Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. június 4., péntek 18:10
Én a DVD lejátszómat bő 2 éve 100 ezerért vettem. Ma ugyanazt a márkát ugyanazzal a tudással megkapom 30 ezerért. 5 éven belül biztosan lemennek az LCD/plazma árak harmadára-negyedére.

A HiFi Barlangot én is tudom ajánlani (Mission, Marantz, Denon, stb...), nagyon segítőkészek és egész halkan súgom meg, hogy jól lehet velük alkudozni ;)
0
2004. június 4., péntek 18:08
Nincs már túl nagy árkülömbség a gagyi és a használható között. Akinek nincs pénze a "minőségibbre", az hogyan fog filmet nézni? Lemezt koldul?
Végül is akkor megértem, ha pont annyi pénze van és lemezt meg ingyen szerez. Ha nem így van, akkor a családi kasszából súlyos pénzeket von el a késöbbiekben. Ráadásul ha garancia után bedöglik, akkor vehet mégegyet. Ennyire gazdagnak nem kéne lenni.
0
Pont így van: kölcsönkéri a filmeket, mert annyit sem tud kipengetni rá, hogy kalózmásolatot vegyen!
0
Nincs már túl nagy árkülömbség a gagyi és a használható között. Akinek nincs pénze a "minőségibbre", az hogyan fog filmet nézni? Lemezt koldul?
Végül is akkor megértem, ha pont annyi pénze van és lemezt meg ingyen szerez. Ha nem így van, akkor a családi kasszából súlyos pénzeket von el a késöbbiekben. Ráadásul ha garancia után bedöglik, akkor vehet mégegyet. Ennyire gazdagnak nem kéne lenni.
0
2004. június 4., péntek 18:06
0
2004. június 4., péntek 18:03
Vagy nagyon sokat keres, vagy nincs családja, vagy használtan vette, vagy egy gazdasági zseni. Dimarson tényleg nem valószínű.
0
2004. június 4., péntek 17:58
Boccs, a betűhibákért...
0
2004. június 4., péntek 17:57
A probléma az, hogy az árak nincsenek összhangban a keresettel. A kérdés nem az hogy Panasonics vagy Marantz hanem hogy Jamakawa vagy semmi. Plazma, Magyarországon, átlagos háztartásban 15 éven belül??? LCD is csak akkor, ha 1/4 annyiba kerül. Ahhoz egy zseni kormány kéne (eddig ezt meg sem közelítette egyik sem az elmúlt 100 évben).
0
2004. június 4., péntek 17:57
Nézz meg egy Hifibarlangot, ahol értenek hozzá.
Megnézném, hogy egy médiás eladónak milyen cucca van otthon. Biztos nem Dimarsson.
0
2004. június 4., péntek 17:53
Az elekroword és a mediamarkt kökemény múlti.
0
2004. június 4., péntek 17:52
Viszont ha ésszel megy el bevásárlóközpontba az ember, sokat megtakaríthat. Sajnos én még olyan boltban nem jártam, ahol irgalmas szamaritánusok voltak a tulajdonosok meg a dolgozók, mindenki (jogosan!) meg akar élni.
0
2004. június 4., péntek 17:47
Pár év és berzenkedve gondulunk vissza az ormótlan képcsöves monstrumokra. Szép nagy plazmák és kisebb-nagyobb lcd-k fognak virítani mindenhol. Japánban az idén legurulnak az utolsó képcsöves tévék a futószalagról.

Ha annyival jobban megérné a drágább, márkásabb cuccokat árulni, akkor az MM, EW és a többi miért az olcsó gagyikat nyomatja?
0
2004. június 4., péntek 17:15
A Videoton Orion, Waltham és Thomson képcsőveket használt. Maga sohasem gyártott. A képcsővet manapság már nem túl nagy kunszt legyártani.

Én nem multi cégnél dolgozom. Nálunk egy a lényeg, a vásárló jó minőséget és tájékoztatást kapjon a pénzéért és legközelebb is Nálunk vásároljon. Ezt csak minőségi termékkel lehet megvalósítani.

A forgalomhajszolás a multiknál jellemző. Tudom, hisz dolgoztam multinál. Undorító üzletpolitikájuk van. Soha többé be sem teszem a lábam ilyen helyre.
EZT VEHETED REKLÁMNAK! Vállalom.
0
2004. június 4., péntek 15:22
Ok. jogos. Elnézést.
0
2004. június 4., péntek 15:16
Ez igen rosszindulatú megjegyzés volt, és amíg nem tudod megcáfolni az állításait, addig ne vádaskodj!

Ismeretségi körömben két MBO-val is összefutottam, az egyiknek rövid időn belül beszart a tálcamechanikája. A másikkal nem volt gond, viszont elhánytam magam, amikor megláttam a képét. Lehet, hogy a képi D/A átalakítók között nincs nagy különbség, de az MPEG-dekóderek között és és föld van. Nekem egy Pio lejátszóm van amit Angliából rendeltem régiófüggetlenül, több mint két éve, és egyetlen nüansznyi baja nem volt azóta.
0
2004. június 4., péntek 14:48
"Évekig TARTOTTUNK Dimarssont és Supervision-t."

Aha! Csináljunk negatív reklámot, hogy a nagyobb haszonnal kecsegtető márkás cuccból több fogyjon. (Arra következtetek, kereskedő vagy, hozzászólásaid részben profitod növelését szolgálják.)
0
2004. június 4., péntek 14:44
Azért kiváncsi volnél mit hozna ki a Loewe mondjuk egy Videoton képcsőből...
Azért a TV-nél a képcső elég minőségmeghatározó alkatrész nem???
0
2004. június 4., péntek 14:43
Peterk

50 ezer alatti dvd-kről volt szó. A Sony 7700-ast miért is említed?
0
2004. június 4., péntek 14:36

Az igaz, hogy sok márkás termékben is mondjuk ugyanazok az alkatrészek lehetnek. Csakhogy ezt nem így kell vizsgálni.
Vegyük például a LOEWE tévéket. Ki mondaná, hogy nem a legjobbak a világon. Pedig a cég a Philipstől, az LG-től és a Panasonictól veszi a képcsöveket. Csakhogy nem ez számít, hanem az az elektronika amit mögé tesznek.
Ugyanez van a dvd lejátszóknál is.
Műszaki kereskedésben dolgozom. Tudom, hogy milyen meghibásodási arányok vannak!
Évekig tartottunk Dimarssont és Supervision-t. Az utobbival nem is volt sok gond (30-ból talán 3-al), de a Dimarsson az katasztófa (150-ből kb. 40-50 volt rossz fél éven belül). Kb. fél éve már nem vagyunk hajlandóak noname márkát tartani.
A többi márkás termékkel kapcsolatban NEM volt szerencsék hibás készülékkel találkozni. Biztos volt, de azt valószínüleg a helyi szervíz megoldotta. Cseregaranciát viszont még nem láttunk márkás dvd-nél.
Mindenki vonja le a tanulságot.
Én sem tudtam egyszerre megvenni a dolgaimat, de inkább vártam amíg összegyűlik a pénz egy viszonylag "jó minőség"-re, mint a bizonytalanba beleugrani.
0
2004. június 4., péntek 1:01
Ahha akkor a Sonyba pl biztos sokkal olcsóbbak az alkatrészek...
0
2004. június 4., péntek 1:00
Figyelj, fogalmad sincs az ízlésemről. Csak gondolkozz egy kicsit. A szórakoztatóelektronikai eszközök csak gépek, nem műalkotások. Ugyanabból áll egyik is, másik is. a philipsz divxében pl az előző yamadában lévő chipset van, toshiba dvd-rommal akkor ez mitől is philipsz?????? Az hogy melyik cég milyen márkanevet ír rá, mint már előttem is elmondták semmi misztikus plusszt nem rak hozzá. Azon szoktam mindig besz*rni mikor pl autós fejeknél is azt mondja valaki a legjobb a pio..., mert az már x éve ilyeneket gyárt... És akkor mi van? Ez digitális technika, itt nincs helye a misztikumnak, mindenben ugyanazok az alkatrészek vannak. Ráadásul a Yamada nem azért Yamada mert az a Yamahához hasonlít, hanem mert ez egy tipikus japán családnév, mint pl a Toyota.És ráadásul a német Umax forgalmazza, aki azért nem kis név pl a szkennerek világában, akármit nem venne a neve alá.  Egyébként tökmindegy h Sony, Pio... mindet Koreában rakja össze az olcsó munkaerő. Ha tanultál volna közgazdaságot, tudhatnád, hogy a márkanév mekkora ámítás.
0
2004. június 3., csütörtök 21:48
Én annyit szólnék hozzá az olcsó játékosokhoz,hogy nekem is van egy szervízes ismerősöm,aki mondta ,hogy a Dimarsion,Yamada játékosokat meg lehet venni 15 000-ért,de volt már nem eggyel gond,és az alkatrész 40 000- volt hozzá!Tehát még garanciális addig jó,de mikor már nem akkor el lehet dobni,hogyha elromlik!
0
2004. június 3., csütörtök 20:32
Cerwin mire ez a stílus? Ráadásul igazad sincs...

Az még hagyján lenne, ha mondjuk egy Sony 7700-ast hoztál volna fel példaként, de azért egy Yamada és egy belépő kategóriás JVC lejátszó különbségére azt mondani, hogy Trabant-Mercedes-nyi :) A valóság inkább az, hogy jó eséllyel semmi, van egészen minimális a különbség a "márkás" és noname készülékek között.

A "márkás" jelző nem egyenértékű a "minőségi" jelzővel. Attól, hogy egy ismert - egyébként ugyanúgy kommersz termékeket gyártó - cég logója van a lejátszón, az még nem lesz minőségi. A legtöbb ilyen márkás készüléket ugyanazok az OEM gyártók rakják össze (vagy beszállítanak alkatrészeket), akik (vagy mások) aztán noname-ként is forgalmazzák ugyanazt.

Egy ideig a noname készülékekkel az volt a baj, hogy nem volt megfelelő szervizelésük, így ha behasaltak, akkor megvolt a gond. Viszont amióta a nagy bolthálózatok forgalmazzák őket, azóta nincs probléma, ha beszarnak, akkor csere, aztán kész. Egy év után meg húzzák amíg húzzák, az se nagy baj, ha 2-3 év után végük, az ember úgyis újabbra cserélné őket addigra.

A nagyobb családunkban egyébként eddig van/volt 6 lejátszó. Ebből 2db márkás (egy pana A360-as és egy RV31-es), a többi noname. A 360-ast eladtam évekkel ezelőtt, de a többi még üzemel. A legjobb vételnek a Supervision 1100-as "márkájú" noname, baromi randa lejátszót tartom. Megvan kb. 3-4 éve, de a megvétele óta nem volt olyan gyári és +-R lemez amit ne evett volna meg és játszott volna le tökéletesen. Mai viszonyok között már nem tud sokat, viszont amit tud, azt ma is tökéletesen megbízhatóan tudja. A képe - a családban elérhető 2 tévé (egy 76-os Samsung és egy 16/9-es Pana) alapján - simán felveszi a versenyt a márkásokkal, és pl. az mp3 lejátszási minősége is a legjobb az 5 közül. Van persze ellenpélda is, mert a tavaly a tescoban 12e-ért vett lejátszó (a neve nem jut eszembe, kicsi, ezüstös, vajszínű távirányitóval) mostanra elég érzékeny lett az irott lemezekre, a 4x-esen irt lemezekkel sokszor ugrik, akad.

Szóval általánositani nem érdemes, a legjobb megnézni a készüléket, és - ha van rá lehetőség - megkérdezni mást, másokat akik már megvették, a tapasztalataikról.
0
2004. június 3., csütörtök 11:09
Ok a képminőség, de a hangot változatlanul adják tovább az erősítőnek nem?
Meg sony-val is lehe szívni akkorát, hogy a javítás költségéből veszel egy noname lejátszót. Egyébként mindenki addig tud nyújtózkodni, ameddig a takarója ér.
0
2004. június 3., csütörtök 11:01
Igen, amíg tökéletesen működik, addig elmegy a cucc. Csakhogy, ha valami gond van vele, akkor akár dobhatod is a kukába. Míg egy minőségi termék eleve jobb, mind képminőség, mind hangminőség tekintetében, ráadásul nem jellemző a meghibásodásuk. Ráadásul korrekt szervízháttért is csak a minőségi termék mellett kapsz. Konkrétan ismerek egy olyan szervízt, aki átvesz ilyen név nélküli csodákat alkatrésznek. Hát mit mondjak, egy 30 négyzetméteres raktár plafonig van tele!
yamada, dimarsson, vestel. Kész vicc. A műszaki cikkek korcsai.

Ez olyan, hogy a Trabant is elvisz bárhová, meg a Mercédesz is.

Bocs, de kiakadok ha valaki ilyen selejtes sz*rokat reklámoz. Biztos csupa Tesco-s holmit eszik, hord és néz.

NINCS ÍZLÉSED!
0