Keresés

Oscar 2006

2006. március 6., hétfő 23:10
dettó. és johnny cash rajongó is. :) úgy gondolom, hogy a walk the line-nak ott kellett volna lennie a legjobb 5 film között, akár a crash helyén. ezt a filmet tartom a legtöbbre, még akkor is, ha könnyedebb, mint a tobbi jelölt. a crash egy eltúlzott tévéfilmes dramaturgiával operáló "komolyfilm". a brokeback mountaint inkább tekintem fontos és értékes filmnek, mint zseniálisnak. durva párhuzam, de ennyire a hulkot is szerettem. :) a münchenben bíztam, de azért ebben se volt meg az az átütő erő. a good night... kakukktojás, nagyon jó film, de nem volt komoly esélye. mindenesetre jelzi, hogy clooneyra érdemes odafigyelni rendezőként. szóval szerintem crash helyett cash! :)
0
2006. március 6., hétfő 22:33
Így igaz. Az INTERJÚ A VÁMPÍRRAL egyik szerepét is tőle örökölte Christian Slater.
0
2006. március 6., hétfő 22:05
Ebben egyet értünk, Terrence Howard nekem is nagy kedvencem a Crash óta, aztán megnéztem a Hustle & Flow-t és kész voltam. Ez a pali egy zseni!
Én láttam a Capote-t és Hoffman játéka szerintem megérdemelte az Oscart, ugyanakkor ha Howard kapja akkor ugyanezt írom csak fordítva:)
0
2006. március 6., hétfő 21:58
A Scorsese-s poén hatalmas volt... :-))) Mikor kihangsúlyozta hogy Martin Scorsese zero Oscar. (Valami rapbanda nem emlékszem a nevére) 1 Oscar :-)))
0
2006. március 6., hétfő 21:45
bírtam stewart megjegyzéseit is. arról nem ő tehet, hogy a rendező ennyire rohanósra vette a figurát.
0
2006. március 6., hétfő 21:35
Tényleg jó volt! :-))
0
2006. március 6., hétfő 21:25
tegye fel a kezét, akinek tetszett ben stiller magánszáma! szerintem az est legüdítőbb pillanata volt.
0
2006. március 6., hétfő 21:22
ki? én? én nem írtam olyanokat! ;)
0
2006. március 6., hétfő 21:21
(nekem már a hajam égnek áll tőle, mert annyiszor hallottam, hogy azt el sem tudjátok képzelni; múlt héten valamelyik nap arra ébredtem, hogy üvölt a cd-n lévő utolsó szám a nappaliban, míg ő öltözködik :)))

Azt mondod, bárkit kinyír... Akkor az idézett sorokat én a helyedben nem írtam volna le... :)
0
2006. március 6., hétfő 21:09
off: a muzsika hangjáról vagy jót vagy semmit, a nejem kedvenc filmje (a ponyvaregény mellett), bárkit kinyír, aki ellenkező véleményen van :))

(nekem már a hajam égnek áll tőle, mert annyiszor hallottam, hogy azt el sem tudjátok képzelni; múlt héten valamelyik nap arra ébredtem, hogy üvölt a cd-n lévő utolsó szám a nappaliban, míg ő öltözködik :)))
0
2006. március 6., hétfő 20:53
Na, a Hair meg a Muzsika hangja az, ami tetszett a műfajból. A West Side Story-tól kiütést kaptam :), a My Fair Lady-t filmen még nem láttam, de lehet, hogy tetszene. A Hegedűs a háztetőnnek meg nagyszerű a zenéje, jó és közepes dalai vannak, de maga a film szerintem nem túl jó. A többit nem láttam.
0
2006. március 6., hétfő 20:31
Rengeteg sok jó musical van, illetve mondjuk inkább zenés filmnek, hirtelenjében mondjuk a Jézus Krisztus Szupersztár, vagy a Hair, a Kabaré, Hegedűs a háztetőn West Side Story, Mindhalálig zene, Evita, My Fair Lady, A muzsika hangja, ami eszembe jut. Na, meg mondjuk kicsit másabb, de örök kedvenc, a Blues Brothers! :-)
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 20:25
Heh, még jó.

Amúgy a hangot stúdióban elég jól fel lehet tuningolni (ezzel együtt persze jó volt RW), szóval csak erre nem adnék Oscar-díjat.
0
2006. március 6., hétfő 20:22
Ha egy színész dalra fakad egy filmben, akkor az musical, amit én általában nem nagyon kedvelek, úgyhogy most inkább csöndben is maradok :)
0
2006. március 6., hétfő 20:22
Banderas már legalább három filmben énekelt, és sehol egy díj!
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 20:18
Mi a helyzet azokkal a színészekkel akik énekelnek is? Ma már nem szokványos hogy egy Hollywoodi színész dalrafakad egy filmben. Régen az volt, ma nem. Szóval az hogy valaki jól énekel egy filmben az már eleve megérdemel egy Oscart? Mi a véleményetek pl.: Ewan McGregor-ról? Nagyszerű volt a Moulin Rouge-ban. És neki is micsoda hangja van...
0
2006. március 6., hétfő 20:06
Véleményem szerint a Capote (sőt, még a Good Night, and Good Luck. is) jobb volt mind a Crashnél, mind a Brokebacknél, de ma mi politikamentes? A meleg Capoteról szóló film ugyanúgy nem lehetett legjobb film, mint a Brokeback.

Persze igazad van, a Crash sem véletlen kapta a díjait, hanem nagyon hasonló okok miatt.
0
2006. március 6., hétfő 20:01
A Phoenix család tehetséges  színészsarjakból áll(t).
Azt tudtad, hogy River Phoenix szerepe lett volna Rimbaud a Total eclipse-ben? A halála folytán került képbe DiCaprio.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 19:57
Most már én is kíváncsi lettem erre a filmre. Meg kell néznem, már csak azért is, mert Joaquin Phoenix nagy kedvencem. Sajnálom, hogy nem ő kapta a díjat.
0
2006. március 6., hétfő 19:56
Igen. Ő gyerekként abban a filmben jó volt, megérdemelte a dicséretet, az más kérdés, hogy egy gyerek "színészetét" kell-e Oscarral jutalmazni. Szerintem nem. Azóta tényleg nem alkotott nagyot a csaj.
0
2006. március 6., hétfő 19:54
És a Walk The Line-t láttátok? Mikor Reese először elkezd énekelni, nem akartam elhinni hogy őt látom a vásznon... Döbbenet ahogy hirtelen átmegy Dr. Szösziből 50-es évekbeli déli country csajszivá... :-))) Nekem ez legalább annyira megdöbbentő alakítás volt, mint tavaly Jamei Fox(x?) átalakulása. A Pleasentville óta rajongok érte, majdnem minden filmjét láttam. Eddig tökéletesen hozta azt a színvonalat ami a filmek színvonala volt amikben játszott. Átlag kis rom-kom, Sweet Home Alabama? = Átlagos, szokványos komika. Szélsőséges, és színes vígjáték, Dr. Szöszi? = Szélsőséges és feltűnő alakítás. Nem véletlenül ezzel a szerepével azonosítják máig. DE. Most hogy egy ilyen kitűnő biopicben kapott szerepet, ráadásul egy ilyen hozzá illőt, igazán meggyőzően alakított! Én speciel sajnos korábban soha nem hallottam June Carterről... De a hatására June Carter rajongó lettem. :-)
0
2006. március 6., hétfő 19:51
Mindez persze még nem zárja ki a lehetőségét, hogy nem lehet belőlük nagy színésznő, csak aránytalannak tartom ezt a díjat hozzájuk képest. Mondjuk Anna Paquin díját sem értettem, de aztán bebizonyította, hogy valóban nem nagy szám!
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 19:51
Félreérted, amit mondok (írok). Nem állítom, hogy rossz a dél-afrikai film, hiszen nem láttam. Csupán azt mondtam, hogy az Akadémia taktikázó díjpolitikájába idén ez a film illett bele a legjobban. Teljesen egyértelmű volt, hogy Hollywood etnikai arányai miatt egy palesztin film (pláne a mostani világpolitikai helyzetben) nem juthat tovább a nominációnál. A BROKEBACK MOUNTAIN esetében meg az a véleményem, hogy ne nyerjen csak azért, mert a melegekről szól, de ne is mellőzzék csupán emiatt. Nyerjen azért, mert jó film, vagy veszítsen azért, mert a győztes film jobb volt, de ne azért, mert tematikailag kínos egy homofilmet díjazni, de muszáj legalább nominálni, hogy azért a jelentős vásárlóerővel rendelkező meleg közösséget se háborítsák fel.
0
2006. március 6., hétfő 19:36
Alicia Silverstone jó volt a Spinédzserekben (szinte csak abban), Reese pedig a Dr. Szösziben (csak az első részben!) meg esetleg a Pleasantville-ben. De én sem tartom őket nagy színésznőknek.
0
2006. március 6., hétfő 19:35
Én is egyetértek TM-mel és veled, valamint Gabesz75-tel sokmindenben, Az biztos, hogy régen is voltak esetek, amikor nem a színészi teljesítmény dominált egy-egy Oscar odaítélésében (pl. Elizabeth Taylornak, mikor túlvolt egy súlyos betegségen, és inkább a  felépülésért folytatott küzdelméért, mint a filmbeli alakítására kapta a díjat: ld. Butterfield 8). És sajnos a method acting favorizálása manapság félreértelmezve és eltúlozva történik. De régen azért mégis helyesebben, elfogulatlanabbul ítélkeztek Oscar-ügyben. Ez kb. a kilencvenes évek elején változott meg. Manapság meg nagyon durvának tartom, hogy George Clooney Oscart kaphat, mikor pl. Richard Burton vagy Hitchcock nem kapott. Egyszerűen nevetséges. De sajnos a filmek színvonala is nagyon csökken, ezért kénytelenek rosszabb filmeknek/színészeknek is Oscart adni. Sokkal kevesebb a nagy személyiség, a nagy színész manapság, mint régen.
0