Keresés

Mi bajom a dvd mellékletes újságokkal?

2005. május 11., szerda 17:32
Az, hogy azokon nincs magyar feliratos extra, az a Fox politikája. De amin volt, az is kezd eltűnni.
0
2005. május 11., szerda 17:31
De egyre szarabbak a kiadványok. Ne már mindig az árat nézzük!
0
2005. május 11., szerda 17:28
Bocsi, akkor félreértetük egymást én azt hittem, hogy ezt a kijelentésedet a DVD piacra érted, és picit furcsáltam így viszont ok. Vedd úgy, hogy meg se szolaltam:)
0
2005. május 11., szerda 17:26
Nem bántónak szántam, de a kérdésed ugye nem volt komoly?
0
2005. május 11., szerda 17:25
"(csak azért érdekel, mert szerintem senki nem emeli az árait)"

Jah a benzin nem emelkedik csak álmodjuk...
A kenyér sem drágább csak Te eszel többet...

Végül is senki.
0
2005. május 11., szerda 17:23
Jól hangzik, hogy azért nincs magyar nyelvű extra egy lemezen mert csak 3500Ft és szegény kiadónak meg kell spórolni az árát. De az én 7000Ft-os régebben kiadott lemezeimen sincs magyarítva egy extra sem. Még a majdnem 10.000Ft-ért vásárolt Függetlenség napja, Star Wars I DVD-men sincs egy percnyi magyar extra sem. Pedig akkor aztán nem voltak még újságmellékletek. Egyszerűen csak igénytelenség. Ha megnézzük melyik kiadásokon van több magyarított extra, a régi drágán vagy az új olcsóbb kiadáson. Akkor bőven az új és olcsóbb felé billen a mérleg.
Szükség van az árlehajtó akciókra. Ha én is DVD árus lennék én is azt szeretném, hogy minél többe kerüljön egy lemez mert nagyobb összegen nagyobb haszon is marad.
0
2005. május 11., szerda 17:22
"HOPP miután mindenki más emeli az árait ők lemennek 2 490Ft-ra"

Bocsi, de kiket értesz "mindenki" alatt? (csak azért érdekel, mert szerintem senki nem emeli az árait)
0
2005. május 11., szerda 17:20
Lehet, de szerinted miért van, hogy a Bomba például idáig 2 990 Ft volt, és HOPP miután mindenki más emeli az árait ők lemennek 2 490Ft-ra, pedig ÁLLÍTÓLAG esik a kereslet.
0
2005. május 11., szerda 17:12
Azért még sem baj, hogy vannak mellékeltes illetve 990Ft-os DVD-k. Sok film így olcsón is ugyanolyan jó minőségben kapható mint előtte mondjuk ötszörös áron.
A jó hatásokhoz tartozik az is, hogy most már tényleg a kiadások java 4-5e Ft alatti kategóriába esik. Kb 1,5-2éve sok filmnek bőven 7eFt volt az ára. Mint vásárló úgy látom, hogy igen is szükség van ezekre a lehetőségekre is. Azért ne sajnáljuk már annyira a multikat. A 2500Ft-os akciós filmen sem buknak, biztos vagyok benne.
A belső borító kihagyása pedig egyszerűen igénytelenség. Az angliai akciós 2000Ft-os StarTrek spec kiadás DVD-n az ára ellenére minden extra megvolt.
Az pl egyre jobban működik és szerintem nem is gond, hogy a teljes árú megjelenés papírtokos, belsőborítós stb, míg a leakciózás során műanyag tokossá stb válik. Pl: egyes leakciózott Legendák klubja lemezek, Van Helsing, Harry Potter...
Ez a téma is örök vita tárgyát képezheti majd itt a fórumon.
0
2005. május 11., szerda 17:07
DVD-lejátszót már 7 ezerért is lehet venni, és ma is lenne Bomba, illetve Szuper ár. Semmi ilyesmihez nem kellettek a mellékletes magazinok.
0
2005. május 11., szerda 16:58
Nekem vegyes érzéseim vannak,

Egyrészt osztom az Xpress és Dylan véleményét, vagyis ezek után könnyen romolhat a minőség, de ugyanakkor belegondolok, hogy ha az újságok nem kezdték volna el, akkor most nem lennének Bomba Ár-ak és Szuper Ár-ak csak 5000 és 6000 Ft-os DVD-k,ami azért lröhejes mert egy DVD lejátszót már lassan 10 000 Ft-ért is tudsz venni....

Szerintem azért most már kicsit visszafoghátnák magukat az újságok. Nem azt mondom hogy tűnjenek el, hanem azt, hogy kevesebb újságot engednék ilyen formán megjelenni. Kéne valami szabály vagy korlátozás... de tudom ez nem lehetséges. 1 éve még álmoman sem gondoltam volna, hogy a Taxi-t fogom látni az újságosoknál, kissebb áron, mint anno VHS-en vettem. Szóval vannak jó és rossz oldalai is.
0
2005. május 11., szerda 16:41
Kezdetben amikor azt hiszem a Nmezetközi DVD magazin megjelent vhogy elsőként mint olyan magazin amihez teljes értékű dvd kiadványt adtak, még örültem. Azóta átláthatatlanná vált ez az egész business. A kiadványok egyre igénytelenebbek, rosszabb minőségűbbek stb... És manapság, amikor egy mindössze pár hónapja kiadott minőségi kétlemezes profi kiadványt, mint pl a Trója és tsai meg lehet vásárolni 2490Ft-ért, nem látom szükségességét két, vagy esetenként 3 ezer fointot kiadni egy rossz minőségű, igénytelen magazinos kiadványra.
Kb olyan 15-20 magazinos kiadványom van,de ez a szám nem nagyon fog már gyarapodni. Magazinos dvd-k közül aminek érelmét látom az a Cinetel kiadványa az ArtDVD. Hiánypótló filmeket ad ki viszont az újság felejthető( és a minőség sem mindig húú de fazsa).

elm
0
2005. május 11., szerda 16:39
Eleinte (és talán még most is) én is nagyon örültem nekik, hisz olcsón jutottam eredeti DVD-khez, a reklámokat el tudtam viselni, ha a lemez egyébként minőségi volt, de most már egyre kevesebb reklámos kiadvánnyal találkozok, ső már láttam az igazán minőségi Legendák Klubja sorozatból négy filmet digipackos kiadásban 2.000 forintért, csak úgy önmagában, nem mellékletként. Egészen tegnapig nem értettem hogy ez hogyan érheti meg a kiadóknak, de a "Lázad a szinkronszakma" topic útolsó kb.: 200 hozzászólását elolvasva, az Xpress.hu tök jól megmagyarázta hogy ennek mi az oka: Ha a DVD-ket újságosnál árulják, 25% helyett csak 15 % áfát kell fizetniük az államnak, és ha olcsóbban adják többet vesznek, és így lényegében egy legális adócsalással több bevételhez jutnak. A Best Hollywood például már csak újságos bódékban terjeszti a DVD-it, és ha folytatódik ez a tendencia hol lesz a vége? A DVD-ket áruló online és offline boltok veszteségessé válnak...

Van egy másik probléma is: (Szintén az Xpress.hu meglátása) Az emberek az újságos DVD-knek köszönhetően hozzászoktak az olcsó termékeknek, így a forgalmazók egyre több, egyre nagyobb akciókra kényszerültek hogy megvegyék a filmjeiket. Ez néha a vásárlónak is rossz: Gondolj csak a Trója példájára: Pár hónao alatt 6.000-ről 2.500-ra lett leárazva. És aki megvette 6.000-ért, most persze hogy ki van akadva. Már ott tartunk hogy a 4.000 forintos DVD-t is drágának találjuk, mikor pár éve ez volt a nagy akció, és úgy kapkodtuk mint a cukrot. Szóval a kiadók a saját hülyeségüknek köszönhetően egyre lejjebb kénytelenek nyomni az árakat, aminek hosszú távon csak a minőség romlása lehet az eredménye: Pl.: Nem költenek arra hogy több extrát vegyenek, vagy nem magyarítják azokat, csak hogy olcsóbban adhassák, legjobb példa talán az Apollo 13 - Jó, régóta várt film, 2 lemezes kiadás, érdekes extrákkal, Magyar 5.1-el, pár éve ez 6-7.000 forintba került volna, most kevesebb mint 3.600 forintért lehet előrendelni!!! Az extrák persze nincsenek magyarítva, pedig lassan ennek már megszokottnak kéne lenni nálunk is.

Lényeg a lényeg: Én is örülök az olcsó DVD-knek, de remélem nem az Xpress-nek lesz igaza hogy az újságos DVD-k megölik a piacot!
0
2005. május 11., szerda 16:38
Csak az a baj velük, hogy ezek a mellékletes magazinok szép lassan hazavágják a magyar dvd piacot. Most már majdnem mindenhez dvd-t adnak. Ezzel csak azt érik el, hogy szinte senki nem fog bolti áron dvd-t venni, mert egy rakás film megjelenik mellékletként is, sokkal olcsóbban.
0
2005. május 11., szerda 16:32
Az, hogy tönkreb*szták a normál megjelenéseket. Eltűntek a belső borítók, a Warner leszokott a szép papírtokjáról, a Universal nem feliratozza az extrákat. Hirtelen ennyi.
0
2005. május 11., szerda 16:07
Nagyon sok más fórumban is csak két fajta megjegyzést olvasni a mellékletekről. "Nagyon utálom őket!", és a "De jó, hogy vannak!"

Fejtsétek ki légyszíves, hogy mi a baja mindenkinek az olcsón megvásárolható, gyakran jó vételnek bizonyuló dvd mellékletekkel.

0