Keresés

Amerikai história X (DVD)

2009. április 10., péntek 15:26
Inkább nem mondok semmit, Xpress.hu...

Jó a magyarnak az extrák nélküli, elbaxott borítós, fapados kiadvány 2790.- ért. Akinek kell, így is meg fogja venni. Elvégre maradj csendben magyar, örülj, hogy ez is van!
0
2009. április 10., péntek 15:01
Az ilyen álságos elhallgatást, nem mutatást, beszariságból való meghamisítást és retusálást én sem bírom (amellett, hogy károsnak és veszélyesnek is tartom a mindennapi gyakorlatba való ültetését), de szerintem ezzel még mellé is lő a kiadó: a "tiltott" cucc mindig jobban fogy, a nácizmusból pedig olyan okkult, sátáni misztikumot faragtak az utóbbi időkre, hogy szerintem érdeklődésből sokan megvennék a horogkereszt miatt olyanok is, akik amúgy nem is ismerik a sztorit.

Mondjuk engem ránézésre nem zavar, csak ha belegondolok az indokokba, azt tartom álságosnak, hipokritának.
0
2009. április 10., péntek 14:09
Vagy a szivárványos zászlóig és a szabadmadarakig... mert hülyék mindenhol vannak, ugye...

De ez a film éppúgy szól arról is, hogy bizonyos problémákat nem szabad túl sokáig szőnyeg alá söpörni, lelki kényelemből félrefordulni, tagadni a létezésüket vagy a jelentőségüket. A múlt tagadása (és ez a film minden jelképével és képkockájával együtt már a múlt része) éppúgy a hülyeség egyik, nagyon veszélyes tünete.

0
2009. április 10., péntek 13:58
Jogos :D
0
2009. április 10., péntek 13:52
Tegyük hozzá, hozzá, hogy a horogkereszt nem véletlen van ott ahol van (szíve felöli oldalon) és teszi oda a kezét, mintegy egyszerre a szívére és a horogkeresztre. Ez jelképezi az elhivatottságát (spolier) ami a film egy bizonyos pontján változik. (spoiler vége). Szóval így horogkereszt nélkül nekem is fura, így olyan jelentésnélküli lett ez a beállás.
0
2009. április 10., péntek 13:50
A következő lépés az lesz, hogy a vegák miatt nem lehet majd sugározni a Szányát vagy combját c. filmet:).
0
2009. április 10., péntek 13:44
Oké, akkor a filmben is szedjük le Norton melkasáról a tetkót.

Erről a South Parknak az a része jut eszembe, amikor a karácsonyi ünnepséget csinálják s mivel szinte mindenkinek van vmi, ami bántja benne a szemét a végén az egész műsor elveszti mondanivalóját, jelentőségét, mert kikerül belőle a karácsonyfától fogva minden.

A film tényleg nem a nácizmusról szól, de a főszereplő mellkasán akkor is ott volt egy tetoválás, ami most meg nincs a borítón. S habár odakint is volt ilyen plakát, az nem mentség, azt sem kellett volna elkészíteni. Ha már annyira nem akarják, hogy látszon egy jelkép a képen, mely egyeseket bánthat, akkor legyen más a szög vagy legyen benne csak a feje pl.

Szerintem ez így gáz s ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. No de sebaj, otthon meglesz végre eredetiben a film, a borítót meg majd szépen kijavítom magamnak, hogy hasonlítson is kicsit ahhoz az eredeti művészi koncepcióhoz, amellyel annak idején a sminkesek kialakították a főszereplő megjelenését, hogy az meghökkentse, sőt esetleg megbotránkoztassa a nézőt.

Tök mellékesen megjegyezném, hogy a főszereplő jellemfejlődése során több jelenetben is direkte szerepel, a kamera fókuszpontjában van a hiányolt tetoválás.
0
2009. április 10., péntek 13:20
Majd szólok a kiadónak, hogy készítsenek liberális, konzervatív, érzékeny és neonáci, holocaust-túlélőknek és gárdatagoknak szóló alternatív borítókat.
A New Line szerintem azért nem erőlteti a horogkeresztet, mert a film nem a fasizmusról, a nácikról vagy a fajgyűlöletről szól, hanem az emberi butaságról, amihez minden oldalon találunk passzoló jelképet, a horogkereszttől a vörös csillagon át egészen a sarló és kalapácsig, vagy a fogaskerékig.
0
2009. április 10., péntek 13:19
Rengeteg Warner-filmhez, mely kezdetben feliratosan, később szinkronizálva, de mindkétszer fapadosan jelent meg, szívesen nézegettem volna extrákat, úgyhogy megértelek.
Másrészt én sem szeretem, ha belenyúlkálnak a borítóba (Cinetel), úgyhogy ezt is megértem, de ennél az esetnél azt mondom, mivel külföldön is létezett retusált változat, mégsem olcsó, sufniszagú photoshopolás történt (ami a halálom).
0
2009. április 10., péntek 13:13
rendben, én megelégszem csak a filmmel is.
Nálam a borítóval van gond. ha már leakarják hagyni a keresztet akkor tegyen olyan fotót amin nem is kell, hogy látszódjon.
0
2009. április 10., péntek 13:12
tessék, amerikában is kétféle plakát futott.
0
2009. április 10., péntek 13:09
Az, hogy egyetlen, eddig megjelent külföldi kiadásra sem sikerült kimaradt jeleneteknél és a film előzetesénél többet felrakni, számomra arra enged következtetni, hogy egyszerűen nem létezik több anyag.
0
2009. április 10., péntek 12:59
"pénzből befolyó pénznem" :)) hülye vagyok.
jav:de a kiadásból befolyó pénz meg nem.
0
2009. április 10., péntek 12:57
Akik ismernek tudják nem szoktam sírni fémdobozért, digipakkért, extrákért.
Extrát azért érdemelt volna, mert ha elolvadod a korabeli cikkeket, sok kavarás volt a rendezői koncepcióval és a dvdextrán is a múltkor eléggé sokféleképpen értelmeztük a filmet.
A horogkereszthiánnyal nem az a baj, hogy egyáltalán nincs, hanem nincs ott ahol lenni kéne. A liberalizmus jegyében le van retusálva, míg a vöröscsillagot a minap engedélyezte a bíróság. A Romperen ott van, tehát vagy beszariak vagy büdös nekik, de pénzből befolyó pénznem.
Az, hogy a külföldi kiadások borítóján nincs, nem érv, mert más a beállítás.

0
2009. április 10., péntek 12:55
ami a borítót illeti, a NEW LINE igazi "control freak" ebből a szempontból: mindent bekérnek, mindent elbírálnak, a feltüntetett szövegekben, tartalmakban nem lehet eltérés az eredetihez képest. ha az adott filmet egy biharbasznádi zugkritikus méltatja, akkor az ő nevét kell feltüntetni, s nem ebertét, stb. minden bizonnyal ők döntöttek úgy, hogy erről a borítóról le fog maradni a horogkereszt - pedig nálunk jobban vinnék emiatt.
0
2009. április 10., péntek 12:49
Pontosan. Nem értem miért kell nyafogni előre mindenféle baromság miatt. Örüljünk hogy végre megjelenik, a film a lényeg.
0
2009. április 10., péntek 12:38
Tudtommal azok az "extrákkal felvértezett" változatok összesen három kimaradt jelenetet tartalmaztak kb. 6 perc hosszúságban és egy előzetest. A nemrég Amerikában megjelent BD-változat is ilyen "gazdag" extrákban.
0
2009. április 10., péntek 12:19
Kérdezni sem szabad? Nem értem, ebben mi ebben a hülyeség. Lexarom a borítót, de ha külföldön extrákkal felvértezve jelent meg, akkor itt nálunk miért nem úgy jelenik meg?
Az sem érdekel, ha nem digi, meg nem steel-book, meg nem főz kávét.
De az extrák azért elvárhatóak! Te lehet megvagy extrák nélkül, de jópár ember szerintem simán elviselte volna...
0
2009. április 10., péntek 12:15
Meg lesz véve, de a Romper borítóján ott a kereszt.

Előkerül otthon az alkoholos filc vagy elviszem egy tetováló szalonba. :))
0
2009. április 10., péntek 12:13
Nagyon örülök, hogy megjelenik :) Nem érdekel a borító hiányossága, vagy az extra mentesség, a film kárpótol.
0
2009. április 10., péntek 11:59
Félreértés ne essék, örülök, hogy jön a film végre s különösebben nem érdekel, hogy nem digi, nincs extra lemez, meg ilyenek, bár örülnék neki. Csakhát vhogy magának a filmnek a megcsúfolását látom abban, amikor vmiféle elmeroggyant liberális marhaság miatt pl. pisztoly helyet adóvevő vagy mi kerül utólag a szereplők kezébe (E.T.) vagy pl. vki mellkasáról leradíroznak egy tetoválást, mert az bánthatja pár ember érzékeny lelkét.
No de sebaj, majd kap otthon szép saját borítót, a lényeg, hogy ki lehet dobni végre az írott darabot.
0
2009. április 10., péntek 11:51
a külföldieken sem látom a horogkeresztet úgyhogy biztos azért nem lesz itthon se!

most komolyan megint jön a sok hülyeség???? nincs extra??? nincs extra lemez sem??? szar a borító??? csak műanyag tokos nem digi vagy steel és még slipcase sem???

kajakra néhány ember filmet sem érdemelne!!!!
0
2009. április 10., péntek 11:50
a külföldieken sem látom a horogkeresztet úgyhogy biztos azért nem lesz itthon se!

most komolyan megint jön a sok hülyeség???? nincs extra??? nincs extra lemez sem??? szar a borító??? csak műanyag tokos nem digi vagy steel és még slipcase sem???

kajakra néhány ember filmet sem érdemelne!!!!
0
2009. április 10., péntek 11:29
Így gond lesz a borítóval, kell a horogkereszt, anélkül nem lesz vétel!!

Így ne!

Így:

0
2009. április 10., péntek 11:07
Végre! :-)

De mi ez a csúnya játék a borítóval, hova lett a horogkereszt a mellkasról?
0