Keresés

Eden Lake - Gyilkos kilátások (DVD)

2011. március 28., hétfő 15:02
48 órával ezelőtt ezek még "pajzán gondolatok" sem voltak:). Jason Todd megjegyzése indította be ezügyben az agyam:).

Eszmeügyi vitában viszont lesz nemsokára egy ígéretes darab, az "A szabadság határai". Amit ide leírtam, annak igazából jórészt ott lenne helye. Ha végre megjelenik, és "hivatalosan" is megnézhetem, azt hiszem, várható részemről egy heveny szájmenési roham:).
0
2011. március 28., hétfő 14:46
Az eszméket K úr hozta a képbe, a "liberális terror"-ról szóló megjegyzésével. Én pont arról rizsáltam ennyit, hogy ebben ugyan felfedezhetők a liberalizmus jelei (K úr szerint anélkül nem is lennének ilyen szülők meg ilyen gyerekek, legalábbis ilyen mennyiségben), de nem kéne egy alaktalan eszmét fő bűnbaknak megtenni, mert annak semmi értelme. Oké, megvan a pátosza a karámnak, meg annak a korszaknak, amikor az emberiség állatkertjében még nem volt ilyen alacsony a kerítés, de mindent erre visszavezetni... Inkább a szülők, meg az ő szüleik háza táján kéne söprögetni először... De aki ettől alszik jól, annak egészségére.

Igen, a "pofonban" a "jól irányzott" a kulcsszó. Az, hogy apa-anya a saját frusztrációit a gyerek rutinszerű verésével vezeti le, az szerintem sem nevelés. A probléma pedig ugyan egyidős az emberiséggel, de ezek eddig a színfalak mögött, hallgatólagos egyetértésben történtek, és van aki szerint amit nem látni, az nincs is. Az új kor ráadásul valóban új problémákat is eredményezett, ami "sűrűsíti", jobban felszínre hozza ezeket.
0
2011. március 28., hétfő 13:29
Még jó, hogy ilyen bő lére ereszted, mert rendkívüli módon élvezem olvasni a véleményedet. Az egyetlen gond, hogy nem 48 órával korábban eresztetted bő lére, mert akkor fel tudtam volna olvasni a többieknek az összejövetelen és őrült jó beszédtéma lehetett volna belőle. Vagy akár, személyesen is prezentálhattad volna, ugyebár. :)
0
2011. március 28., hétfő 11:48
Elolvastam az eszmecseréitek, de egy dolgot nem értek. Hogy jön ehhez a filmhez bármiféle eszmerendszer? Engem nem zavarna, ha mondjuk a liberalizmust vagy bármit akarna kritizálni, de szerintem ilyesmi nincs benne. A filmben a szülőknek abszolút nincs semiféle eszméje vagy politikai hozzáállása, szerintem simán csak torzult személyiségű és lelkű emberek, akik "sikeresen" eltorzították a gyerekeiket és tették őket agresszív állatokká.
Az meg, hogy jól irányzott pofonok kellettek volna? Hát nekem nem úgy nézett ki a filmbéli fater karaktere, mint aki nem osztogatná a pofonjait a kölkének bármiért és bármikor. (ezzel nem a jólirányzott atyai pofon jogosságát akarnám kisebbíteni, hanem az észnélküli gyerekverés károsságára rámutatni)
Itt inkább az agresszió, az erőszak, a szeretethiány, neveléshiány és hasonló tényezők azok, amik a filmbéli kölköket elrontották. Aminek gyökereit már a szülőkben kell keresni. És sajnos ez szerintem talán az emberiséggel egyidős probléma. Mindig is voltak, olyan erőszakos és primitív emberek, akiknek nem való a gyereknevelés. Egészen sok példa található erre az irodalomban például Dickensnél és Móricznál is.
0
2011. március 28., hétfő 10:52
Nem az intelligenciám reklámozásának szánom ezeket a barokkos körmondatokat:). Tapasztalatom szerint jobban meg tudom értetni magam, ha a mondataim egyben azok okát, a hozzájuk vezető következtetéseket is tartalmazzák. 2-in-1:). Legalábbis célravezetőbbnek tűnnek, mint a "de nem"-"de igen" ovis hajcibálás... vagy minimum szórakoztatóbbnak:).

Szerintem az értelmiségnek manapság már sokkal kevesebb szerepe van, mint amit tulajdonítanak neki. Az internet, a blogok, a fórumok előretörésével aki akar, bele tud szólni bármibe. Bárki "ráér" értelmiséginek lenni, és a lehetősége is megvan terjeszteni magát. Részesülni a "megmondani a frankót" mámorító érzésében, ezzel nyomot hagyni másokban és a világban. Eddig legalább csak az a kevés értelmiségi próbálta győzködni egymást, a korlátozottan hozzáférhető médián keresztül. Mára meg mindenki belekiabál mindenbe, mindenki szakértő, de minimum annak hiszi magát. Sokak általános meggyőződése, hogy csak nekik lehet igazuk, és nem is értik, esetleg felháborodnak azon, hogy a többiek hogy lehetnek ilyen vakok, hogy nem úgy látják a dolgokat, ahogy ők.

Nekem ez a "zaj" is a szmog része, mint a félremagyarázott liberalizmus kényszerű velejárója.
0
2011. március 28., hétfő 8:03
Igen,megint bő lére eresztetted.A sallangok közt lassan eltűnik a mondanivaló.Amiket ilyen pontosan definiált mondatokba ágyazol azt össze lehet foglalni pár tőmondatban is.Persze akkor kevésbé tűnnél intelligensnek.Kissé ködösítő hangulata van.Ne vedd személyeskedésnek,nem akarlak megsérteni,sőt tetszik is a dolog a maga bizarr módján.
Nincs ott ellentmondás,mert mivel az egyik egy feltételezés,ha nem lenne ez a rendszer amiről beszéltünk("Mindenki tudná a dolgát,aki életben akarna maradni."),a másik pedig a mostani helyzetet hivatott mutatni("Mégis,mikor baj van, az értelmiség maga előtt tolva áldozza fel a csapatérdekért,zsarolva éhezéssel,vagy családjával").Mivel a kettő nem együtt létezik,ezért nincs is közte ellentmondás.
A szmogot az emberek fejében pedig pontosan az "értelmiség"(minden negatív felhanggal)sűríti,nehogy feltűnjön,hogy "lepedőn alszik ágyban".
0
2011. március 28., hétfő 2:04
Hopp, lemaradt a dőlt betű vége, az idézet az "...és hősök."-ig tart.
0
2011. március 28., hétfő 2:02
Szokásom bő lére ereszteni a dolgokat, és nem mindig örülök ennek, de ha kattog valamin az agyam, akkor ezzel tudom lecsendesíteni a fogaskerekeket:).

Amit te leírtál, az az én fogalmaim szerint egy elitista társadalom ismérve ("Minden állat egyenlő, de némely állat egyenlőbb a többinél", ha már az Állatfarm úgyis szóba került). Hogy bizonyos csoportoknak kiváltságai vannak, ami nem a csoporttól magától származik. Amikor egy csoport a saját maga által birtokolt erőforrásokat teszi meg minőségi értéknek, és ez éppúgy lehet egy eszme, mint a pénz, a tudás, a lakóhely, egy tulajdonság vagy bármi. Valóban, ezek az "értelmiségiek" (minden negatív felhang nélkül), vagyis az önjelölt vezetők a híveiket általában ágyútölteléknek használják, mert semmilyen formában nem kötődnek hozzájuk. Továbbá, igen, ha nem lennének tömegek, akiket ilyen módon irányítani lehetne, akkor ezek az ingyenélők, kizsákmányolók hullanának el. De ez már tényleg nem tartozik az Eden Lake-hez.

A viszont igen, hogy én úgy gondolom, az embereket mindig is irányították, csak vannak körülmények, amikor ez az irányítás természetesnek tűnik. Hogy az apa irányítja gyerekét, hogy gondoskodásán keresztül irányítja a családot, hogy az idősebbek tapasztalatát elismerik és tisztelik, amivel azok egyfajta irányítást gyakorolnak. Ezt viszont a születési előjogok rendszere rúgta fel, amikor már nem azért lett a törzs vezetője egy ember, mert olyan bölcs volt, hanem azért, mert ő volt az előző vezető fia, legyen bármilyen ostoba is.

Én egy fokkal szigorúbb vagyok ebben a kérdésben: biztos, hogy nem attól vagyunk/leszünk/lennénk jó szülők, ha a gyerekünknek mindent megengedünk. De attól, hogy "kísérletező szellemben" nő fel egy gyerek (ami így elég pejoratívan hangzik, mintha a gyerek valami kísérleti patkány lenne), ebből még nem következik egyértelműen egyik általad vázolt folyomány sem. Eleve ott az első lépés, hogy azt nem tekintem nevelésnek, hogy leültetem a gyereket a tévé elé, addig is csendben van, mert bizony ez az, amit a legtöbb szülő "ráhagy" a gyerekére... és ezen tényleg nem kéne csodálkozni, mégis megteszik. Na, azt nem lenne szabad!

A "kísérletező szellem"-ről viszont eszembe tudott egy idézet egy könyvből, ami ugyan nem "komoly" irodalmi mű (Terry Pratchett: Mozgó képek), de mégis értelmes gondolatnak tűnik nekem.

„Tudod, mi a legnagyobb tragédia az egész világon?” –kérdezte Ginger, aki a legkevésbé sem figyelt a fiúra- „Az a rengeteg ember, aki sosem jön rá, mi is az, amit valójában csinálni szeretne, vagy mi az, amihez tényleg ért. Az a rengeteg fiú, aki kovács lesz, mert az apja is kovács volt. Az összes ember, aki tényleg fantasztikus fuvolás lehetne, de megöregszik és meghal anélkül, hogy valaha hangszert látna, szóval inkább csapnivaló szántóvető lesz. Az összes tehetséges ember, aki még csak nem is tud a tehetségéről. Talán még csak nem is olyan korban születnek, amikor egyáltalán rájöhetnének. Az összes ember, aki sosem tudja meg, mi az, ami tényleg lehetne. Az összes elvesztegetett lehetőség. Hát, ez most az én lehetőségem, érted? Ez az én esélyem, hogy boldoguljak, és nem is csak az enyém. Ez mindannyiunk lehetősége. Mindazoknak, akik nem varázslók és királyok és hősök.”

Zárásul (mára) jelezném, hogy két mondatod szerintem ellentmond egymásnak: a "Mindenki tudná a dolgát,aki életben akarna maradni." és a "Mégis,mikor baj van, az értelmiség maga előtt tolva áldozza fel a csapatérdekért,zsarolva éhezéssel,vagy családjával". Ha magától is tudná az ember, hogyan kell életben maradni, akkor nem lehetne zsarolni, főleg nem az éhezéssel... Volt idő, amikor ez így volt, de a mai kor embere már attól pánikba esik, ha öt percre nincs villany a lakásában.

Ami pedig igazán elszomorít: pont ez a sok, egyre szaporodó, burjánzó, tenyésző eszme, amelyik elhiteti velünk, hogy egy folyó két partján állunk, és soha nem ismerhetjük és érthetjük meg a másikat, ezek idézik elő ezt, teljesítik be saját magukat. Elhitetik, hogy mi vagyunk az eszmékért, és nem fordítva. Hogy az emberek állnak egymással szemben, és nem az eszmék maguk.

Ettől lesz egyre több a szmog az emberek fejében és azon kívül is...

Megint bő lére eresztettem:)...
0
2011. március 28., hétfő 1:09
No,a végén azért csak ott a válasz.
Kissé bő lére eresztetted,kezdtem magam úgy érezni,mint a Good Will Hunting című film egyik jelenetében.De hogy válaszoljak én is a kérdésedre:
Nem a kés a hibás hogy ölnek vele.Az a hibás aki a kést a gyilkos kézbe adja.Az eszköz tudattalan és lélektelen,mint az eszme.Valahonnan ismerős volt az elején elkezdett fejtegetés,aztán rájöttem hogy honnan.Történelemórákról.
Én nem akartam volna ilyen mélységekig lemenni,csupán arra céloztam a kérdésemmel,hogy egy gyerek csak azt tanulhatja meg amit otthon példaként lát.Hogy az állatos hasonlatoknál maradjunk,egy kutya kölyke soha nem fog nyávogni.
Sőt örülök is hogy felhoztad ezt a hasonlatot,mert szerintem is sok területen intelligensebb az állat mint az ember.Teszem azt születik egy béna egyed,ami hátráltatja a csapat érdekeit,magára hagyják,esetleg el is pusztítják,mert a csapatérdek előrébb való.Tehát ez a liberalizmus lényege?Ugye nem.Az a helyzet hogy a nagyon is elcsépelt közhely ebben az esetben is igaz.Minden nézőpont kérdése.Egy folyó két oldalán álló ember egymással szemben soha nem fogják ugyanazt látni,tehát nem fogják egymást érteni.Pláne,ha a folyó robaja elnyomja az emberek hangját.Abban igazat adok hogy az eszme mögött álló ember /-ek romlottak.De ha nem így lenne,(ha nem lenne romlott az ember)mi szükség lenne az eszmékre?Ja,hogy akkor az ingyenélők,népbutítók kenyér nélkül maradnának?Azt azért mégsem hagyhatjuk nem igaz?
Azzal viszont nem értek egyet /nem mondom hogy nincs valamennyi reális alapja/
hogy az embereket irányítani kéne.Mindenki tudná a dolgát,aki életben akarna maradni.Természetesen nem a bűnözésre gondolok,hanem a munkára.Semmiképp nem akarok Marxistának tűnni,csak messze nem fogalmazok olyan jól mint te.Az a legnagyobb baj,hogy az "egyszerű" (minden negatív felhang nélkül) embert mindenki lenézi és irányítani való baromnak tartja(ahogy te is írtad).Pedig párszor már bebizonyosodott,hogy nem így van.Mégis,mikor baj van, az értelmiség maga előtt tolva áldozza fel a csapatérdekért,zsarolva éhezéssel,vagy családjával,ami ugye a társadalmunk alapköve.Osztásnál pedig lábbal lökik hátra....

Tehát lényeg a lényeg:"liberális szülők felelőssége a liberális szülőkre kenhető elsősorban" ez kissé átfogalmazása annak amit én kérdeztem,mert mint említettem arra akartam kilyukadni,hogy ha a gyerekünknek mindent megengedünk,nem biztos hogy akkor vagyunk jó szülők.Ha ráhagyunk mindent és engedjük hogy kísérletező szellemben nőjön fel,ne csodálkozzunk hogy kinyit valakit,mert a tv-ben ezt látta.Vagy hogy elmegy a pedofil pappal egy kis tapasztalatszerzés céljából.....
0
2011. március 28., hétfő 0:46
Duplán nem:).

Látod, még te is azt mondod, hogy a liberalizmus kezére kéne rácsapni, vagyis hogy az a hibás. Nem, az írásom lényegének azt szántam, hogy az emberiségnek a saját kezére kéne rácsapni, egyénileg, most.

Egyébként szerintem is a diktatúra fog a kezünkre csapni, de az sem önmagában, hanem emberek által, ahogy ez lenni szokott. Irány vissza a karámba, kerge barmok!

Akkor legalább túlélnénk...
0
2011. március 28., hétfő 0:26
Ez nagyon szép volt, Niwrok. :-))

A liberalizmus kezére rácsapó valami pedig a diktatúra. Ahelyett, hogy a józan ész lenne....

Én nem foguk nyerni.
0
2011. március 27., vasárnap 23:40
Semmire. Alapvető különbség van a kettő között.

Szerintem nagyon kevés eszme van, amelyik eredendően rossz és pusztító, éppen ezért a legritkább esetben van értelme egy eszme felelősségéről beszélni. Különösen azért nem, mert az eszmék megfoghatatlanok, nincs kezük, lábuk, szájuk, és nincs lelkiismeretük sem. Nem fognak leülni egy sarokban elgondolkodni a saját felelősségükről a világ negatív folyamatainak alakulásában, és éppen ezért önmagukban megoldani sem fogják azokat. Az eszmék a velük találkozó emberekben öltenek testet, ők lesznek a kezük, a szájuk, és nekik kéne lelkiismeretüknek lenni, felismerni egy eszme korlátait és a saját vagy a mások életében bekövetkező hatásukat. Az embernek van tudata, amivel eszközt csinál egy eszméből, egy utat, ami mentén az életét éli.

A kérdésed így úgy fordítanám meg: a kés a hibás azért, mert ölnek vele?

Azzal, hogy egy eszmét nevezünk meg felelősnek, egy fikarcnyival sem kerültünk közelebb egy probléma megismeréséhez, a megoldásáról már nem is beszélve. Cserébe van maszatolás, van bűnbak, amit lehet utálni és megvetni, és fellélegezhetünk, hogy mi, emberek egyénileg és csoportosan is még mindig hótiszták vagyunk, ártatlanok a születésünk percétől a halálunk órájáig, mert az a kurva liberalizmus, az rohasztja a gyökerétől a rendszert, ugye?!

Csak ha olyan liberális "csökevényekre" tekintünk, mint a Wikipédia, abból is kiolvasható, hogy nem azért hozták létre, pattant ki emberek fejéből, hogy porig rombolják vele a világot, noha valóban egy világrend megdöntése volt az elsődleges célja. Egyszerűen olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus, és különböző irányzatai is csak legfeljebb olyan dolgokban értenek egyet, mint a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban.

Ezek közül melyik az, amelyikből egyértelműen levezethetők számodra az Eden Lake-ben látott események?

Persze, igen, alapvetően a rendet és a biztonságot kedvelő átlagembernek rohadt macerás, hogy a szólásszabadságban mindenki össze-vissza pofázik, a gondolatok szabad áramlásában a tömegmédia zúdítja ránk a szart, hogy a magántulajdon nyomában ott jár a kapzsiság és az önzés, mások kizsákmányolása, amihez a szabad piac bőszen asszisztál. Igen, a liberalizmusnak vannak vadhajtásai, vannak elkorcsosult értelmezései, és vannak olyanok, akik a liberalizmust pajzsként tartják maguk előtt, hogy bármit megcsinálhassanak, amihez éppen kedvük van. De ezeket mind emberek okozták, emberek vannak mögötte! A kereszténység is elsősorban Krisztus tanításaiban kéne, hogy megjelenjen, és nem a pedofil papok pellengérre állításában, az Inkvizíció túlkapásaiban és a nyomában járó kegyetlenkedésekben, mert ez ugyanúgy kiforgatása, megcsúfolása egy eszmének, mint amikor például K úr úgy csinál, mintha a liberalizmus maga lenne a patásördög, a kezében egy tégely üvegszilánkos-extracsípős izraeli vazelinnel.

Persze, hogy sokkal egyszerűbb úgy az élet, hogy nem kell az embernek egyéni döntéseket hoznia, egyéni felelősségét felismerni és vállalni a világ folyamataiban, csak élni úgy, ahogy megmondják. Abból túl nagy baj nem lehet, csak szépen engedelmeskedni kell a "napiparancsban" foglaltaknak. A liberalizmus ezeknek a "napiparancsoknak", felsőbb utasításoknak és döntéseknek a létjogosultságát kérdőjelezte meg, hogy lehetőséget teremtsen az embereknek meghozni a saját életükre vonatkozó döntéseiket, pont azért, hogy ne legyen kit hibáztatni, ne legyen senki és semmi, akire/amire a hibákat, a kudarcokat kenni lehet. Hogy az egyéni szabadság nyomában kialakuljon egy elsorvasztott "szerv", az egyéni felelősségérzet, aminek a korábbi "felülről szabályozott" rendszerek semmifajta szerepet nem szántak és engedtek.

Mert ennek a kettőnek csak egyszerre van értelme, csak így lesz életképes a dolog; amikor az ember már nem azért tesz meg valamit, mert mondják, hanem azért, mert magától is tudja, hogy azt meg kell tennie, mert az nem csak a saját rövidtávú érdekeit szolgálja, hanem a közösségét is, aminek léte és jóléte az ő életének is a záloga. A korábbi rendszerek mesterséges, kitalált korlátokat alkalmaztak erre (ahogy a törvények manapság is azok), hogy az emberek azok között éljék az életüket. A liberalizmusnak szerintem ez az utópia volt a középpontjában, nem más: a valóban érett, felnőtt, életképes ember megteremtése, aki tud élni (és nem visszaélni) a szabadságával, és magától is tudja, hogy bizonyos dolgokat nem azért nem szabad megtenni, mert azt mondják, hanem mert az nem jó a vele egy közösségben élőknek, és emiatt hosszútávon neki egyénileg sem. Ahogy a szülő is azért neveli a gyerekét, azért adja át neki a tudását, azért kéne, hogy megtanítsa az önkorlátozás fontosságára, hogy a társadalom és a bioszféra hasznos és életképes tagjává nevelje.

Igen, az egész bioszféra. Mert a morbid csattanó az, hogy ebben az alsóbbrendűnek kikiáltott állatok fényévekkel vannak felettünk, hiszen a farkasok akkor hagyhatnák el a falkát, amikor akarják, de számukra az ösztöneik a felsőbb parancsok, mesterséges korlátok helyett természetes korlátaik vannak, és emiatt pontosan tudják, hogy a fenenagy szabadságukba baromi gyorsan beledöglenének. A liberalizmus mottója nem az, hogy "mindenki azt csinál, amit akar", hanem hogy "mindenkinek joga van beledögleni a saját hülyeségébe". Így aztán, ha már mindenáron bűnbakot akarnánk keresni, el lehet gondolkodni azon, hogy azok az eszmék hibásak-e, amik "háziasították" az emberiséget, vagy azok, amik kinyitották a karámokat.

Merthogy amikor a liberalizmus kinyitotta az Állatfarm karámjait, az emberek tanácstalanul kezdtek kóvályogni ("Juhhé, azt csinálok, amit akarok! De... mit is akarok csinálni?"), esetleg megrészegülten rohangálni kezdtek, vagy éppen felismerték, hogy mit lehet kezdeni ezzel az új helyzettel és élni benne. A liberalizmus eszme, az ember és emberek csoportja teszi eszközzé, és ezt az eszközt többféle módon lehet használni. A liberalizmus egyetlen "bűne", hogy bebizonyította, az emberek egy része még nem készült fel arra, hogy szabadon éljen, és hogy mekkora ez a rész, azt mindenkinek az egyéni világlátására bízom. Bebizonyította, hogy az emberiség éretlen, gyakorlatilag egy túlfejlett gyerek, aki (a késes példánál maradva) nekiállt hadonászni a homokozóban, és össze-vissza vagdosta magát és az összes körülötte állót, csak mert nem volt senki, aki a kezére csapott volna. Jelenleg, a mi korunkban éppen annak vagyunk szemtanúi, ahogy az emberiség elvérzik saját maga romjain.

A fentiek fényében ismét felteszem az előbbi kérdést: a kés a hibás azért, mert ölnek vele?

A tükör a hibás azért, amit mutat?

Az emberek többsége elképzelni nem tudja, mennyivel egyszerűbb lenne megoldani bármilyen problémát, ha nem az eszméket okolnánk, hanem az felnövésre, érett, felelős gondolkodásra képtelen ember(ek)et az eszme mögött. Akkor látnák, hogy nem az eszme romlott, hanem az ember maga. A liberalizmus valójában egy önismereti tréning volt az emberiségnek, és hogy egyeseknek nem tetszik, amit megmutatott, vagyis hogy felszínre hozta az emberekben korábban elfedett közönyt és önzést, hogy a lepel alatt ott zsezsegnek a férgek, azért lehet a "tesztet" magát utálni, csak nem érdemes. A tény pusztán az, hogy elhasaltunk a vizsgán, ott virít rajta az egyes, szinte lelóg a papírról.

Innen lenne szép nyerni, nem?

A lényeg, csak hogy végre válaszoljak a kérdésedre is: liberális szülők felelőssége a liberális szülőkre kenhető elsősorban, és ebben a "szülő" a kulcsszó, nem a "liberalizmus".
0
2011. március 27., vasárnap 20:33
ez a való világ!:)
0
2011. március 27., vasárnap 20:24
Olyan ez az oldal mint egy nagy család!Vannak néha marakodások de legalább zajlik az élet! :)
0
2011. március 27., vasárnap 19:29
pííc!:)
0
2011. március 27., vasárnap 19:27
Ne viccelj,nem ugrottunk össze.Legalábbis ha valakivel összeugrok az nem így néz ki.
Nem kényszeres beszólás volt,csak egy kissé lenéző hozzászólásra állapítottam meg valamit.Ennyi.Én nem érzem úgy hogy összevesztünk volna.
0
2011. március 27., vasárnap 19:22
nincs bajom Veled. Én kérek elnézést. Tényleg! Bocsánat!
0
2011. március 27., vasárnap 19:20
megér K úr miatt összeugrani? Vagy kényszeresen be kellett szólni? Az Eden Lake egy jó film,nekem mint horror rajongónak. Erről kellene vitatkozni vagy én vagyok a barom?
0
2011. március 27., vasárnap 19:14
1.Csak azt akartam kifejezni hogy nem támadok,nem vettem rosszindulatúnak,nem vagyok paranoiás.
2.Dicséretes,de akkor miért szóltál most hozzá,amikor felesleges?
3.Ebben egyetértünk,bár nem értem miért írtad.
4.Nem támadtam,tényt megállapítottam.
0
2011. március 27., vasárnap 19:06
1. Nem vagyok a barátod(nem rosszindulatból)
2. Az ember változik és belátja,hogy van ami felesleges.
3. Legjobb védekezés a támadás.
4. Van egy véleményem és rámtámadsz? Megéri?
0
2011. március 27., vasárnap 18:48
Barátom,általában te szoktad elkezdeni szapulni,egy-egy írása miatt....
0
2011. március 27., vasárnap 18:45
istenem, ennyi felesleges szót az idióta K úrra pazarolni! Döbbenet
0
2011. március 27., vasárnap 18:38
A liberális szülők felelőssége mire kenhető,ha nem a liberalizmusra?
0
2011. március 27., vasárnap 18:30
K-nak a véleményeit szívesen olvasom de szerintem minden filmet a helyén kell kezelni.
Szerintem a Vasembert túl komolyan vette,nem kell mindig mélyenszántó mondanivaló,elég ha kikapcsol másfél órára!
Jelen film esetében annyit,hogy nem vagyok egy okos ember de nem hinném hogy kimondottan olyanoknak készül a film mint én!
Az nagyobb baj ha valaki komolyan veszi vagy csak a trancsírozós horrorokat kedveli!
A rossz helyesírás meg engem is zavar!
Hallgatok komolyzenét is és szeretem a trash filmeket.Ez a két véglet :)
0
2011. március 27., vasárnap 18:28
Az a helyzet, hogy amit K úr írt, annak lehet köze a filmhez.

Lehet némi liberális árnyalatot felfedezni abban, hogy ezek a kölykök szabadon elkanászodhattak, hogy nem látszana, bárki is kontrollálta volna a neveltetésüket. Valószínűleg nem így alakultak volna a dolgok, ha időszakosan kapnak két hatalmas pofont. Természetesen nem az erőszak az elsődleges megoldás, de van az a szintje a társadalmi beilleszkedés hiányának, amire még nem találtak ki jobb megoldást.

Éppen ezért sajnálom, hogy K úr sem a szülőkben látja a filmbeli tragédia fő okát, hanem a szülők felelősségét is a liberalizmusra keni.
0