Eleinte (és talán még most is) én is nagyon örültem nekik, hisz olcsón jutottam eredeti DVD-khez, a reklámokat el tudtam viselni, ha a lemez egyébként minőségi volt, de most már egyre kevesebb reklámos kiadvánnyal találkozok, ső már láttam az igazán minőségi Legendák Klubja sorozatból négy filmet digipackos kiadásban 2.000 forintért, csak úgy önmagában, nem mellékletként. Egészen tegnapig nem értettem hogy ez hogyan érheti meg a kiadóknak, de a "Lázad a szinkronszakma" topic útolsó kb.: 200 hozzászólását elolvasva, az Xpress.hu tök jól megmagyarázta hogy ennek mi az oka: Ha a DVD-ket újságosnál árulják, 25% helyett csak 15 % áfát kell fizetniük az államnak, és ha olcsóbban adják többet vesznek, és így lényegében egy legális adócsalással több bevételhez jutnak. A Best Hollywood például már csak újságos bódékban terjeszti a DVD-it, és ha folytatódik ez a tendencia hol lesz a vége? A DVD-ket áruló online és offline boltok veszteségessé válnak...
Van egy másik probléma is: (Szintén az Xpress.hu meglátása) Az emberek az újságos DVD-knek köszönhetően hozzászoktak az olcsó termékeknek, így a forgalmazók egyre több, egyre nagyobb akciókra kényszerültek hogy megvegyék a filmjeiket. Ez néha a vásárlónak is rossz: Gondolj csak a Trója példájára: Pár hónao alatt 6.000-ről 2.500-ra lett leárazva. És aki megvette 6.000-ért, most persze hogy ki van akadva. Már ott tartunk hogy a 4.000 forintos DVD-t is drágának találjuk, mikor pár éve ez volt a nagy akció, és úgy kapkodtuk mint a cukrot. Szóval a kiadók a saját hülyeségüknek köszönhetően egyre lejjebb kénytelenek nyomni az árakat, aminek hosszú távon csak a minőség romlása lehet az eredménye: Pl.: Nem költenek arra hogy több extrát vegyenek, vagy nem magyarítják azokat, csak hogy olcsóbban adhassák, legjobb példa talán az Apollo 13 - Jó, régóta várt film, 2 lemezes kiadás, érdekes extrákkal, Magyar 5.1-el, pár éve ez 6-7.000 forintba került volna, most kevesebb mint 3.600 forintért lehet előrendelni!!! Az extrák persze nincsenek magyarítva, pedig lassan ennek már megszokottnak kéne lenni nálunk is.
Lényeg a lényeg: Én is örülök az olcsó DVD-knek, de remélem nem az Xpress-nek lesz igaza hogy az újságos DVD-k megölik a piacot!