Keresés

Képregények

2008. szeptember 15., hétfő 20:28
Lehet, hogy különleges úgy általában a képregények között, de az Arkhamhoz képest nem az, és én ehhez próbáltam hasonlítgatni. (Nyilván nem tennék így, ha már 300 batman képregényt olvastam volna, nem 3-at.) Mondjuk az Arkhamhoz képest szinte semmi sem tűnik elég különlegesnek.
0
2008. szeptember 14., vasárnap 17:19
X-07 akciómagazin!Az is megért két részt.Largo is abban volt először.De ha a Képes folytatja az nagyon jó hír!
0
2008. szeptember 14., vasárnap 17:08
KoriG: Pont ma jelent meg a XIII tv-sorozat előzetese, a KN-en megtalálod! :D

Azt ugye tudjátok, hogy a XIII első kötete jópár éve már fekete fehérben megjelent itthon, aztán albumban újra kiadta a KRAK, ami azóta meg is szűnt. 4 rész jelent meg, de az a hír járja, hogy a Képes Kiadó amint lehet folytatni fogja a történetet!!!

Börzére pedig gyertek! ;)
0
2008. szeptember 14., vasárnap 12:51
Largo Winch?Azt is Jean Van Hamme írta.Az is egy remek Francia képregény.Azt hiszem az RTL klubon ment valami sorozat is belőle,azt nem láttam,de ha a Képregényt követi,nem lehetett rossz.Csak attól félek a Largo-nak is az lesz a sorsa,mint a XIII.-nak.Nem nagyon van ennek piaca sajnos nálunk.Pedig ez a műfaj több mint izgalmas.A XIII.-ból egyébként PC játék is készült,de az szerintem nem nagy szám.Négy kötet jelent meg nálunk,a Krak adta ki.Talán valakinek még eszébe jut és végig olvashatjuk a történetet,Magyarul is.
0
2008. szeptember 14., vasárnap 12:36
Nekem a XIII. az egyik kedvencem. A történetről annyit, hogy egy ismeretlen férfi a főszereplője, aki elvesztette az emlékezetét, és csak egy XIII.-as tetoválás az ismertetője. XIII. ezért megpróbálja kideríteni, hogy ki is ő valójában, ja és, hogy ki és miért ölte meg az "amerikai" elnököt, mert ez is a történet középpontjában áll.
Nagyon szépen megrajzolt képregényről van szó. Nálunk sajnos csak 3 vagy 4 kötete jelent meg. Egyébként tervben van egy minisorozat a képregény alapján, aminek Val Kilmer lesz a főszereplője.

Itt egy kép: http://www.decklinsdomain.com/Images/DsDC_XIII-1.jpg
0
2008. szeptember 14., vasárnap 11:04
Szerintem nézd meg ezt az oldalt! :))))
http://www.kepregeny.net/?p=3094
0
2008. szeptember 14., vasárnap 11:02
Meg is van: 2008. október 12-én (vasárnap) tartják 10:00 órától 15:00 óráig.
Belépő:300Ft. A hely stimmel.Ezért az infóért köszi Mano! :))
0
2008. szeptember 14., vasárnap 10:55
Én is az vagyok. :) Azt hiszem Októberben,de ha pontosat tudok megírom.A cím pedig:
Budapest, IV.kerület Munkásotthon utca 3. szám alatti Általános Iskola.A metró megállótól kb.5 perc./ha tudod merre kell menni/ :)) De ha van Goggle earth-öd,akkor simán meg tudod nézni hol van.
0
2008. szeptember 14., vasárnap 3:15
Pontosan mikro és hol lesz? (Nyugatitól messze van? Nekem így kell magyarázni, mivel vidéki vagyok :) )
0
2008. szeptember 13., szombat 22:43
Húúú..!! Kemény dió!Próbáld meg a Semic-nél talán még van náluk elfekvőben,de lehet hogy ez a Semic már nem az a Semic.Mindenesetre egy próbát megér.Ha meg nem akkor marad az őszi Képregény börze.Ott szerintem tuti.Talán még össze is futunk! :)
0
2008. szeptember 13., szombat 22:27
Gyilkos tréfa eladó példányt valaki nem tud? Sehol nem találok, pedig már hetek óta keresem.
0
2008. szeptember 13., szombat 20:43
Jé, itt van (volt) ilyen topik is? :o

Sonny: örülök, hogy sikerült az Első Évet beszerezned, és mellé a két további "ász" történetet is elolvasnod.

A Gyilkos Tréfa pedig bizony különleges a javából. Nem csak hogy jól van megrajzolva, de még ügyesen is. Figyeld csak meg pl az egyes szereplőket és idősíkokat összekötő átvezető kép-párokat. Szinte zseniális!
0
2008. szeptember 13., szombat 17:36
Egy újabb Marvel-Dc Crossover:

Zombi Bucky vs Zombi Robin!  :DDD
0
2008. szeptember 11., csütörtök 21:37
Érdemes elolvasni a Fabulák-at is!Végre nálunk is kiadták,hozzáférhető Magyarul is.11 /Will/ Eisner díjat kapott/ez egyébként a hátlapon is olvasható. :)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 21:31
Igaz, tényleg ezt jobban megfogalmazhattam volna. Szuperhős képregény.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 21:22
ÓÓÓ..Nincs nagy múltja?60-as években már jócskán volt képregény nálunk.Elég csak a most futó Rejtő újrára gondolnunk....Persze ezek történelmi képregények voltak /javarészt/de mai napig szórakoztatóak.Cs.H.Tibor-t rengeteget bántották/általában ő adaptálta képregénnyé a könyveket és olyan legendákkal dolgozott együtt mint Zórád,Korcsmáros,Dargay és személyes nagy kedvencem Fazekas Attila,aki különösen nagy hangsúlyt fektetett a Magyar történelem bemutatására a "papírmozi"-ban.Tehát inkább úgy helytálló a mondatod,hogy a Szuperhős képregényeknek nincs nagy múltja.Bár ez sem igaz,mert kissrácként már hozzá lehetett férni KGST piacokon egy-egy Holland Tarzanhoz,Német Pókemberhez,de javarészt a Francia Pif hódított,amit aztán a Kockás át is vett.A három képregény amit felsoroltál valóban színvonalas szórakozást ígér,gratulálok hozzá! Bár az Arkham megérhetett volna egy szebb kivitelt is,de ne legyünk telhetetlenek,örüljünk annak amink van....A Mangákért nem vagyok oda viszont az Old boy-t szívesen elolvasnám,talán egyszer.....  :)))
0
2008. szeptember 11., csütörtök 20:55
Nem mondanám magamat valami nagy képregényfannak (szerintem ebben az országban ez nem is igazán lehetséges, mivel ennek a műfajnak itthon nincsen nagy múltja, hagyománya, és egyáltalán kicsit le van nézve a többség részéről az egész dolog), bár van nekem néhány régi Pókember újságom, illetve néhány film képregényesített változata. Persze lehet, hogyha jobb helyzetben lennének a comics-ok talán én is képregényfan lettem volna, de ezt már sosem tudjuk meg.
Mindenesetre az utóbbi időben - nem titkoltan a The Dark Knight hatására - elolvastam három remek képregényt is, erről szeretnék igazából beszámolni.
Az egyik a most megjelent Arkham Elmegyógyintézet, amiről én, aki nem konyít túl sokat ezekhez a dolgokhoz, szóval én is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Az egész annyira egyedi és annyira különleges, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette. A rajzok.. mit rajzok festmények! impresszionista és szürrealistia stílusúak, csodálatosan szépek a maguk elvontságában. A történet szerint Batmannek be kell mennie az Arkham elmegyógyintézetbe, mivel az őrültek átvették az irányítást. Ezzel párhuzamosan megtudjuk az intézet alapítójának véres történetét is. Lényegében a képregény az őrültséget boncolgatja, megrázóan, véresen és drámaian. Ebből következően egyáltalán nem gyerekeknek való. A homokos Joker és a maga alá hugyozó Két-arc miatt meg pláne nem. Mindenesetre bár egy felszínes happy enddel zárul a sztori, a Joker azt mondja hősünknek, hogyha megunja a kinti tébolydát, ő bármikor várja vissza. Persze adja magát a történet, hogy Batman őrültségét is górcső alá vegye; természetesen ez sem marad el. Ezenkívül kiváló kiadásban jelent meg a képregény, egyszerűen tökéletes a minősége, bőven megéri azt a 3 ezer ft-ot amibe kerül. Igazán különleges alkotás a maga nemében.
A másik képregény a Killing Joke volt, magyarul a Gyilkos tréfa. Ez volt Magyarországon az első Batman sztori amit kiadtak (a filmképregényt leszámítva). A történet fő témája szintén az őrület és annak mibenléte, de jóval kevésbé rendhagyó módon, mint az Arkham esetében. Ennek megfelelően a rajzok is sokkal képregényesebb jellegűek. Szépek, de igazából semmi igazán különlegeset nem látok bennük. A cselekmény középpontjában ezúttal a Joker áll, aki megpróbálja Gordont az őrületbe kergetni, illetve rávilágít a közte és Batman közti hasonlóságokra, szinte még egyfajta szimpátiát is érezhetünk kettejük között. A Joker egyébként azt próbálja bebizonyítani, hogy egy nap alatt mindenki megőrjíthető, ahogy ez vele is, és Batmannel is történt. Épp ezért megtudjuk az ő eredettörténetét is, legalábbis azt, ahogy ő éppen akkor emlékszik rá. Mindenesetre a záróképsorokon együtt röhögnek a világ őrületén.
Végül de nem utolsósorban pedig szeretném megköszönni néhány fórumtársamnak, hogy elmondták, hogy az Első év című Batman kötet még beszerezhető itthon a kiadótól. Bár a minőség sokkal rosszabb, mint az Arkham esetében, de 695 ft-ért szinte ingyen volt. A történet, mint a címből is sejthető Batman és Gordon első Gothamben töltött évéről szól. A rajzok bár kissé gyerekesnek tűntek először, valójában éppenhogy elősegítették a történetet, mivelhogy az egész a kezdetekről szól. Épp ezért még "csak" a korrupcióval és piti bűnözőkkel kell megküzdenie a két főhősnek. Egyébként Gordon története kissé talán hangsúlyosabb is, mint a bőregéré. Kicsit Sin City feeling is van, pláne, hogy Frank Miller egy prostit csinált a Macskanőből:) A Begins többet is meríthetett volna ebből, akkor még jobban sikerült volna.
Összességében mindhárom remek képregény volt, alkalomadtán megveszem a többi itthon megjelent Batman sztorit is, hátha hasonlóan színvonalasak:)
0
2005. december 22., csütörtök 20:36
abszolút nem vagyok kompetens a képregény témában, amit meglehetősen sajnálok. viszont amit teljes kívülállóként látok az az, hogy a minőségi képregénykészítés az igazi művészet, ami sajnos nem ma éli virágkorát. az igény meglenne az emberekben a jó képregényre, viszont ma nincs lehetőségük ezek "könnyű" beszerzésére. a képregény "hivatalos" beszerzési helyén, tehát az egyszerű újságos standokon sajnos egyszer sem leltem még (sokszor képregényt sem) jó képregényt.
örülnék ha ez a tendencia változna, mert mint mondtam a képregénynek szerény kívülálló véleményem szerint varázsa van, igazi művészeti értékkel bír, és mint ilyen hasznos (a mára képregény helyébe lépett újfajta médium formáktól biztosan hasznosabb)
örülnék ha hamarosan majd újságvásárlásomnál már tudnék válogatni a különféle képregnyek közül is.

elnézést az elmerengésemért, de ezt jólesett leírni
elm
0
2005. december 22., csütörtök 20:20
Az imént mászkáltam a Nyugatinál lévő Alexandria könyvesboltban, és az alagsorban, az idegen nyelvű albumok között belebotlottam az AKIRA első három kötetének angol nyelvű kiadásába! Bár elég húzós ára van (8600 egy kötet), kintről valószínűleg olcsóbb megrendelni, de akkor is jópofa dolog. Összesen hat kötet van egyébként, egy kötet úgy 300-350 oldal.
0
2005. július 6., szerda 12:53
A Transformers rajzolás sokat fejlődött az elmúlt 20 évben. Én azt hittem mikor láttam ezeket a borítókat, hogy csak a borító ilyen jól megrajzolt közben meg az egész.

0
2005. július 5., kedd 23:09
Pár kedvenc:

Bocs, a kép méretért.
0
2005. július 5., kedd 22:45
Kihalt lett ez a topic. A ComixArt.hu-n sok képregény van én ezek közül a Transformers-t ajánlom ilyen zseniális képregényt még nem olvastam. Kár, hogy a Dreamwave elvesztette a jogokat, mert ilyen történet vétek megszakítani. Aki nem ismeri a Transformerst olvassa el a régi Marvel verziót vagy a még nagyszerűbb Furman-Wildman páros alkotását a War Within-t.
Ezekbe a képregényekbe az a jó, hogy amikor már azt hiszed mindent értesz és ettől kuszább már nem lehet a következő szám erre rátesz és még kuszább lesz. Sci-fi, thriller, dráma, háború, árulás, rejtélyek mi kell még?
0
2005. március 24., csütörtök 8:50

a megvalósítás varázslatos, john j muth ámulatba ejtő módon keveri a vízfestéket a temperával: szinte megbűvöli a szemet. kár, hogy az elmesélt történet egyszer sem tud felnőni a megjelenítéshez. dematteis nyomasztóan túlfilozolált sztorit tár fel, amely valójában végtelenül egyszerű, már-már sekélyes. a főszereplő fiú szájába adott életképtelen rizsa miatt egyszer sem sikerült igazán átéreznem azt, amit átélhet. még szerencse, hogy a mellékszereplők között volt ira, a szőrmók, aki mellett charles bronson egy roberto benigni. :) 1o/6
0
2005. február 9., szerda 18:15
nyomtasd ki:))))) amugy nekem is kézzel fogható, szép ezüstösen csillog.....:)))
0
2005. február 9., szerda 10:41
Köszi, nagyon rendes vagy, de a gyűjtők fanatikusak és szeretik kézzelfoghatóan érinteni imádatuk tárgyát. :)
0