Keresés

Kaliforniai álom (BLU-RAY)

2017. április 27., csütörtök 19:59
Ez jó! :)
most posts by TM
0
2017. április 27., csütörtök 19:21
Azért ne siesd el, a 49. perctől csúszik a hang.
Ki tudja mit tartogat a külföldi lemez. :)
0
2017. április 27., csütörtök 18:51
+1

Vasember 1 szinkron nélkül, Gyűrűk ura bővített, aminél 3 részből csak 1-en van szinkron, a másik kettőn japán nyelv trónol... Mire lenne nagyobb kereslet, mint egy Gyűrűk ura bővített szinkronos trilógiára?
0
2017. április 27., csütörtök 14:52
Ezt az extratartalmat nem kell más országból megszerezned, itt van a a youtube-on. Mondjuk a youtube az valóban más országból származik. :)
most posts by TM
0
2017. április 27., csütörtök 12:31
Ez az az extratartalom, ami nem lesz rajta? Tehát ezt is más országból kell beszereznem...
0
2017. április 26., szerda 11:58
Kis ízelítő:

https://www.youtube.com/watch?v=2NTcfPzdNQ8
0
2017. április 24., hétfő 20:52
Több jómódú ismerősöm már évek óta nem vásárolt sem Blu-ray kiadványt,sem hivatolos úton zenéket, mert beszerzik okosba a Net-röl. UHD kiadványokból ( feltehetőleg, mert nincs feltörve a lemez ) az itthon kiadottaknak minimum a felét, szinte mindenki megvette. :-)
Szóval szerintem -jó magyar szokás szerint- ami nem szerezhető be haveroktól, feketén arra fognak pénzt áldozni elég sokan.
0
2017. április 22., szombat 11:03
Az eszed tokja:D
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2017. április 21., péntek 23:49
Viszont ez fordítva is igaz, nem? Vagy lemez lesz a Holdfényből, csak tok nem? :)
0
2017. április 21., péntek 23:25
:)

De legalább a Kaliforniai álom nemigen kerülhet a Holdfény tokjába, ha egyszer nincs neki...
0
2017. április 21., péntek 20:13
Ez egy Oscar-díjas vicc! :D
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 20:12
:)))
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 19:27
Szerintem csupán egy dolog miatt kell igazán aggódni: nehogy a Holdfény kerüljön a Kaliforniai Álom tokjába... :D
0
2017. április 21., péntek 11:30
Köszi! :)
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 11:16
Hangrendszerek topikba beírtam...nem sokat gondolkodtam rajta. Biztos van jobb vétel és olcsóbb is, a kettő együtt is előfordulhat, de nagyságrendileg korrekt
0
2017. április 21., péntek 10:57
Hozzávetőlegesen mennyibe kerül egy ilyen hangrendszer kiépítése, hogyha a hozzávalók közül egyedül csak a fali konnektor van meg? Milyen erősítő, milyen hangfalak stb. kell/ajánlott hozzá?
Ha a fórumoldalon lejjebb görgetsz, van itt lent egy hardverfórum, abban meg egy hangrendszerek-topik. Ha ráérsz, leírod ezeket? Komolyan érdekel, köszi! :)
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 10:13
Köszi! :)

Hallottál Atmos rendszeren Atmos-os filmet?

Ez a minek Atmos, picit olyan, hogy akkor minek 5.1-7.1? A film mindig előtted van. Aztán mégis csak csak jó az a térhangzás, még egy Woody Allen filmnél is.

Számomra az is érthetetlen, hogy külföldön egy Dolby hangsáv kerül a lemezre, máshol meg egy dts, holott a kettő totálisan más cég és keverési eljárás és stb. Akkor lenne az itthonin csak TrueHD Atmos nélkül.
0
2017. április 21., péntek 0:01
Te is lehetnél terrorista vagy hülye pártfanatikus, aki csak azt szajkózza, amit a vezér, de hurrá, csak a filmkiadás terén vagy gyermekien naív. :)
Tegyük hozzá, a Kaliforniai álom pont nem az a tipikus musical (lásd pl. Nyomorultak) ahol végig énekelnek, szerintem még a Mamma Miánál is kevesebb danolászás van benne, ami szintúgy jobb szinkronnal (épp csak a kezdetleges dalfordítások miatt használhatatlan a gyári kiadás, merthogy nem a moziban megszeretett, bravúros Speier Dávid szövegeket tették rá), szóval a Kaliforniai álomban 80 %-nál is több a nóta, mint a szöveg, ezért is megmosolyogtató az Atmos hangért siránkozni. Engem senki nem néz balkáninak, és nem is viselkedek úgy, egész egyszerűen bölcsebb vagyok nálad és inkább azt az elvet követem, hogy nem háborgok az eső miatt, hanem örülök neki, mivel ha idegbajt kapok, akkor is esni fog ugyanúgy. BD-re lefordítva ugyanez, megteheted, hogy nem veszed meg és írsz még ide ötven hozzászólást az erkölcsi magasságodról és a kiadói fertőről, de ettől még minden marad ugyanúgy, sőt, ha az újkori szuperöntudatos vásárlói réteg fullba nyomja a magáét, és még az a nyomorék 200 ember se vesz filmet, akit Dömi még nem nevelt át a szlovákiai vásárlásra, akkor még ennyi film se fog megjelenni, még kevesebb szinkron és még kevesebb felirat kerül akár az itthoni, akár a külföldi lemezekre. Már pedig az mindig is az amerikai forgalmazó hatásköre lesz, hogy ő mit enged a lemezére rárakatni. S nyilván nem azt fogja prioritásba tenni, ami nem hoz pénzt. Márpedig a magyar Blu-ray forgalmazása aprópénz, amiért nem érdemes vesződni. Nézz meg egy énekest, vagy egy előadót. Egyik sem a nyakkendőpusztai vagy csajágaröcsögi kultúrházba fogja a nagyzenekaros, vendégművészes, pirotechnikás produkcióját vinni, hanem oda visz egy szerényebb kiállítású produkciót, a nagy show meg megmarad az arénákba, stadionokba, 10-20-50-70 ezer emberre kalkulálva. Ez színtiszta piacgazdaság. Szerintem valahol te is érted, csak még egy kicsit csökönyösködsz, mert úton van az utolsó két hangszóród. :) De majd nézel rajta koncerteket, azok is jók ám!
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 23:47
Csonkolt BD filmek, asztmás hangsugárzók... Nem lehetne valahogy kiterjeszteni a TB-t ezekre is?
0
2017. április 20., csütörtök 23:24
Hurrá, lehetne rosszabb is, lehetne mono hanggal, fekete fehérben, 4:3-ban...

Tegyük hozzá a musical pont az a műfaj, ahol a szinkron elhagyható lenne, hiszen a film fele úgyis feliratos a dalok miatt.

Ha az embert balkáninak nézik és semmibe veszik, ne csodálkozzanak, ha úgy is viselkedik :) 10 csonkolt bd filmből inkább veszek két atmos hangsugárzót :)
0
2017. április 20., csütörtök 19:48
Mivel idén láttam, ezért nekem idei kedvencem, az idén látottak közül az egyik kedvencem, szóval nem hibáztam, mivel nem idén gyártott filmekről beszéltem. :)
Egyébként elég sokat beszéltünk róla az Oscar kapcsán, ahol ugyebár tavalyi filmeket nevezhetnek csak, szóval még én is tudom, hogy nem 2017-es cucc. :)
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 19:39
Egy kis igazítás. Tavalyi év végi premier volt uram. :D Lehet bezavart, hogy idén láttad, de ez tavalyi bemutató. Tudom, mindenki a Rouge One-t nézte akkor, de na, attól még ez a helyzet.

Amúgy egyetértek. A film a lényeg. Csak azért tényleg bosszantó, hogyha kíváncsi vagy kulisszák mögötti dologra, a neten kell vadászni hozzá. És ugye, ha már a dvd-t lebutították, akkor legalább a bd-vel ne tennék ezt. Mikor ennél pont az a lényeg, hogy több minden ráfér.
0
2017. április 20., csütörtök 18:20
Egyébként pedig nem az első és nem is az utolsó lemez, ami extrák nélkül jelenik meg, és még az is lehet, hogy nem a legeslegeslegjobb fellelhető hanggal. De nézzük a jobbik oldalát, lehetett volna csonkolt a kép, vagy szinkron nélküli is a kiadvány. Egy biztos, én így is megveszem majd, mivel az egyik idei kedvencem, imádom a zenéjét, a dalait, hónapok óta a film plakátja a mobilom háttérképe. Szóval én örülök neki, hogy megjelenik.
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 18:02
Szerintem többe kerülne lehagyni a magyar vonatkozást bizonyos lemezekről, mint rajta hagyni. Kb. ennyire személyre szabott a döntés.
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 17:24
Ha nem lenne az, akkor országosan, széles körben lehetne BD-t venni.
0