Keresés

2008 - A 10 legjobb film

2009. január 30., péntek 19:11
Rendben a Slumdog nélküli listádat veszem figyelembe.

Jason Todd listáján két film "lóg ki a sorból" de mivel a Wrestler-re már úgyis érkezett egy szavazat, ezért már nem veszem figyelmen kívül a listáját.

Jövőre már minden egyértelműbb lesz ígérem! :)
0
2009. január 30., péntek 10:05
Hát ez valami csodálatos.

""Hogy az adott filmek megfelelnek e az adott feltételeknek, azt majd ellenőrzöm. Ha valaki listájában "oda nem illő" film akadna, akkor felhívom rá a figyelmét, és módosíthatja.""

Ilyen oda nem illő filmekre figyelmeztettél és ezért kértem például én a törlést.
Sosem sértődnék meg idegenekre.
Ez a dolgod, valami játék (ceremónia) mester vagy ha jól értettem.
A leírásod alapján jövőre vagyis idén lesz az én játékom.
Idén ezek szerint figyelembe veheted a Slumdog nélküli listámat.

Üdv.
0
2009. január 30., péntek 8:44
Holnap zárul a szavazás!

Nem vagyok biztos benne hogy az este 6-7 órai eredményhírdetésre haza tudok érni, de majd igyekszem!

0
2009. január 27., kedd 15:27
Na erről beszélek... :) Ha valamelyik kategóriát kizárom, mindjárt jönnek a sértődött, "akkor a listámat törölheted kezdetű beszólások." Ha meg 2-3 listát kéne írni, akkor sokan lusták lennének ezt megtenni... Egyébként nem rossz ötlet.

De idén szerintem már nem fogja közel 60 ember átírni a listáját. Jövőre viszont mindenképpen a többlistás megoldást fogom csinálni. Kb. így:

- Top 10 magyarországon hivatalosan moziban bemutatott filmek. A lista mehet mondjuk a port.hu alapján... Ebbe nem tartozhatnának bele a fesztiválbemutatók, mert az nagyon kevés embernek van esélye látni...

- Top 10 magyarországi CSAK DVD-n megjelent filmek, amiknek nem volt hazai mozibemutatójuk, és 2005-nél nem régebbiek. Én fogom átnyálazni az xpresst, és írok egy listát amiből lehet válogatni... (Már hallom is a kifogásokat, hogy a Halálos halál 7. ami csak a Tesco turkálókban lelhető fel, és nem az xpress-en, az miért van kirekesztve... :)))

- Top 10 fesztiválfilmek, és itthon hivatalosan be nem mutatott filmek... Ide mehetnek az olyanok mint a Heima, a Slumdog, meg amikről még senki csak nem is hallott. Erről nem lesz lista. Ami nem fér bele az előbbi két kategóriába, és 2005-nél nem régebbi. Mert ellenben már semmi köze nem lenne 2009-hez...

- Ezen túl meg mindenki írhat még ha akar egy olyan listát ami olyan filmekből áll, aminek semmi köze 2009-hez... Oda mehet minden klasszikus... :)

Ennyi. Ezen túl meg idén minden marad úgy ahogy volt.
0
2009. január 27., kedd 12:51
Bár ez évben nem láttam túl sok új filmet és sok engem érdeklő film még biztosan módosíthatná ezt a listát, de jelenleg:

1. A sötét lovag
2. Wall-E
3. Börtönvonat Yumába
4. Az ajánlat
5. Once - Egyszer
6. Jesse James meggyilkolása...
7. Gyilkos ígéretek
8. Iron Man
9. Indiana Jones  és a Kristálykoponya királysága
10. Amerikai gengszter

Ami nagy csalódás volt: Mamma Mia. Szeretem a zenés műfajt, szeretem az Abba zenéjét is, a filmben játszó színészeket is kedvelem, meg Görögországot is, és mégis számomra ez a film úgy rossz, ahogy van.
0
2009. január 27., kedd 10:33
Én is modositanám a listámat:

1 A VASEMBER
2 Nem vénnek való vidék
3 Batman: A Sötét Lovag
4 Wanted
5 Indiana Jones 4
6 John Rambo
7 Trópusi vihar
8 Az esemény
9 Sweeney Todd
10 A köd
0
2009. január 27., kedd 10:15
Idén inkább a "popcorn" vonzott a moziba. A tartalmasabb filmek terén régi elmaradásaimat pótoltam. Az utóbbi időben jobban vonzanak a régebbi filmek, így olyan klasszikusokkal találkoztam először, s lettek rám nagy hatással, mint a Derszu Uzala, Az aranypolgár, A nagy ábránd, Egy férfi és egy nő, Őszi szonáta
s sorolhatnám még.

A nagy elvárást számomra az a négy mozihős jelentette, akik utoljára  89-ben szálltak harcba egyazon évben a mozinézők kegyeiért, vagyis név szerint John, James, Henry és Bruce. Közülük egyedül James okozott némi csalódást, azzal,
hogy talán az MI6 védelme érdekében a Quantum figyelmét Jasonra terelte.

Az én TOP 10-em:

1. Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága
Bárki bármit mond, nálam az öreg régész a befutó. Évek óta nem volt film ami többszöri megnézésre is bevonzott volna a moziba. Jonesnak ez háromszor is sikerült. Ráadásul a harmadik alkalom lett a leghangulatosabb. Balatonlellei kertmozi, telihold a vászon felett, oldalt futónövény, fejemen szalmakalap :)
Számomra hozta a régi filmek hangulatát és színvonalát. Én hiszek benne, ha pl  92-ben készül ugyanez a film, akkor már más lenne a megítélése. Aki akkor 10 évesen látta volna az most már 30-at tapossa...

2. Nem vénnek való vidék
Coenek mesterműve. Lassú tempójú, feszült hangulat. Bardem zseniális játéka. Hannibál 91-es ámokfutása óta nem szartam így figurától.

3. John Rambo
Sly nagyszerű visszatérése, egy brutális mészárszék. A legfontosabb számomra mégis a nosztalgia hangulat, amiben nagy szerepe van a zenének, Gáti Oszkárnak és Bozai Józsefnek. Lehet sokaknak ezek apró momentumok, én viszont örülök ezeknek, mert nélkülük szerintem kevesebb lenne.

4. A sötét lovag
A sötét ló :) 2008-ban az év és minden idők top listáin a legtöbb zavart okozó mű. Nálam egyik toplistán sem tört az élre. Már a Batman filmek közül is van kettő, mely nálam megelőzi. A film erényeit nem kívánom firtatni, hisz nálam is majdnem dobogós. Ami hiányzott: Gothem City, Elfman, hangulat. Valószínűleg sosem fekszem ki már a Burton-ös Batman-ek okozta elvárásokat. Inkább éreztem most, hogy egy farsangkor játszódó szemtől szembent látok, mint Batman filmet, de ez legyen az én bajom. Ledgerért meg szorítok az Oscaron.

5. Valami Amerika 2.
Tudunk jó filmet csinálni. Tudunk jó folytatást csinálni. Nálam egyenértékű az előddel.

6. Ausztrália
Végre egy régi vágású kalandmozi. Picit Volt egyszer az elfújta a szél, de én ezt erénynek veszem. Az elején furán hatottak e műfajban a Luhrmann-ra jellemző stílusjegyek, de szerencsére ezt hamar elhagyta, vagy csak a mozi varázsolt el, s nem törődtem vele.

7. A vasember
Remek képregényfilm. Robert Downey Jr. brillírozik a szerepben. Történetileg, technikailag is rendben volt.

8. Vérző olaj
Daniel Day-Lewis zseniális magánszáma, egyedi stílus és hangulat. Jó helyre került az Oscar.

9. Vágy és vezeklés
Csak kulcsszavakban: James McAvoy, Briony, Dario Marianelli, írógép, Dunquerk, Vanessa Redgrave, végkifejlet.

10. Mamma Mia!
Ugyan nem is akartam, de nem is tudnám nem szeretni. Meryl Streep tőle szokatlan szerepben is meggyőző. És
Brosnan-t is komáztam, ahogy ex ügynökként trillázta, hogy SOS :)
0
2009. január 26., hétfő 20:44
Valóban írták már, csak nem olvastam lefele. :O
0
2009. január 26., hétfő 19:32
Az ezt megelőző félóra legeredetibb ötlete. :)
most posts by TM
0
2009. január 26., hétfő 17:27
Szerintem idén fusson most már a meglévő szabályokkal, a Top Film úgysem változna. :)

Jövőre pedig "régi-új" szabályokkal.
Egy lista a csak az adott évben a mozikban bemutatott filmekből.
Egy bővített lista, hozzájönne még a fesztiválokon bemutatott filmek és a csak dvd-n megjelent filmek.
Így mindenki szíve szerint készíthetne toplistát.
0
2009. január 26., hétfő 16:59
Én 12/29/2008 9:31:33 PM-kor közöltem egy listát, a 138. hozzászólás volt. Úgy látom, talán csak a Heima lóg ki a sorból, de úgy tudom, hogy azt a tavalyi Titanic filmfesztiválon bemutatták, szóval, elvileg érvényes, ugye? :)
0
2009. január 26., hétfő 16:50
Dylan, gyerünk, állj neki, és tolj 2 listát nekünk! :DDDD Úgyis ráérsz! :DDDD
0
2009. január 26., hétfő 16:42
Egy listának vagy kettőnek én is örülnék, amiből lehet választani.
0
2009. január 26., hétfő 16:40
éééééés kézrázás.:)))
0
2009. január 26., hétfő 16:38
Ugyanakkor írtuk, nem is láttam még a te beírásod, de szinte ugyanaz! :)))
0
2009. január 26., hétfő 16:38
Így van, meg kellett volna adni egy listát, amiből választani lehet, és akkor nem lenne sértődés, visszavonás, ilyenek.... de még mindig nem késő, és akkor lehetne tényleg 2 lista: 1. 2008-ban Mo-n moziban bemutatott filmek, 2. 2008-ban Mo-n DVD-n megjelent filmek.
A 2 között lehet átfedés természetesen, de mindjárt tisztább a kép! (ráadásul egyértelmű!)
Szerintem érdemes meggondolni!
0
2009. január 26., hétfő 16:37
Idén év végén érdemes lenne kategóriánként meghírdetni a versenyt, már amennyire ez verseny. Igaz, akkor nem lenne egy totemállat film, amit ki lehet majd kiáltani abszolút győztesnek, de sokkal reálisabb lenne a kép. Lehete DVD-megjelenések kategóriája, mozibemutatók kategóriája és akár itthon még be nem mutatott filmek kategóriája is.  Nyilván lenne átfedés az első kettőben, de akkor lehetne kitételt tenni, hogy például ami megjelent DVD-n is már, azt abban a kategóriában kellene jelölni.
0
2009. január 26., hétfő 16:32
:) Akkor jó. Szerintem nagyon szuper lett és érdeklődve várom a trilógia második részét.
0
2009. január 26., hétfő 16:14
Szintén Dylan-től kérdezem.
Szombatig még lehet rittyenteni populárisabb listát?
0
2009. január 26., hétfő 16:13
*tiedben
0
2009. január 26., hétfő 16:12
Viszont ha már így alakult, senkinek se menjen el a péterkéje, maradhatna mégis az eredeti összevissza koncepció, s jövőre kellene időben lefixálni a határokat.
most posts by TM
0
2009. január 26., hétfő 16:11
Igen, végigmozsoláztam a listákat. Ráleltem a tieden is. :)
0
2009. január 26., hétfő 16:07
Korábban, 2005-ben a dvd megjelenés-szavazásnak is volt topikja "a 10 legjobb dvd" címmel. Ezt a hagyományt kellene követni a dvd esetében (hazai kiadások játszhatnának), míg a mozibemutatók egy másik kasztban versenghetnének. Így a kettő összeömlesztve - kiegészítve a külföldről behozott, kint látott, kinti bemutató/megjelenés alapján letöltött filmekkel - annyira egy semmihez nem fogható végeredményt fog hozni, hogy ha nagyon sarkítani akarnám, azt mondom, hogy kár a beleölt energiáért. De mégegyszer, mint játék és össznépi megmozgató tevékenység jópofa, csak egy füst alatt már lehetne jobban is csinálni.
most posts by TM
0
2009. január 26., hétfő 16:04
Kedves Dylan!
Megkérhetnélek, hogy a listámat töröld az összesítésedből.
0
2009. január 26., hétfő 15:58
Az én listámon is szerepel. :)
0