok, amiből az előbbi volt szerintem az idei év legváratlanabb pozitív csalódása. Aki még nem látta pótolja! Szépen menetelt felfelé a listán, majd végig a Coen tesók egyik legjobb filmjével cserélgetett helyett, végül megszerezve egy magabiztos 5. helyezést! Az Indy 4 és a John Rambo, régi legendás karakterek idei visszatérése szerintem nem volt rossz, de én nem raktam volna be a Top 10-es listámba. Annál jobban örülök viszont a Cloverfield, és a There Will Be Blood Top 10-es helyezésének, mert ezek nálam is előkelő helyen szerepelnek. A Cloverfield, végig a Ramboval vetekedve tartotta meg a 8. helyét, míg a There Will Be Blood az útolsó pillanatban került be a Top 10-be, épp hogy kiszorítva az alatta tömörülő 11-14. helyezettet. A 11.-20. helyezettek majd mindegyik volt a Top 10-ben is egy rövid időre, elég nagy volt a holtvereseny a lista ezen részén, végül így alakult. Az Ádám almái, és a Once szinte a lista végéről küzdötték fel magukat szép lassan a Top 10 közelébe. A többi helyezés pedig önmagáért beszél.

Lehet vitatkozni róla. Az Xpress fórumozói szerint ezek voltak 2008-ban a legnépszerűbb filmek!

0
2009. január 31., szombat 21:14
XPRESS TOP 10 - 2008

1.) Batman - The Dark Knight - /A sötét lovag/ (443 pont)
2.) Iron Man - /Vasember/ (205 pont)
3.) Tropic Thunder - /Trópusi vihar/ (173 pont)
4.) Wall-E  - /Wall-E/ (170 pont)
5.) In Bruges  - /Erőszakik/ (156 pont)
6.) No Country For Old Men  - /Nem vénnek való vidék/ (128 pont)
7.) Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull  - /Indiana Jones és a kristálykoponya királysága/ (125 pont)
8.) Cloverfield  - /Cloverfield/ (94 pont)
9.) John Rambo  - /John Rambo/ (88 pont)
10.) There Will Be Blood  - /Vérző olaj/ (85 pont)
0