Keresés

Star Trek

2005. március 19., szombat 14:53
Igen:) Jópár olyan ötlet és téma van egyébként az ST-sorozatokban, amiket tovább lehetett volna vinni, de sajnos nem tették. Persze akkor a Voyagerhez is vagy 600 rész készülhetett volna:)
0
2005. március 19., szombat 14:14
Engem is. Főleg mikor az az ember akibe 7/9 szerelmes volt azt mondta felkersik a 8472-es Fajt, hogy segítsenek nekik a háborúban.
0
2005. március 19., szombat 14:10
Erősen hajlok az utóbbi felé. Kár, engem érdekelt volna mi lett velük, egy (akár dupla) részt még megérdemelt volna ez a téma, szerintem remek ötlet volt.
0
2005. március 19., szombat 14:07
Talán akkorra már sikerült leválniuk a Kollektiváról minden "hiábs" Borgnak. Vagy egyszerűen írói hiba.
0
2005. március 19., szombat 14:00
Igen, de ha jól emlékszem az az epizód úgy ért véget, hogy folytatják a horcot a kollektívától való leválásért, de még nem érték el azt, tehát a borghoz tartoznak.
0
2005. március 19., szombat 13:52
Az Unimatrix Zero már a Kollektivíról levállt csoport nem függnek és nem tartoznak többé a Borg Kollektívához. Ha jól gondolom, hisz épp ez volt a cél, hogy végre a való életben is önálló lények legyenek az Unimatrix Zeró-s Borgok.
0
2005. március 19., szombat 13:29
Nekem nagyon tetszett a Voyager befejezése, egy dologt leszámítva. Itt ugye elpusztították az egész borg kollektívát. Arra pedig senki nem gondol, hogy a kollektívában már vannak "lázadók" is, mi lett az unimátrix zéróval? Janeway őket is simán kinyírta? Nagyon nem illik ez bele a Star Trek-univerzum filozófiájába.
0
2005. március 19., szombat 13:15
Mától ismét a Star Trek The Next Generation-z vetíti a Viasat 3! Ott folytatják ahol pár hónapja abba hagyták, a 6.évaddal.
0
2005. március 16., szerda 8:14
Nos Dylan nem akarok vitát nyitni, megértelek tényleg nem lehetett úgy elbúcsúzni a szereplőktől, mint a többi sorozatnál. A Borg "lenyomása" azért volt olyan könnyű merthát jövőbeli-technológiát használtak. És... na jó hagyjuk nekem tetszik neked nem.

A DS9 befejezése tényleg jó, bár Sisko sorsa nem világos azt hiszem azt mondta ha eleget "tanult" majd visszatér hisz a felesége gyereket vár.

A TNG pedig... hát igen ilyen egy nem A Sci-fi Sorozat - nagybetűvvel - az nekem nagyon tetszett. A befejezés úgy együtt mind a 178 epizód nagyszerű volt!
0
2005. március 16., szerda 0:56
Optimus Prime!

Hát én pedig pont a VOY befejező epizódjában csalódtam anno!
Először is ezt a "na mi lehet a szereplőkkel a jövőben" -dolgot a TNG már előtte. Aztán ez a dolog ahogy taccsra vágják a teljesen Borg kollektívát, lazán, csak úgy az bizony nem túl valósághű, és zavart hogy minden előzmény nélkül csak úgy egyszercsak hazaértek. Nagyon zavar hogy nem tartorr kb 10 percel tovább a történet. Úgy érzem hogy a karakterektől nem tudtunk rendesen elbúcsúzni, úgy mint a DS9-ban, a sok akció miatt szinte nem maradt rá idő. Az a véleményem hogy egy átlagos évadváltó duplaepizódnak, elmehetett volna, de semmiképpen nem befejezőnek.

Nekem talán a DS9 utolsó epizódja tetszett a legjobban! Volt benn akció is, a Dominium háború vége, de kb egy fél órát szántak a karakterek szálainak elvarrására: Búcsú-buli a holo-fedélzeten, O Brien család pakol, Odo is menni készül, Worf is otthagyja a DS9-t, ekkor jönnek a nosztalgiázós visszaemlékezések, stb. Nagyszerű!

A TNG, pedig azért volt nagyon jó, mert egy remek sci-fi történetet dolgoz fel, és mert ebben az epizódban hangzik el, a Star Trek történelem szerintem legfontosabb mondata, ami gyönyörűen felteszi a koronát az Enterprise-D hét éves küldetésére, és ami így hangzik, szószerint, (Viasatos szinkron):

Q: "Ez az a felfedezés, amiért érdemes élni: Nem a csillagok és ködök feltérképezése, hanem az emberi lét ismeretlen lehetõségeinek megsejtése!"
0
2005. március 16., szerda 0:34
Calzone!

Igen, szerintem a DS9 és a VOY története kerek és le van zárva:
Sisko beteljesítette a végzetét, ahogy a próféták mondták, és ő is próféta lett, - vagy meghalt. Ez attól függ hogy azokat a bizonyos lényeket prófétáknak, vagy féregjárat-lakóknak tartjuk. Vagyis hit, és vallásosság kérdése! A Dominium háború véget ért. Nagyszerű volt, de nem hiszem hogy folytatni kéne: Odo hazament, O Brien tanítani ment, stb.
A Voyager küldetése az volt hogy hazaérjen. Hazaértek, lenyomták a Borg kollektívát, a saját kis "ős-ellenségüket", stb... Igaz lehetne folytatni, de akkor az már nem Voyager lenne... Legalábbis szerintem. Persze a karakterek mind nagyon jók, és én is viszontlátnám őket.

A könyvek mindigis egy valahogy a sorozatok és filmek "alatt" helyezkedtek el. Vagyis inkább a sorozatokban történteket tartjuk lényegesnek... De azért jó hogy háttérinformációt nyújtanak, pl.: az eugenikus háborúkról. A folytatások meg biztos érdekesek, de nem ez még nem jelenti azt hogy jó ötlet lenne folytatni. Lényeg a lényeg: Bármit lehetne folytatni, de biztos hogy kell is!

Kösz az infot az ST-11-ről! 160 évvek Kirk előtt? Akkor az bizony nem lesz Enterprise spinoff! Jó ötletnek tartom hogy komoly változásokon megy keresztül a Trek! Így próbálják meg közelebb hozni a sztorit a laikusok számára. És a rajongók is örülhetnek, hisz mint korábban is írtam jó dolog látni, hogyan is lett olyan a Star Trek-féle jövő, mint amilyen lett!
A téma jó, de ez még nem jelenti szt hogy jó filmet is csinálnak belőle!
0
2005. március 13., vasárnap 14:04
Egyetértek. Meg szvsz a legjobb ST sorozat is.
0
2005. március 13., vasárnap 13:58
nem vagyok egy Star Trek Voyager fan, de azért ezt felvettem DVDre :) nem rossz ;)
0
2005. március 13., vasárnap 13:36
Most volt a Viasaton a Star Trek Voyager bfejező két epzódja, és szerintem a legjobb befejezés a TNG-DS9-VOY sorozatok közül.
0
2005. március 11., péntek 9:35
Nekem az tetszett, hogy a Nemesisben, ami a VOY hazatérése után játszódik említés sincs az új, legyőzhetetlen Borg és egyéb technológiákról, amiket a Voyager hozott haza a Delta-kvadráns-ból a Föderáció számára.
0
2005. március 11., péntek 9:33
Így igaz.
0
2005. március 11., péntek 9:32
Pl. a VOY-t legutóbb mikor néztem két könyv folytatta. A hazatérésük utáni történéseket beszélik el. Vagy a DS9-ben épp csak megemlített eugenikus háborúkat is kifejti pár könyv, vagy az Enterprise kalandjait a Dominion megszállás alatt. Persze gondolom, mint az SW-nél, itt is van egy pár ütközés a filmes/TVs világ és az expanded universe közt. Erről egy trekker több infoval tud biztos szolgálni;)
0
2005. március 10., csütörtök 20:33
Szeretem az ST-t. Újat-régit egyaránt. Talán csak a DS9-re mondhatnám, hogy nem tetszett.
0
2005. március 10., csütörtök 20:14
Ha jól tudom, a könyveknek nincs sok közük az eredeti ST-vonalhoz.
0
2005. március 10., csütörtök 19:46
A tervezett prequel-t én biztos kihajítanám az ablakon a készítők helyében, sosem szerettem az ilyen előzmény filmeket (pl a SW I-II sem a szivem csücske :)
A legjobb lett volna a megszokott TNG-s legénységgel (és a megszokott Enterprise E-vel :) folytatni, Patrick Stewart és a többiek tökéletes választás volt az előző részekhez is.
Egy Borg-os történet szerintem is jó ötlet lenne, elég csak a First Contact sikerére gondolni.
Szerintem rengeteg lehetőség van még a ST világában, csak a megfelelő készítők kezébe kelle adni.
0
2005. március 10., csütörtök 19:22
Bárcsak beleszólhatnának a rajongók a filmek készítésébe.
0
2005. március 10., csütörtök 18:31
Na igen, én úgy gondoltam, hogy a DS9 sztoriját és szereplőit és a VOY szereplőit összedobnák, legalábbis a nagy részüket és abból csinálnának egy filmet. Pl.: mi lett a Borggal hisz teljesen nem semmisült meg a kollektiíva és ott van a 8472-es Faj, például egy kisebb borg "csapat" akik megmenkültek kitalálnák hogyan asszimilálják a 8472-es Fajt és támadást indítanának a Föderáció ellen úgye így még ellenállóbbak lennének létre jönnne egy új Borg faj. Majd a háborúba belépne a Dominium is. Bár lehet, hülyet ötlet, mit gondoltok?
0
2005. március 10., csütörtök 15:48
"Történetük, kerek és le van zárva"

Sisko hova lett? Mi lesz a DS9-el a továbbiakban? A VOY hazaérkezett, hogyan tovább? 100 és 100 szál, ami nyitva maradt és könyvek tucatjai folytatják a sorozatokat.
0
2005. március 10., csütörtök 15:47
Ezt az újabb bukásszagú dolgot olvastátok már:

Erik Jendresen on Writing Star Trek XI
Source: SyFy Portal March 10, 2005

SyFy Portal interviewed Erik Jendresen (Band of Brothers), writer of the 11th "Star Trek" film, who revealed new details about what we can expect. Jendresen says the film will feature a new slate of characters, as well as a new cast.

"I can certainly say that the story concept, the basic idea of this thing, is pretty damn big," he said. "It s a noble enterprise, pun intended." He says at first he was not interested in joining the project, but then they asked him if they could approach the movie with a clean slate. "When I heard the notion, I realized that the people I was talking to were serious, and genuinely dedicated. I started to really think about it, and, ultimately to develop a story. And it s a pretty good one."

Jendresen confirmed that the movie would take place more than a century before Captain Kirk, but acknowledged that it would not be an Enterprise spinoff.

"We re going 160-odd years before Kirk is born. It s an earlier time, and I think it would be really refreshing to feel something in the course of telling this tale, instead of being wowed by special effects, or presenting another crew in jeopardy where, in the end, the captain does something brilliant, and all s right with the world."

But that doesn t mean that everything is okay. "By the end of this story, everyone isn t fine," Jendresen added. "I can safely say as a storyteller with certain standards... my intention is literally as a writer, as a storyteller, as a filmmaker, to go boldly where no one has gone before."

0
2005. március 9., szerda 23:27
Ez jó ötlet!!

De sajnos hasonló már volt mind a két generációnál.
Bocs de az előbb rosszúl irtam Picard nevét.
0