Keresés

Twin Peaks - 1. évad (4 DVD)

2006. október 10., kedd 9:58
Részemről egy második évadra vágyom, de nagyon!
0
2006. október 10., kedd 8:56
hmmm... lesz ebből szinkronos, vagy nem?
0
2006. augusztus 11., péntek 14:14
Veled tartok, de csak akkor, ha ezt Twin Peaksben tesszük meg! :-))
0
2006. augusztus 10., csütörtök 2:26
szerintem is tökéletes befejezése egy tökéletes sorozatnak, ami a másod évad közepétől olyan volt mintha már átlépett volna egy láthatatlan küszöböt. eléggé érdekessé vált a cselekmény, hiszen ekkor már nyilvánvalóan magasabb rendű erőkkel álltak szemben cooper-ék. rengeteg ajtó állt az alkotók előtt, de ők inkább választottak egy kevésbé rizikós megoldást: leállították a sorozatot. pedig rengeteg rejtély lakozik még a sötét erdő mélyén. a szappanopera majdnem hogy remek skatulya lenne a sorozatnak, de ennél sokkal bizarabban váltogatta a stílusát. a "hegyi feeling", a meghitt esték a kandalló mellett, a forró kávé, a habókos lakosok, a titokzatos erdők és az angyalarcú audrey nekem is nagyon fog hiányozni. remélem hamarosan kiadják a második évadot is, hogy újra ellátogathassunk twin pekas-be. elhatároztam, hogy egyszer majd - ha kijött a második évad - akkor elmegyek a hegyekbe és egy kis faházban valahol a legelszigeteltebb helyen, teljes csöndben, forró kávé és pite mellett, végignézem a teljes sorozatot, megszakítások nélkül. :) félelmetes lesz! ki tart velem? :)
0
2006. augusztus 9., szerda 23:08
Ja igaz, fordítva is igaz! :-)
0
2006. augusztus 9., szerda 20:01
inkább cuki audrey és szegény öreg faszi, nem? :)
0
2006. augusztus 9., szerda 18:54
SPOILER!!!!!!!!

Ja tényleg... :-) Szegény Audrey is meghalt? És az a cuki öreg faszi is... Ejjj de kár... :-((
0
2006. augusztus 9., szerda 16:42
azért ben horne csak nem halt meg egy kis koccanástól. a tűz jöjj velem! inkább rajongói film. meg tudom érteni azokat, akik tiszta szívből gyűlölik. már eleve az nagy hibája, hogy sok szereplő egyszerűen nem vállalta az újbóli munkát. a mozifilmben megmaradt a feszültség, sőt túlságosan is komorra sikeredett, de kimaradt belőle a humor. pedig forgattak pár jelenetet jack nance-szel is. egyébként ez tipikusan az a film, amit tényleg csak magának készített. bántotta, hogy cannes-ban majdnem meglincselték érte és máshol sem szerették, de nagy szeretettel készítette.
ha lynch nagyon akarta volna folytatni - tehát nem egy el wild at heartot forgatni - simán folytatódhatott volna a sorozot. sajnos a második évad közepén - amikor gyakorlatilag nem szólt bele a dolgokba - túl sok szálra bomlik a történet. ekkor lesz cooperből  flanelinges hülyegyerek, ami lynchnek már nem volt az ínyére. szerencsére azonban ez csak kisebb megingás volt, nem jelentett drasztikus minőségbeli csökkenést, sőt lynch azt mondta, hogy örömmel tért vissza a befejező rész forgatására.
0
2006. augusztus 9., szerda 15:39
Szerintem Audrey és az összes körülötte lévő személy meghalt a robbanásban, feltehetőleg Leo is meghalt, mivel senki sem tudta, hol van, nem is tudják megmenteni. Ugyancsak elhalálozhatott Ben Horn is, mivel megbólintotta a kandallót, ha jól emléxem. De hol van a kis James gyerek? Vajon merre motorozgatott, míg Twin Peaksben zajlottak az események? S vajon hány áldozat vér tapad Cooper-Bob kezéhez? Elég érdekes vég, bár én nem hallottam arról, hogy ezt folytatni akarták volna. Két évvel később az előzmények készültek el, Tűz jöjj velem címmel.
0
2006. augusztus 9., szerda 12:11
szerintem elég egyértelmű, mi történt audreyval. :)
0
2006. augusztus 9., szerda 12:10
már annak tudatában írták meg az utolsó részt, hogy nem lesz folytatás. az abc csütörtök estéről áttette a sorozatot szombat estére, ami megölte a nézettséget. david lynch mindenképpen szerette volna maga dirigálni a befejező részt. szerintem jó kis rész, de szánhattak volna rá 90 percet.
0
2006. augusztus 9., szerda 11:00
Valóban nem ez lett volna a vége, de mivel csökkent a nézetség, nem rendeltek több részt, amit én is nagyon sajnálok. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy folytatódik a történet. :(
0
2006. augusztus 9., szerda 8:03
De jó volt az útolsó rész! :-)

Kíváncsi voltam hogy minden szálat elvarrnak e abból a rengetegből... Hát, szerintem nem sikerült! Ott van pl.: az Audrey szál! Szóval most akkor mi is lesz vele a bank trezorjához kötözve? ÉS MI LESZ LEO-val????? :-)) A többi szál viszonylag normálisan lezáródott asszem... A vörös szobában játszódó zseniális jelenetek, által keltett bizonytalanság, csak a javára válik a befejező epizódnak... A lényeg úgyis benne van az útolsó képben!

Nem tudom hogy valóban hogy történt, de szerintem ezt nem eleve befejező epizódnak készíthették... Túl sok szál van nyitvahagyva... Nem lehet hogy ez csak egy évadzáró epizód volt, és készült volna a folytatás, csak nyáron leállították a sorozatot?

Ja, és hatalmas volt a bankban játszódó jelenet az örgemberrel... :-)))) Akárcsak az amikor az öreg szobapincér színre lép, mikor Cooperre rálőnek... :-)
0
2006. augusztus 9., szerda 1:35
Tragikus véget ért a film. Már nem is emlékeztem, hogy ennyi elvarratlan szál és döbbenetes befejezés zárta a sorozatot. Csak azzal tudnék vígasztalódni, ha év végére kezemben lehetne egy díszdoboz, ami magába foglalná a 30 részt szinkronnal...
0
2006. július 11., kedd 1:12
dearest Winkie! Mi/ki az infoforrásod? Légyen igazad!
0
2006. július 10., hétfő 2:26
ez jó hír. az év megjelenése lehet!
0
2006. július 9., vasárnap 22:15
Gőzerővel készül a Twin Peaks 2.évad-jának DVD kiadása, a képés hang felújításába Lynch-et is bevonták(májusban még az 5.1-et keverték). A legutóbbi meg nem erősített megjelenési dátum USA-ban november 21.
0
2006. július 9., vasárnap 12:21
"David Lynch életműdíjat kap

David Lynch amerikai filmrendezőt életműdíjban részesíti a Velencei filmfesztivál zsűrije - jelentették be Rómában. Az életműért kijáró Arany Oroszlánt a 63. Velencei filmfesztivál keretében, szeptember 6-án nyújtják át az Elefántember és a Düne rendezőjének, az 1990-es cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjasának. Ekkor mutatják be Inland Empire című új filmjét is. A zsűri értékelése szerint David Lynch nagy hatást gyakorolt a jelenkori filmművészetre "látnoki és felkavaró stílusával", amellyel előfutára volt olyan alkotóknak, mint a Coen-testvérek, Jim Jarmusch, Spike Lee és Quentin Tarantino.

David Lynch 1946-ban született Montanában, az 1980-ban készült Elefántember tette először híressé."

(MTI)
0
2006. július 2., vasárnap 13:02
Bazzzeg... Hetek óta a leg izgisebb rész, és pont ezt hagyom ki.... Nem igaz...

Hihetetlen hogy pont most gondoltam arra hogy mégegyszer rákérdezek az epizód tartalmára erre tessék... :-)
0
2006. július 2., vasárnap 12:47
SPOILER!!!Csak nagy vonalakban:Josie találkozott Eckhardt-tal a szállodában. Egy lövés dördült, mire Cooper berontott a szobájukba és látta, hogy Josie lelőtte a fickót. Ezután odaért a seriff is, ráüvöltött a csajra, hogy dobja el a fegyvert. Ezután a lány összeesett,a seriff odaugrott hozzá, megállapította, hogy meghalt. De a lényeg:ebben a pillanatban változott a kép: eltűnt a seriff és a nője, helyette előugrott az ágy mögül Bob és azt mondta: "Hello Coop!Mi történt a halott Josieval?" Ezután ő eltűnt és az ágyon megjelent a táncoló törpe. Asszem így lett vége.
0
2006. június 26., hétfő 22:00
Na, a tegnapi epizód második feléről jól lemaradtam... :-(

Nézte valaki? Mi izgis történt pl.: Josie-val?
0
2006. június 21., szerda 18:27
Tudna valaki képeket beszúrni a díszdobiról? Még mindig a digipack-os verzió kapható?
0
2006. június 17., szombat 22:03
En nekem anno ez a kedvenc sorozatom volt de meg varok ra egy picit mert egy kicit borsosnak talalom az arat!
0
2006. június 9., péntek 0:20
Hi Christa!

Örülök, hogy hölgyet is üdvözölhetünk köreinkben. Épp  akartam kérdezni, hogy vannak-e errefelé lányok is. Nem tudom miért, de valahogy úgy gondoltam, ilyesmit csak erősebb idegzetű srácok néznek. De a lényegre térve: nincs újabb infóm. Bár amit alant láthatsz angolul, az jó hír. Már amennyire értek angolul. Én azért nem rendeltem meg amég a msáodik évadot, mert ilyenkor mindig parázok, hogy esetleg kijön valami extra kiadvány az össes résszel, szinkronnal és akkor ezzel mit csinálok. De ahogy elnézem, ilysemi nem nagyon várható...
0
2006. június 8., csütörtök 16:35
Ezt találtam:

Looks like Region 2 might be seeing Season 2 of Twin Peaks later this year from Paramount. The good news is that since Paramount once again owns the rights to Twin Peaks, and is making season 2 available for Region 2, Region 1 (the US) may also see Twin Peaks Season 2 around the same time or soon after. There s no definite information regarding this but this does seem to the logical conclusion.

Itt:

http://www.twinpeaksgazette.com/tp
0