Keresés

Star Trek 8. - Kapcsolatfelvétel (Extra változat - 2 DVD)

2005. április 22., péntek 10:25
Hát nem tudom milyen lehet egy Igazi Házimozi rendszer nekem csak egy all-in-one van, de a PC-s DVD-zéshez képest nekem nagy változás volt. És azért egy ócska házimozi is tud olyan hangot produkálni, hogy beleremegnek az ablaküvegek pl.: Star Wars II., Az ötödik elem, Transformers (angol kiadás), Terminator 2., stb.

Amúgy az is igaz, hogy néhe egy jól masterelt Dolby Digital hang jobb is lehet, mint egy szimpla DTS -> Hegylakó, ugyanis ahhoz képest, hogy DTS ES hang van rajta- igaz nekem csak sima DTS dekóderem van - nagyon gyengén szól és semmi térhatása sincs ráadásul néhol úgy recsek, mint egy 20 éves magnó kazetta.

A magyar szinkronokat pedig már ismerjük Stereo - DD 5.1 szinte mindegy -> a Men in Black DD 5.1 szinkronjánál még a melékletes Hegylakó 3. angol Stereo hangja is dinamikusabb és erőteljesebb.
Egyedül a Bérgyilkos a szomszédom DTS hangja amit alacsonyabb hangerőn kell néznem, de ennek csak az elehet az oka, hogy valószínűleg magasbb hangerővel készült a magyar DTS hangsáv és így nem kell majd maximumra vennem a hangerőt, hogy értesem a dialógusokat.
0
2005. április 22., péntek 3:47
Na igen, ahhoz, hogy így szóljon egy film, mint a fenti példában írtam, kell egy jó házimozi erősítő is (nem kompakt-rendszer!!!).

Csak javasolni tudom, hogy beruházz, nem bánod meg szerintem. :)))

Mikey-Soft
0
2005. április 22., péntek 2:38
Kössz a választ!
De a térhangzáshoz 5.1-es kell nem?
Ha ilyen jó házimozin a hang akkor azt hiszem,hogy be kell szereznem egy házimozi rendszert!
0
2005. április 22., péntek 2:20
Dts hangsáv kontra sztereo:

Legjobb példa az U-571 c. film. TV hangszórón keresztül épphogy van valami hangja, kihangosítva házimozira, DTS-ben úgy szól, hogy a robbanásoknál még az ablaküveg is beleremeg, és a föld mozog a kanapé alatt.

Kb. ugyanez van a First Contact-nál is, főleg az elején (bár azt eddig "csak" 5.1-ben láttam, de a hatás szintúgy nem maradt el...).

Úgyhogy nagy kár a DTS hiánya miatt. Legfeljebb majd kollektíve külföldről rendeljük meg (pl. Ezydvd, a Generations-ből is az ausztrál verziót kaptuk, ha arra felkerülünk, akkor lesz DTS-ünk magyar felirattal remélhetőleg, a szinkront meg el kell ennél a filmnél felejteni, iszonyat gyenge).

Mikey-Soft
0
2005. április 22., péntek 1:51
Olvasgattam a hozzászólásaitokat amiben azt írtátok,hogy ez a Star Trek film volt a legsikeresebb.Nem lehet,hogy a kiadó ezért "örvendeztetett" meg minket egy vacak szinkronnal?
Én nem igazán tudom,hogy mi a külömbség az 5.1-es és a DTS hangsáv között.Talán azért mert csak sztereo fülhalgatóval nézem a filmeket.
Le tudnátok írni nekem a külömbséget?
0
2005. április 22., péntek 1:25
Egyetértek Optimussal, inkább az eredeti DTS hangsáv, mit egy gagyi szinkron.Főleg sztereo(vagy surround egykutya)ami kb a 88-89 évek technikai színvonala.De itt a legnagyobb bűn az, hogy ritka szar a szereplők megválasztása.Ha pedig új szinkront csinálnak vmihez(ezesetben biztosan nem)akkor az legyen legalább 5.1-es és minőségi(Mafilm Audió kft pl.).
A másik, meg hogy az 5.1-ill. DTS hangsávoknak pontosan az a lényegük,hogy egy jó házimozi rendszeren kellő átéléssel tudd élvezni a filmet.Csakúgy, mintha most vetítenék a moziban.Ha valaki erre nem áldoz, hanem megveszi a kommersz ultragagyi házimozinak mondott KOMPAKT(főként ezen a hangsúly) rendszereket,vagy egyszerűen TV-n nézi a filmjeit, akkor annak meg tökmindegy hogy milyen hangsávok vannak.De az inkább ne is szóljon bele itt a vitába,hisz ő csaknem laikus a kérdéshez.Majd ha megnéz egy ilyen jellegű filmet egy normális cuccon, és majd  összetojja magát ha pl belavíroz egy űrhajó a képernyőre, akkor azonnal megérti mit is jelent egy ilyen film esetében a DTS hangsáv lehagyása.Ennyi.
0
2005. április 22., péntek 1:22
Azért nem feltétlenül kell egy igazi mozi hangrendszert beszereltetned, hogy élvezhesd a dts hangzást Odo.

Én is inkább eredeti angolt nézem magyar felírattal, ha rossz a szinkron és nem fogom a magyar hangot választani.
0
2005. április 22., péntek 1:04
Azért hogy a DTS hang érjen is valamit, már komolyabb házimozi rendszer kell, ami ugye szintén nem gyakori.
0
2005. április 21., csütörtök 20:07
Hát én úgy vagyok vele egy pocsék szinkron helyett inkább eredti DTS hang, főleg egy ilyen filmnél.

Az is igaz, hogy az 1000 Ft-os kategóriában is vannak jó filmek, pl.: Hulk, Galaktikus támadás, stb. szóval a kiadvánnyal semmi gond csupán akciós. És persze akadnak ócska és olcsó kiadványok is. Ezért nem szabad ismeretlen kiadók DVD-jét megvenni főleg, ha nagy betűkkel hirdetik a DD 5.1 magyar szinkront.
0
2005. április 21., csütörtök 14:03
A DTS hangsáv helyett valóban sokkal jobb egy normális magyar szinkron.

Azt meg nem igaz, hogy a minőség nem szempont. Azért, mert valaki nem tudja zsákszámra dobálni kosarába a 4-7 ezer Ft-os dvd-ket, még nem jelenti ezt. És képzeld az 1000 Ft-os kategóriában is akadnak jó filmek.
0
2005. április 21., csütörtök 11:42
Biztos hogy nem csináltak új szinkront, mert ha csinálnak akkor azt azért teszik hogy 5.1-ben kerülhessen a lemezre. Ez a "Stereo" meg szerintem ugyanaz a DD 2.0 mint korábban volt.
0
2005. április 21., csütörtök 10:20
Hát nagyon el vagyok keseredve. :(
Kár a DTS hang miatt, persze azért angol DD 5.1-be se lesz rossz és persze eredeti képaránnyal DVD minőségben ...igen ettől már jobban érzem magam. :]

Az előző kiadás is hülyeség volt, na jó 5 fajta szinkron hang volt rajta, de akkor sem hiszem, hogy emiatt nem fért volna rá meg egy magyar felirat - hisz ha jól tudom egy felirat sáv nem foglal sok helyett - amellé a kb. fél tucat mellé.

És azt sem értem, hogy lett a Surroundből Stereo. Xpress akkor ez most talán új szinkron? Na nem mintha érdekelne eredetiben jobb.

A szinrkohangokból itt legalább 3 a már megszokott csapatból van Riker, Troi és Worf hangja az övékez ismerhetjük a TNG és DS9 sorozatokból. De a többi Picard hangja rettenetes persze a Kránitz-félénél még mindig jobb, Data hangja elmegy, Geordi hangja is elmegy, Dr.Crusher-é már nem és a cameo szerepet kapott Doctor hangja is rettenetes. Na de ami mindent "überel" az a Borg hangja ISZONYT BÁRGYÚ, olyan esetlenül mondják, hogy "Asszimilálni fogjuk! Minden ellenállás hasztalan!" tudom a Borgnak nem kell nagy színészi játék az "életre keltéséhez, de aki  hallotta eredetiben az tudja miről beszélek.
Még a Pc-s játékokban is jobb a hangjuk.

"We are Borg. You will be assimilated. Resistance is futile!"
0
2005. április 21., csütörtök 2:14
A Paramount csak azt nem tudta hogy itthon nem a megszokott szinkroncsapattal készült a film szinkronja, (mondom ezt úgy hogy a TNG sorozat szinkronja jóval később készült mint a film-é), és hát akik szerették a sorozatot - vagyis a rajongók - nem szeretik ezt a szinkront, értelemszerűen nem lesz túlzottan népszerű, mert külfüldről fogják megrendelni, a DTS hangsáv miatt. Szerintem kevesebben vannak azok a "kevésbé rajongók", bár ki tudja...  Meg tudom érteni a Paramount döntését.

Csak azt nem értem hogy a Star Trek 7-nél miért nem döntöttek ugyanígy? Esetleg eljutott hozzájuk a hír, hogy itthon gyűlölik azt a vacak mono szinkront?
0
2005. április 21., csütörtök 1:54
A probléma az, hogy a DVD kapacitása nem elegendő arra, hogy 5 DD hangsáv mellé még egy DTS hangsáv is elférjen egy ilyen hosszú filmnél. A kiadónak (nem a hazai forgalmazónak, hanem a Paramountnak) el kellett dönteni, hogy mit áldoz fel: a nemzeti szinkronokat, vagy az angol DTS hangsávot, esetleg az audiókommentárokat. A sokat emlegetett német kiadáson is csak a német szinkron került fel DTS-be, mert az angoilnak már nem lett volna helye.
Mivel Magyarország hírhedten a szinkronmániások országa, üzleti szempontból általában jobb döntés az angol DTS helyett a magyar szinkronsávot felpakolni. Sajnos tény, hogy nálunk nem a minőség az elsődleges szempont. Nézzétek meg a multikban egymás lábát taposó embereket az 1000 forintos kosárnál. Ausztriában is léteznek ilyen kosarak - a sarokban félretolva, mivel a kutya sem foglalkozik a szeméttel.
A "jól fogyott volna" nagyon relatív fogalom. Idehaza jól fogyott A Gyűrűk Ura, az első Mátrix, meg anno a Gladiátor, most meg jól fogy minden, ami korong alakú, mozgókép és bármilyen hang van rajta, ja, és nem kerül többe ezer forintnál.
Szóval a Star Trek 8. angol DTS-sel elkelhetne akár 800-900 példányban is, így meg majd a kevésbé rajongók, de szinkronhoz ragaszkodók megveszik országosan mondjuk 6-700 példányban. Ilyen számok mellet az kész csoda, hogy mi egyáltalán rákerültünk bármilyen formában a lemezre.
0
2005. április 21., csütörtök 1:49
Új 5.1 a szokott TNG-s szinkroncsapattal? Jól hangzik, de nem érzem annyira szűkségét a szinkronnak, az eddigiek is feliratosak voltak, és én teljesen meg voltam velük elégedve. Szóval ha lenne új szinkron, akkor is biztos eredeti hangon nézném.

Én még nem hallottam az eredeti hangját a filmnek, de jujj, most hogy mondod alig várom hogy halljam a Borgot eredetiben...

"Resistance Is Futile!"
0
2005. április 21., csütörtök 1:26
Jól mondod, egy fokkal jobb volt.De csak eggyel!!! Hallgasd meg az elején angolul hogyan szólal meg a Borg,majd magyarul,és már dobod is ki a lejátszóból a lemezt ,hogy legalább frízbiként hasznosíthasd!Sajnos az előző kiadás az pontosan ezért nem ért lószart sem.A nemzedékek  SE kiadásánál már kezdtem fellélegezni, hogy lám a kiadó meglátta mit is írtak a korábbi kiadásról a vevők, és kezdi orvosolni a hibát.De ez a legjobb Trek film!!!Ez megérdemelt volna egy új, jó minőségű legalább 5.1-es keverést is, avval biztosan jól fogyott volna+DTS-sel meg pláne,erre meg most halálra ítéli!Ez már tényleg bosszantó!
0
2005. április 21., csütörtök 0:21
Én is sajnálom hogy lemaradt az Angol DTS a lemezről, és nem is igazán értem hogy miért, hisz az ST7-nél is létezett egy mono szinkron, de hálisten akkor gy döntött a kiadó hogy egy Angol DTS többet ér mint az a pocsék Kránitz Lajos féle mono szinkron.  Ezúttal nem döntött így... Mondjuk az ST8-ban már Horányi László volt Picard hangja, ami azért egy fokkal jobb volt... Hát így jártunk.
0