Keresés

Amerikai história X (DVD)

2009. április 14., kedd 17:03
:-)))))))))
0
2009. április 11., szombat 1:05
Nagyszerű, hogy bármilyen formában (borító/tok/külsőségek/extrák) is, de megjelenik végre Magyarországon. Azt azért valahol reméltem, hogy a kimaradt jelenetek rajta lesznek a lemezen, esetleg a "rendezői" záró képsorral együtt, hiszen az eddig is több vitát generált, mivel meglehetősen átértelmezhetővé teszi a film végső mondanivalóját, ezért több pluszt jelentene, mint általában. Egyszóval igazán kíváncsi lettem volna rá és gondolom elférne még a DVD-n, bár tudom ez leginkább a gyártó stúdión, nem a hazai kiadón múlik. De az is jó, hogy legalább, ahogy lehet, kiadásra kerül itthon a film DVD-n.
0
2009. április 11., szombat 1:00
Pamela Andersont is csak a szögesdrótos tetoválásért szeretjük.:)))
0
2009. április 10., péntek 20:12
Más a vallásuk. :)
0
2009. április 10., péntek 20:03
Tudtommal igen. Bezzeg az ő fotójára Paint-telt horogkereszt senkit nem zavart Izraelben :)
0
2009. április 10., péntek 19:59
A mostani pápa is benne volt,nem? :)
0
2009. április 10., péntek 19:33
Plusz ha melléveszed, hogy Nils echte árja is, hát...csoda, hogy a Mazsihisz nem lendült még akcióba. Lehet, hogy azt várják, Nils mikor lép be egy Hitlerjugend-szerű társaságba.
0
2009. április 10., péntek 19:27
Háhá, ez korrekt volt :)
0
2009. április 10., péntek 18:48
:D
0
2009. április 10., péntek 18:45
Phű, ha már itt tartok, engedtessék meg ez a kis vicc, így a húsvétra való tekintettel.

Húsvét közeledtével elmegy a zsidó felesége a henteshez.
Rögtön rámutat a legnagyobb sonkára.
- Azt a HALAT kérem!
- De, asszonyom az sonka! feleli a hentes.
- Na ide figyeljen! Engem nem érdekel, hogyan becézi azt a HALAT, de tegye gyorsan a kosaramba.

:)
0
2009. április 10., péntek 18:44
Sziasztok, arra van valami esély, hogy a Blu-ray változat megjelenjen nálunk is?
0
2009. április 10., péntek 18:41
A vita kapcsán legalább megtudtuk miért is késett olyan sokat ez a film.
A gyártónak túl nagy fejtörést okozott a borító képe.
Akkora dilemát, mint zsidónak az ingyen disznóhús. :))
0
2009. április 10., péntek 18:16
A This is England egy nagyon jó film. Érdemes megnézni.
0
2009. április 10., péntek 18:12
Mittomén, amúgy annyira nem hülyeség, mert igen népszerű a Kígyók..., Amerikában sokkal nagyobb siker volt, mint nálunk, külön videoklip, satöbbi, én simán el tudom képzelni, hogy odaát rövid idő alatt tényleg kultuszfilm lett.
0
2009. április 10., péntek 18:10
Ok.Meghajlok érveid előtt.:)
Ki volt az a balga?
0
2009. április 10., péntek 18:09
Simán nevezheted annak. Inkább, mint a Kígyók a fedélzeten-t. :)
0
2009. április 10., péntek 18:06
Azért nem merném kultuszfilmnek nevezni,de kinek a pap kinek a papné....
0
2009. április 10., péntek 18:06
:))
0
2009. április 10., péntek 18:04
Mert az SS-betűpár némelyekben kellemetlen assziciációt, kirekesztettség-érzetet, félelmet kelthet. :)
0
2009. április 10., péntek 17:59
Most tényleg egy irdatlanul régen várt kultuszfilm megjelenése kapcsán azon megy a vita, hogy a borítón miért nincs horogkereszt a főszereplő mellkasán? Jesszus :) Az miért nem zavart senkit, hogy a Nils Holgersson dvd kiadásain (1-2.rész) egy s-sel volt írva a HolgerSSon? Engem speciel az sokkal jobban zavart. :D
0
2009. április 10., péntek 17:53
Bár nem feltétlenül punk film,de a Sid és Nancy szerintem kurva jó kis film lett.
Erre a filmre visszatérve pedig nem a rasszizmust és az antiszemitizmust kell keresni hiszen ez pont egy liberális másság elfogadását hírdető film.A kopaszok itt buták,agresszívek a feketék szegény elnyomott nép.Nem is kell másra számítani hisz Tony Kaye egyik segítője /"tanácsadója"/ az irodalmi Nobel díjas Derek Walcott volt.Az pedig hogy a feketék utálják a fehéreket elfogadott.Tehát feleslegessé is válik a horogkereszt ebben az esetben,hisz ez a film azt mutatja be hogy fogadjuk el a másságot.Csak Vinyard is más volt a többiekhez képest,azt miért nem lehet elfogadni?
Mert az a bevett normák ellen van.Tehát ez a fene nagy szabadság igazából nem is ér semmit?
0
2009. április 10., péntek 17:04
A lényeg, hogy a szögesdrót rajta maradt a karján. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. április 10., péntek 16:48
Az ilyen cenzúrázásokat én se szeretem, de főleg azért nem mert nincs logika abban ahogy csinálják.

Például Eddie Murphy Két túsz között c. filmjét le kell szinkronizálni a Baszd meg-ek miatt, de a Tibor vagyok, de hódítani akarok c. filmben persze benne maradhatnak a káromkodások. Hisz attól "cool" a magyar film.

Ennél a filmnél meg (ahogy többen írták) legalább úgy csinálták volna meg a cenzúrát, hogy ne legyen feltünő. Másik kép stb.
0
2009. április 10., péntek 15:42
Egyébként, hogy a film témájáról is essen szó, én még nem láttam igazán telitalálat skinheades filmet. Valahogy mindegyik vagy félrecsúszik, vagy hiteltelen, vagy ítélkezik, vagy nagyobb dolgokról akar beszélni, mint a skinhead-kultúra bemutatásáról.
Talán a legérdekesebb és hitelesebb a Führer X című német film volt, amit láttam, ami a rendszerváltás környéki időkről szól az NDK-ban, a politikai bebörtönzésekről és az ez által kiváltott ideológiai szélre tolódásról. A vége ennek is a kötelező sablon, de ebben legalább hiteles, élő karakterek voltak.
A Romper stompernek szerintem csak az első fele érdekes, ami egy éles (talán: kiszínezett) képet fest le a skinheadekről, de a szerelmi tragédia, amibe kifut a vége, már erőltetett. Az a film inkább azért kedvenc, mert az első ilyen témájú volt, amit láttam, mint azért, mert jó.
Láttam még az angol I.D. (Személyazzonosság) című filmet, ami úgy emlékszem, tetszett, de már nagyon rég volt, szívesen újranézném.
Meg pár éve Titanicon láttam a 17 év alkohol (ha jól emlékszem) c. filmet, amiben az a srác főszerepelt, aki a Trainspottingban Tommy volt, de az se nagyon maradt meg bennem.
Amire nagyon kíváncsi lennék, az a This is England, de úgy néz ki, arra hiába várok.

Tudtok ajánlani filmeket a témában? Vagy pl. ki tud jó punkfilmet ajánlani?
0
2009. április 10., péntek 15:34
Pont azt mondtam, hogy nem a magyar piacnak butították le, hanem szinte mindenhol így jelent meg, de még a legextrább Blu-ray változat is mindössze 3 kimaradt jelenetet és egy előzetest tartalmaz. A borító is a nemzetközi változatok egyike, amit a New Line készített. Ami ebben a kiadásban a magyar piachoz igazított, az csupán az ára.
0