Keresés

Mi bajom a dvd mellékletes újságokkal?

2006. február 25., szombat 13:58
Egy kis kiegészítés:temészetesen én is látom a mellékletes újságokat, amelyek most vannak és pl. "A holló" MVKE-s matricával volt. Nyilvánvalóan ez ugyanaz a dvd, amit meg lehetett vásárolni újonnan. (csak ugye akkor már lehetett tudni, hogy jön az új kiadás!) Mivel mára már lecsökkentek az árak, ezért valószínű, hogy nincs különbség a korongok között. Az Oscar is megjelent 1.999,-FT-ért, AMARAY-es tokban, MVKE-s matrica nélkül és újságmellékletként is ennyi. (mint ahogy a többi Funes, Belmondo BEST-es kiadvány is) Mivel azonban eddig még nincsenek meg, ezért értékelni, megvizsgálni nem tudtam.
0
2006. február 25., szombat 13:45
Tegnap az "utánam, kalózok!" fórumban utaltam arra, hogy leírok egy érdekes tapasztalatot az újságmellékletes dvd-kkel kapcsolatban. Átböngésztem az elejétől az eddigi fórumokat és mivel találtam ilyen témát (többet is), elolvastam az összes hozzászólást. (mármint ebben)
A film, amelyről ez a történet szól a BEST H. Kft. által kiadott "A sárkány csókja" c. film. Ebből rögtön kitűnik, hogy ez egy régebbi tapasztalat. Hogy azóta változott-e valami, azt nem tudom: ugyanis ez volt az első és egyben a legutólsó újságmllékletes dvd, amit megvettem. Tehát megjelent a film a boltokban, ha jól emlékszem 4.999,-Ft-os áron. Abban az időben még erősen szelektáltam az árak miatt. Aztán hónapokkal később megláttam az újságárusoknál mellékletként (talán a poszter magazin, vagy valami ilyesmi c. kiadvány volt) 1.999,-Ftért. Elmentem a boltba, tüzetesen szemügyre vettem az eredetit, majd mentem az újságoshoz. Mivel az a kiadvány be volt csomagolva, így csak az elejét és az oldalait tudtam megnézni. Csak az MVKE-s hologramos matrica hiányzott róla, még a tok is ugyanaz az AMARAY-es tok volt. Gondoltam, nagy baj nem lehet. Tévedtem. A dvd hátúlja más volt, mint a boltié. Betettem a korongot:reklám. Továbbléptetni nem lehet. Indítom a filmet, kb. 3 perc után megáll; visszaugrik, előreugrik, kihagy 20-30 mp-es részleteket... Telefonáltam a kiadónak, ahol egyből mondták, hogy küldjem vissza, kicserélik. Megérkezett az új korong, belenéztem, ez már pár fokkal jobb volt, de még ez is meg-megállt. Elmentem és megvettem a boltban a drágábbat. Nos, a különbség:maga a dvd korong! Amikor megnéztem az írott oldalát, ott is a "belsejét", ahol az infók vannak körben apró betűkkel és számokkal, akkor a mellékletes korongon ott volt a címe magyarul meg talán valami szám; a boltin pedig az általam (mára) nagyon kedvelt Sony DADC-s koronggyártóazonosító és az A0,A1 rétegazonosító filmkód. (Sony DADC dvd lemezeketre írja filmjeit a Columbia/ Tristar, régebbi BEST-es filmek, SPI, meg még biztos van egy pár) (Még valami:az feltűnt valakinek, hogy a legendák klubja sorozat TAKT-os dvd-ken van? Tudjátok, az a lengyel kazettasokszorosító gyár!) Szóval felhívtam a BEST-et, ahol sikerült az illetékesel beszélnem. Csak nagy nehezen tudtam kiszedni belőle infókat, de annyit azért sikerült megtudnom, hogy ezeket a dvd-ket itthon gyártatják, azért tudják olcsóbban adni. Mint később megtudtam, rengeteg filmmel volt probléma. (lemaradtak dolgok, felcserélt hangsávok...) Tehát a lényeg:a dvd-k nem ugyanazok!!
Persze ez régen történt, azóta változhatott a dolog. Ez nem érvényes a WARNER-re, hiszen én nem találtam különbséget a bomba áras és a teljes árú filmek között; sőt, a legendák klubja sorozat, amit az újságosoknál lehet beszerezni 1.999,-Ft-ért, az is teljesen rendben van (mint ahogy más INTERCOM akciós kiadványok).
Írásom a teljesség igénye nélkül, az általam tapasztalt dolgokon alapult. Csak január óta netezek itthonról, így még nem sikerült mindenbe, ami érdekel, belásni megam. Ha már esetleg volt szó erről a témáról, akkor elnézést kérek mindenkitől, akit ezzel untattam! További kellemes dvd gyűjtögetést mindenkinek!
0
2005. május 18., szerda 23:05
Hát a Nagy Sándor nálam az elsõ 5000 filmbe sem kerülne be, abban biztos vagyok. :-) Mindenben egyetértek glad-del. Amúgy én egyszer vettem DVD-mellékletes újságot, akkor két film volt benne, a "Nincs kettõ négy nélkül" és a "Végzet" Louis Malle rendezésében. Persze a másodikért vettem meg, 2000 Ft körül volt az újság. Nekem nagyon tetszett, ráadásul rajta volt a szinkron is, jó minõségû is volt.
Viszont nem tudom, vettetek-e már filmet a Shell-nél (990 Ft). A magyar felirat kettõn sem volt rajta, ráadásul az egyiken szinkron sem volt. Én tudok angolul, de nem mindenki, akinek meg akartam volna mutatni. Ha szinkront nem is, de legalább egy feliratot igazán rá lehetett volna tenni, azt hiszem. És akkor még a reklámot is el kell viselni az elején. :-(
0
2005. május 17., kedd 9:31
Mint állat. :D
0
2005. május 13., péntek 23:37
Amúgy ez az xpresses rangsorolás nem igen tükrözi a film valódi értékét.
Pl a Nagy Sándor a gyalázatosnak tekinthető 58%-ot kapot az értékelésekkor és ennek ellenére az előrendelési topon a 6.-ik!
Már pedi azzal bár ki egyet érthet, hogy a megjelenő filmek sorában közel sincs a 6.-ik helyhez.
0
2005. május 13., péntek 20:46
Papírtokos akciós filmek: Oroszlánkirály, Karib-tenger kalózai, MIB deluxe, Harry Potter.

"Dvd minőségű" mellékletek: Kill Bill, Kaptár, Farkasok szövetsége, K-Pax, stb..

Daemiaen, ütközzünk meg itt is? :DDD
0
2005. május 13., péntek 20:16
Ha egy kicsit lejebb is átolvastad volna, amit írtam.... :)
Ídézem most neked:
"...Troy és kutya se viszi akkor még jó ha leárazzák, ők se hülyék. Az eladási adatok beszélnek, a kutya meg ugat. :)..."

Szóval egyetértünk.

Talán az ára miatt a 35-ik? :)
Pont ez a lényeg, lárazták mert másként nem ment volna.
0
2005. május 13., péntek 10:09
"Ha van egy xar film (pl:Troy) akkor hamarabb kell leárazni."

glad szerintem a kiadók nem azt nézik, hogy sz@r-e a film vagy nem, tetszik-e nekik vagy sem. Ők számokban gondolkodnak: a mozi nézettségi rátákat nézik, meg azt hogy mennyien vették meg már leárazás előtt a DVD-t.... Nos nem hiszem, hogy annyira szarul mehetett a film, ha itt az Xpressnél az első 100-ban a 47-dik helyen volt a több ezer film közül, (ma már 35-dik)....

0
2005. május 13., péntek 0:08
Nem értekegyet és egyetértek.
Nagyon jó hogy kiadnak mostanában olyan filmeket is amely csak a VHS korszakban létezett és ma már megszerezhetetlen lenne. Ja hogy VHS a minősége? Hát milyen lenne, amikor készült akkor a habokban se volt a digitális technkia és a kiadónak meg nincs miliárdjai a felújításra mint G.Lucasnak.
Itt van pl Örült Stone. Xar a képminőség így ne is lehessen kapni inkább???

Amúgy jómagam is kevés mellékletet veszek meg. Talán ha 5 db van összesen, de mostanábban javul a tendencia. :)
0
2005. május 12., csütörtök 23:57
Szerintem azt Te is elismered, hogy a kiadó az nem ellensége önmagának és mindkét kiadást ő szabályozza.
Ha e kettő közel van egymáshoz annak piaci okai vannak.
Ha van egy xar film (pl:Troy) akkor hamarabb kell leárazni.
Ha pedig jó  a film (pl.: Vissza a jövőbe) akkor szinte nem is kell leárazni, vagy csak sokkal késöbb.

De lényegében minde kiadó azt csinálja, hogy a kevésbé pénzesebb réteget is megcélozza és ez tudatos.
Egyszerüen a mostanában tapasztalható akciók mértéke nem magyrázható a megmaradt remitendával.
0
2005. május 12., csütörtök 23:46
Itt a fő problémának nekem az tűnt, hogy 6000 és a 2000 Ft-os ár időben nagyon közel került egymáshoz.
0
2005. május 12., csütörtök 23:40
Elejébe olvastam bele a fórumnak és igazából nem értem milyen "piac megölésről" beszélnek itt egyesek.

Ez egy baromság!
A mellékletes kiadványok mögött is végsősoron a kiadók állnak, amely elöszőr az "elit" rétegnek eladja 6000Ft-ért majd utána a csóróbbaknak 1990Ft-ért. És, akkor mi van???
Így van ez más piacokon is. Egyik nap megveszed a mobilt 89.000Ft-ért, rá egy hétre kapod a vodánál 19.900Ft-ért. íg működik ez!
Akinek el lehet adni az a "VIP" időszakban viheti a cuccot a "kedvezményesek" pedig várjanak szépen a sorukra.

Tudjátok anyag+jogdíjjal mennyi alapban egy DVD film???
Hát nem 6 és nem is 2 ezer, kevesebb.
Ha amúgy olyan gáz film jön ki mint amilyen a Troy és kutya se viszi akkor még jó ha leárazzák, ők se hülyék. Az eladási adatok beszélnek, a kutya meg ugat. :)

Volt már erről a témáról egy szakmai cikk és bár minden tisztelettem az Xpress-é, de mint on-line forgalmazó nem biztos, hogy annyira átlátja a dolgokat, mert itt világméretű problémáról beszélhetünk.
Amerikában már évekkel ezelött megálapították, hogy a CD piacot és a hamisítások egyenes következménye volt a kiadók harácsolásának, akik egy maxi CD-ért 25 dollárt is elkértek. Ez olyan ár ami a fejlett, jóléti nyugati országokban is drasztikusan visszavetette a forgalmat! A CD piac haldoklik, de a DVD még menthető.
Ezt tudják a kiadók is és most szelidül a DVD ára is már.
Amúgy nagyon is megéri a kiadónak az, hogy kezdetben 6000-ért adja majd amikor kimerült a "gazdagabb" rétek akkor teriti a kevésbé tehetősebb rétegnek is. Így nagyobb a piaca, több embert ér el. Ennyi.
A filmek piacán amúgy a hagyományos értelemben nincs eladási verseny, lévén hogy az adott film csak egy kiadónál kapható és kész.
Szóval hülyeség árversenyről és piac tönkretételéről beszélni.
0
2005. május 12., csütörtök 22:41
Vigyázz, hol szidod a dvdextrát :)))))
0
2005. május 12., csütörtök 20:17
Az ötödik elem DVD-nek én is örültem, bár a 4000 Ft-os ár se magas, de erre még rájön a postaköltség és máris megheledja az 5000 Ft-ot. Erre az újságosnál kapni lehet "magazin" mellé 1990 Ft-ért persze, hogy nem hagyom ráaadásul reklám mentes!

Akik tönkre vágják a DVD piacot az a sok új piti DVD kiadó, akik rettenes a DVD megcsúfolása színtű DVD-ket adnak ki -> IPH, stb.
0
2005. május 12., csütörtök 15:49
szerintem jó ötlet, hogy a nagyobb újságoknál is lehet kapni 1990Ft-ért DVD-t, én kifejezetten örülök ennek a kezdeményezésnek. mert az újságoshoz szinte mindennap jár az ember (már aki) (pl. lottó feladás, unaloműző "napi újságok" megvevése, "dvd-boltba" meg azért nem (legalábbis én).
0
2005. május 12., csütörtök 15:46
nincs a rém rendes család dvd-n werkfilm????

ez a jobbik (?) eset, hasonló "jó", amikor van, csak épp a magyar felirat / szinkron marad le... (nem mindenki perfekt angol, a nagyrészét ugyan megértem, de azért nem az igazi... :(( )
0
2005. május 12., csütörtök 14:18
Azért ne feledkezzünk meg a Warner trehányságáról, hogy mostanában az extrák csak a boritóra kerülnek fel, pl. Rendőrakadémia (lemaradt audiókommentár), Egy rém rendes család (werkfilm). Szerintem sokkal jobban minősül a vásárló becsapásának az, ha a teljes áron megvásárolt kiadványról lehagyják a meghirdett extrákat, mintha a teljes áru filmet 990 ft-ért "lecsupaszítva" teszik be egy újság mellé.
Különben sem az újságok teszik tönkre a DVD piacot, hanem a kiadók (pl. Best, IPH, SPI) akik a nyakukon maradt példányokat az újságok rendelkezésére bocsájtják, hogy az mellékletként megjelenhessen. Illetve a "nagyok" (Warner, IC) újságos bódékban árultatják 1990 Ft-ért + kartontokkal (Legendák klubja), vagy "zsebes" kivitelben, ami jelenleg a DVD kiadás igénytelenségének a csúcspontja, szerintem.
Engem is zavar az a tendencia, hogy most már szinte minden DVD átlátszó tokban jelenik meg, de a belső boritót fehéren hagyják, de sajnos ez a fajta igénytelenség is inkább a "drága" kiadványokra jellemző, ami persze nem függ össze a mellékletes DVD-kkel, például az 1000 Ft körüli áron kapható ALF film (retek klub adta ki, Fun magazin mellékleteként is kapható) igényes belső borítóképpel rendelkezik, míg a 8500 Ft-ért kapható Egy rém rendes család "díszdoboz" (ami 2 DVD-ből + egy 500 Ft-os kategóriába tartozó "turkálós" CD-ből áll) belső borítója fehéren "világít".
A mellékletes DVD-k kezdeti negatívuma, a film előtti, illetve boritón szereplő reklámok egyre ritkábbak. Viszont a Warner idén felvette azt a rossz szokást, hogy a kiadványai boritóját dvdextra.hu reklámmal csúfítja el. Remélem, hogy a továbbiakban a Warner DVD-ken nem csak ilyen "extra"-ra számíthatunk majd...
0
2005. május 12., csütörtök 13:03
De vannak szép, kifejezetten üditő példák a dvd mellékletekre. Pl. a Trainspotting. 7000 Ft-ért vehettem volna meg boltban a kétlemezes papírtokos magyar felirattal ellátott extrák kiadását. Mivel garasos vagyok, meg szegényis (főiskolás diák panaszai:)) nem vettem meg. Pár hónapja mit látok: 1490-ért mellékletben, igaz csak az első lemezt. De a szterep, és 5.1 magyar hang mellé feliratos audiókommentár. Kihagyott jelenetek, nuku reklám.

Szóval azért vannak szép példák...

0
2005. május 12., csütörtök 12:53
Na ja. És a diszdobozok is leárazásra szoktak kerülni. Lásd a Star wars-t. az első Alien gyűjtő dobozos kiadást...stb.

0
2005. május 12., csütörtök 11:11
Van benne valami... sokszo rlátom egymás mellé kitéve a 990Ft-os DVD-ket és az újságot amivel anno kapni lehetett 1490Ft-ért...
0
2005. május 12., csütörtök 10:39
Na igen ez meg a másik, ha egy film megjelenik mellékletként fél éven belül biztosan viszont  láthatjuk a Tesco 999 Ft-os DVD-i között.
Ezzel pedig a DVD mellékletes újságokat vágják tönkre. :]
0
2005. május 11., szerda 23:52
Épp ma láttam a teszkóban 999Ft-ért
0
2005. május 11., szerda 20:59

Én őrülök a DVD mellékletes újságoknak. Jó példa erre, hogy a Haláli fegyver 1 c. filmet külön már nem tudtam megszerezni mivel LEJÁRT JOGÚ. viszont a T3 magazin még kapható volt s vele együtt a film is!!!
0
2005. május 11., szerda 18:49
Sziasztok jót beszélgettünk.
Remélem még találkozunk
Jó pihenést!
0
2005. május 11., szerda 18:47
:P
0