attól, hogy kiragadtál 2 foxos filmet (melyek a megjelenésük óta ugyanazon az áron kaphatóak), nincs igazad. ajánlom figyelmedbe a kezdőlap bal szélén található akciók tömkelegét. + ott vannak a nagyáruházak külön akciói. jelenleg van legalább 400-500 film, amit megvehet az ember 2000 Ft-ért. Nem magazinos filmekről beszélek! (+ ott vannak a 3000-4000 forintos akciók melyek szintén nem mondhatók olyan iszonyú drágának.) Csak tájékozódni kell!
-------------------------
Létezik egy UMAX névre hallgató cég, amely professzionális scannereivel vált (el)ismerté. A Yamadát a UMAX gyártja. Ha megnézed, a dobozokon rajta van a UMAX logója.
0
2004. május 28., péntek 6:37
248
A Yamadát már korábban halottam DVD-vel összefüggésben. Az Eltát még nem. Bár lehet, hogy csak tájékozatlan vagyok.
0
2004. május 28., péntek 3:10
1872
A jamada (vagy Yamada?) nagyobb név?
0
2004. május 28., péntek 3:08
1872
A Jamada nagyobb név?
0
2004. május 28., péntek 2:28
248
Már korábban is lehetett kapni a Metróban. Engem a "márka" rettentett el. :)
0
2004. május 27., csütörtök 22:54
1872
A Metróban 06.03-tól kapható az ELTA8883 Mediatek 1389 chipsetes játékos, 31.987,5 HUF. A Firmware a fellelhető inf. alapján még a Jamada 6600-nál is kezdetlegesebb. Van valakinek tapasztalata vele?
0
2004. május 27., csütörtök 22:21
1872
+ régi VHS ripeket, melyek csekély valószínűséggel jelennek meg felirattal/szinkronnal is lehet rajta nézni.
0
2004. május 27., csütörtök 21:18
248
Nonename-el értek 1et. :) Én egyáltalán azért gondolkodom asztali lejátszóban, mert lényegében a PC média anyagokat (mp3,jpg,filmek) kezeli úgy, hogy megadja azt a kényelmet, amit a pc nem tud. nekem is az első helyen a TELJES távírányithatóság van. plusz ez nem fagy meg, ha kap valami vírust (vagy ha igen az már régen gáz) ;) A DVD lassan tényleg elérik a barátságos árkategóriát és magam is megveszem a klaszikusokat. Azonban: 1, Még sokszor van az, hogy egyes filmek nem kaphatók itthon (pl.: a 7 szamuráj, hegylakó I.) 2, Vagy már nem lehet kapni (5elem, vissza a jövőbe) 3, Van olyan film, ami még a 2000Ft se éri meg, de a 200 még belefér. 4, Van olyan amit nem tudom, hogy megfogja érni-e. Gyári lemezt ugyebár nehéz törölni. :) 5, Végül (és nekem ez a több) a kamerás home videoimat én divxbe mentem, mert kényelmesebb mint a szallag és sokkal praktikusabb is.
Én is jobban szeretem a gyári dvd-t és én is ezt favorizálom, de a fenti öt eset kivétel.
Nem vagyok 1 nagy szakértő, de fullra távirányítható lejátszóprogram, netán távirányítóval ki-be kapcsolható, másodpercek alatt felálló rendszer létezik barebone PC-ben? Persze cooler mentes configgal? És akkor az mennyit kóstál? Csak a winfos belekerül egy gagyi de jól használható játékos árába. Csak lejátszónak használható barebone-t venni kicsit luxus, annak más téren való felhasználása meg erős kompromisszumokkal jár.
0
2004. május 27., csütörtök 19:40
3495
holuval értek 1et. a barebone a legideálisabb. igaz árban valamelyest drágább mint a ma kapható divx-es játékosok, viszont sokkal többet kapsz, és nincs semmiféle kompatibilitási probléma. lényegében csak fel kell rakni az adott kodeket és már kész is. az előző chip magazinban volt is 1 teszt barebone gépekkel.
a 700k-s pio doksiban van 2 sor a feliratokról, de csak annyi, hogy melyik gomb az amelyikkel ez előhívható, és ha többször megnyomja az ember akkor átvált másikra. a vbr mp3-at és wma-t viszont nem támogatja. továbbá fel van sorolva 1 raklap minden amit nem támogat. (szerintem az oggot, és a dupla hangsávot sem)
Én azt mondom ha igen akkor barebone pc, de inkább legyen kevesebb filmetek, de az legyen eredeti DVDn. Döbbenetesen leestek a DVD árak az elmúlt fél-egy évben. Valamint, sokkal jobb érzés egy eredeti DVDt kézbevenni és megnézni azt, mint egy 100Ft-os CDre kiírt DivXes filmet.
0
2004. május 27., csütörtök 18:44
1872
Az asztali lejátszóknak 1 nagy előnye van: használatuk kényelmes, ami szórakozásnál nem hátrány :))))))))))))) Egyébként nem volna érdemes asztali lejátszót venni.
0
2004. május 27., csütörtök 18:37
421
Az új Pioneer DVD lejátszók használati útmutatói innen tölthetőek:
Mondjuk ezekből sem derül ki a feliratkezelés Divx esetében.
0
2004. május 27., csütörtök 18:22
493
erre a célra talán egy barebone pc lenne a legalkalmasabb
0
2004. május 27., csütörtök 10:09
110
Asszem tényleg a Kiss DP-450 DVD lejátszót fogom megvenni, mert eddig az tűnt a legjobbnak mindkőzött. Igaz az ára sem a legalacsonabb. Jó lenne már a Pioneer új meghajtójáról is találni egy részletes leírást, amiben végre kiderűlne, hogy milyen tulajdonságokkal fog rendelkezni ez a játékos.
0
2004. május 27., csütörtök 2:11
248
Nam most nem akarom a 737 favorizálni, csak hát ezt az egyet próbáltam ki eddig. Sajna még azért kicsi a választék és így még ez tünnik a jobbnak. Mondtuk, hogy ne ragadj le a csippeknél! ;) Nos ez a "pro" kérdés nekem is érdekes volt. Az elején én ezt még nem tudtam és az egyik film amit kipróbáltam szerintem pro volt (5.o5), de ezekután vagy mégse vagy pedig megoldották a problémát. Szóval próbáld ki ha teheted. A jelek szerint az egy ESS csipp elég volt neki, mert amikor egy "erősebb" filmbe néztem bele azt is vitte. De persze ez a te döntésed. Minde esetre a pro lejátszásnál fontosabb szerintem a .sub kiterjesztés kezelése és az ékezetek. Szóval ha a kettő közül akkor így láthatatlanba (adatok alapján) a Kiss.
0
2004. május 26., szerda 9:27
110
Sajnos a philips737 lejátszóban csak egy ESS csipp van. A yamada a MediaTek MT1389 csippet használja, ami már a divx pro-t is tudja ellentétben az ESS-el.
Egyébként még mindig a Kiss DP-450 és a Yamada DVX-6600 között vacillálok. Sajnos arról meg semmi hírem, hogy a pioneer új divx lejátszója támogatni fogja-e a feliratkezelést.
0
2004. május 26., szerda 4:45
248
szóval, ha a 1. pont megoldott akkor a 2. még elég gáz. Szerintem nem olyan sokkal olcsóbb 737nél, hogy ez megérje, de ez csak az én véleményem.
0
2004. május 26., szerda 4:42
248
idézet a korábbi hozzászólásból : :)
"Ja most néztem meg a: http://www.jatekosok.speier.hu/ -n a Yamada DVX 6600-ast. Két hiba van: 1, Nem ismeri a magyar karaktert, ahogy írtam már. 2, Csak .srt tud, ami ha tényleg igaz elég nagy szívás mivel elég sok a .sub."
0
2004. május 24., hétfő 12:11
110
Szerintem is gladnek van igaza. Valószínűleg a háttérben a winrar kicsomagolja a rar állományt aztán utána a pc-s lejátszó, már tudja értelmezni a feliratfájlt. Egyébként szerintem ezt az asztali lejátszók nem tudják. Legalábbis én még sehol sem találtam arra utalást, hogy bármelyik asztali lejátszó is támogatná a tömörített feliratfájlok kezelését.
A Yamada DVX-6600 divx/xvid lejátszóról mi a véleményetek? Valaki megoszthatná velünk a tapasztalatait. Az is érdekelne, hogy az ékezetes betűk megjelenítését megoldották-e már új firmware kiadásával.
0
2004. május 23., vasárnap 23:17
248
Előre bocsátom, hogy nem tudom (tudhatom), hogy az általad említett lejátszó tud e ilyet, de az nem igaz, hogy pc az simán tudja. A PC is elöszőr kitömöriti egy másik softverel (még ha ezt te nem is látod mindig) és utánna játsza le. Nos ha az általad említett lejátszóba pluszba építettek ilyen kicsomagoló szoftvert akkor tud, de különben nem (még a pc se)!
0
2004. május 21., péntek 17:17
17
Igenis kell tudnia tömörített subokat, és pc-n ez simán megy, xboxon is. Vobsub egy filmhez akár 20+mb is lehet, és ez tömörítve 1-2.
0
2004. május 21., péntek 17:17
17
Igenis kell tudnia tömörített subokat, és pc-n ez simán megy, xboxon is. Vobsub egy filmhez akár 20+mb is lehet, és ez tömörítve 1-2.
0
2004. május 21., péntek 12:22
110
Bocs, egy picit tényleg rosszul fogalmaztam meg a procikkal kapcsolatos kérdésemet. Egyébként ezek RISC procik vagyis csökkentett utasításkészletűek és a műveletvégzés huzalozott azaz beépített áramkörökkel végrehajtott. Szal sokkal alacsonyabb Mhz-en járatva is nagyon jó számítási teljesítményük van a CISC procikkal szemben. Megtaláltam a neten 2db csippnek a leírását.
www.mtk.com.tw (MediaTek MT1389) Ez a csipp pl.: már tudja a divx pro formátumot is.
PDF formátumban lehet letölteni a technikai leírásokat a csippekről. Akiket mélyebben érdekel azoknak érdemes elolvasni őket.
0
2004. május 21., péntek 1:40
4201
Lényegtelen, hogy melyik proci az erősebb, a megadott specifikációkon belül mindegyiknek folyamatosan kell lejátszania a videókat. A Sigmánál ez azt hiszem max. 720x576-es DivX-et jelent, a bitrate pedig max. 10 mbit/s lehet. Ha mégis szaggat, az valószínűleg nem a proci hibája.