A Nemesisben pont azon akadtam ki a legjobban hogy Remus lakói, a gonosz idegenek csúnyák... Ez annyira gagyi fogás... Szóval a díszletektől én sem voltam elájulva.
A Star Trek alkotói mindigis kizárták hogy valaha film készüljön a Voyager vagy Deep Space Nine szereplőivel, és ez asszem így van jól. Ezek a sorozatok amolyan "középső gyerekek" voltak. Történetük, kerek és le van zárva. Szerintem a Picard féle csapatban lett volna még egy két film... Prequel-t meg én sem nagyon tudnák elképzelni... Ezzel az ötlettel már bebuktak...
Pedig jó ötlet volt. A Star Trek célja mindig is az volt hogy megmutassa az embereknek, hogy a jövő lehet pozitívabb, így is lehet élni! Szóval ezután jó ötlet hogy tanulságként bemutassuk hogyan is lett ilyen.
De úgy nem az igazi hogy kiragadunk 4-7 évet és azt mutatjuk be. Ha meg végignéznénk több korszakot, akkor nem lehetne állandó szereplőgárda. A tökéletes megoldás az lenne ha a következő sorozat a 28. században játszódna, és egy időhajóval kereshetnék fel az emberiség történelmének fontos eseményeit a 21. századtól, hogy megakadályozzák a "gonoszokat" hogy változtassanak az idővonalon... Wow! Ezt most találtam ki!!!
0
2005. március 9., szerda 22:21
127
Az a rossz a Nemesisbe,hogy nem tettek semmi plussz látványt a filmbe. (remélem jól írom)Romulus-ból & Remus-ból nem látunk semmit.Csak a tanácsterem tetejét a film elején és a két bolygót távolról.Tisztára mint a sorozatban.De egy science fiction-t nem lehet így elkészíteni a mozivászonra.A nézőnek meg kell mutatni minden apró részletet(mint a prequel Star Wars-ban) hiszen így lehet csak látványos filmet készíteni. Ami a szereplőket illeti őket sem kényeztették el Pickar és Data kivételével. Az eggyik kedvencem Worf hadnagy,akit az utolsó két filmben csak a poénok kedvéért rakták bele.
0
2005. március 9., szerda 21:20
2692
csináltal=csinálnának, jol van rosszul fogalmaztam. Amúgy egy darabig Nicholas Meyer volt írva rendezőnek az imdb-n, de eltünt a neve a bemutató pedig 2007-re tolódott.
0
2005. március 9., szerda 21:13
515
"csináltak volna egy folytatást"
Egyelőre még le sem forgatták a filmek.
0
2005. március 9., szerda 21:13
515
*filmet
0
2005. március 9., szerda 21:06
2692
Az egyik 2 legjobb karakter Odo és Quark a DS9-ban, valami zseniális szövegeik vannak esküszöm néha jobb, mint komédia sorozat.
A Star Trek-nek kellene most, egy hosszú szünet, mint 69-től 79-ig, mert már totálisan kivesézték az egész Star Trek univerzumot. A 2007-es filmtől pedig kiráz a hideg Star Trek 11. és 200 évvel a Star Trek 10. előtt játszódik, inkább csináltak volna egy folytatást a DS9 és a Voyager szereplőivel: Odo, Quark, Dr.Bashir, Dax, Seven of Nine, A Doctor és valam újszerű történettel pl. bevonhatták volna a 8472-es faj vagy valami.
0
2005. március 9., szerda 18:13
5042
Kösz az infot! Nem rendeltem még külföldről, de ha tényleg ennyivel olcsóbban hozzá lehet jutni, akkor most azonnal szétnézek pár oldalon!
0
2005. március 9., szerda 17:39
195
A "te dvd gyűjteményed" topicban feltett kérdésedre inkább itt válaszolok:
Először is köszi! :) A lemezek teljesen megegyeznek a hazai kiadással (Paramount szokás, majdnem minden országban ua. a kiadás jelenik meg), tehát a film és az extrák is magyar feliratosak. Az első 4 részt a loaded-től rendeltem, 6.5 Font (kb 2300 Ft) /db áron, postaköltség nálluk nincs. Az V., VI. részt pedig az amazon-tól rendeltem, a kettő együtt 8000 Ft volt (postaköltséggel együtt).
0
2005. március 9., szerda 15:19
5042
[Bocs az előbb véletlen hozzáértem a notebook touchpad-jához, a kurzor meg pont a tovább gomb felett volt... Folyt:]
... több mint 100 epizódot, és teljesen megismeri a hihetetlenül összetett személyiségeket, akkor Worf egy nézésén tud nevetni, mert tudja mire gondol.
Szóval most aggaszt egy kicsit hogy mi lesz a Star Trek-el. 1969 óta nem fordult elő olyan dolog hogy megbukott valami a Star Trek. Lényegében már 1979 óta folyamatosan sikerese a Star Trek. Ez a tobb mint 25 éves folyamat tört most meg. Valószínűleg halasztják a következő mozifilmet is ami 2007-re volt betervezve. (Az Imdb Untitled Star Trek Prequel-nek hívja). Talán jót fog tenni egy pár év szünet.
0
2005. március 9., szerda 15:13
5042
Nem is értem hogyan változhatott ekkorát az Enterprise a Voyager után. A Voyager még szerettem. A karakterek miatt: (De ez a többi sorozatra is igaz.) Szóval "kívülállók" nem értik hogy miért nevetek annyit a szerintük egyáltalán nem poénos epizódokon. Mikor több mint 10
0
2005. március 9., szerda 13:40
2692
Meg Bergman a sötét hangulathoz hozzá dobot pár bombázó nőt illetve idegent. Szinte nem volt rész amiben ne lett volna valami utalás a szexre. Na meg a Vulcaniak viselkedése: beképzelt, erőszakos, minden más életformát lenéző gonosz idegenek mutatja be őket. A legrosszab a Vulcan Kommandó volt.
A legjobb sorozat tényleg a TNG, az igazi sci-fi. A DS9 kicsit olyan politikai, de jól meg van csinálva. A Voyager-t meg megmenti a Doctor és Seven of Nine meg a rendszeres Borg támadások.
0
2005. március 9., szerda 13:02
5042
Hát bizony tényleg jó lenne már valami biztos info a TOS-ról, mert addig nem mondanám magam igazi Star Trek rajongónak amíg nem láttam. Pedig anno a TV3 (kb. 1997-1998-ban) leadta az egészet. Sörös Sándor, meg R. Kárpáti Péter (Berényi András) magyar hangjával. De sajnálom hogy lemaradtam...
Az Enterprise-t én sem csodálom hogy megbukott eredeti témákat tényleg nem bírt felmutatni, szintem minden epizódról eszembe jutott egy korábbi. De nekem nem ez volt vele a legnagyobb bajom. Berman azt hitték hogy attól fog emelkedni a nézettség hogyha kicsit "bekeményítenek" tehát az Enterprise lett a leg "sötétebb" sorozat: állandóan csak csatáznak, szinte minden epizódban kb 3 percet tölt ki a halál uncsi fézer csata. Meg ez az egész temporális háború, a Dominium háborúra emlékeztet.
A Star Trek nem a csatáról, meg a háborúról szól, szerintem az inkább a Star Wars nem? (Bár a Dominium háborút nagyon jól megcsinálták. Főleg a politikai valószerűség tetszett benne.) Direkt figyeltem anno a TNG-ben, csak a második évadban volt az első komolyabb csata jelenet akkor is Borg-os epizódban... Hiába más időket élünk. A Nemesis is eddig messze a leg gyengébb Star Trek film, és az is az Enterprise hibáival volt tele: Gonosz, csúny alien-ek, akiket a Picard jól legyőz. Hát hol van ebben a filmben a sci-fi téma, és a mondanivaló? Nekem is éppen ezért a TNG a kedvenc sorozatom.
0
2005. március 9., szerda 9:31
2692
Egy ilyen topic már van igaz "Kirk vs. Picard" néven, úgyhogy ez nem olyan nagy baj.
A Star Trek DVD-kkel most kicsit elvagyok maradva, csak az I-II-III. Rendezői illetve extra változatai vannak meg, és persze mindegyiket imádom.
A ST:TOS állítólag nálunk is megjelenik mivel került rá magyar felirat, szerintem nem lehet olyan rossz minőségű hisz másodszorra adják ki DVD. Először ugyanis csak Amerikában jött 2-3. epizódos változatban és már azon DD 5.1 hang volt. A Senditen p. kb 20000 Ft-ra jön ki , kiváncsi vagyok nálunk mennyi lesz.
Az, hogy miért bukott meg az Enterprise szerintem nem kétséges én láttam belőle pár részt a Viasat 3-on. Egy darabig el is voltam vele, még ezt a pop stílusú főcímdalt is megszerettem, de amikor a Vulcaniakról lett szó illetve azzal a renegád csoprtról akikkel az Enterprise találkozott... Hát szóval hosszú lenne kifejteni, de aki látta tudja mire gondolok. Amúgy a sorozatban nem tudtak semmi újat mutatni, attól például kirázott a hideg mikor a kapitány meg néhány csapattag lementek egy felfedezett bolygóra: a kapitányon Csillagflottás síltas sapka - és vite a kutyáját - majd tábort vertek és majdnem cserkész dalokat énekeltek este a tábortűznél. Na meg ott van T Pol, Vulcani, de olyan, mint Tuvok mitha érzelmei lennének ez az bosszantja, fapofát vág hozzá nem olyan, mint Spock pedig ő félig ember volt, egyedüli mentsége - és érdekessége a sorozatnak -, hogy gyönynörű nő. :] Bár mintha Seven of Nine-t utánozná...
0
2005. március 9., szerda 2:14
5042
Gondoltam lehetne egy kifejezetten Star Trek topic. Itt vitatkozhatunk azon hogy kinek melyik sorozat, film, dvd, karakter a kedvence. Kitárgyalhatjuk mi lehet az oka annak hogy az Enterprise megbukott.
De legfőképpen ha bárki új infokat tud a sorozatok, vagy a filmek itthoni, vagy külföldi megjelenéséről, itt jelezheti.
Engem speciel most az érdekel a legjobban hogy mikor jelenik meg itthon a First Contact SE, mert nagyon várom már... Megnéztétek az extra listát? 2 audiokommentár, meg DTS hang, Wow...
Megvan már valakinek a The Original Series német változata amin magyar felirat is van? Érdekelnének a vásárlói vélemények.