Keresés

Twin Peaks - 1. évad (4 DVD)

2006. június 7., szerda 22:33
Hello Barna,

reménykeltő cikk, de már 2006 nyár van (bár az időjárás szerint nem egészen...) és semmi nem történt. Tudsz valami új pletykát a második évadról??
0
2006. május 30., kedd 15:30
Márpedig én leírom, úgyhogy aki még nem látta, és nem akarja megtudni hogy mi történt a 21. epizódban, az NE OLVASSA EL EZT A HOZZÁSZÓLÁST, MERT SPOILER!!! LEHET BENNE!!!

(Remélem most jól kihagsúlyoztam, mert múltkor a fejemre koppintottak, hogy nem hiába írtam fel hogy spoiler, mégis észrevették a spoileres infot... :-)

Az első 10 percről én is lemaradtam, de a következő jegyzetet készítettem magamnak az epizód után:

A haditengerészet is nyomozni kezd Bricks (Don S. Davis - fantasztikus!) eltűnésében. Egy felettesétől megtudjuk, hogy ez a Bricks nem akárki... nagymenő pilót volt, és eltűnése óriási jelentőséggel bír... Felettese szerint a hidegháború semmiség volt a jelenleg kialakult helyzethez képest... (Na persze... :-) Megtudjuk hogy az Óriás Coopernek szóló üzenetei, amit egy műhold is fogott, valójában nem a világűrből jöttek, hanem az erdő azon részéből ahol Bricks eltűnt. Cooper rájön hogy annak is fontos jelentősége van, hogy egy baglyot látott közvetlen Bricks eltűnés előtt. Az epizód végén aztán Bricks rejtélyes körülmények között visszatér... (Lehet hogy ő is valami természetfeletti ügyletekben jártas fickó lehet???) Visszatérése után csak ennyit mond: Nincs minden rendben...
Bobby beáll dolgozni Ben Horn-hoz, mint... mittoménmi... Horn, Hank-et figyelteti vele, Bobby le is fotózza Hank, Renault, és Hank volt börtöntársa találkozóját. Audrey rányomul Bobbyra, de csak azért hogy kikémkedje apja, és Bobby piszkos ügyleteit: El is csórja a fotókat, és elviszi Cooper-nek, aki így megtudja hogy Renault visszatért, és valszeg újra az életére tör, és hogy Hank is benne van az ügyben. Le is tartóztatják Hank volt börtöntársát, egy drogügylet miatt, gondolom most infokat akarnak kiszedni belőle, hogy mire készül Renault.
Meghal az az öreg fickó, aki az előző epizódban megnősült. Haragosa, meg van győződve róla, hogy ifjú felesége, szex-el ölte meg őt, hogy megszerezze pénzét... :-) Az özvegy teljesen megbabonázza Andyt, amit Lucy rossz szemmel néz... Nadine meg továbbra is jól érzi magát az iskolában, rányomult Mike-ra... :-)
0
2006. május 30., kedd 9:51
Légyszíves e-mailben, barna, mert még nem láttam a második évadot, és nem innen szeretném megtudni a történéseket. Köszönöm.
0
2006. május 30., kedd 1:06
ez a cikk tavaly nyáron jelent meg a dvdextrán.
nem írná le valaki, mi volt tegnapi epizódban?ez a patkány viasat nem a megadott időben kezdte a vetítést, így 4 percet sikerült felvennem az éjjel.
0
2006. május 30., kedd 1:04
Csak 2006-ban térhetünk vissza Twin Peaks-be
2005.06.02 10:05

Van egy jó és egy rossz hírünk. Az utóbbit a fenti címből már biztos sejthetitek: idén nem fog megoldódni a Palmer-gyilkosság. A jó hír viszont az, hogy a Paramount nem veszi félvállról David Lynch kultikus sorozatát.

Szögezzünk le egy dolgot! Eddig még senki sem mondta biztosra, hogy megjelenik a Twin Peaks 2. évadja DVD-n. Az amerikai forgalmazási jogokat sokáig birtokló Artisan hatalmasat bukott a sorozattal (ami nem csoda, lévén a pilotot "lefelejtették" a kiadványról...), így aztán nem forszírozta a folytatást, s a jogok idén szépen visszavándoroltak a Paramountra. A stúdió pedig egyelőre még nem jelentette be a kiadvány megjelentetését. Summa summarum, egy panaszos szavunk sem lehet. Sőt, annak a hírnek, hogy a Paramount majd csak jövő tavasszal szándékozza megjelentetni a 2. évadot voltaképp örülnünk kellene, hisz végre itt egy hivatalos infó arról, hogy tervezik a kiadást! Kérem szépen, ilyen az egészséges félig-teli-pohár hozzáállás.

Valójában nem ez a jó hír lényegi része, a késést ugyanis megindokolták: a kiadó szeretné új formába rázni a sorozatot kép- és hangminőség tekintetében egyaránt. A restaurálásba David Lynchet is bevonják, aki remélhetőleg egy-két remek extra elkészítésében is közreműködik majd. Szóval kitartás: most már 90%-os biztonsággal állítható, hogy lesz Twin Peaks S2, de majd csak 2006 tavaszán.

0
2006. május 28., vasárnap 15:16
március? nem inkább az év vége felé?
0
2006. május 28., vasárnap 14:54
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. május 28., vasárnap 13:29
hivatalosan kettő... :]
0
2006. május 28., vasárnap 13:15
valójában az első évad csak egy fél. :)
0
2006. május 28., vasárnap 12:09
az a "többi", valójában csak egy. kétévados a TP.
0
2006. május 28., vasárnap 12:06
Még mindig semmi hír a többi évad megjelenéséről?Asszem erre az évre ígérték...
0
2006. május 10., szerda 23:00
Na meg Cooper látomásai... Az Óriás fickóról... Aztán az vénségesen vén szobapincér... :-))) Hú de jó volt a második évad nyitó jelenetében mikor Cooper meglőve fekszik a földön... Nem is tudok mit mondani csak ennyit: LYNCH!
0
2006. május 10., szerda 22:35
Vagy szóval hogy engem is. Vagy valami ilyesmi... :D
0
2006. május 10., szerda 22:34
Nem csodálom! Nekem a hátam is kirázta a hideg! :)
0
2006. május 10., szerda 22:08
"mindenki a Derrick-hez volt szokva és vártuk a gyilkos letartóztatását. "

:-))))))))

Jah, ezzel az én totál konzervatív szülim is így voltak anno... :-)))) Mondták hogy hú kezdődik egy új "bűnügyi" (!) sorozat... Aztán még így kisgyerekként emlékszem a "Mi a franc ez???" típusú véleményekre... :-)) Én nem nézhettem... 8-9 éves lehettem, de hogy-hogy nem valahogy mégis elcsíphettem egy jelenetet... Pont a vörös szobában játszódót, a visszafelé beszélő törpével... Huh... Persze semmit sem értettem, meg akkor még halvány lila gőzöm sem volt arról hogy ki az a David Lynch, de az a jelenet olyan nyomot hagyott bennem... amit máig nem felejtettem el...
0
2006. május 10., szerda 20:18
Valóban nagyon kurva jó volt ez  a rész!!! Többször is végigfutott a hideg a hátamon a film alatt. Én már láttam a sorozatot. Először asszem a magyar 1 adta, de akkor itt még mindenki a Derrick-hez volt szokva és vártuk a gyilkos letartóztatását. Mivel nem értettem a film lényegét, kiszálltam. De aztán pár éve, akkor meg talán a magyar 2 adhatta, végignéztem. Akkor lefagytam, hogy ez milyen állat. Most megint nézem. Minden misztikus thrillerek királya!!!!
0
2006. május 10., szerda 19:05
A Pilotról: Tessék megnézni a Ponyvaregény erre vonatkozó jelenetét! :-)))

Egyébként a legutóbbi (17.) epizód megint valami zseniális volt! Annyi történés, és előrelépés volt benne hogy akár egy évadnyitó/záró epizódnak is elment volna! Nem írom le hogy konkrétan mik, de most megint eljutottunk egy pontra, ahol majdnem minden letisztázódott! Most már szinte mindent tudunk Laura halálának körülményeiről, most már csak az a kérdés, hogyan kapjuk el a "gonoszt"... Hú de izgi... :-)
0
2006. május 10., szerda 14:09
A pilot egy sorozatötlet nyitánya,ami után eldöntik, hogy van e értelme az adott sorozatot elkészíteni. Ha sikeres a pilot, lesz sorozat, ha nem, nem...Nem tudja valaki, hogy mikorra várható a folytatás????
0
2006. május 10., szerda 12:49
Az accountomat ugyan nem adom meg bizonyítéknak, de 2002 december 12-én küldték nekem el postán a lemezkéket (akkor volt egy olyan ostoba elhatározásom, hogy majd csak egyben fogom megnézni az egészet...). Közben voltak ilyen joglejárat, kiadóváltás, meg ilyesmi balesetek
0
2006. május 9., kedd 22:34
Mondjuk írni nem tudok, de a lényeget értitek. :)
4 éve rendelted meg? Azt hittem, csak 2004. óta kapható az első évad.
0
2006. május 9., kedd 22:33
Igazából ez az első 8 epizód, helyesen mondod, azért van külön számolva, mert a bevezető-(pilot) epizód pontosan kétszer olyan hosszú, mint az összes többi epizód.
Az X akták első epizódja is kb. 60 perces, a többi pedig 42-43 perces.
Ezen a piacon, ahol nem hsiezm, hgy minden második háztartásban igényt tartanak egy ilyen kiadványnak, örüljünk, hogy egyáltalán így is megjelent ez a kiadvány, nemhogy szinkronnal.
Egyébként én is nagyon várom a második évadot, pláne, hogy még sosem láttam.
0
2006. május 9., kedd 22:07
én még nem vettem meg, mert nem tudom, nem jön-e ki szinkronnal a teljes sorozat. pedig ez most akciós. azt nem értem, hogy mi az a pilot rész, amiről lejjebb szó esett. az maga az első rész, amiben megtalálják a lányt, vagy mi? és miért kell úgy számolni, hogy pilot+7 rész?? miért nem csak simán első nyolc rész, aztán viszlát? ti tudjátok?
0
2006. április 18., kedd 18:19
A legutóbbi infó az volt, hogy 2006 tavaszán kijön a 2. évad. Most néztem meg az előjegyzéses listán már vannak szeptemberi mgjelenések is, a Twin Peaks 2. ávadról még mindig semmi. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Most néztem meg 4 éve rendeltem meg az első évadot, azóta várom a másodikat. Mégcsak hír sincs róla.... Ami volt, eljön újra?!?!?!
0
2006. március 13., hétfő 0:58
Hú de jó volt ez az évadnyitó epizód... Most kezdek csak igazán Twin Peaks fan lenni... Az első évadban egy kissé idegesített hogy alig látom át a dolgokat, de most már szépen letisztázódott majdnem minden, az első évaddal kapcsolatban, és új rejtélyek indulnak a második évadban. Egyre közelebb kerülünk a fő rejtély megoldásához is... Ha valaki nagyon figyel annak nagyon jó érzés összerakosgatni a puzzle darabkákat, és agyalni a rejtélyeken. Ezek pedig nem olyan rejtélyek mint a mai népszerű sorozatokban (Lost, Invasion) amik vontatottá válnak... Nem ez sokkal szövevényesebb, szürreálisabb, "Lynch-esebb". Aztán a látomásos jelenetek... Cooper látomásai hát azok valami fenomenálisak... A magas fickóról... az epizód végén, és elején... Vajon az öreg szobapincér is a látomás része volt? Elég abszurd szituáció volt... :-)

Imádom még a sorozat humorát... Hatalmasakat tudok nevetni Lucy, és Andy helyettes stílusán... :-)))
0
2006. március 12., vasárnap 22:08
Jól van, de aztán nehogy megbánd a dolgot ;)
Előre is jó szórakozást a filmekhez :)
0