Egyébként, hogy a film témájáról is essen szó, én még nem láttam igazán telitalálat skinheades filmet. Valahogy mindegyik vagy félrecsúszik, vagy hiteltelen, vagy ítélkezik, vagy nagyobb dolgokról akar beszélni, mint a skinhead-kultúra bemutatásáról.
Talán a legérdekesebb és hitelesebb a Führer X című német film volt, amit láttam, ami a rendszerváltás környéki időkről szól az NDK-ban, a politikai bebörtönzésekről és az ez által kiváltott ideológiai szélre tolódásról. A vége ennek is a kötelező sablon, de ebben legalább hiteles, élő karakterek voltak.
A Romper stompernek szerintem csak az első fele érdekes, ami egy éles (talán: kiszínezett) képet fest le a skinheadekről, de a szerelmi tragédia, amibe kifut a vége, már erőltetett. Az a film inkább azért kedvenc, mert az első ilyen témájú volt, amit láttam, mint azért, mert jó.
Láttam még az angol I.D. (Személyazzonosság) című filmet, ami úgy emlékszem, tetszett, de már nagyon rég volt, szívesen újranézném.
Meg pár éve Titanicon láttam a 17 év alkohol (ha jól emlékszem) c. filmet, amiben az a srác főszerepelt, aki a Trainspottingban Tommy volt, de az se nagyon maradt meg bennem.
Amire nagyon kíváncsi lennék, az a This is England, de úgy néz ki, arra hiába várok.
Tudtok ajánlani filmeket a témában? Vagy pl. ki tud jó punkfilmet ajánlani?